ممکن است این جمله را به دفعات از دیگران شنیده باشید و با خودتان فکر کنید قیمت های اقتصادی گوشی های شیائومی بی دلیل نیست. مثلا یکی از ایراداتی که کاربران گوشی های شیائومی و پوکو زیاد گزارش میکنند، مشکل سنسور مجاورت آن است. اما آیا این احتمال وجود دارد که غول چینی (که چندین بار لقب بزرگ ترین تولیدکننده گوشی را یدک کشیده) در خط تولید محصولات پرفروش خود با این سهل انگاری، سهم بازار خود را کاهش دهد یا مشکل نرم افزاری است و با یک راه حل همه چیز حل میشود؟ در ادامه به تمام سوالات مهم شما پاسخ میدهیم ولی حتما تا انتهای مقاله با ما باشید تا نکاتی را به شما بگوییم که نه تنها مشکل شما را حل میکند بلکه شاید باعث علاقه بیشتر شما به این برند نیز میشود! اگر میخواهید از صفر تا صد داستان را بشنوید و به طور دقیق و کارشناسانه مشکل خود را حل کنید به ترتیب بخش های مختلف این محتوا را بخوانید. در غیر اینصورت و اگر وقت کافی ندارید، میتوانید به آخر مقاله بروید و پاسخ سوالات خود را به صورت مختصر و مفید دریافت کنید، انتخاب با شماست!
تصور کنید گوشی شما زنگ بخورد و شما گوشی را بردارید. حال برای صحبت کردن موبایل خود را به گوش خود نزدیک میکنید و در حین صحبت متوجه میشوید که طرف مقابل صدای شما رو نمیشنود. گیج میشوید و به صفحه گوشی خود نگاه میکنید و میبینید که در کمال ناباوردی به صورت اتفاقی روی گزینه قطع مکالمه (Mute) ضربه زده اید!
فلسفه وجودی سنسور های مجاورت دقیقا جلوگیری از این مشکلات است. حسگرهای مجاورت یا Proximity سنسورها در واقع یک سیستم دریافت کننده سیگنال اشعه الکترومغناطیس هستند که با دریافت سیگنال، فرمان روشن یا خاموش شدن صفحه نمایش گوشی شما را ارسال میکنند.
این سنسور معمولا در بالاترین قسمت جلوی گوشی قرار دارد و وظیفه آن این است که مانع برخورد اتفاقی شما برای قطع کردن صدا، بالا پایین کردن میزان بلندی صدا و یا روشن کردن اسپیکر شوند. کاربرد مهم دیگر این سنسور حیاتی، کاهش مصرف باتری است.
فقط کافی است سری به فروم های اینترنتی یا شبکه های اجتماعی بزنید تا ببینید تعداد کسانی که از مشکل سنسور مجاورت گوشی های شیائومی گله مند هستند چقدر زیاد است. مشکل معمولا زمانی اتفاق می افتد که در واتس اپ یا تلگرام در حال گوش دادن به ویس با ایرفون هستید ولی صفحه خاموش نمیشود یا اینکه در حین گوش دادن ناگهان صفحه روشن میشود و پخش ویس از کار می افتد! اما مشکل دقیقا کجاست؟
شرکت شیائومی به جای به کار گیری سنسور موجود در دوربین سلفی که شرکت هایی مثل سامسونگ برای تشخیص مجاورت از آن استفاده میکنند، به یک ابتکار جالب دست زده و از ترکیب 3 سنسور زیر برای تعیین مجاورت استفاده میکند:
شتاب سنج
ژیروسکوپ
تشخص نور محیط
جالب است بدانید که شرکت XIAOMI حتی در سری ساعت هوشمند خود هم یک سری تغییرات در ناحیه سنسور میدهد که در بعضی موارد به مذاق کاربران خوش نمی آید. اما استفاده از این ابتکار عمل، مشکلاتی را هم به همراه می آورد که مهم ترین آن این است که با وجود موانعی مانند آشغال یا گرد و خاک روی سنسورها یا به خاطر استفاده از گلس های بی کیفیت، کارایی خود را از دست میدهند و شما را در حین کار کردن با گوشی عذاب میدهد.
در بسیاری موارد عاملی که باعث مشکل در سنسور مجاورت گوشی میشود، گلس موجود روی صفحه نمایش است. برای اینکه دیگر هیچ وقت مشکلی از این بابت نداشته باشید دو راه حل وجود دارد:
روی صفحه نمایش گوشی خود گلسی نصب نکنید
یا اینکه گلسی بر روی صفحه نمایش گوشی خود قرار دهید که استاندارد بوده و دقیقا برای آن گوشی ساخته شده باشد.
به عنوان مثال در بعضی موارد دیده شده که کاربران گلس گوشی دیگری را بر روی گوشی خود نصب میکنند ولی موضوع اینجاست که حسگرهای گوشی با چشم دیده نمیشود و ممکن است گلس روی حسگر را بپوشاند و باعث اختلال در عملکرد شود. متخصصان سایت جانبی این موضوع را روی گوشی های mi 10t، Redmi note 10 و Poco f3 امتحان کرده اند و بعد از آن مشکل تا حد زیادی مرتفع شده است. توصیه میکنیم به صفحه گلس گوشی در سایت جانبی مراجعه کنید و یک گلس اورجینال و با کیفیت برای گوشی خود انتخاب کنید.
یکی از راه حل هایی که کاربران شیائومی زیاد از آن برای حل این معظل استفاده میکنند، کالیبراسیون با استفاده از اپلیکیشن های رایج در بازار است. برای اینکار میتوانید نرم افزار Priximity Sensor Reset را از گوگل پلی دانلود کرده و با طی کردن چند مرحله ساده، سنسور خود را کالیبره کنید. طبق آزمایشی که خودمان انجام دادیم، فهمیدیم این کار میتواند در بعضی موارد مشکل را تا حد زیادی رفع کند که درصد موفقیت آن به منطقه رام گوشی شما (گلوبال، اروپا یا چین) بستگی دارد. به طور کلی موضوع کالیبره کردن سنسورها یکی از راه حل هایی است که درصد کارایی آن 50/50 است.
خوشبختانه انتقاد کاربرانی که از عملکرد ضعیف سنسور مجاورت شکایت دارند و مشکل را در خود سنسور می بینند به گوش این شرکت رسیده. پس میتوان گفت طبق اخبار دریافت شده، این شرکت از خرید سنسورها از Elliptic Labs که سنسور جدیدترین مدل های این شرکت را تامین می کرد، صرف نظر کرده است. Minghao Sensing به عنوان تامین کننده ای انتخاب شده که تولید و تامین سنسورهای شیائومی را بر عهده خواهد گرفت. البته مشخص نیست که شیائومی چه زمانی سنسور های جدید را جایگزین میکند ولی در آینده ای نه چندان دور، باگ های مربوط به حسگرهای مجاورتی به زودی تماما حل میشوند.
ممکن است به ذهنتان برسد که دلیل وجود این مشکل حتما به خاطر غیر فعال بودن سنسور باشد و شما باید به صورت دستی آن را فعال کنید ولی متاسفانه (یا خوشبختانه) در رام های رسمی، امکان فعال یا غیرفعال کردن سنسورها برای شما وجود ندارد. پس بهتر است راه دیگری پیدا کنید.
بعضی از کاربران هم هستند که گمان میکنند با پاک کردن صورت مسئله میتوانند خود را از شر این مشکل رها کنند که این مورد هم با توضیحاتی که در پاراگراف قبل دادیم به کلی مردود است. پس با اطمینان به شما میگوییم که این مشکل به هیچ وجه سخت افزاری نیست و شما میتوانید با تست کردن چندین راه حلی که به شما گفتیم، به راحتی با این مشکل خداحافظی کنید.
یکی از امکانات گوشی های امروزی این است که شما میتوانید با کد تست های مخصوصی، از سلامت کامل قطعات و بخش های گوشی خود مطمئن شوید. برای اینکه خیالتان راحت شود که سنسورهای گوشی شما به درستی کار میکنند، مراحل زیر را دنبال کنید:
بخش تنظیمات > درباره گوشی > تمام مشخصات > 5 بار روی «نصخه اصلی» ضربه بزنید سپس وارد فضای تست میشوید و از آن جا یکی یکی سنسورهای موجود را تست کنید.
طبق اعلام کاربران، گوشی های زیر بیشتر از مدل های دیگر دارای این مشکل هستند. گوشی های ردمی نوت:
ردمی نوت 9
ردمی نوت 10
ردمی نوت 11
گوشی های پرچمدار
می 10 تی
می 10 اولترا
سری می 11
گوشی های پوکو
پوکو X3
پوکو F3
پوکو M3
در این بخش میخواهیم به صورت مختصر و مفید پاسخ سوالات رایج کاربران را بدهیم. پس با ما همراه باشید.
طبق آن چیزی که در این مقاله به شما گفتیم، این مشکل به دلیل اختلال در عملکرد سنسورهای هوشمند جلوی گوشی است و این سنسورها در حالت های عادی مشکلی از بابت عملکرد ندارند و تنها در مجاورت دچار مشکل میشوند. پس مشکل تا حد زیادی نرم افزاری است. البته به یاد داشته باشید در مواردی ممکن است حتی قاب گوشی هم عملکرد سنسورها را دچار اختلال کنند.
از گلس های با کیفیت و اورجینال گوشی استفاده کنید و برای نصب کردن آن از افراد متخصص کمک بگیرید تا کارایی سنسور با اختلال مواجه نشود.
در این صورت به فکر انجام راه حل های دیگری که در این مقاله معرفی کردیم باشید. در نهایت با ریست فکتوری یا در بدترین حالت، عوض کردن رام منطقه (از گلوبال به هند یا از گلوبال به چین یا اروپا)، بسیاری از مشکلات مرتفع خواهند شد.
شما به تنظیمات سنسور دسترسی ندارید و نمیتوانید آن ها را فعال یا غیرفعال کنید. برای اینکار میتوانید گوشی را روت کرده و از اپلیکیشن های مخصوص استفاده کنید
تا جایی که ما اطلاع داریم، استفاده از هندزفری نباید مشکلی برای حسگرها ایجاد کند، بنابراین ممکن است نرم افزارهای نصب شده در گوشی شما دلیل به وجود آمدن این مشکل باشند.
طبق بررسی ما، همه گوشی ها این مشکل را ندارند و فقط مدل های جدید سال 2020 یا 2021 با این مسئله روبرو هستند.
خوشبختانه شیائومی به خوبی متوجه این مشکل شده و با استناد به اخبار موجود درباره مشکل سنسور مجاورت شیائومی، تیم توسعه دهندگان این شرکت در حال رسیدگی به این مسئله از طریق آپدیت های نرم افزاری هستند ولی هنوز هیچ تضمینی وجود ندارد که همه مدل ها با آپدیت به درستی کار کنند.
بنابراین به صورت خلاصه باگ حسگر مجاورت در واقع یک مشکل نرم افزاری است و اگر خوش بین باشیم، میتوان با اپدیت های نرم افزاری این موضوع را حل کرد. تا زمانی که این اپدیت ها به صورت رسمی منتشر شوند، از نکاتی که در این مقاله به شما گفتیم استفاده کنید تا در حد امکان بتوانید مدتی بدون مشکل از گوشی خود بدون دردسر استفاده کنید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.