به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، آمدن یک نوزاد به خانه باعث تغییراتی در خانه می شود که یکی از این تغییرات کم شدن توجه پدر و مادر از کودک اول و توجه و مراقبت دائمی از نوزاد جدید است. طبیعی است که این موضوع معمولا برای کودک اول خوشایند نیست و باعث بروز حسادت های او می شود.
چرا باید کودک اول را آماده کنیم؟
خانه شما اولین اجتماعی است که رشد کودک شما در آن صورت می گیرد و برای رفتن به جامعه ای بزرگتر آماده می شود. وجود یک خواهر یا برادر به کودک شما یاد می دهد که باید گاهی برای رفع نیازهایش منتظر بماند و با مفهموم تقسیم کردن آشنا می شود. استقلال فردی یکی دیگر از مواردی است که کودک شما با آمدن کودک جدید یاد می گیرد. علاوه بر این اگر یاد بگیرد که با خواهر یا برادرش خوب کنار بیاید، می توان انتظار داشت که در آینده هم بتواند رفتار درستی با دیگران داشته باشد.
چطور کودک را برای آمدن بچه جدید آماده کنیم؟
این کار را باید در دوران بارداری انجام بدهید: وقتی به کودک می گویید که به شکم مامان دست نزن یا روی شکم نپر، کودک فکر می کند که شما اندازه قبل او را دوست ندارید و از این موضوع ناراحت می شود. بنابراین بهتر است در بارداری به مرور در مورد خواهر یا برادر کوچکتر با او صحبت کنید. برای این کار می توانید بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
زمان تولد را به کودک بگویید: اگر کودک شما کمتر از دو سال دارد، تا سه ماهه سوم صبر کنید. زیرا زمان زیاد برای کودک گیج کننده است و او هنوز درکی از زمان ندارد. می توانید به او بگویید نوزاد وقتی به دنیا می آید که آن طفره نروید. مثلا وقتی می پرسد که بچه ها از کجا می آیند، کافی است که بگویید که در داخل شکم مامان نی نی می آید و اجازه بدهید او شکم شما را لمس کند. خوب است برای توضیح بیشتر به او از کتاب های مناسب او درباره بارداری و زایمان استفاده کنید و ایده خوبی است که او را به دیدن نوزادهای دیگر ببرید.
کودک را کمی آماده کنید: عکس های نوزادی کودک اول را به او نشان بدهید و کمی او را برای آینده آماده کنید. مثلا به او بگویید که بچه جدید خیلی شیر می خورد و همیشه در بغل مامان است. خوب است که داستان تولدش را برای تعریف کنید و به او بگویید که از این که او بچه شما است، شما خوشحال هستید.
او را با کودک جدید آشنا کنید: ایده خوبی است که در زمان مراجعه به پزشک او را با خود ببرید تا ضربان قلب جنین را بشوند و عکس های سونوگرافی را ببیند. وقتی جنین لگد می زند دست او را روی شکمتان بگذارید تا او هم تکان ها را حس کند و با کودک جدید آشنا شود.
درکارها از او کمک بگیرید: در روزهای نزدیک زایمان از او بخواهید در کارهای مختلف به شما کمک کند. مثلا ساک لوازم بیمارستان را جمع کند یا این که اتاق نوزاد جدید را آماده کند. او را خسته نکنید، فقط سعی کنید که هم حس همکاری داشته باشد.
علاوه بر این خوب است زمانی که می خواهید برای زایمان به بیمارستان بروید برای کودکتان توضیح بدهید که در این مدت خاله یا مادربزرگ کنار او هستند و وقتی شما برگردید یک نوزاد زیبا با خودتان بیاورید.