چگونه کودکمان را به خوردن غذا تشویق کنیم؟ / 10 ایده انگیزشی برای ترغیب کودک به غذا خوردن

  پنجشنبه، 08 آذر 1403 ID  کد خبر 421684
چگونه کودکمان را به خوردن غذا تشویق کنیم؟ / 10 ایده انگیزشی برای ترغیب کودک به غذا خوردن
ساعدنیوز: از آنجا که غذا خوردن  و مصرف مواد غذایی سالم یکی از ضروریات رشد بهینه کودکان است، قصد داریم در ادامه این مطلب راههای تشویق کودک به غذا خوردن را برایتان شرح دهیم. اگر شما هم کودک بدغذا دارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، داشتن کودک بدغذایی که هیچ چیز را نمی خورد، مدام برای غذا خوردن غر زده و داد و فریاد می کند، امروزه یکی از مشکلات اغلب والدین است.

راههای تشویق کودک به غذا خوردن

بنابراین در این مقاله، چند راهکار ساده اما کاربردی را به اشتراک می گذاریم که می توانید آن ها را در خانه انجام دهید تا بچه هایتان از وعده غذایی بعدی خود هیجان زده شوند و صد البته به خوردن مواد غذایی سالم علاقه پیدا کنند. شما با به کار بستن این پیشنهادات، احتمالا می توانید امیدوار باشید که کوچولوهای بدغذای خود را سر به راه کنید. ازجمله راههای تشویق کودکان به غذا خوردن شامل:

1.هر وعده غذایی را با فرزندان خود بخورید

شاید خوردن صبحانه هر روز همزمان و با بچه ها به نظرتان کار حیله گرانه ای باشد، چون قطعا شما در یک زمان با آن ها از خواب بیدار نمی شوید. اما لازم است که پیش آن ها بنشینید. این در حالی است که متأسفانه اغلب ما صبحانه را به جای "زمان غذا خوردن" به عنوان "زمان غذا دادن" می دانیم.

غذا خوردن با خانواده حول یک میز یا سفره، چیزی است که بیش از "خود غذا" اهمیت دارد. به علاوه بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم زمان صرف غذا را به میدان جنگ تبدیل نکنیم. بالعکس دور هم جمع شدن به بهانه غذا خوردن، فرصتی است که می توانید از آن برای گفتگو و گذران وقت به صورت با کیفیت با فرزندان محبوبتان استفاده کنید.

2. با فرزندان خود چند گیاه بکارید

طی سال های گذشته محققان، با استفاده از تعامل با هزاران کودک دریافته است که کلید علاقه مندی آن ها به غذا و ایجاد هیجان در این زمینه، این است که در بچه ها نسبت به وعده های غذاییشان احساس مالکیت ایجاد کنیم و از همه چیز مهم تر آن ها را در کل مراحل تهیه غذا مشارکت دهیم. یک روش ساده وجود دارد که به کمک آن، می توان بچه ها را مجبور به انجام این کار کرد:

اگر درون حیاط، باغ و یا حتی بالکن و ایوان منزل خود، محوطه و یا فضای کوچکی را در اختیار داشته باشید که بتوانید با مشارکت فرزند دلبندتان، گیاهان و یا سبزیجات را در آنجا کشت دهید، برایتان بسیار عالی و مؤثر خواهد بود. شما حتی می توانید درون جعبه های پلاستیکی نیز این کار را بکنید. آنچه در این میان اساسی بوده و اهمیت دارد، این است که در هر وعده غذایی از این گیاهان استفاده کنید. با این کار، کوچولوی شما هیجان زده شده و به غذای خود بیش از پیش علاقه مند می شود، چون خودش در تهیه مواد آن نقش داشته است.

