به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا، ساده ترین راه برای خواباندن کودک چیست؟ به کودک شیر بدهید و مشاهده کنید که کودک سریعا به خواب می رود. در حقیقت، کودکان آنقدر سریع به خواب می روند که مادران ترفندهای مختلفی را برای بیدار نگه داشتن آنها به کار می برند تا زمانی که کودک سیر شود. اینکه کودک در کمال آرامش بر روی بازوهای شما به خواب می رود، تحسین برانگیز است. اما آیا برای کودک خوب یا بی خطر است که در حین شیر خوردن به خواب برود؟ این مقاله؛ پاسخ تمام این سوالات را می دهد و همچنین به شما می گوید که چرا کودک در حین شیر خوردن به خواب می رود و چه کاری می توانید برای بیدار نگه داشتن او انجام دهید.
چرا نوزادان در هنگام شیر خوردن به خواب می روند؟
نوزادان، به خصوص نوزادان تازه متولد شده در هنگام شیر خوردن در اثر سیر شدن به خواب می روند. مطالعات نشان می دهند که افزایش هورمونی به نام «کوله سیستوکینین»، احساس سیری را کنترل می کند و باعث خواب آلودگی در کودکان می شود. ممکن است به خواب رفتن کودک در حین شیر خوردن به دلیل نداشتن شیر کافی باشد. این بدان معنا است که کودک بدون خوردن شیر کافی به خواب می رود. این اثر در طولانی مدت می تواند باعث سوء تغذیه شود. می توانید با اطمینان از شیر خوردن مناسب کودک، از بروز این مشکل جلوگیری کنید. اگر کودک در هنگام تغذیه صدای کلیک ایجاد می کند، به این معنا است که به خوبی نوک سینه را نمی مکد و نیاز به اصلاح دارد. سیستم عصبی کودک پس از به خواب رفتن او رفلکس مکیدن را متوقف می کند تا مانع از عق زدن و خفگی کودک شود. و همچنین، جریان یافتن شیر در زمانی است که کودک شروع به مکیدن سینه کند، در غیر این صورت، تنها زمانی رخ می دهد که پستان مادر ترشح کند.
آیا شیردهی به کودک در هنگام خواب مشکلی ندارد؟
هیچ مساله نگران کننده ای در مورد به خواب رفتن کودک در هنگام شیردهی وجود ندارد، اما خواب و تغذیه باید دو فعالیت جداگانه باشند. کودکانی که به آنها شیر داده می شود تا بخوابند یا قبل از چرت زدن به آنها شیر می دهند، تمایل دارند که شیر خوردن شان با خواب همراه باشد. در دراز مدت، این یک عادت می شود و خواباندن کودک وقتی کودک را از شیر گرفتید، دشوار می شود.
اثرات طولانی مدت خوابیدن کودک در حین شیر خوردن
هرگز به کودک با هدف اینکه به خواب برود، شیر ندهید تا از بروز عواقب طولانی مدت جلوگیری کنید. زیرا:
کودک خودش را آرام نمی کند: یاد گرفتن آرام کردن خودش مهم است، زیرا این کار استرس را از کودک دور کرده و مانع از خستگی می شود.
این کار هم با تغذیه و هم با خواب تداخل ایجاد می کند: اگر کودک در حین شیر خوردن به خواب برود، احتمال اینکه او فقط نیمی از غذایش را خورده باشد، افزایش پیدا می کند. علاوه بر این، اگر کودک به منظور خوابیدن غذا بخورد، پس برنامه تغذیه با مشکل مواجه می شود.
بر خواب شما تاثیر می گذارد: اگر برنامه تغذیه کودک دچار مشکل شود، باعث چرخه نامناسب خواب شما نیز می شود.
می توان این عادت خوابیدن در حین غذا خوردن کودک را ترک داد.
چگونه مانع از خوابیدن کودک در حین شیردهی شوید؟
در این قسمت، توضیح داده شده است که چگونه می توانید مانع از خوابیدن کودک در حین شیردهی شوید:
به سر یا گردن کودک ضربه بزنید: هنگام تغذیه، پشت و صورت کودک را به آرامی مالش دهید یا به آن ضربه بزنید تا سیستم عصبی وی درگیر یک احساس شود.
با کودک صحبت کنید: با او صحبت کنید مانند اینکه یک مکالمه است. شریک زندگی تان می تواند همکاری کرده و در مورد مکالمه به شما کمک کند.
به کودک در یک اتاق کاملا روشن شیر بدهید: اگر اتاق نور کافی داشته باشد، او با احتمال کمتری احساس خواب آلودگی می کند.
کودک را در پوزیشن دراز کشیده شیر ندهید: اگر شما و کودک بر روی یک تخت دراز کشیده اید، پس کودک به علت پوزیشن راحت خود به خواب می رود. به کودک در پوزیشن خمیده یا نیمه عمودی شیر بدهید.
سینه ها را عوض کنید و اجازه دهید تا کودک آروغ بزند: لحظه ای که کودک آروغ زد، فورا سینه ها را عوض کنید. می توانید برای چند ثانیه به او استراحت دهید تا آروغ بزند.
