دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / موفقیت شغلی /

چگونگی رسیدن به خود اشتغالی 

پنجشنبه، 25 فروردین 1401
حقیقت این است که تقریبا همه‌ی آدم‌ها در مرحله‌ای از زندگی حرفه‌ای‌ خود، به رئیس خود بودن می‌اندیشد، اما برای موفقیت در این مسیر واقعا چه باید کرد؟ و آیا واقعا این همان مسیری است که می‌خواهید برگزینید؟ با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب خوداشتغالی و رئیس خود بودن، آشنا شوید.

ایده ی خوداشتغالی، فرصت های هیجان انگیزی مانند کنترل بهتر وقت و درآمد بسیار بالاتر را به دنبال دارد. احتمالا اینها دو انگیزه ی اصلی برای افرادی هستند که تغییر از استخدام، به خوداشتغالی را مد نظر قرار می دهند. اما خوداشتغالی هم چالش های قابل توجهی دارد: مشتریان یا ارباب رجوع های خود را از کجا پیدا می کنید؟ آیا می توانید مدیریت کسب وکار را هم زمان با ارائه ی خدمات به مشتریان تان کنترل کنید؟ چگونه می توانید بدون وجود شبکه ای حمایتی از همکاران در اطراف تان، از عهده ی این کار بربیایید؟ اگر جداً به خوداشتغالی فکر می کنید، ابتدا بنشینید و در مورد تصمیم خود فکر کنید. باید بازارتان را درست مورد بررسی قرار دهید و طرح عملیاتیِ دقیقی را از پایه تنظیم کنید. شاید بخواهید قبل از تصمیم گیری، حوزه ی موردنظر را بررسی کنید و سپس در مسیری که به سمت اهداف تان برنامه ریزی کرده اید، گام بردارید.

قدم اول: ارزیابی تصمیم

پیش از آنکه کسب و کار خود را راه اندازی کنید، در ابتدا باید تصمیم و عوامل مختلف تاثیر گذار بر تصمیم خود را ارزیابی کرده و آن را به چالش بکشید. توصیه می کنیم دلایل اصلی تصمیم خود را به چالش بکشید، به مثال های زیر توجه کنید!

  • از کار فعلی خود و مسیری که در آن هستید، رضایت ندارید.
  • فکر های مهم و آینده داری در مورد ایده و یا محصول خود دارید که باور دارید بازار را تکان خواهد داد.
  • ممکن است فعالیت های شما در اوقات فراغت یه ایده خوب برای درآمد زدایی باشد.
  • با کسب هر چه بیشتر مهارت، دانش و ارتباطات در حوزه فعلی خود باور دارید که ترکیب برنده ای خواهید داشت.
  • تا به حال کسی به این صنعت توجهی نداشته و باور دارید که شما می توانید آن را رونق بخشیده و یا آن را متحول کنید.

قدم دوم : بررسی شباهت های رئیس و یا کارمند بودن

وقتی تصمیم می گیرید که از شغل اداری منظم، به خوداشتغالی تمام وقت تغییر وضعیت دهید، شاید از واقعیت های موجود چشم پوشی کنید. در اینجا دیدگاه هایی در مورد وضعیت خوداشتغالی ارائه می کنیم که شاید در مسیر جدیّت و اشتیاق شما به این تغییر، نادیده گرفته شده باشند.

من به هیچ کس جز خودم، پاسخ گو نیستم

وقتی کسب وکار خودتان را راه می اندازید، نه به مقامات دولتی، بلکه به آدم های زیادی، مثل مشتریان، تأمین کنندگان، کارکنان و سایر ذی نفعان پاسخ گو هستید. به عنوان صاحب کسب وکار، مسئولیت های بسیار بیشتری دارید که باید به بهترین نحو انجام دهید و با فشار هایی که برای راضی نگه داشتن همه ی افرادی که در موفقیت کسب وکارتان از اهمیت برخوردارند نیز مواجه هستید.

