به جز شکستن صفحه نمایش، بدترین بلایی که می تواند سر موبایلتان بیاید، خیس شدن است! شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که گوشی از دستتان لیز می خورد و داخل جوب، پارچ آب یا نوشیدنی، رودخانه و هر جای دیگری می افتد که در نهایت آب از درز های آن نفوذ می کند و گوشی یکباره خاموش می شود! البته که برخی از افراد برای مواجه نشدن با این معضل، از همان اول یک گوشی ضد آب تهیه می کنند. گوشی سامسونگ S9 یکی از گزینه هاییست که ضد آب بودن آن تاثیر زیادی بر افزایش آمار فروش این مدل داشت. اگر شما هم صاحب گوشی های ضد آب مانند ساموسنگ S9 هستید، می توانید به فروشگاه اینترنتی جانبی سر بزنید و با خرید قاب گوشی و بهترین گلس برای S9 احتمال نفوذ آب به گوشی را کاهش دهید. اما اگر به هر دلیلی گوشی خیس شد، باید با آن چه کار کرد؟
احتمال خراب شدن گوشی خیس شده به عوامل متعددی مانند کیفیت ساخت گوشی، مدت زمانی که گوشی در آب بوده و نوع باتری بستگی دارد. باتری گوشی یکی از مهم ترین عوامل موثر در میزان خرابی موبایل (زمان خیس شدن) است. معمولا گوشی هایی که باتری آن ها اتمی نیست و به سادگی جدا می شود بیشتر در معرض شکل گیری این مشکل قرار دارند. دلیل این مسئله هم درز های موجود در پشت گوشی است. وقتی آب از فاصله ی بین درب و باتری گوشی به درون گوشی نفوذ کند، اتصال کوتاهی شکل میگیرد و قطعات الکترونیکی آسیب می بینند. اگر باتری مدت زمان زیادی خیس بماند، قطعا دچار مشکل خواهد شد. تا جای امکان باید باتری موبایل در کمترین زمان ممکن خشک شود تا دچار مشکل نشود. در صورتی که باتری موبایل خراب شد می توانید به دسته بندی باتری گوشی فروشگاه جانبی سر بزنید و باتری موبایلتان را با قیمت مناسب و خیال راحت بخرید. امکان خشک کردن گوشی با روش های متفاوت ممکن است اما بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید. فرآیند خشک کردن قسمت های مختلف گوشی، بسیار حساس است و در صورتی که کوچکترین اشتباهی انجام بدهید، به قسمت های دیگر آسیب وارد می کنید. تنها کاری که شما باید انجام بدهید این است که قسمت های مختلف (که در دسترس) هستند را با یک پارچه لطیف خشک کنید.
برخی افراد فکر می کنند اگر گوشی موبایل درون آب افتاد یا به هر دلیلی خیس شد دیگر باید فکر یک جایگزین باشند و گوشی آب خورده را دور بیاندازند! در صورتی که اینطور نیست و گاهی اوقات می توان گوشی آب خورده را نجات داد. البته به شرطی که اقدامات غیر منطقی انجام ندهید. متاسفانه باور های اشتباهی تحت عنوان آموزش تعمیر گوشی آب خورده در اینترنت وجود دارد که افراد در نهایت نا امیدی به عنوان آخرین دستاویز از این روش های کاملا اشتباه استفاده می کنند و به نتایج معکوس می رسند. در ادامه به تعدادی از این اشتباهات اشاره می کنیم.
یکی از رایج ترین باور های اشتباه در مورد تعمیر گوشی خیس شده، استفاده از سطل برنج است. قرار دادن گوشی خیس شده در برنج پخته نشده تا حدودی رطوبت داخل گوشی را از بین می برد اما راه ورود گرد و غبار به سادگی باز می شود و همان گرد برنج به سادگی به داخل گوشی نفوذ می کند. در نهایت شاهد مختل شده عملکرد قسمت هایی از گوشی خواهید بود.
عجیب ترین راه حلی که برای تعمیر گوشی آب خورده ارائه شده، قرار دادن گوشی در فریزر یا یخچال است! اگر گوشی در فریزر قرار بگیرد نه تنها رطوبت آن از بین نمیرود بلکه مایعی که درون LCD قرار دارد یخ می زند و این بار باید تعمیر ال سی دی گوشی آب خورده را هم به لیست موارد تعمیری اضافه کنید.
جارو برقی و سشوار بدترین وسایلی هستند که می توان از آن ها برای تعمیر گوشی آب خورده استفاده کرد. باد سشوار رطوبت داخل گوشی را به سادگی پخش می کند و قسمت هایی که خشک هستند هم خیس می شوند! البته که حرارت ناشی از باد سشوار یا جارو برقی در نهایت به آی سی های گوشی آسیب وارد می کنند و هزینه جدیدی روی دست شما می گذارد. اگر گوشیتان خیس شد به هیچ عنوان این 3 کار اشتباه را انجام ندهید و گوشی را اصلا روشن نکنید. تنها کاری که زمان خیس شدن گوشی باید انجام بدهید این است که قاب گوشی و کارت حافظه گوشی را از آن جدا کنید و تعمیرات گوشی را به یک متخصص بسپارید.
گاهی اوقات تعمیر گوشی آب خورده بسیار پر هزینه است زیرا قطعات زیادی دچار آسیب شده اند. معمولا تعمیر گوشی آیفون آب خورده، کمی پر هزینه است. از آنجایی که باتری گوشی های آیفون از گوشی جدا نمی شوند و نمی توان باتری را جدا کرد، تا زمانی که گوشی را به تعمیرگاه برسانید، آب بیشترین اثر را روی دیگر قطعات می گذارد. معمولا افراد باز هم با یک راه حل اشتباه قصد حل این مشکل را دارند. شاید با استفاده از سشوار قسمت هایی از گوشی خشک شود و آیفونتان روشن شود اما بعد از مدتی قسمت هایی از گوشی از کار می افتد. دلیل از کار افتادگی قطعات مختلف، فرسودگی و پوسیدگی آن ها به دلیل رطوبت جا مانده است. به همین دلیل توصیه می شود حتما از متخصصان کمک بگیرید. هزینه تعمیر گوشی آب خورده سامسونگ معمولا کمتر از گوشی های دیگر است. تا وقتی که قطعات آسیب دیده به صورت کامل شناسایی نشوند، نمی توان در مورد هزینه ای که باید پرداخت کنید، نظر داد.
بنابراین خیس شدن گوشی یکی از اتفاق هایی است که به شدت پتانسیل ایجاد استرس را دارد. به همین دلیل اکثرا افراد بلافاصله با یک جستجوی سطحی در موتور های جستجو به راه حل های اشتباه و مقطعی می رسند و کار تعمیر گوشی آب خورده را سخت تر می کنند. توصیه می شود برای تعمیر گوشی خیس شده حتما به متخصصان مراجعه کنید تا با بررسی قطعات مختلف گوشی، از سلامت کلی گوشی اطمینان خاطر پیدا کنید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.