اگر کودک بر خلاف تلاش های شما تمایل به خوابیدن دارد، ممکن است نیاز باشد از چند ترفند برای بیدار کردن او استفاده کنید.
اگر در حین شیر خوردن کودک به خواب رفت، چه کاری باید انجام دهید؟
دور کردن کودک از نوک پستان ممکن است باعث ناراحتی یا وحشت کودک شود. از این رو، اگر او هنوز هم در حین شیر خوردن به خواب رفت، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
پشت کودک را مالش دهید. لباس کودک را بیرون آورده و به آرامی پشت کودک را مالش داده یا به آن ضربه بزنید. شکم کودک را مالش ندهید، زیرا ممکن است کودک استفراغ کند.
کمک کنید تا آروغ بزند: به آرامی به پشت کودک ضربه بزنید تا آروغ بزند. این کار باید او را بیدار کند، و وقتی او بیدار شد، می توانید به شیر دادن به کودک ادامه دهید.
پاهای کودک را قلقلک دهید. تنها کف دست یا کف پای کودک را قلقلک دهید.
صورت او را با یک پارچه نرم و مرطوب خیس کنید. اثر سرمای ایجاد شده توسط آب می تواند کودک را بیدار کند.
از روش های فوق همچنین می توانید برای بیدار کردن کودک قبل از تغذیه استفاده کنید. به جای آن، می توانید پوشک یا لباس کودک را عوض کنید. کارشناسان توصیه می کنند که کودک را درست از ماه اول قبل از شیر خوردن کاملا بیدار نگه دارید.
جدا کردن کودک خواب آلود از پستان بعد از تغذیه
بعد از شیر خوردن کودک، کودک را از پستان جدا کنید تا شروع به خواب رفتن بعد از شیر خوردن نکند. در این قسمت، چندین روش ارائه شده است تا کودکی که به خواب رفته است را از پستان جدا کنید:
به آرامی انگشت اشاره خود را بین دهان کودک و لثه او قرار دهید.
انگشت خود را حرکت دهید تا احساس کنید که از میزان مکش سینه توسط کودک کاسته می شود.
در هنگام انجام این کار، به آرامی کودک را از سینه دور کنید.
وقتی کودک را به طور کامل از پستان جدا کردید، می توانید او را در گهواره یا تختخواب قرار دهید.
چگونه می توانید کاری کنید که کودک عادت به خواب رفتن در حین شیر خوردن را ترک کند؟
همانطور که قبلا ذکر شد، اگر کودکتان هر بار که غذا می خورد به خواب می رود، پس ممکن است به این کار عادت کرده باشد. با این وجود، ترک این عادت سخت نیست، و در اینجا روش هایی برای ایجاد تغییر وجود دارد:
1. برنامه تغذیه و خواب جداگانه ای برای کودک داشته باشید
نوزادان یاد می گیرند که وقتی وقایعی که به طور مداوم با هم اتفاق می افتند را به هم ارتباط دهند. قبل از رفتن به رختخواب، با مشاهده مجموعه خاصی از فعالیت ها مانند استحمام و خواندن کتاب داستان، یک روال را ایجاد کنید. کودک سریعا توالی را درک نخواهد کرد، اما به زودی درک خواهد کرد که استحمام و گوش دادن به یک کتاب بدان معنی است که زمان خواب است. اگر زمان غذا خوردن فرا رسیده و کودک خوابیده و یا به خواب رفته است، پس او را بیدار کنید.
2. از پستانک استفاده کنید
پستانک به آرامش و آسودگی کودک کمک می کند، و گاهی اوقات حتی به خوابیدن کودک کمک می کند. در حقیقت، اینها اغلب توسط کارشناسان برای کودکانی توصیه می شود که خوابیدن آنها به تغذیه بستگی دارد. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند از پستانک به عنوان جایگزینی برای شیشه شیر یا نوک سینه استفاده کنید. با این وجود، تا زمانی که کودک به طور صحیح شیر خوردن را یاد نگرفته است، پستانک را به کودک معرفی نکنید. هرگز به کودک کوچک تر از یک ماه پستانک ندهید. ممکن است نوزادان انگشت شست خود را بمکند تا به خواب بروند، به خصوص زمانی که از شیر دادن به کودک برای به خواب رفتن او اجتناب می کنید.
3. از روش های دیگر برای آرام کردن کودک جهت به خواب رفتن استفاده کنید
از کمی گول زدن کودک یا تسکین دهنده هایی مانند صحبت کردن با صدای ملایم، آواز خواندن، یا بازی با اسباب بازی مورد علاقه او برای به رختخواب بردن او استفاده کنید. در هنگام شب، گهواره کودک را در کنار خود قرار دهید، تا در دید او باشید. اطمینان از حضور والدین گاهی اوقات می تواند باعث شود همه نوزادان با آرامش بخوابند.
نتیجه گیری
به خاطر داشته باشید که به شیر دادن به کودک بر اساس نیاز او ادامه دهید و در حین حال خواب را به عنوان یک فعالیت جداگانه در نظر بگیرید. ایجاد یک روال روتین در زندگی کودک به طور زودهنگام، می تواند مانع از به خواب رفتن کودک در حین شیر خوردن شود.