کنترل بیشتری روی وقت خود دارم

خیلی از افرادی که در خانه کار می کنند یا استارت آپ دارند، متوجه می شوند که در مقایسه با همتایان اداری شان، ساعات بسیار طولانی تری باید کار کنند. اگر شما به عنوان صاحب کسب وکار این کار را انجام ندهید، هیچ کسی آن را انجام نخواهد داد. وقت شما تماما صرف مسائل جزئی و عمده ای می شود که نیاز به توجه دارند، مثل ارسال و پاسخ به ایمیل ها، توجه به مدیریت و سایر موارد. پس برای کاری بسیار سخت آماده باشید!

مدیریت کسب وکار خودم، از کار برای سازمان ها آسان تر است

برای مدیریت کسب وکار خود، باید فردی چند وجهی باشید که از تمامی مهارت ها و استعدادهای لازم برای موفقیت در کسب وکار برخوردار است. معمولا کار در یک سازمان یعنی فقط مسئول یکی از فعالیت ها هستید، مثل فروش، بازاریابی، حساب رسی یا تولید. اما وقتی به خودتان متکی هستید، باید کل صحنه را تا کوچک ترین جزئیاتش مدیریت کنید (حداقل تا زمانی که کسب وکار پا می گیرد).

آنچه برای یک مدیر موفق بودن لازم دارید

یک کارآفرین موفق باید ویژگی و عوامل شخصی مهم و خاصی را دارا باشد تا بتواند موفق شود، افرادی که خودشان کسب و کاری را راه اندازی می کنند، خودشان نیز باید عملکردشان را بررسی کرده و مورد ارزیابی قرار دهند.

  • منظم و باانگیزه باشید: شما سکان را در دست دارید و کِشتی بدون شما حرکت نخواهد کرد. اگر به تنهایی کار می کنید، بدون داشتن نظم و انگیزه، بی هدف به این سو و آن سو خواهید رفت. اگر کارکنانی دارید، آنها کوچک ترین حرکات شما را زیر نظر خواهند داشت. آنها به احتمال زیاد توسط رهبری که دارای نظم شخصی و الهام بخش باشد برانگیخته می شوند، نه فردی که راه های میانبر را برمی گزیند و انرژی ندارد.
  • هشیار باشید: باید همه چیز را درباره ی کسب وکار خود، اعم از محصولات و کاربردهایشان، گردانندگان بازار و واقعیت های این کسب وکار در هر مرحله از مسیر بدانید. وقتی این اطلاعات را داشته باشید، می توانید تصمیمات خود را بر مبنای آمار و ارقام قرار دهید. اما وقتی نداشته باشید، باید به غرایزتان در مورد شیوه ی کسب وکار و صنعت اعتماد کنید. باید در سنجیدن و ربودن فرصت های موجود هم تیزبین و چابک باشید.
  • خلاق باشید: تقاضای محصولات و خدمات، و روش انجام کسب وکار، همه به طور مداوم و در نتیجه ی عوامل مختلف، در حال تغییر هستند. به عنوان صاحب شرکت، باید نسبت به این تغییرات آگاه و حساس باشید و توانایی پیش بینی روند و یافتن راه های خلاقانه را برای پیشی گرفتن در رقابت، در خودتان تقویت کنید.
  • سازمان یافته باشید: این یک ویژگی کلیدی است که هر مدیر کسب وکار باید آن را داشته باشد. برنامه ریزی کنید، کارتان را سازمان دهی کنید و زمان خود را به خوبی مدیریت کنید. سازمان دهی باعث می شود تا کنترل خود را در دست بگیرید و نسبت به فرصت های جدید پیشِ رو نیز آگاه شوید.
  • توانایی متقاعد کردن افراد را در خود پرورش دهید: بیشتر ما هر مسیر شغلی را که انتخاب کنیم، بیشتر ساعات بیداری خود را صرف متقاعد کردن افراد برای انجام آنچه ما می خواهیم یا مشاهده ی چیزها از دیدگاه خودمان می کنیم. به عنوان صاحب کسب وکار، قدرت متقاعدسازی تان بسیار مهم است. شما باید:
    • کارکنان تان را متقاعد کنید که در استراتژی کسب وکار، نظم و انضباط اداری و سیستم هایی که می خواهید اتخاذ کنید، نیمه ی پر لیوان را ببینند.
    • مشتریان تان را متقاعد کنید که مزایای استفاده از محصولات یا خدمات شما را در نظر بگیرند.
    • تامین کنندگان را متقاعد کنید که در همکاری با شما، سود قابل توجهی کسب می کنند.
    • بانکداران را متقاعد کنید که طرح پیشنهادی شما دقیق است و شما اعتبار لازم را دارا هستید.
    • خانواده ی خود را متقاعد کنید که تغییر پیشنهادی، در بلندمدت به نفع همه خواهد بود.
  • ریسک کنید: بدیهی است که وقتی کار فعلی تان را رها کنید، این ریسک وجود دارد که در زمان نیاز به شغل سابق، دیگر نتوانید آن را به دست آورید. بنابراین شما در معرض خطر از دست دادن سرمایه ای که در موقعیت جدیدتان سرمایه گذاری می کنید نیز هستید. باید در مورد توانایی خود در پذیرش ریسک خوداشتغالی مطمئن باشید.
  • اعتبار ایجاد کنید: به عنوان صاحب شرکت، ابتدا باید قوانین پایه ای برای شیوه های کاریِ اخلاقی که می خواهید پیش بگیرید، تعیین کنید. تعیین استانداردهایی برای کیفیت و انسجام و اعتبار از عناصر اساسی موفقیت هستند.

