چگونه بهترین روانشناس را شهر خود پیدا کنیم؟
در زندگی که شما درون آن هستید باید به دو بعد جسمی و روحی خود اهمیت بدهید و از سلامت آنها باخبر باشید. در بیشتر موارد بدن خودش میتواند دکتری برای جسم باشد؛ ولی روح و روان نیاز به یک دکتر روانشناس خوب دارد. در واقع زمانی از زندگی لذت میبرید که از لحاظ روانی بر خود مسلط باشید. اگر به دنبال پیدا کردن بهترین روانشناس در شهر خودتان هستید، توصیه میکنیم ادامه مطلب را از دست ندهید!
کدام روانشناس را انتخاب نکنیم؟
بگذارید قبل از اینکه به دنبال انتخاب روانشناس ایدهآل خود بروید، در رابطه با انتخاب نکردن روانشناس بد و سود جو، نکاتی را بدانید. امروزه بسیاری از افراد در دام روانشناسی زرد افتادهاند و متأسفانه نمیتوانند تشخیص بدهند راهی که میروند اشتباه است. مطمئن باشید شما نمیتوانید روانشناس ایدهآل خود را از درون صفحات و مجلات زرد پیدا کنید، این افراد سود جویانی بیش نیستند که میخواهند جیب خود را پر کنند.
در گیرودار نام روانشناس و شهرت آن نباشید. منظور اهمیت ندادن به نام و مدرک روانشناس نیست، در واقع شما نباید روانشناس عالی را در مدرک معتبر و رده بالا ببینید. هرچند که مدرک رابطه مستقیمی با پشت کار و زبردستی افراد دارد؛ اما مواقعی پیش میآید که فردی با مدرک پایینتر، تجربه بیشتر و تفکرات بهتری دارد.
به سراغ افرادی که توسط رسانههای مجازی مشهور شدهاند، نروید؛ زیرا الان با رویا فروشی و بدون هیچ تخصصی میتوانید بیشترین دنبالکننده را داشته باشید. حال با فهمیدن این نکات، باید بدانید که چه روانشناسی را انتخاب نکنید و پیش آن نروید.
از افراد متخصصی که میشناسید، بپرسید
مطمئناً دوروبر خود افراد متخصصی در زمینههای مختلف میشناسید که بتوانند به شما در پیدا کردن بهترین روانشناس کمک کنند. بهعنوانمثال دوروبر خود اگر پزشک، دندانپزشک، وکیل و ... را میشناسید از آنها پرس و جو کنید. افراد متخصص و حرفهای در حوزه کاری خود، افراد زیادی را میشناسند؛ بنابراین احتمال اینکه بتوانند کمککننده شما باشند، زیاد است.
سراغ منابع سازمان و خدمات محل کار خود بروید
بسیاری از سازمانها خدماتی را به کارمندان خود ارائه میدهند که ممکن است یکی از این خدمات، معرفی روانشناس خوب باشد. معمولاً روانشناسانی که توسط سازمان به شما معرفی میشوند، قابل اعتماد و ایدهآل هستند؛ زیرا از فیلترهای لازم برای انتخاب عبور کردهاند. به طور کلی میتوان گفت متخصصین معرفی شده توسط سازمان دارای دو مزیت هستند: اول اینکه قابل اعتماداند و دوم اینکه ارزان و مقرونبهصرفه هستند.
به سراغ گوگل بروید
در حال حاضر، هرکسی هر سؤالی دارد سراغ گوگل را میگیرد؛ بنابراین شما هم از این خدمت نوین نهایت استفاده را ببرید. اگر نام چند تا از روانشناسان خوب محل یا شهر خود را میشناسید نام آنها را در گوگل سرچ کنید. مطمئناً اکثر آنها شناخته شده هستند و سخنانی از این روانشناسان، وجود دارد. شما میتوانید با توجه به سخنان آنها، خود بررسی کنید که کدام روانشناس مناسب عقاید و افکار شماست. البته اگر سخنی و نامی از روانشناس مورد نظرتان در گوگل وجود نداشت، مبنی بر معتبر نبودن ایشان نیست.
