چگونه اطلاعات خود را در سامانه سرباز ماهر ثبت کنیم؟+ فیلم آموزشی
سالانه 400 هزار سرباز به دوره خدمت اعزام میشوند و حدود 100 تا 150 هزار نفر هم مشمول معافیت میشوند. آنطور که آخرین آمارها میگویند 15 تا 20 درصد مشمولان اعزام به خدمت سربازی در اغلب اعزامها غایب هستند. سربازی برای بسیاری مشمولان به مفهوم اتلاف وقت و عقب ماندن از پروسه پیشرفت و درآمدزایی است به همین خاطر آنها تمام تلاش خود را میکنند تا معاف شوند و یا در شهر محل سکونت خود خدمت کنند. اما چند سالیست که مسئولان رویکرد جدیدی در پیش گرفتهاند تا سربازی از دوره بله قربان گفتن و پا کوبیدن به دورانی مفیدتر تبدیل شود و به اصطلاح بهبود خدمت سربازی در دستور کار خود قرار دادهاند. به همین دلیل هم طرح «سرباز مهارت» با هدف استفاده بهینه از ظرفیت سربازان در حال اجرا شدن است تا جوانان بعد از گذراندن خدمت سربازی با توانمندی بیشتری وارد بازار کار شوند.
در این طرح که با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی کشور انجام میشود، افراد میتوانند 3 سال قبل از شروع سربازی شروع به مهارت آموزی و دریافت مدارک معتبر و مورد تائید سازمان نظام وظیفه کنند تا در زمان سربازی طبق مهارتهایشان برای محل و نحوه خدمت آنها تصمیم گیری شود. همچنین به سربازان مشاوره شغلی داده شده و برای آنها دورههای مهارتی متناسب با منطقه جغرافیایی آنها برگزار میشود تا آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را پیدا کرده و پس از خدمت نیز زمینهسازی برای کارآفرینی و اشتغال آنها ایجاد شود.
برای تسهیل اجرای این طرح سامانه «سرباز ماهر» راه اندازی شدهاست. این سامانه شامل سه سطح قبل از خدمت، حین خدمت و پس از خدمت است که موسسات آموزشی(خصوصی و دولتی) و مراکز ارزیابی مهارتی را به یکدیگر متصل میکند و زمینه بهره گیری آموزش مهارتی را متناسب با نیاز بازار برای جوانان فراهم میکند.
اگر شما هم قصد دارید از طرح سرباز مهارت بهره ببرید میتوانید در سامانه سرباز ماهر ثبتنام کنید و با ارائه مدارک و گواهینامههای معتبری که از طریق همین سامانه و یا در گذشته دریافت کردهاید از امتیازات و مشوقهای بدو ورود به خدمت بهرهمند شوند.
ثبتنام و ورود در سامانه سرباز ماهر بسیار ساده است. باید از پنل سمت راست گزینه ثبت نام را انتخاب کنید و شماره موبایل خود را به عنوان نام کاربری و پس از آن رمز عبور و کد امنیتی را وارد کنید. دقت کنید که شماره موبایل خود را باید بدون صفر اول وارد کنید.
بعد از اینکه گزینه ثبت نام را انتخاب کردید وارد صفحه دیگری میشوید که باید در آن کد امنیتی (که در تماس اپراتور به شما گفته میشود) را ثبت کنید و وارد سامانه شوید.
در این قسمت باید وارد گزینه اطلاعات فردی متقاضی شده و اطلاعات خود را وارد وارد کنید.
در اینجا باید اطلاعات شخصی و عکس خود را در فرمت JPEG و با حجم نهایتاَ 200 کیلوبایت وارد کنید.
پس از آن باید آدرس و لوکیشن آدرس خود را مشخص و ثبت کنید.
در مرحله بعدی باید فایل عکس از پشت و روی کارت ملی و شناسنامه خود را با فرمت JPEG و با حجم 1000 کیلوبایت وارد کنید، ضمن آنکه نام مدرک را هم انتخاب کنید.
اطلاعات تحصیلی خود را باید در این مرحله ثبت کنید. نام دانشگاه سال تحصیل و مدرک تحصیلی از جمله گزینههایی هستند که باید کامل شوند.
آخرین مرحله از اطلاعات فردی متقاضی، تعریف سوابق شغلی شماست که در آن کد بیمه و کد گارگاه نیز خواسته شده است.
دومین قسمتی که باید اطلاعات شما وارد شود مهارتهای فراگرفته شده است.
در گزینه مهارت چند انتخاب برای شما وجود دارد که فعلا تمامی بخشهای ان راه نیفتاده. میتوانید گزین «سایر مهارتها» را انتخاب کنید و در توضیحات، نام و توضیحات مهارت خود را وارد و سپس ثبت کنید. پس از ثبت شدن نام مهارت، نام و کد ملی شما در جدول نمایش داده میشود.
یادتان باشد این امکان برای شما وجود دارد که اطلاعات بیشتری از مهارتهای خود را ثبت یا آنها را حذف و ویرایش کنید چون برای هر کدام از این موارد گزینهای وجود دارد. برای وارد کردن اطلاعات بیشتر باید گزینه دورههای گذرانده شده و پس از آن اضافه کردن را انتخاب کنید تا بتوانید اطلاعات دقیقتری از دورههای مهارتی خود را ثبت کنید.
در صورتی که موسسه صادر کننده مدرک، در فهرست انتخابی وجود نداشته باشد، باید تیک مربوط به گزینه «موسسه صادر کننده مدرک در فهرست انتخابی پایین وجود ندارد» را بزند و سپس نام موسسه، نام دوره، از تاریخ، تا تاریخ، طول دوره، توضیحات و تصویر مدرک را وارد کنید.
اگر هم مسلط به چندین مهارت هستید میتوانید تمامی آنها را با جزئیات وارد کنید. برای این کار باید عبارت اضافه کردن را انتخاب کنید و مجددا همین مراحل را طی کنید. توجه کنید که با کلیک روی لینک آبی «نام مهارت» در بالای صفحه، دوباره وارد صفحه مهارتهای متقاضی میشوید. این بخشهای سایت چیزی شبیه به رزومه پر کردن سایتهای کاریابی است و اگر پیشتر با این سایتها آشنا باشید کارتان خیلی راحت است.
پس از آنکه تمام مهارتهای خود را وارد کردید، میتوانید به صفحه اول برگردید و درصورتیکه به حرفه و مهرات خاصی علاقه دارید وارد قسمت علاقمندیها شوید و آن را اعلام کنید.
در این بخش میتوانید علاقمندیهای خود را وارد کرده و با انتخاب حذف و ویرایش تغییرات لازم را روی آنها انجام دهید. اما در ابتدا برای وارد کردن علاقمندی خود باید گزینه اضافه کردن که در سمت چپ صفحه وجود دارد را انتخاب کرده و توضیحات مربوط به آن را وارد کنید.
اما اینطور به نظر میرسد که این بخش هنوز راهاندازی نشدهاست و امکان ثبت اطلاعات وجود ندارد چون بعد از ثبت علاقمندی، هشداری در کادری قرمز سمت راست صفحه ظاهر میشود که در آن نوشته شده امکان انتخاب مهارت مورد نظر وجود ندارد. امیدواریم این باگها به مرور رفع شوند.
در نهایت پس از اینکه اطلاعات را وارد کردید میتوانید به صفحه اول برگردید و با انتخاب مشاهده اطلاعات، از درست وارد شدن اطلاعات خود مطمئن شوید.
میتوانید اطلاعات خود را مشاهده در صورت نیاز دوباره به همان قسمتها مراجعه کرده و اطلاعات خود را ویرایش کنید.
در قسمت دیگری از این سامانه بخشی به نام مشوقها وجود دارد که در آن مشوقهای قبل از خدمت، حین خدمت و پس از خدمت ذکر شده است. این قسمت بیشتر شبیه به یک راهنما است و شما کار زیادی با آن نخواهید داشت.
تعجیل یا تعویق اعزام برای حداکثر شش ماه، اولویت جهت دریافت امریه دستگاههای نظامی، تأمین بخشی از هزینههای آموزش از سوی بانکها و منوط کردن دریافت کارت معافیت به طی دوره آموزش فنی و حرفهای از جمله مشوقهایی هستند که برای قبل از خدمات ذکر شدهاست.
سخن پایانی
بنابراین از مشوقهای پس از خدمت نیز پیگیری جهت اولویت استخدام در سازمانهای نیروهای مسلح و دستگاههای غیر نظامی، اولویت در اعطای وام ازدواج، اشتغالزائی، مسکن و ... با حداقل سود بانکی و اولویت صدور پروانه کسب و اشتغال برای افراد دارای مهارت و کارت است، که در این سامانه ذکر شدهاست. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر به بخش آموزش عمومی ساعدنیوز مراجعه نمایید.