چگونه مقاله نویسی را شروع کنیم؟
همیشه شروع کار بسییار دشوارتر از ادامه دادن آن می باشد و استارت اولیه که زده شود انگیزه برای ادامه بیشتر خواهد شد. اما شروع نیز کار ساده ای نیست و تخصص بسیار زیادی می طلبد به خصوص برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد که برای اولین بار می خواهند یک کار تحقیقی و پژوهشی را آغاز کنند. اما نگران نباشید خوشبختانه مقاله نویسی یک فرآیند کاملا برنامه ریزی شده می باشد و ساختار و چهارچوب مشخصی دارد بنابراین نگارش آن دشواری چندانی ندارد. کافیست مراحل زیر را دنبال کنید تا شما هم تبدیل به یک مقاله نویس حرفه شوید.
مقاله بخوانید
شاید این مورد کمی به نظرتان ساده و پیش پا افتاده باشد اما یقین داشته باشید که مهم ترین شرط پیشرفت شما همین خواهد بود. سعی کنید مقالاتی انتخاب کنید که در فیلد تخصصی خود شما باشند و به صورت سطحی مقاله را مطالعه نکنید. سعی کنید با ساختار و نحوه نگارش مقالات آشنا شوید نقاط ضعف و قوت مقالات را از دید خودتان مشخص کنید. توجه به فونت و جمله بندی انتخاب کلمات نیز بسیار مهم است. اگر می خواهید یک نویسنده حرفه ای شوید دید سطحی خود را کنار بگذارید و مانند یک داور و به صورت موشکافانه مقالات را مطالعه کنید. سعی کنید بازه مطالعاتی خود را وسیع تر کنید و از هر ژورنال و هر کشور و هر سطحی یک مقاله انتخاب کنید و آنها را مقایسه کنید. مطالعه تعداد زیادی از مقالات کمک می کند تا با سبک و نحوه نگارش تمامی نویسندگان آشنا شوید چرا که همه نویسندگان سبک و حالت خاص خود را دارند و در این صورت با سبک و لحن های زیادی آشنا خواهید شد. برای دست یافتن به مقالات ثبت شده می توانید به سایت sid.ir مراجعه فرمایید و مقالات مد نظر خود را از این سایت به دست آورید.
هر همایش ها شرکت کنید
همایش ها فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر شما با مقالات می باشند زمان و مکان همایش ها و کنفرانس ها را می توانید از سایت های مربوطه دنبال کنید سعی کنید در همایش های متناسب با رشته خودتان شرکت کنید. و اما یک توصیه دوستانه و مهم هر مقاله ای که از دید شما امتیاز بیشتری دارد را رو نویسی کنید. سعی کنید خود را به جای نویسنده تصور کنید و دوباره همان مقاله را بنویسید نوشتن باعث می شود به صورت عملی با موضوع درگیر شوید و یقینا در انجام عملی تحقیق بهتر می توانید نقاط ضعف خود را برطرف نمایید.
تمرین و تکرار کنید
نسبت به نوشتن جسور باشید اما بلند پروازی نکنید نوشتن مداوم مقاله فرصت مناسبی برای پشت سر گذاشتن ناشی گری ها می باشید تا حد توانتان بنویسید اما آنرا به هیچ ژورنالی سابمیت نکنید این مرحله صرفا برای افزایش دانش شما می باشد و یقینا در آینده بهتر خواهید نوشت. نوشتن یک مقاله هر چند که ضعیف و بسیار ابتدایی باشد، از ننوشتن آن بهتر است. حتی می توانید همین امروز یک مقاله بنویسید.
از افراد با سابقه کمک بگیرید
کسانی که توانسته اند مقاله ارائه کنند یقینا راهنمای مناسبی خواهند بود. زیرا آنها مسیر را طی نموده اند و با پیچ و خم های آن آشنا هستند بنابر این سعی کنید از دانشجویان هم رشته ای که مقاله ثبت شده دارند راهنمایی بگیرید. سوال بپرسید و سعی کنید تجربیاتشان را یادداشت کنید. این کار کمک می کند دنبال مراحل بی تاثیر نروید. همچنین مقالاتی که نوشته اید را در اختیارشان قرار دهید تا بخوانند شاید از دید شما مشکلی در مقاله وجود نداشته باشد اما یقینا یک فرد با تجربه قدرت تشخیص بیشتری نسبت به شما خواهد داشت. بنابراین از دوستان با تجربه خود غافل نشوید.
چهارچوب مقاله را بشناسید
شناخت چهارچوب و بخش های مقاله نیز گام موثری می باشد شما با شناخت چهاچوب مقاله می توانید آمادگی خود را افزایش دهید. برای اغلب مجلات معتبر در دنیا چهارچوب به شکل زیر می باشد. اما بهتر است در مورد ژورنالی که انتخاب کرده اید تحقیق کنید و چهار چوب ژورنال خود را بیشتر بشناسید.
- موضوع مقاله
- چکیده
- مقدمه
- روش تحقیق
- نتایج
- بحث و تجزیه و تحلیل
- نتیجه گیری
- منابع
همه این موارد برای اینکه یک نویسینده متخصص شوید ضروری است و هیچ مرحله را فراموش نکنید. برای بهبود روند نگارش مقاله کافی است استاندارد ها و قوانین را به خوبی بشناسید و با دقت به آنها عمل کنید.
نکات کلیدی برای نگارش مقاله
یقینا با مقاله آشنایی دارید و می دانید که مقالات حامل موضوعات جدید تخصصی می باشند و در توسعه علم و دانش نقش موثری ایفا می کنند به همین جهت مقاله ای که می نویسید باید دارای عنوان و محتوای جدید باشد. تکرار در مقالات به هیچ عنوان جایز نیست. موضوعی که نتخاب میکنید را بررسیی کنید در صورت تکراری بودن قبل از شروع مراحل عنوان را عوض کنید.
قوانین اخلاقی و علمی را رعایت کنید. امروزه سرقت علمی اصلی ترین عامل ریجکت مقالات می باشد. این نکته را مد نظر داشته باشید که داوران با قوی ترین ابزارهای تشخیص سرقت علمی مقاله شما را ارزیابی خواهند کرد بنابر این به هیچ عنوان جملات تکراری را وارد مقاله خود نکنید. وقوع سرقت علمی در مقالات نه تنها عامل ریجکت مقاله می باشد بلکه کاملا غیر اخلاقی است و باید پیشگیری شود.
تمام مواردی که در مقاله اشاره کرده اید باید با سند و مدرک نوشته شوند. وجود جملات بی پایه و اساس در مقاله حتما عامل ریجکت خواهد بود. برای تمام بخش های مقاله باید تحلیل یا سند معتبر داشته باشید.
نسبت به سابمیت عجله نکنید. هر چقدر زمان نگارش تا سابمیت طولانی تر باشد یقینا نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. بلند پروازی در انتخاب ژورنال و سابمیت سریع و با عجله عاقبت خوبی نخواهد داشت.
ترجمه را نیز مانند نگارش جدی بگیرید ترجمه نقش موثری در کیفیت مقاله ایفا می کند بنابراین به هیچ عنوان ترجمه را به افراد کم تجربه وا گذار نکنید. ترجمه باید کاملا سلیس روان و با کیفیت باشد.
نگارش مقاله را به موسسات نا معتبر که در زمینه نگارش فعالیت دارند واگذار نکنید. مقاله یک فرایند علمی و تحقیقی مروبط به دانشجو می باشد. انجام آن توسط هر فرد دیگری غیر قانونی می باشد و جایز نیست. هیچ کس از اولین روز قادر به ارائه مقاله نمی باشد و همه مهارت ها با تجربه و گذشت زمان کسب می شوند بنابر این همیشه آماده یادگیری و انجام تحقیقات بزرگ باشید. همیشه چنین تصور کنید که با ارائه این مقاله گام های موثری در جهت توسعه علمی حوزه خود برداشته اید و با انگیزه هدف نگارش خود را دنبال کنید. یقینا همه شما دانشجویان عزیز استعداد ارائه بهترین مقالات علمی دنیا را دارید.