3. برای پخت و پز از فرزندان خود کمک بگیرید

اگرچه ناگفته نماند که کودکان خردسال باید یاد بگیرند که چگونه از چاقو به شکل صحیح در آشپزخانه استفاده کنند، اما ماتیوز خاطرنشان می کند که " در هر سنی در آشپزخانه کار برای بچه ها وجود دارد" ، بنابراین بدون ترس و واهمه آن ها را در پروسه تهیه غذا و خوراکی های مورد علاقه شان، مشارکت دهید. اگر کوچولوی شما بسیار کوچک است و نگران هستید که مبادا به خودش آسیب بزند، می توانید کارهایی مانند تکه تکه کردن گل کلم یا کلم بروکلی با دست را به او محول کنید. و اگر فرزندتان کمی بزرگتر است، می توانید اختیار بیشتری به او بدهید. بچه های بزرگتر حتی می توانند یک وعده کامل غذایی را به تنهایی طبخ کنند و بد نیست که در هفته برای یک شب آشپزی کردن را بر عهده آن ها بگذارید. این کار نه تنها فرزندان ما را برای آینده و به عهده گرفتن مسئولیت تهیه غذا آماده می کند، بلکه کمک خواهد کرد تا نسبت به آنچه که در یک وعده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، آگاهی پیدا کرده و در نتیجه با احتمال بیشتری به خوردن آن غذا علاقه مند شوند.

4. خودتان هم هنگام غذا خوردن و انتخاب مواد غذایی ماجراجو باشید

ما به عنوان پدر و مادر، باید به خوردن تمام مواد غذایی سالم علاقه نشان داده و الگوی خوبی برای فرزندان خود باشیم. این بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که عمل کردن، بسیار مؤثرتر از حرف زدن است. در واقع اینکه ما به طور مداوم بگوییم خوردن سبزیجات منفعت زیادی دارد اما خودمان چنین کاری را نکرده و به سبزیجات هیچ علاقه ای نشان ندهیم، قطعا باعث خواهد شد تا بچه ها نیز با الگوبرداری از عمل ما، وعده های غذایی حاوی سبزیجات را با میل و علاقه نخورند و یا کلا آن را پس بزنند. بنابراین ما باید خودمان کارها و غذاهای مختلف را امتحان کنیم و تنها به حرف و مثال زدن، اکتفا نکنیم.

5. بچه ها را با میوه و سبزیجات مناسب فصل آشنا کنید

ما از بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه در فصل خود آن ها استفاده می کنیم، زیرا ساده ترین، ارزان ترین بهترین راه برای کمک به کره زمین هستند.اگر به کمک نیاز دارید تا بفهمید کدام یک از میوه و سبزیجات در حال حاضر در بهترین حالت خود هستند، کافی است تا نگاهی به آنچه که در سوپرمارکت ها به صورت فراوان وجود دارد بیندازید، این معمولا یک شاخص بسیار خوب برای پیدا کردن میوه ها و گیاهان فصلی است. به علاوه شما با این کار، فرزند دلبند خود را با طعم های جدید و خاص آشنا می کنید و به وعده های غذایی تنوع می بخشید که به نوبه خود به علاقه مند کردن او به غذا کمک خواهد کرد.

6.هنگام خرید از سوپرمارکت، وظایفی را به فرزندان خود محول کنید

خرید کردن از سوپرمارکت ها مکانی است که می تواند به میدان جنگ میان بسیاری از والدین و فرزندان آن ها تبدیل می‌شود. پزشکان برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی توصیه می کند تا در هنگام خرید کردن از سوپرمارکت را به عنوان فرصتی در نظر بگیرید که در آن به همه افراد خانواده نقش بسیار مهمی اختصاص داده شده است و با این روش همه آن ها و خصوصا کودکان را درگیر انتخاب مواد غذایی که لازم دارید، کنید. او پیشنهاد می کند که این کارها را امتحان کنید:

شما می توانید از فرزند خود بخواهید سعی کند سبزیجات را پیدا کند که بسته بندی نشده باشند و یا به او این وظیفه را بدهید که با خواندن مندرجات روی بسته مواد غذایی، اطمینان حاصل کند که تاریخ مصرف آن ها نگذشته باشد، یا اینکه مکان تولید خوراکی های مدنظرتان را مورد بررسی قرار داده و آن هایی را انتخاب کند که به محل زندگی شما نزدیک تر بوده و در نتیجه تازه تر هستند. به عنوان مثال اگر کوچولوی کنجکاو شما یک بسته نخود فرنگی پیدا کرد که از خاورمیانه به دستتان رسیده و یک بسته دیگر با منشأ اروپا نیز در فروشگاه دید، از او بخواهید تا با بررسی این دو منبع، موردی را که به محل سکونت شما نزدیک تر است انتخاب کند.

با دادن همین مسئولیت های کوچک، مشارکت فرزندان خود را جلب کرده و آن ها را به پروسه تهیه غذا و خوردن آن علاقه مند خواهید کرد. پس فرصت را از دست نداده و از همین حالا سپردن ماموریت به بچه هایتان شروع کنید.

7. به کودکان خود اجازه دهید تا بافت های مختلف را کشف کنند

قطعاً این برایتان آزاردهنده است که بچه ها غذای خود را تف کرده و از دهان بیرون بریزند اما این نکته مهم را یادآوری می کنیم که: "بچه های شما منحصر به فرد و مدل خاص خودشان هستند، آن ها بسیار باهوش بوده و به روش خود تصمیم می گیرند که چه چیزی را دوست داشته باشند و بخورند" و نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که آن ها عاشق تجربه کردن بافت های مختلف هستند.

بچه ها تنوع را در مورد بافت هایی که می خورند دوست دارند، به عنوان مثال می توانید امتحان کنید و یک هویج ترد یا مقداری ماست نرم را به آن ها بدهید و ببینید که کدام بافت را بیشتر دوست دارند.

8. هر هفته مورد جدیدی بخرید تا آن را امتحان کنید

فقط شما نیستند که هر هفته به همان غذای تکراری هفته قبل خود بر می گردید، در واقع اگرچه چیزهای زیادی وجود دارد که می توانیم آن ها را به برنامه غذایی خود اضافه کنیم اما متأسفانه ما فقط طیف محدودی از غذاها را امتحان می کنیم.

یک راهکار مؤثر که شما می‌توانید با آن شروع کنید این است که ذائقه فرزندان خود را با طعم های بی نظیر و خوشمزه میوه ها آشنا کنید. برای رسیدن به این هدف تلاشتان بر این باشد تا "هر هفته یک میوه یا سبزی متفاوت را امتحان کنید.".

اگر نمی دانید که به سراغ چه چیزی بروید، به سرغ میوه و سبزیجات هر فصلی بروید. به عنوان مثال در فصل سرما، گزینه هایی همچون سیب، شلغم، اسفناج، هویج وحشی یا همان زردک، تره فرنگی، گل کلم، هویج، کلم، کاهو گیاهی (کاهو پیچ) و کلم بروکسل در دسترس هستند که می توانید آن ها را امتحان کنید.

9. یک بار در هفته، یک وعده غذایی گیاهی را امتحان کنید

هر هفته یک وعده غذایی گیاهی را امتحان کنید. این کار هم برای کاهش میزان گوشتی که می خوریم مفید است ("کاری که همه ما باید سعی کنیم انجام دهیم") و هم به افزایش مقدار سبزیجات مصرفی هر هفته کمک شایانی می کند.

نیازی نیست وعده غذایی خیلی عجیب و غریبی را امتحان کنید، شما به راحتی می توانید یک غذای ساده و در دسترس مانند لازانیای پر از سبزیجات تازه را درست کنید.

10.اگر آن ها بزرگتر هستند، بگذارید کنترل خود را در دست بگیرند

اگر در منزل خود فرزندان نوجوانی دارید که به خاطر کم بودن میزان غذایی که می خورند، با آن ها دچار تعارض و مشکل شده اید، ارزش آن را دارد که به آن ها استقلال بدهید تا نظارت بیشتری بر رژیم غذایی خود داشته باشند.

به عنوان مثال شما می توانید برای ناهار مدرسه نوجوان خود بودجه ای را در نظر بگیرید و به او اجازه دهید تا خودش آنچه را که می خواهد، انتخاب کند تا هزینه غذا را ببیند و در نتیجه به خوردن غذای خانگی به مرور علاقه مند شود. اگرچه در این روش ممکن است بعضی از بچه ها متنبه نشده و همچنان غذای بیرون را خریداری کنند، اما برای بیشتر آن ها مؤثر واقع می شود پس می توان گفت که این راهکار ارزش امتحان کردن را دارد.

در ابتدا ممکن است برای شام تخم مرغ و بیکن سرخ شده درست کنند، اما هرچه زمان می گذرد، شما می توانید سبزیجات را پیشنهاد کنید و احتمالا متوجه می شوید که آن ها هم به این نوع غذاها علاقه مند خواهند شد. نکته مهم این است که آن ها را در تهیه غذای خود مشارکت کنند.

امیدواریم با کمک ترفندها و راههای تشویق کودک به غذا خوردن بتوانید لحظات خوشی را برای خانواده خود رقم زده و از وعده های غذاییتان نهایت لذت را ببرید. موفق باشید.


برای مشاهده سایر مطالب سبک خانواده ساعدنیوز با سرویس مجله خانواده ساعدنیوز همراه باشید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها