دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

چرا باید از رنگ کردن مکرر مو اجتناب کنیم؟ 

پنجشنبه، 20 خرداد 1400
تغییر رنگ طبیعی مو در میان زنان و حتی برخی مردان محبوب است ، اما رنگ کردن مو برخی عوارض جانبی و خطرات احتمالی را برای سلامتی شما به همراه دارد.

برخی محققان می گویند براساس آمار بیش از 75 درصد زنان و حدود 18 درصد از مردان دردنیا از رنگ مو استفاده می کنند،در صورتی که این اقدام با عوارض پزشکی مختلفی همراه است.براساس آمارهای اعلام شده استفاده از رنگ مو ها در مردان نسبت به گذشته رو به افزایش است و مردان هم به تبعیت از زنان برای پوشاندن موهای سفید خود از رنگ مو استفاده می کنند.رنگ کردن موها از گذشته های دور متداول بوده است ،محققان معتقدند که در اکثر رنگ موهایی که بسیار معروف و پرفروش هستند مواد شیمیایی زیادی به کار رفته است که به موها صدمه می زند و در بین آنان تنها چند شرکت خارجی رنگ مو بدون مواد شیمیایی (بدون آمونیاک ) تولید می کنند.در برخی از کشورها ، جوانان بیشتر از رنگ های گرم و قرمز استقبال می کنند در حالیکه کارشناسان می گویند در رنگ های قرمز بیشتر از مواد شیمیایی استفاده شده است که ثبات بیشتری داشته است .
محققان می گویند، بسیاری از مردم نیز فکر می کنند ثبات رنگ مو نشانه مرغوبیت آن است، در صورتی که تحقیقات نشان داده است هرچه رنگ مو ثبات بیشتری داشته باشد و دیرتر از بین برود، میزان مواد شیمیایی موجود در آن نیز بیشتر است و خود این امر زمینه ساز بسیاری از صدمات و آلرژی های پوستی و بروز مشکلات مو در افراد می شود.

عوارض جانبی رنگ کردن مکرر مو

در بیشتر موارد، استفاده از رنگ های شیمیایی دارای عوارض جانبی بسیار خطرناکی است. نشانه ها و آسیب هایی که بر اثر رنگ کردن به مو وارد می شود همیشه بلافاصله بروز نمی کند. ممکن است چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد تا اثرات این مواد شیمیایی بروز کند. اگر موهای خود را به طور مکرر رنگ می کنید، شانس رخ دادن این عوارض جانبی بیشتر خواهد بود.

1. پروسه طولانی

رنگ های دائمی مو اغلب حاوی آمونیاک و پراکسید هستند . آمونیاک موجود در آن باعث شکستن ساقه مو می شود و پراکسید موجود در آن ، رنگدانه ها را خنثی می کند و رنگ های باقیمانده قبلی را نیز از بین می برد و پروسه ریلکس کردن کوتیکول ها ممکن است که به موها آسیب بزند. استفاده بیش از حد از این مواد شیمیایی باعث تکرار شدن این پروسه می شود و ساقه های مو را می شکند که معمولا در شستن با آب نیز بدتر خواهند شد.

2. تاثیر روی باروری

مطالعات نشان می دهد که جذب این مواد از طریق موها تقریبا حداقل می باشد و در نتیجه رنگ مو روی باروری یا حاملگی تاثیر نمی گذارد . اگرچه ممکن است که فرد بعد از استفاده از رنگ مو با مشکلات باروری روبرو شود و این مشکل تنها در صورتی به وجود می آید که به دفعات زیاد از رنگ مو استفاده کند.

3. واکنش های آلرژیک

رنگ مو باعث واکنش های آلرژیک می شود ، مخصوصا رنگ موهای دائمی که حاوی پارافنیل ندیامین هستند که یک آلرژین رایج می باشند . افرادی که به مشکلات پوستی مبتلا هستند ، بیش از بقیه در معرض ابتلا به این آلرژی ها قرار می گیرند.

افراد مبتلا به اگزما و پسوریازیس باید از رنگ کردن مو پرهیز کنند زیرا با خارش ، قرمزی و ورم پوست سر مواجه می شوید. راه مناسب دیگر این است که از رنگ مویی استفاده کنید که واکنش آلرژیک نداشته باشد.

