به گزارش سرویس تاریخی ساعد نیوز، قطعا متعجب خواهید شد اگر بدانید که مردمان غارنشین 130 هزار سال پیش نیز به جواهرسازی علاقه داشتند و به عنوان زیور و زینت از آنها استفاده می کردند.
در اواخر سال 2013 یک پروفسورکه مجموعه کشف شده از مربوط به غارنشینان که از حفاری منطقه به دست آمده بود را بررسی می کرد، به گوشه های پنجه های یافت شده در بین بقیه اقلام نگاهی موشکافانه انداخت. او متوجه علامت های زیاد برش روی پنجه ها شد و تشخیص داد که انها باید به عنوان جواهرات استفاده می شدند.
بعدها یک تیم بین المللی در سال 2015 تئوری Radovcic پرفسور را تایید کرده و دیدگاه ما نسبت به غارنشینان را عوض کردند. درگذشته انسان های غارنشین را با خوی و خصلت حیوانی می شناختند، اما این کشفیات نشاندهنده وجود یک نوع تفکر سمبلیک بین آنها را ثابت می کند. همچنین نشان دهنده این هست که آنها نیز مانند مردمان مدرن نیاز به زیور و آراسته بودن را احساس می کردند.
مهره های ساخته شده از صدف حلزون Nassarius
گردن بند با مهره های ساخته شده از حلزون Nassarius kraussianus از غار Blombos
در منطقه غار Skhul در اسرائیل محققین گردن بندی پیدا کردند که با صدف حلزون های دریایی به نام Nassarius ساخته شده است.
این مهره ها اولین جواهرات شناخته شده سازه دست انسان های مدرن است که تاریخ ساختشان به 110.000 سال پیش بر می گردد. مشابه این مهره ها بعدها در سراسر آفریقا و نمونه های قدیم ترشان در موروکوکو متعلق به 80.000 سال پیش یافت شد.
مدل های کمی جدیدتر این دانه ها در غاری در ساحل دماغه ای در جنوب آفریقا متعلق به 75.000 سال پیش یافت شد.
دانه های پوسته شترمرغ از کنیا
برای مدت های طولانی گمان می رفت که قدیمی ترین زیور آلات شخصی متعلق به منطقه Enkapune Ya Muto به معنی غار گرگ و میش در کنیا باشد. تخمین زده می شد که عمر این زیور آلات 40.000 سال باشد. این دانه ها از پوست تخم شترمرغ درست شده بوده و بعد از سوراخ شدن داخل نخ قرار گرفته و به عنوان گردن بند استفاده می شد. این یافته ها همزمان با تغییر در باورهای ما در مورد توانایی شناختی مردم باستان بود، زمانیکه متوجه شدیم در آن دوره با ظهور تصویر سازی و تفکر انتزاعی همراه بوده است.
گردنبند با پوست تخم شترمرغ
دست بند سنگی Denisovan
دستبند سنگی 40.000 ساله، غار Denisova
در سال 2008 در خفاری های منطقه Altai در سیبری، یک دست بند سنگی در میان بقایای انسانی دیگر یافت شد.
وقتیکه لایه ای از گرد و خاک و مواد دیگر از روی آن زدوده شد، مشخص شد قدمت آن به 40.0000 قبل برمی گردد. آزمایش های بیشتر بر روی دست بند مشخص کرد که با تکنولوژی ساخته شده که پیش از آن اعتقاد داشتند در دوره پارینه سنگی وجود نداشته است.
گمان می رفت هنرمندی که این دست بند را ساخته یک انسان مدرن باشد، اما این نظریه سریع رد شد، ودر عوض مشخص شد کسی که این تکه زیورآلات را ساخته به مردم غارنشین Denisovan تعلق داشته است.
طلاهای وارنا
حفاری در وارنا و کشف قدیمی ترین جواهرات ساخته شده از طلا در جهان
یکی از اولین فرهنگ هایی که از طلا استفاده کردند تمدن وارنا بودند که شرق Bulgaria نزدیک دریای سیاه در یک منطقه غنی از دریاچه ها تشکیل شده بود.
به خاطر نزدیکی به آب تجارت طلا خیلی زود در این منطقه رونق گرفت. در باقیمانده های اجساد در گورستانی هایی که وارنیان ها مرده هایشان را خاک می کردند و قبرهایشان متعلق به تاریخ 4560تا 4450 قبل از میلاد است. بیشتر از 290 قبر در این منطقه کشف شد، که 42 تای آنها مقبره خالی بودند، با هدایای قبر بدون هیچ باقیمانده جسدی.
اما مهم ترین موضوع اینکه در داخل یکی از قبرها طلاهایی کشف شد که نشان می دهد ان جسد متعلق به ثروتمندان وارنا بوده است.
16 عدد دانه های طلسم به عنوان گردنبند به رنگ آبی درخشان
شاید مشهورترین جواهرات متعلق باشد به مهد تمدن-یعنی مصر. سنتی که توسط زرگران مصری انجام می شد و آنها مسئول ساخت ماسک های تدفینی توتانخامون، نیم تنه نفرتیتی، کتیبه های طلایی هرم جیزه و بسیاری دیگر از شگفتی مصر هستند.
اما هیچ کدام انها امکان نداشت اگر اولین قدم های ساخت طلا که گردن بندها و زینت های سر 5.000 سال پیش ساخته نمی شد. جواهرات مصری دو نشانه اختصاصی دارند. اول اینکه نقره فراوانی بیشتری در آن منطقه داشت و اولین قطعه های جواهرات از نقره ساخته می شدند و حتی بعدها باقیمانده این نقره ها توسط مردم عادی مورد استفاده واقع می شد. ویژگی دیگر زیورآلات مصری این بود که به جای استفاده از سنگ از شیشه در ساخت زیورالات استفاده می کردند که همبن زیورالات مصری را متفاوت و متنوع ساخته بود.
جواهرات شیشه ای مصری
جواهرات Mesopotamian
یک جفت گیره موی طلا، Mesopotamian، حدود 2000 قبل از میلاد
اکثر جواهرات Mesopotamian روی ورقه های نازک و با گوهر های رنگانگ متنوع ساخته شده اند.
قدیمی ترین نمونه ها که از قبرستان سلطنتی Ur حفظ شده اند تاریخشان به 2900 سال قبل از میلاد بازمی گردد.