میتوانید از وبسایتهای معرفی روانشناس استفاده کنید
سایتهای مخصوص معرفی روانشناس، بسیار بهتر از مجلات زرد هستند. برای اینکه یک روانشناس خوب در وبسایتهای معتبر بتواند استخدام شود و نام نویسی کند، باید مدارک معتبری ارائه دهد تا جایی در این وبسایتها داشته باشد. شما میتوانید با استفاده از این وبسایتها، بهترین روانشناس منطقه خود را پیدا کنید، از آنجایی که روانشناسان حاضر در این وبسایتها مجرب و با دانش هستند؛ بنابراین روانشناس ایدهآل خود را به راحتی میتوانید پیدا کنید.
با جستجویی که در گوگل و وب سایتهای ایرانی داشتیم، متوجه شدیم سایتهایی مانند پزشک خوب و دکتریاب در حوزه معرفی روانشناس عملکرد بهتری داشتهاند و شما میتوانید با اطمینان خاطر از لیست روانشناسهای این سایتها استفاده کنید زیرا قبل از درج نام روانشناس در این سایتها مدارک تحصیلی و هویتی آنها بررسی میشود. دکتریاب سایت معرفی پزشک و روانشناسهای سراسر کشور است که برای دسترسی به بهترین روانشناس تهران، بهترین روانشناس شیراز، بهترین روانشناس کرج، بهترین روانشناس ارومیه، بهترین روانشناس مشهد و سایر شهرها از این سایت استفاده کنید.
یک روانشناس خوب چه ویژگیهایی دارد؟
تا به الان میدانید که روانشناس قابل اعتماد را از کجا پیدا کنید و همچنین توانایی تشخیص روانشناسان بد و سود جو را دارید. حال، شما باید با معیارهای یک روانشناس عالی آشنا شوید تا بتوانید فرد مورد نظر خود را انتخاب کنید و پیش ایشان بروید. در ادامه مواردی شرح داده شده است که شما بتوانید روانشناس ایدهآل خود را تشخیص دهید.
همدلی: یک روانشناس ایدهآل باید بتواند احساسات و تجربیات مراجعان خود را درک کرده و با آنها همدلی کند. در واقع درد آنها را بشنود و آنها را تسکین دهد.
شنونده خوبی باشد: آنها باید بتوانند به طور فعال به نگرانیهای مشتریان خود گوش دهند و فضای امنی را برای ابراز خود برای آنها فراهم کنند.
حرفهای بودن: روانشناسان باید سطح بالایی از حرفهای بودن را حفظ کنند و استانداردهای اخلاقی را رعایت کنند؛ یعنی عصبانی نشوند و تا جایی که ممکن است از بحث و مجادله بپرهیزند.
نگرش باز: مهمترین مسئله برای انتخاب بهترین روانشناس، نگرش آن است. آنها باید نسبت به عقاید، ارزشها و سبک زندگی مشتریان خود دارای دیدی باز و غیر قابل قضاوت باشند.
آگاهی و دانش: آنها باید دانش بالایی در حوزه روانشناسی داشته باشند و آخرین تحقیقات و تکنیکهای بهروز در این زمینه را بدانند.
مهارتهای ارتباطی: آنها باید بتوانند به طور مؤثر با مشتریان خود و سایر متخصصان ارتباط برقرار کنند؛ در واقع آنها باید مانند یک رفیق صمیمی برای مراجعهکنندگان خود باشند.
مهارتهای حل مسئله: آنها باید بتوانند به مشتریان خود در شناسایی مشکلات و ایجاد راهحلهای مؤثر کمک کنند.
صبر: باید صبر داشته باشند و با جلسههای فراوان و منظم، تأثیر خود را روی مراجعهکننده بگذارند.
خلاقیت: روانشناسان باید در رویکرد خود نسبت به درمان خلاق باشند و روشهای متنوعی را برای هر یک از مراجعان خود بکار بگیرند.
شفقت و مهربانی: روانشناسی خوب است که نسبت به مشتریان خود دلسوزی داشته باشد، واقعاً به رفاه آنها اهمیت بدهد و از ته دل غم و شادی آنها را درک کند.
ویزیت: یکی دیگر از مسائل مهم در انتخاب روانشناس، ویزیت ایشان است. ویزیت یک روانشناس نباید خیلی پایین باشد و در مقابل نیز هزینه بالایی نداشته باشد.