چه موادی در فرمول یک رنگ مو مضر، حساسیت زا یا مشکوک است؟

یکی از شناخته شده ترین عوامل مضرات رنگ مو ماده ای به نام «پارافنیلن دی آمین» است که اختصارا به نام PPD شناخته می شود. این ماده از اولین و پرکاربردترین رنگ موهای شیمیایی اکسیدکننده در تاریخ است. «پی پی دی» در مجاورت مواد اکسیدکننده یک ترکیب واسطه می سازد که به رنگدانه های طبیعی مو متصل شده و بدلیل اندازه بزرگش نمی تواند از راهی که به درون تارهای مو نفوذ کرده، خارج شود. به همین دلیل رنگ دائمی ایجاد می شود که در صورت استفاده از شامپوی مناسب، تا چندین ماه ماندگار است.

PPD دلیل اکثر حساسیت افراد به رنگ موهاست که خارش، تورم و قرمزی پوست و چشم را ایجاد می کند. برای آرایشگران که دائما با رنگ مو در تماس هستند، معایب رنگ مو اهمیت بیشتری داشته و خطرات جدی تری علیه سلامتی دارد. اختلالات خونی مانند سرطان خون، اختلالات تنفسی، نکروز ماهیچه و نارسایی کلیه از جمله ی این مشکلات هستند.

در برخی از رنگ ها به جای این ماده از استات سرب استفاده شده که می تواند باعث ضعیف شدن موها شده یا باوجود شستشو، روی پوست بماند و جذب پوست شود. اکسیدان ها و آمونیاک که اجزای همیشگی بسیاری از رنگ موهای دائمی هستند، در صورت تماس مکرر باعث بروز حساسیت یا سوختن و آسیب دیدن موها می شوند.

ماده ی شیمیایی دیگری به نام رزورسینول در رنگ موها هست که باعث اختلال در عملکرد غدد درون ریز شده و با برهم زدن تعادل طبیعی هورمون ها خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. تولوئن هم یکی دیگر از این مواد است که با مشکلات کبد و کلیه، نقص های مادرزادی و سقط جنین مرتبط است.

4. نگهداری و حفظ رنگ مو

اگرچه که نگهداری سخت جزء عوارض جانبی محسوب نمی شود اما می تواند شما را به سختی بیاندازد . بسیاری از افراد به راهکارهای نگهداری از مو بعد از رنگ کردن توجه نمی کنند و در نتیجه با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

اگر می خواهید که کمتر در معرض آسیب موهای رنگ کرده قرار گیرید ، باید در طولانی مدت یک نگهداری صحیح را از آن داشته باشید که در غیر این صورت به موهای خود آسیب وارد خواهید کرد.

5. ورم

زمانی که سر خود را رنگ می کنید ، ممکن است که مواد شیمیایی موجود در آن با قسمت های حساس پوست صورت شما واکنش نشان دهد . در بعضی از موارد ، این مواد شیمیایی به چشم های شما برخورد می کنند و باعث التهاب و ورم و یا قرمز شدن چشمانتان خواهند شد . در بعضی از موارد نیز ناراحتی شدید را برای چشمانتان به وجود می آورند.

6. آسم

آسم یکی از نشانه های واکنش شدید آلرژیک به رنگ مو می باشد . بو کردن مواد شیمیایی مثل رنگ مو می تواند منجر به سرفه کردن ، وزوز گوش ، التهاب ریه، گلودرد و یا حمله های آسم شود.

7. سرطان

اگر رنگ های دائمی را به دفعات بالا استفاده کنید ، می توانید راهی را برای ابتلا به سرطان باز کنید . ممکن است که فرمول این مواد شیمیایی تغییر کنند و زودتر منجر به سرطان شوند.

ماده ی شیمیایی به نام رزورسینول که در رنگ های مو یافت می شود در حقیقت ماده ای شیمیایی است که طبق بررسی ها اثر مختل کننده غدد درون ریز را دارد و می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را با مختل کردن تعادل طبیعی هورمون ها بیشتر کند.

8. ضعیف و شکننده شدن موهای سر

چنانچه عادت به رنگ کردن موهای خود به صورت مکرر دارید ، به دلیل مواد شیمیایی موجود در رنگ موها ، موهایتان دچار خشکی خواهد شد چراکه مواد شیمیایی موجود در رنگ موها عاملی است برای از بین رفتن رطوبت مو و در نهایت شکننده شدن موها که گاهی این آسیب و از بین رفتن درخشندگی موها به قدر زیاد می شود که کوتاهی مو راه چاره است.

9 . تحریک پذیری شدن پوست

رنگ مو کاهی اوقات باعث ایجاد واکنش های پوستی شده و علائمی همچون احساس سوزش ، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست، خارش و ناراحتی را به همره دارد برای همین توصیه می شود 48 ساعت پیش از رنگ کردن موها آن را روی قسمتی از موهای خود تست کنید تا از نبود حساسیت مطمئن شوید. چنانچه ورم و خارشی بعد از تست رنگ مو ایجاد شد و بهبود نیافت حتما به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی