ساعدنیوز
ساعدنیوز

چگونه به خانواده خود بگویم قصد ازدواج دارم؟

  دوشنبه، 17 آبان 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
چگونه به خانواده خود بگویم قصد ازدواج دارم؟
بسیاری از دختران و پسران امروزی برای اینکه خانواده را از علاقه خود به ازدواج با فردی مطلع کنند با مشکل مواجه هستند و به دنبال راهی برای حل این مشکل خود می گردند. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم این مساله را چگونه با خانواده خود مطرح کنید.

دیگر گذشت آن زمان که دخترخانم ها با سینی چای وارد اتاق شده و با تعارف آن به خواستگارشان امتیاز می دهند که آیا این همان مرد رویاهایشان است یا نه؟! گذشت زمانی که وقتی خواستگاری پیدا می شد دختران از خجالت در اتاقشان مانده و تا مادرشان پیش قدم نمی شد لام تا کام حرفی نمی زدند یا پسران با شنیدن آرزوی مادرشان برای ازدواج آنها رنگ به رخسارشان نمی ماند. البته از حق نگذریم هنوز هم شرم و حیا در بین دختران و پسران از بین نرفته اما شرایط تغییر کرده و دیگر خواستگاری ها مرحله اول آشنایی نیست و بیشتر معرفی خانواده ها به یکدیگر است تا معرفی دخترو پسر به هم.

این رسم و رسومات هرچند هنوز هم در خانواده ها دیده می شود اما تا حدی کاملا فرمالیته بوده و گویی تنها برای زنده نگه داشتن ظاهر یک رسم است که صورت می گیرد.با وجود این موضوعات اما هنوز خانواده ها به طور کامل آمادگی پذیرش این موضوع را ندارند که از رسم سنتی ازدواج فاصله بگیرند و فرزندشان همسر آینده اش را انتخاب و به آنها معرفی کند اما حقیقت این است که در شرایط جامعه امروز، دختران و پسران وارد اجتماع شده و در محل کار و تحصیل ناخودآگاه با یکدیگر آشنا می شوند. از طرفی هم پسران و به ویژه دختران در مطرح کردن علاقه خود به شخصی که برای آینده مناسب می پندارند دچار ترس و دلهره هستند که چگونه ماجرا را با خانواده ی‍ شان در میان گذارند تا هم آنها به خواسته خود برسند وهم والدینشان رضایت داشته باشند.

قبل از مطرح کردن موضوع به نکات زیر توجه کنید

خانواده ها نسبت به پیشنهاد فرزند برای ازدواج با فرد موردعلاقه شان دو نوع واکنش دارند یا این ماجرا را می پذیرند وبا این موضوع راحت برخورد کرده و روابط دختر و پسر را به درستی مدیریت می کنند یا با موضوع به نحو نادرست برخورد کرده و موجب شکل گیری روابطی پنهانی می شوند. اما باید قبل از مطرح کردن قصد ازدواج به نکاتی توجه کنید که در ادامه آورده شده است.

آیا سن شما اکنون مناسب ازدواج است؟

زمانیکه شما عاشق شخصی می شوید و آنقدر این موضوع برایتان مهم است که می خواهید آن را با خانواده مطرح کنید احتمالا قصد و نیت ازدواج در کار است. اما همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین فاکتورها برای ازدواج داشتن سن مناسب است، زیرا تا حدی میزان موفقیت آمیز بودن یک رابطه را به ما نشان می دهد؛ برای مثال دختری که در سن ۱۶ سالگی عاشق می شود و تصمیم به ازدواج می گیرد احتمالا نسبت به دختری که در ۲۵ سالگی چنین تصمیمی را گرفته شانس کمتری برای موفقیت در ازدواج دارد. علت این موضوع هم این است که ما سن را به عنوان عامل نشان دهنده پختگی عقلانی و هیجانی در نظر می گیریم. هرچند که قطعا استثنائاتی هم وجود دارد. پس اگر شما در سن پایینی عاشق شده اید و می خواهید این موضوع را با خانواده مطرح کنید شاید با مقاومت خانواده روبرو شوید.

آیا شخصی که عاشق او شده اید معیارهای مورد نظر شما را داراست؟

در این بخش شما باید تمام موارد فردی و خانوادگی که در دوام یک رابطه نقش دارند را بررسی کنید. ویژگی های فردی عبارت اند از اینکه آیا شخص مورد نظر شما از لحاظ اخلاقی تمام معیارها و ملاک های شما را داراست؟ یا اینکه صرف چون عاشق او شده اید می خواهید از نقاط ضعف او و خواسته های خودتان چشم پوشی کنید؟ حتما در این مورد با چشمان باز تصمیم بگیرید چرا که وقتی بخواهید درباره او با خانواده صحبت کنید باید با ارائه دلایل قابل قبول و منطقی توضیح دهید که چرا این شخص می تواند شما را خوشبخت کند. درباره خانواده و ارتباط او با خانواده اش نیز اطلاعاتی بدست آورید و ببینید که آیا جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنها با خانواده شما تناسب دارد؟ هرگونه بالا بودن یا پایین بودن فاصله طبقاتی می تواند به عنوان عامل تاثیر گذار در نظر خانواده تان باشد.

پیش زمینه هایی که برای مطرح کردن ازدواج با خانواده باید فراهم شود

جوانان پیش از انتقال موضوع ازدواج با خانواده ها، باید چند نکته را درنظر بگیرند تا بتوانند به سوالات و نگرانی های آن جواب دهند.

  • پیش از هر چیز باید آشنایی کافی از شخص موردنظرشان داشته باشند. این آشنایی هم باید براساس منطق و اطلاعات علمی درست باشد.
  • از نظر ظاهری با هم تناسب داشته باشند و از نظر تحصیلی فاصله زيادي با هم نداشته باشند.
  • پسر، خدمت سربازی را انجام داده است یا نه؟
  • هر دو نفر به بلوغ و استقلال اقتصادی رسیده اند یا نه؟
  • همدیگر را از نظر ویژگی های شناختی و خلقی بررسی کرده با شند؛ یعنی این که طرف مقابل عصبی است یا نه؟ و خيلي موردهای دیگر.
  • بخاطر جبران ناکامی های گذشته دست به این ازدواج نزنند.
  • مسایل مذهبی و دینی را در نظر بگیرند؛ به عنوان مثال چنانچه پسر معتقد به حجاب کامل چادر باشد و دختر این مسئله را رعایت نکند، در آينده مشکل برای شان پیش می آید. این موضوع معمولا یکی از دلایل مخالفت خانواده پسر با ازدواج می باشد که رایج هم می باشد.

مسئله را بین خودتان تمام شده فرض نکنید. زیرا اگر با مخالفت خانواده روبرو شوید از شخص مقابل دفاع می کنید و این مسئله مقاومت خانواده را در پی دارد؛ پس بهتر است یک راه برگشت برای خودتان باز بگذارید.

ترفندهایی برای مطرح کردن ازدواج با خانواده

شاید اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید با شخصی آشنا شده اید و مدتی است با او در ارتباط هستید. عاشقش شده اید و تنها نگرانی که در حال حاضر شما را اذیت می کند، چگونه مطرح کردن این موضوع با خانواده تان است. ما به شما حق می دهیم، زیرا در فرهنگ ما، خانواده های ایرانی تاحدی درباره چنین روابطی بین دختر و پسر حساسیت هایی دارند. نگرانی های آنها به عنوان کسانی که برای بزرگ کردن شما سختی های زیادی کشیده اند قطعا طبیعی است، اما آنچه ما در این مقاله به دنبال آن هستیم این است که چطور بتوانید این موضوع را با کمترین ریسکی با آنها مطرح کنید.

خودخواه نباشید

به فکر طرف مقابل خود نیز باشید و فقط به خودتان فکر نکنید زیرا ممکن است او شرایطی داشته باشد که نتواند آن راباز گوکند و اتلاف وقت و دست دست کردن شما او را تحت فشار قرار دهد.مثلا برخی از پسرها خواستگاری را به دلیل تمام شدن سربازیشان ، خریدن ماشین یا خانه ، ترفیع گرفتن در اداره و... عقب می اندازند در صورتی که شاید دختر به دلیل داشتن خواستگارهای متعدد از سمت خانواده اش تحت فشار باشد. این مشکلات می توانند یکی از طرفین را خسته کند وسبب بروز مشکل برای او شوند تا حدی که صورت مسئله را به کلی پاک نمایند.

اگر برای شناخت طرف مقابلتان زمان بیشتری نیاز دارید حتما بگویید

اگر برای شناخت طرف مقابلتان زمان بیشتری را در رابطه با او باشید و هر روز خواستگاری را عقب بیاندازید ، ضرر خواهید نمود. زیرا طولانی شدن رابطه سبب وابستگی بیشتر شما و پر رنگ تر شدن احساساتتان می شود و شما را از شناخت بیشتر و گرفتن تصمیم منطقی دور می سازد.اگر شما رابطه خود را اطلاع خانواده ها رسمی کنید شناخت شکل جدید و جدی تری به خودش می گیرد که چشمتان را به روی دست دیگری حقایق باز می کند اما هنگامی که بدون اطلاع خانواده ها دررابطه باشید فرآیند شناخت روند کند و حتی ساکنی پیدا می کند.بنابراین درمیان گذاشتن با خانواده سبب می شود مسائل و مشکلات راحت تر حل گردد. زمانی که دو نفر بدون اطلاع از خانواده ها با یکدیگر در رابطه باشند ، خانواده که عنصر مهمی است از قلم می افتد.شما می توانید در خواستگاری و دیدن همه اعضای خانواده و تعاملشان با هم و از نزدیک رصد کردن خانه و زندگی شان شناخت بیشتری به دست آورید و یا حتی نظرتان تغییر نماید.

خودتان را آماده بحث با خانواده کنید

اینگونه نیست که شما وقتی تصمیم به ازدواج بگیرید ، اسم و مشخصات طرف مقابلتان را به خانواده بدهید و خود را خلاص کنید . شما باید قبل از گفتن، خودتان را برای رویارویی با بزرگ تر ها آماده کنید. رسمی کردن ازدواج ، همان قدرکه برخی مشکلات را حل می کند می تواند مسائل و مشکلات با شکل جدیدتری نیز برایتان به وجود آورد .بنابراین از افراد با تجربه در این مسیر کمک بگیرید. بهترین کمک را می توانید از خواهر یا برادر بزرگ تان که این مسیر را قبلا پیموده ، بگیرید زیرا آنها دارای شناختی هستند که می تواند به درد شما بخورد.اگرهم اولین نفر در خانواده تان شما هستید که سنت شکنی می کنید ، به سراغ چند تا دوست و همکلاسی که قبلا این مسیر را پیموده اند ، بروید. شما می توانید از آنها کمک بگیرید و با توجه به شرایط خانواده تان آن را بومی سازی کنید.

به چه کسی بگویم قصد ازدواج دارم؟

ابتدا برای در میان گذاشتن موضوع خواستگاری با خانواده تان رگ خواب آنها را پیدا کنید و بدانید نبض خانواده دست کیست و لازم نیست ابتدا به سراغ مهره های اصلی خانه بروید بلکه می توانید به سراغ یک واسطه بروید که مادر ها می توانند بهترین واسطه بین شما و پدر باشند.اگرشناختی از مادرتان دارید و می دانید گزینه مناسبی در این زمینه نیست، به سراغ خواهر برادرهای بزرگ تر بروید تا آنها واسطه شوند و حرف های شما را به گوش خانواده برسانند. این روش مطمئن تر است و شما را از مشکلات احتمالی مصون می دارد.

حرف زدن با پدر و مادر

چگونه بگویم قصد ازدواج دارم؟

بستگی به خانواده شما و طرز فکر افراد خانواده دارد که چگونه با این مسئله برخورد کنند و کنار آیند بنابراین شما باید خونسردی خود را حفظ کنید و آماده شنیدن هر پاسخی از سمت آنان باشید.برای مطرح کردن این موضوع با خانواده خود از ادبیات درستی استفاده کنید و در همان ابتدا مانند فیلم ها گارد نگیرید و بگویید «فلانی سهم منه، حق منه، عشق منه» یا «یا فلانی یا هیچ کس». شما باید طوری با خانواده تان صحبت کنید تا آنها بدانند شما در انتخابتان به عقیده و سلیقه شان احترام می گذارید و جایی هم برای نظر آنها گذاشته اید. اینگونه آنها راحت تر با موضوع کنار می ایند. شما نباید طوری برخورد کنید که فکر کنند نظرشان مهم نیست و «بعد از یه عمر بچه بزرگ کردن نتیجه اش شد این!»

اگر با قصد ازدواج شما مخالفت کردند، چه کنید؟

اگر خانواده شما به دلیل نداشتن شناخت با انتخاب تان مخالفت کردند، دلسرد نشوید و بدانید که سختگیرانه عمل کردن آنها به دلیل شناخت ناکافی است پس عصبانی نشوید.می توانید خصوصیات و زوایایی که از دید خانواده تان پنهان است، برایشان، شفاف و پررنگ کنید و با چند جلسه آشنایی بیشتر و ایجاد فضای مناسب آن شبهه را برطرف کنید اما در صورتی که مشکلات بزرگ تربود به زمان و صبر بیشتری نیاز است.

اگر از نظر فرهنگ، عقیده و... با خانواده طرف مقابل مشکل دارید، از دید خانواده به ماجرا نگاه کنید شاید نکاتی پنهان از نظرتان وجود داشته باشند که در آینده بتوانند مشکل ساز شوند.پس تمامی مسائلی را که بزرگترهای با تجربه شما بیان می کنند، با دید منطقی و نگاهی جدی تر بررسی کنید.اگر بعد از این بررسی ها هنوز مصمم بودید، فکر کنید و با ملایمت به خانواده درباره ویژگی های مثبت طرف مقابلتان توضیح دهید شاید این خصوصیات برای والدینتان مهم باشد.یکی از راه های خوب برای جلب نظر خانواده ها آشنایی بیشتر و ایجاد صمیمیت می باشد بنابراین با برگزاری چند جلسه خانوادگی و با کمک طرف مقابل نظرات را به نفع خودتان تغییر دهید.

رفتار والدین در رابطه با تصمیم فرزندان برای ازدواج چگونه باشد؟

والدین باید به فرزندانشان اعتماد داشته باشند و با نظر او در ابتدا مخالفت نکنند و فرد مورد نظر را ببینند و بعد درباره او صحبت کنند. برخی از خانواده ها قبل از دیدن فرد از نزدیک پیشگویی هایی می کنند اما بعد از دیدن او ، نظرشان تغییر می کند.خانواده ها باید با هم در ارتباط باشند تا فرد را بهتر بشناسند و اگر ایراداتی نیز می بینند آن را مستقیم ابراز نکنند و به صورت پیشنهاد مطرح کنند . بهترین پیشنهاداین است که خانواده نزد مشاور بروند زیرا وقتی واسطه ای وجود داشته باشد تنش ها کمتر می شود.

بدون رضایت خانواده ازدواج نکنید

در خانواده های ایرانی ازدواج نباید بدون رضایت خانواده انجام شود و حداقل باید یک رضایت نسبی وجود داشته باشد. دختر یا پسری که بدون رضایت والدین همسر وارد خانواده ای می شوند، متاسفانه از نظر آن خانواده مطرود هستند.عروس ها زیر نگاه تند و تیز مادر شوهر و خواهر شوهر قرار دارند و ممکن است نگاه تحقیر آمیزی به داماد شود بنابراین اگر بخواهید بدون نظر والدین ازدواج کنید مشکلاتی برای شما ایجاد می شود.اگر مخالفت خانواده ها به خاطر تفاوت اعتقادات مذهبی ، اختلاف مالی فراوان ، فاصله سنی بسیار زیاد یا موجه نبودن شخصیت فرد مورد نظر بود در حالی که شما معتقدید می توانید با قدرت عشق و صبر او را عوض کنید بهتر است به توصیه والدینتان گوش دهید و بی گدار به آب نزنید و در انتخابتان دقت بیشتری داشته باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (132 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (82 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (76 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (76 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (64 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (47 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (37 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (36 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (32 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (32 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
پزشکیان سر‌سوزنی با گذشته اش فرق نکرده است
حمله روزنامه هم میهن به قالیباف: اگر متحد شما در جبهه انقلاب رئیس‌جمهور شده بود، تا حالا همه دوستان‌تان از کار برکنار شده بودند
آغاز دوباره وحشی گری تکفیری ها در سوریه: شام در آستانه یک فتنه بزرگ
افزایش 30 درصدی قیمت گاز مایع غیرسهمیه‌ای
همه چیز درباره یوسف پزشکیان و همسرش +تصاویر
پرداخت 645 میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان
جزئیات 10 بورس تحصیلی 1403
قصه های شبانه؛ آن شرلی در گرین‌ گیبلز (جلد 1) - قسمت 4 + فایل صوتی و عکس
واکنش وزیر آموزش و پرورش به مسمومیت دانشجویان/ گاهی پیش می‌آید+ ویدیو
وزیر جنگ اسرائیل: شهرک‌نشینان فعلا به خانه‌هایشان باز نگردند
ویدوی جنجالی از سلطنت مافیایی مهران مدیری در آموزشگاه‌های کنکور و فخرفروشی او به فرهاد اصلانی
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز پنج‌شنبه 8 آذر 1403
فقط باهوش‌ها در 10 ثانیه 3 تفاوت موجود در تصویر را کشف می‌کنند!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز پنج‌شنبه 8 آذر 1403
(ویدیو جذاب) تا حالا کنجکاو شدی که داخل اهرام ثلاثه مصر رو ببینی؟ / افشای اسرار سر به مُهر اهرام مصر؛ آخه مگه میشه آدمیزاد اینارو ساخته باشه؟
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است اجابت دعا/ دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد