به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، جلوبندی پراید ممکن است به دلیل کم اهمیت ترین عاملی که به ذهنتان می رسد، خراب شود. جالب است بدانید گاهی بروز مشکل در جلوبندی پراید با نرم و روان شدن فرمان این خودرو همراه می شود! با ما همراه باشید تا تمام نکاتی را که در مورد عیب یابی جلوبندی پراید و دلایل بروز آن وجود دارد، بررسی کنیم.
جلوبندی پراید ضعیف است؛ این موضوعی آشکار است، اما رعایت برخی نکات به دیرتر خراب شدن آن کمک می کند. لاستیک ها تأثیری مستقیم و زیاد روی سیستم تعلیق و جلوبندی پراید دارند؛ پس اولین توصیه ما این است که از تایرهای پراید غافل نشوید.
عیب یابی جلوبندی پراید
برای عیب یابی جلوبندی پراید، باید به قطعات مربوط به جلوبندی این ماشین یعنی سیبک ها، کمک فنرها، بوش ها، پلوس ها و غیره بپردازید. برای چک کردن این قطعات نیازمند بازبینی و بررسی خودرو به صورت دوره ای هستید و این موارد چیزی نیست که با یک نگاه غیرتخصصی، متوجه مشکل در آن ها شوید. اما شما می توانید به کمک علائمی از وجود مشکل در سیستم جلوبندی پراید مطلع شوید. در اینجا به اتفاقاتی در خودرو که به عنوان زنگ هشدار در خصوص خرابی جلوبندی پراید هستند، اشاره می کنیم.
وقتی فرمان نرمی بیش از حد دارد
فرمان خودروهای هیدرولیک باید تا حد قابل قبولی نرمی داشته باشند، اما زمانی که متوجه نرمی و روانی بیش از حد فرمان خودرو می شوید، احتمال خرابی جلوبندی بسیار زیاد است.
همین طور در صورتی که فرمان را به صورتی غیرعادی سفت یافتید، باز هم مشکل می تواند به عیب در جلوبندی پراید مربوط باشد.
خارج شدن خودرو از تعادل
در حال رانندگی به وضعیت تعادل خودرو توجه داشته باشید. اگر خودروی شما تعادل مناسبی ندارد و به ویژه در سرعت های بالا، نامیزانی از خود نشان می دهد، به سراغ تعمیر جلوبندی پراید بروید.
صداهای اضافی از علائم خرابی جلوبندی پراید
وقتی در حال حرکت در مسیر هستید، به صداهای ایجاد شده توسط خودرو توجه کنید. گاهی اوقات بدون آن که از مانع یا دست اندازی رد شوید، خودروی شما صداهای اضافی تولید می کند. فارغ از این که صدا مربوط به کدام قطعه از جلوبندی باشد، باید به سراغ عیب یابی جلوبندی رفته و مشکلات احتمالی را برطرف سازید. معمولا صداهای اضافی به کمک فنرها یا پلوس ها مربوط است.
کشیده شدن فرمان به یک سمت
اگر موقع رانندگی مشاهده می کنید که بی جهت فرمان خودروی پراید شما به جهتی (راست یا چپ) کشیده می شود، باید به خرابی جلوبندی آن مشکوک شوید. معمولا با وجود ساییدگی نامتوازن در چرخ های پراید، این مشکل به وجود می آید. اما با این وجود احتمالات دیگری در جلوبندی نیز می توانند به بروز چنین مشکلی منجر شوند.
عوامل آسیب رسان به جلوبندی پراید
اما باید دید چه عواملی به جز طول زمان و عمر مصرف، به جلوبندی پراید آسیب رسانده و موجب بروز ایراد در آن می شوند. از جمله این موارد می توان به عوامل زیر به صورت فهرست وار اشاره کرد:
- ایراد در کمک فنر
- خرابی فنر
- مشکل در بلبرینگ چرخ های جلوی پراید
- مشکل در پلوس ها و سرپلوس ها
- ساییدگی آج لاستیک ها (به ویژه ساییدگی نامتقارن)
- ساییدگی بوش ها
- ایراد در سیستم ترمز پراید
- ایراد در سیبک ها
- تصادف شدید از جلو
با این حساب با عیب یابی سیستم جلوبندی، می توانید تعمیرات جلوبندی را به شکلی هدفمند انجام داده و از انباشته شدن بیشتر هزینه ها جلوگیری نمایید.
هزینه تعمیر جلوبندی پراید
در مورد خودروی پراید همیشه یک خوش شانسی با مالک آن همراه است و آن هم هزینه های تعمیر و نگهداری پایین این ماشین محسوب می شود. هزینه تعمیرات جلوبندی پراید نیز به همین تناسب ارزان تر از هزینه تعمیر جلوبندی سایر خودروها است و می تواند آن را از ارزان ترین ها دانست. اما در صورتی که به موقع اقدام نکرده و اجازه دهید که عیب های اولیه به سایر بخش ها نیز آسیب وارد کنند، بدیهی است که باید انتظار افزایش هزینه ها را داشته باشید. به طور مثال اگر مشکل در ساییدگی لاستیک و یا تنها سیبک ها باشد، بلافاصله نسبت به رفع آن اقدام کرده و اجازه ندهید که مشکلات جلوبندی عمقی تر گردد.
روش تقویت جلوبندی پراید
برای تقویت جلوبندی پراید باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- ساده ترین روشی که برای تقویت جلوبندی ماشین باید به کار بگیرید، توجه به تایرهای خودرو است. تایرهای آسیب دیده، ساییده و مانند آن، به جلوبندی پراید ضربه مستقیم وارد می کند
- همیشه در زمان پارک خودرو، چرخ ها را صاف قرار دهید. به ویژه زمانی که قرار است خودروی شما برای مدت طولانی تری در محل پارک و بدون حرکت بماند، این مورد را رعایت نمایید.
- هرگز حین عبور از دست اندازها، روی پدال ترمز نزنید. بیشتر ما حین رد شدن از دست اندازها برای کم کردن فشار وارد بر اتومبیل، پدال ترمز را فشرده و سعی در کاهش سرعت داریم، در حالی که این نتیجه معکوس خواهد داشت. اگر تصمیم به کاهش سرعت اتومبیل خود دارید، باید پیش از رسیدن به دست انداز، اقدام کنید. حین رد شدن از دست انداز پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، زیرا این کار به فنر و کمک فنر و به طور کلی جلوبندی آسیب وارد خواهد کرد.