به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، افراد که به عورت نمایی می پردازند با نشان دادن بدن و یا اندام جنسی خود به صورت ناگهانی به فرد قربانی در اماکن عمومی و ملاعام تحریک و احساس لذت می کنند.این افراد کنترلی بر رفتار خود ندارند اما این کار را برای بر انگیختگی جنسی خود انجام می دهند . این میل شدید به عورت نمایی باعث می شود که این افراد در مکان هایی مانند پارک ، کوچه های خلوت و ... این کار را انجام دهند .
افراد نمایشگر از فکر نشان دادن آلت تناسلی خود به قربانی لذت می برند .
شوکه شدن و ترس شدید قربانی باعث لذت فرد نمایشگر می شود و همچنین رفتار فرد را تقویت می کند که این تقویت باعث می شود فرد اشتیاق بیشتری برای انجام اینکار پیدا کند .
گاهی این افراد در مقابل قربانی خود ارضائی می کنند و در موارد دیگر فرد نمایشگر بعد از نشان دادن آلت تناسلی خود به منزل می رود و با یاد آوری آنچه اتفاق افتاده خودارضائی می کند.این اختلال عورت نمایی برای قربانی آسیب روانشناختی طولانی مدتی به همراه دارد .
وجود اختلالات همزمان مانند اختلال افسردگی اساسی و سوء مصرف مواد و... و عدم تمایل افراد مبتلا به این اختلال برای درمان مشکلاتی را برای آگاه شدن از علت های این اختلال و درمان آن ایجاد کرده است .
آغاز اختلال نمایشگری جنسی
آغاز اختلال نمایشگری جنسی معمولا در افراد زیر ۱۸ سال رخ می دهد. همچنین اغلب در افرادی دیده می شود که در ایجاد ارتباط با جنس مخالف مشکلات عدیده ای دارند و بطور کلی از مشکلات بین فردی در رنج هستند.
افراد نمایشگر از فکر نشان دادن عورت خود به دیگران به شدت لذت می برند و گاهی این میل آنقدر شدید می شود که نمی توانند جلوی خود را بگیرند. میل شدید به عورت نمایی باعث می شود که آنها در مکان های عمومی مثل پارک ها، کوچه های خلوت و یا حتی در اتوبان ها، قربانیان خود را بیابند و عورت خود را به آنها نشان دهند (آنها معمولا بدنبال قربانیان تنها هستند). واکنش شوک، ترس یا انزجار شدیدی که در قربانی ایجاد می شود، معمولا جزئی از لذت فرد عورت نما را تشکیل میدهد و موجب می شود که رفتار او تقویت شود و اشتیاقش برای انجام این کار بیشتر شود.
گاهی نیز افرادی که مبتلا به اختلال نمایشگری هستند در مقابل افراد غریبه نیز خودارضائی می کنند (بخصوص اگر آنها احساس کنند که واکنش ترس و یا شوک قربانی بسیار تحریک کننده است). این افراد گاهی بعد از نشان دادن عورت خود به منزل می روند و در حالی که به آنچه گذشته است فکر می کنند، خود ارضائی می نمایند. افراد نمایشگر، معمولا آلت خود را به زنان و کودکان نشان می دهند. هرچند اختلال نمایشگری جنسی به قربانی آسیب فیزیکی نمی رساند ولی اغلب پیامدهای روانشناختی طولانی مدتی برای قربانی به همراه دارد.
علائم اختلال نمایشگری جنسی
از آن جایی که نمایشگری جنسی نادر است، بطور غریزی اغلب انسان ها سعی در پوشاندن آلت تناسلی خود دارند. تشخیص این اختلال درافراد مبتلا کار چندان دشواری نیست و اگر فردی به مهمترین نشانه ابتلا به این اختلال یعنی تمایل به نشان دادن آلت خود به افراد غریبه آنهم بصورت ناگهانی داشته باشد، می توان حدس زد که وی از این اختلال رنج می برد. افرادی که از این نوع اختلال رنج می برند ممکن است همزمان دچار اختلال میل جنسی به کودکان و سایر بیماری ها نیز باشند.
اختلال نمایشگری جنسی معمولا با علائمی در فرد بروز می کند که بر اساس این نشانه ها برای سکس تراپیست ها قابل تشخیص است. این علائم شامل موارد زیر است:
- در یک دوره ۶ ماهه فرد مبتلا، آلت خود را به غریبه ها، افرادی که انتظار این کار را ندارند، نشان می دهد و بطور مکرر موجب برانگیختگی جنسی در وی می شود که با خیال پردازی هایش درباره این تحریک و برانگیختگی و یا امیال و رفتارهای وی بصورت واضح خودنمایی می کند.
- فرد مبتلا به نمایشگری جنسی، بر اساس تمایلات جنسی ذکر شده عمل می کند و آلت خود را به غریبه ها نشان می دهد و افراد ناراضی را قربانی عمل خود می نماید.
- نمایشگری جنسی افراد مبتلا ممکن است موجب رنج شخصی و یا اختلال در عملکرد اجتماعی، شغلی و یا سایر زمینه های زندگی شود.
- این افراد زمانی که آلت تناسلی خود را به دیگران نشان می دهند و قربانیان در واکنش به عمل آنها خشمگین می شوند، می ترسند، تعجب می کنند و یا تنفر نشان می دهند. این اختلال ممکن است با انحرافات جنسی دیگر نظیر اختلال میل جنسی به کودکان، فتیشیسم و حتی سایر اختلالات جنسی همزمانی داشته باشد.
علت اختلال نمایشگری جنسی
تجربیات کودکی در ابتلای افراد به اختلال نمایشگری جنسی نقش بسزایی دارند. احساسات همیشگی تحقیر در کودکی این افراد و شرم بصورت مداوم در زندگی با آنها همراه است. این افراد برای اینکه بر این احساسات غلبه کنند، از نمایشگری جنسی استفاده می کنند.
میتوان گفت که این بیماران با نشان دادن عورت خود بصورت موقت احساس قدرت و برتری نسبت به دیگران می کنند. با واکنش ترس، خشم و یا تنفر قربانیان در دراز مدت حالات رفتار آنها تقویت می شود و برای تجربه مجدد این حس برتری و لذت ناشی از آن، رفتار خود را دائما تکرار می کنند. یکی از مهمترین علت های این انحراف فراهم نیامدن آموزش های جنسی به کودکان است که به سبب عدم آگاهی، نیاز جنسی فرد ممکن است به بیراهه رود و موجب ابتلا به این اختلال گردد. تحقیقات، آسیب های قطعه گیجگاهی مغز را با نمایشگری جنسی مرتبط یافته اند.
درمان اختلال نمایشگری جنسی
معمولا درمان انحرافات جنسی بسته به تمایل فرد مبتلا از فردی به فرد دیگر متفاوت است، چرا که این انحرافات دلیل واضح و مشخصی ندارند. بنابراین درمان اختلال نمایشگری جنسی هم پیچیده و هم زمان بر خواهد بود. معمولا سکس تراپیست ها ضمن بکارگیری کاربرد اصول یادگیری و رفتار درمانی، کمک به از بین رفتن نشانه های فرد می کنند و با آموزش و جایگزینی رفتار جنسی سالم، فرد را به سمت درمان سوق می دهند.
البته از آنجایی که اغلب انحرافات جنسی ریشه در آسیب های کودکی دارند، بسیار حائز اهمیت است که از رویکردهای عمقی تر مانند روانکاوی در درمان نیز استفاده شود، چرا که در روانکاوی یا روانپویشی، با بررسی گذشته و کودکی فرد، ریشه مشکلات وی شناسایی می شود.
تخلیه هیجانات سرکوب شده، موجبات ایجاد آگاهی را برای فرد بیمار فراهم می نماید و با این آگاهی، فرد می تواند کنترل رفتار خود را در دست گیرد. در این حالت است که درمان های رفتاری و همچنین آموزش های جنسی سکس تراپیست می تواند موثر واقع شود. درمان های دارویی نیز علاوه بر مداخلات روانشناختی در این بیماری توصیه می شوند.
همچنین مهمترین مساله ای که باید توجه کرد این است که اگر زمانی با چنین مشکلی مواجه شدید و یا یکی از نزدیکانتان از این بیماری رنج می برد. بدون ایجاد عذاب وجدان و یا تهدید، در اولین فرصت به سکس تراپیست مراجعه کرده و از مشاوره تخصصی کمک گیرید. این را هم بدانید که متخصص این حوزه، شرایط شما را بخوبی درک خواهند کرد و کاملا رازدار شما خواهند بود. پس نیازی به پنهان کردن حالات خود ندارید و نگرانی قضاوت درمانگر خود هم نباشید.
سادیسم و عورت نمایی
دیگر آزاری در اختلال نمایشگری جنسی یا همان عورت نمایی میتواند عامل مهمی در نقش این اختلال داشته باشد، زمانی که فردی با اختلال عورت نمایی این احساس را در خود تجربه میکند که با آزار و وحشت دیگران و هراس آنها، از مواجه با این تصویر دچار رضایت میشود بنابراین میتوانیم سادیسم و دیگر آزاری را در این اختلال به وضوح ببینیم.
زیرا آزارهای جنسی فقط و فقط به آزارهای جسمی و بدنی ختم نمیشود. در اختلال عورت نمایی فرد بیمار به این احساس مخرب که میتواند دیگران را آزار بدهد قطعاً از ترس و وحشت دیگران لذت خواهد برد که خود ریشه های عمیقی در کودکی و آنچه که فرد بیمار از سر گذرانده است دارد.
درمان های روانکاوی در اختلالات جنسی
واضح است افرادی که دچار اختلالات عمیق جنسی هستند و این اختلالات نه تنها به خودشان بلکه دیگران آسیب وارد میکند نیازمند درمان های طولانی مدت روانکاوی هستند.
سکس تراپ ها اختلالات جنسی آسیب رسان را میتوانند تا حدودی با رفتار درمانگری دچار تغییر کنند، اما نکته مهم در درمان اختلالات جنسی آسیب رسان درمان هایی است که روانکاو به وسیله آن به کودکی و گذشته فرد خواهد پرداخت، شاید در برخی از موارد بسیار محدود واضح نباشد که فرد به چه دلیل دچار این اختلال است اما در بیشتر موارد فرد بیمار (اگر مرد باشد) از خشمی بسیار عمیق نسبت به مادر رنج میبرد که به این وسیله میخواهد خشم خود را نسبت به تمام زنان اطراف خود ابراز کند. خشم و ابراز ناموجه خشم میتواند در غالب هایی اینچنین به خود فرد و همچنین اطرافیان او آسیب برساند.