چگونگی نگهداری از کاکتوس اپیتلانتا
اپیتلانتا میکرومریس (Epithelantha Micromeris) یا کاکتوس دکمه ای یک کاکتوس کلکسیونی و زیبا برای علاقه مندان به حساب می آید. این گیاه به صورت یک بوته کوچک رشد می کند. اپیلانتا بومی نواحی ماداگاسکار است. به دلیل ظاهری که دارد به نام کاکتوس پینگ پونگ هم شناخته می شود. در ادامه مطلب به نحوه نگهداری اپیتلانتا میکرومریس خواهیم پرداخت. این کاکتوس می تواند تا ارتفاع ۱۲ سانتی متر نیز رشد داشته باشد.
آبیاری مناسب اپیتلانتا میکرومریس
نیازهای آبیاری کاکتوس دکمه ای مانند سایر ساکولنت هاست. بهترین روش برای آبیاری، این است که باید در بین دو آبیاری اجازه داد تا خاک گیاه کاملاً خشک شده باشد. هنگامی که از این کاکتوس به درستی مراقبت شود، زیبایی بی نظیری خواهد داشت. این کاکتوس نسبت به سایر کاکتوس ها به آبیاری کم تری نیاز دارد. روش آبیاری آن نقشی حیاتی در سلامتی اپیتلانتا خواهد داشت. خاک این کاکتوس نباید هرگز خیس بماند. و در آبیاری نباید زیاده روی شود. آبیاری بیش از حد و خیس ماندن خاک آن باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. و گیاه ما از بین خواهد رفت. برای آبیاری اپیتلانتا میکرومریس در زمستان نباید عجله کرد. دقت کنید هنگام سردی هوا باید به صورت ماهیانه گیاه را به اندازه کم آبیاری کرد.
نور مناسب نگهداری اپیتلانتا میکرومریس
همانند بسیاری از کاکتوس ها، برای نگهداری اپیتلانتا میکرومریس نیاز به محیطی روشن است. این کاکتوس برای رشد و شادابی نیاز به نور کامل و مستقیم آفتاب به همراه کمی سایه دارد. برای مراقبت از آن در خانه باید بهترین و روشن ترین مکان را انتخاب کنید. البته در تابستان باید مراقب بود. اگر در مناطقی زندگی می کنید که دارای تابستان بسیار گرمی است، از قرار گرفتن مستقیم گیاه در زیر نور آفتاب جلوگیری کنید. قبل از تصمیم گیری برای خرید کاکتوس دکمه ای، به نیازهای نوری آن توجه کنید. اگر نمی توانید به صورت طبیعی نور مورد نیاز گیاه را فراهم کنید، از نور مصنوعی استفاده کنید. این کاکتوس باید به مدت حداقل ۶ ساعت در طول روز نور دریافت کند. بهترین مکان برای نگهداری آن در خانه در پشت پنجره های جنوبی است.
دمای مناسب نگهداری اپیتلانتا
نکته بعدی در نگهداری اپیتلانتا میکرومریس دمای مناسب محیط است. همانطور که می دانید این کاکتوس بومی نواحی ماداگاسکار است. این بدین معنی است که هوای گرم را می پسندد. ولی در صورت خشک بودن خاک آن می تواند دمای سرد را نیز تحمل کند. کم ترین دمایی که اپیتلانتا می تواند تحمل کند دمای منفی ۶ درجه سانتی گراد است. البته برای مدت کم. اگر از گیاه در خارج از محیط خانه نگهداری می کنید، در زمستان در دمای پایین تر از دمای ذکر شده گیاه را به داخل خانه انتقال دهید.
خاک و گلدان مناسب نگهداری اپیتلانتا میکرومریس
نکته مهم دیگر در نگهداری کاکتوس دکمه ای فراهم کردن خاک با زه کش مناسب برای گیاه است. به یاد داشته باشید، کاکتوس ها به آبیاری بیش از حد حساس هستند. خاکی برای کاکتوس مفید است که آب را به سرعت از خود عبور دهد. برای بالا بردن زه کش خاک این کاکتوس می توانید به خاک کاکتوس و ساکولنت خود کمی سنگ ریزه اضافه کنید. اضافه کردن سنگ ریزه باعث می شود هوا بهتری در خاک حرکت کند. همچنین از گیاه شما در مقابل آب بیش از حد محافظت خواهد کرد. استفاده از گلدان مناسب نیز برای نگهداری اپیتلانتا میکرومریس خیلی مهم است. بهترین نوع گلدان برای این کاکتوس، گلدان های سفالی هستند. این گلدان ها با دارا بودن خلل و فرج بیشتر به خشک شدن سریع تر خاک کمک می کنند.
تکثیر اپیتلانتا
برای تکثیر اپیتلانتا می توان از دو روش کاشت بذر و پاجوش استفاده کرد. برای تکثیر از طریق پاجوش، باید از یک وسیله تمیز و تیز استفاده کرد. در نگهداری اپیتلانتا میکرومریس، پاجوش هایی در اطراف گیاه می رویند. می توان آن ها را به دقت از گیاه مادر جدا کرد. باید برای چند روزی اجازه داد محل زخم آن ها خشک شود. سپس در خاکی با زه کش مناسب کاشت. هنگامی باید آبیاری را انجام داد تا خاک به طور کامل خشک شده باشد. بعد از گذشت چند هفته ریشه ها بوجود می آیند.
بنابراین اپیتلانتا یک کاکتوس خاص، کم رشد و مینیاتوری است. منشا این گیاه در تگزاس و مکزیک است. امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش اپیتلانتا نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.