به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وظیفه اصلی باتری راه اندازی و روشن کردن موتور است است. برای این منظور میل لنگ خودرو که توسط شاتون به پیستون ها متصل است باید به چرخش واداشته شود. این وظیفه بر عهده استارت گذاشته شده که توسط الکتریسته دریافتی از باتری میل لنگ را به چرخش درآورد. باتری های معمولا از شدت جریان 500 تا 700 آمپر برخوردار هستند که این میزان برای به حرکت درآوردن اولیه موتور کافی است.
ساختار باتری ها معمولا به صورت سربی – اسیدی می باشند و بدین شکل است که از صفحات سربی تشکیل شده اند که به طور موازی و عمودی در روبه روی یکدیگر قرار دارند که فضای خالی مابین این صفحات با آب مقطر و اسید سولفوریک پر شده است.
واکنش شیمیایی ایجاد شده مابین سرب و این اسید باعث تولید الکتریسته و همچین ذخیره الکتریسته می گردد.شارژ باطری ها در خودرو توسط سیستم شارژر های تعبیه شده در موتور انجام می پذیرد. بعبارتی وقتی که موتور خودرو روشن است دینام را به چرخش در می آورد. در این هنگام دینام به مانند یک ژنراتور الکتریسته تولید می کند که این الکتریسته به باطری ماشین منتقل شده و درون آن ذخیره می گردد تا در هنگام خاموش بودن انرژی مورد نیاز استارت و دیگر وسایل برقی خودرو را تامین نماید.
در فصل خیلی سرد و خیلی گرم زمانی که دمای هوا بسیار بالا و یا بسیار پایین است، چون باتری ها برای چنین دماهایی طراحی نشده اند بسیار آسیب پذیرترند.
یکی دیگر از آسیب هایی که به باطری ماشین وارد می شود سیستم غیر اصولی شارژ باتری است. بگذارید با یک مثال برای شما این موضوع را شرح دهم در برخی مواقع سیستم شارژر خودرو خراب شده و میزان الکتریسته بیشتری را تولید می کند و یا پس از شارژ کامل باتری جریان را قطع نمی کند. در چنین شرایط باطری ماشین دچار مشکل می گردد.
این موضوع را در نظر داشته باشید که صفحات داخل باتری بسیار آسیب پذیرند، بنابراین همواره مطمئن باشید که باتری شما توسط گیره های خود به بدنه ماشین وصل شده است.
از دیگر عومل مخرب خودرو اتصال دو سر مثبت و منفی باطری به یکدیگر است . چرا که در صورت برقراری اتصال کوتاه ،صفحات سربی به شدت آسیب دیده و دیگر قادر به ذخیره و یا تولید الکتریسته نخواهند بود.
خروجی شدت جریانی یک باطری سالم خودرو در حدود 500 تا 700 آمپر است و هنگامی که این مقدار آمپر به استارتر پیشرانه خودرو وارد می شود، موتور به راحتی روشن می شود. در صورتی که عمر مفید باطری به پایان رسیده باشد، استارتر خودرو توانایی چرخاندن میل لنگ را نخواهد داشت و موتور خودرو روشن نمی شود.
باتری های اتومبیل به طور معمول بین چهار الی پنج سال عمر می کنند، اگر باتری خودروی شما عمری بیش از 4 سال دارد ، توصیه می شود قبل از این که برایتان دردسر درست کند اقدام به تعویض آن نمایید.
باتری های اسیدی متشکل از تعدادی صفحه ی سربی هستند که به صورت لایه لایه در محلول آب و اسید سولفوریک در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و نباید تحت حرارت خیلی پایین یا خیلی بالا و تکان و ضربه قرار گیرند به دلیل اینکه وضعیت شیمایی باتری تغییر کرده و عمر مفید آن کاهش می یابد .
همچنین توقف های زیاد در طی سفرهای طولانی نیز می تواند به باتری خودرو آسیب برساند. در این شرایط، باتری فرصت شارژ مجدد را پیدا نمی کند و در نتیجه پدیده ی لایه لایه شدن اسید در باتری رخ می دهد و چنین پدیده ای سبب آسیب دیدن صفحه ها و در نهایت کاهش طول عمر مفید باتری می شود.
روی باتری های اصطلاحا خشک نیز نشانگری نصب شده که می تواند وضعیت باتری را با دقت نسبتا خوبی نشان دهد، اما مشکل عمده این باتری ها این است که به شکل ناگهانی از کار می افتند.
توصیه می شود در صورت قدیمی بودن باتری خودرو، کابل های مربوط به شارژ باتری را همراه خود داشته باشید تا در صورت استارت نخوردن ناگهانی ، بتوان مجددا موتور را روشن کرد.
تنها راه پی بردن به سلامت یا عدم سلامت باطری آزمایش آن توسط دستگاه سنجش ولتاژ یا ولت متر است. این دستگاه به صورت آنالوگ و دیجیتال در بازار موجود است اما خواندن ولتاژ در نمونه های دیجیتال راحت تر و دقیق تر است.