برای شروع آماده شوید

وقتی مزایا و معایب ورود به کسب وکار را برای خودتان سنجیدید و تصمیم گرفتید که وارد عمل شوید، برخی از گام های مهمی که بعد از آن باید بردارید عبارت اند از:

  • به دست آوردن درک روشنی از بازار و رقابت. به کمک ماتریس SWOT تجزیه و تحلیل SWOT را انجام دهید و کاملا مطمئن شوید که یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد، شفاف مشخص و کاربردی دارید.
  • دانشی عمیق در مورد محصولات یا خدماتی که ارائه می دهید کسب کنید و روی ساختار قیمتی مناسب کار کنید.
  • طرح کسب و کار خوبی بنویسید.
  • تعهدات قانونی را که شرکت تان ملزم به انجام آنهاست، درک کنید.
  • مبلغ سرمایه گذاری مورد نیاز را برآورد و شناسایی کنید و به آنها نزدیک شوید.
  • کارکنان مورد نیاز را برای کمک در سرمایه گذاری و شروع خوب، شناسایی و جذب کنید.
  • سطح تخصص و مهارت هایی را که شما و دیگران در این کسب وکار از آن برخوردار هستید، ارزیابی کرده و نیاز به هرگونه آموزش را برای به روزرسانی سطوح مهارت ها، بررسی کنید.
  • فضای دفتر یا کارخانه ی مورد نیاز برای انجام کسب وکار را اجاره کنید.
  • برنامه ریزی کنید، برنامه ریزی کنید، برنامه ریزی کنید و هر گام خود را به سوی هدف کسب وکارتان، با اطمینان بردارید.

اگر شما هم تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار جدید دارید، در ابتدا باید هدف خود و عوامل مختلف تاثیر گذار بر آن را بررسی کرده و سپس تصمیم بگیرید. در نتیجه باید ویژگی های مختلف یک مدیر موفق را دارا باشید یا در خود تقویت کنید تا بتوانید یک مدیر موفق باشید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل اکسپت مقاله
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
گام به گام مراحل چاپ کتاب
مراحل سابمیت مقاله
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب