وقتی صحبت از پروپوزال به میان می آید همگی یاد پروپوزال های دانشگاهی و پروپوزالی که برای پایان نامه تنظیم شده می افتند ولی ما انواع دیگری از پروپوزال نیز داریم. یکی از این انواع پروپوزال ها، پروپوزال کاری است. پروپوزال به معنای طرح پیشنهادی است و یک پروپوزال کاری به هدف معرفی پروژه و دامنه فعالیتی تنظیم و نوشته می شود. ساعدنیوز در این مقاله قصد دارد تا به این سوال مهم پاسخ دهد که چگونه پروپوزال کاری بنویسیم ؟
نحوه نوشتن پروپوزال کاری
پروپوزال کاری طرح پیشنهادی است که از طرف شما نوشته می شود و هدف آن معرفی پروژه کاری و یا دامنه فعالیت شما می باشد و ضرورت دارد تا شرحی از فعالیت های شما را شامل شود. شما باید نسخه ای از آن را به کارفرمای خود ارایه دهید. در نوشتن پروپوزال کاری توجه به مخاطبان آن و سطح دانش و موقعیتشان اهمیت دارد زیرا اگر مخاطب شما فردی است که اطلاعات تخصصی در زمینه پروپوزال نداشته باشد توضیحات و مقدمه شما باید با زبانی ساده و قابل فهم در پروپوزال نوشته شود. باید اشاره کرد که استاندارد تعریف شده ای برای نوشتن پروپوزال کاری وجود ندارد ولی توصیه ها برای اینکه چگونه پروپوزال کاری بنویسیم می تواند به شما در تنظیم درست آن کمک کند.
ابتدا معرفی پروپوزال شما قرار می گیرد. اگر پروپوزال را در پاسخ به "درخواست یک پوروپوزال" دیگر آماده می کنید مقدمه ای برای آن بنویسید که در آن شماره، تاریخ و شماره تماس و مواردی که به آن نامه اشاره دارد آورده شود و اگر بدون درخواست پروپوزال در حال نوشتنش هستید در مقدمه اولیه دلیل ارسال پروپوزال، دریافت کننده آن و چگونگی پاسخی که انتظار دارید از آن بگیرید را بنویسید.
سازمانی که پروپوزال را ارسال می کند معرفی کنید. این کار را باید به روشنی و کامل انجام دهید و در آن ارزش نقش این موسسه را برای کارفرما مشخص کنید. بعد از آن و معرفی کامل سازمان، زمینه کاری خود و یا شرکتی که از طرف وی پروپوزال را تنظیم می کنید به صورتی کامل و با شرح جزییات بیاورید. اگر محصولی ارایه می دهید در این بخش معماری ارایه شده برای محصولات، نحوه پیکره بندی محصولات توسط مشتری، اصلی ترین ویژگی های محصولات و مزایای آن ها و عملکرد و سایر مشخصات محصولات ارایه شده را بیان کنید. اگر ارایه دهنده خدمات هستید در این بخش بهتر است که نحوه به کارگیری خدمات، نحوه نگهداری و پشتیبانی ومواردی از این دست را که بیان کننده خدمات شما می باشد را بیان کنید.
سوابق کاری و خلاصه ای از پروژهایی که تا به حال توسط شما انجام شده است را بیان کنید. سعی کنید نظرات و بازخوردهای مشتریان را در کنار معرفی بیاورید. در نهایت بر روی فعالیت های خود قیمت گذاری کنید. در این قسمت قیمت محصولات و یا خدمات خود را بیان کنید. از نحوه پرداخت قیمت ها صحبت کنید و هرگونه موارد و نیازمندی های قانونی قراردادها را ذکر کنید.