دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

چه کنم تا همسرم عادت های بد و زشت خود را ترک کند؟ 

چهارشنبه، 09 فروردین 1402
وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند مسلما برخی رفتار و عادت هایشان برای همسرشان خوشایند نیست که باید سعی کنند آن ها را اصلاح کنند ، اگر می خواهید بدانید چطور می توانید به ترک عادات زشت همسرتان کمک کنید ،در ادامه این مطلب از ساعد نیوز با ما همراه شوید.

وقتی دو نفر با هم ازدواج می کنند مسلما برخی رفتار و عادت هایشان برای همسرشان خوشایند نیست که باید سعی کنند آن ها را اصلاح کنند ، اگر می خواهید بدانید چطور می توانید به ترک عادات زشت همسرتان کمک کنید ، با ما همراه شوید.
برخی عادت های اشتباه وجود دارد که میتواند برای همسرتان زشت و زننده باشد و حتی ادامه دادن به این عادت ها و ترک نکردن آن ها ، ممکن است منجر به نابودی ازدواجتان شود.
زوجین در روزها و ماه های اول ازدواج به دلیل هجوم هورمون ها به بدنشان توانایی تطبیق پذیری بالایی دارند بنابراین اگر عادت رفتاری خاصی در همسرتان مشاهده می کنید که برایتان زننده است و خوشایند نیست، به جای خجالت کشیدن با مهربانی از او بخواهید که آن ار تغییر دهد. مسلما تغییر عادت های زشت همسر در 6 ماه اول رابطه بسیار راحت تر است سال های بعدی است که دیگر تحمل رفتارش را ندارید.

برخی عادت هاست که برای سلامتی خود فرد مضر است و از سویی به شدت شما را آزرده می کند مثلا سیگار کشیدن و ناخن جویدن که نیاز به همراهی قدم به قدم مانند یک دوست دارد. از آن جا که عادت ها یک شبه ایجاد نشده اند بنابراین نباید توقع داشته باشید یک شبه ترکشان کند.

برخی عادات زشت همسر

  • جلوی مهمان ها دست در بینی یا گوشش می کند.

  • وارد خانه که می شود به جای شستن جورابها به همراه دست و صورتش ، جوراب هایش را گوشه خانه پرت می کند.

  • لباس هایش را به جای آویزان کردن از چوب لباسی وسط اتاق پرت می کند.

  • پاهایش را روی میز می گذارد.

  • صبح ها تخت را مرتب نمی کند.

  • در شامپو یا خمیر دندان را بعد از استفاده نمی بندد.

شاید این عادت ها برای خود فرد طبیعی باشد و اصلا آن ها را ناپسند ندارد ولی برای طرف مقابل ناخوشایند بوده و تکرار آن منجر به خورد شدن اعصاب طرف مقابل و در نتیجه بالا گرفتن بحث و ایجاد دعوا شود.

تکنیک های ترک عادات زشت همسر

آیا شما هم از عادت های ناپسند همسرتان شاکی هستید ؟ تا به حال چند بار به او تذکر داده اید ، توضیح داده اید ، طعنه زده اید ولی مشکلتان حل نشده؟به خاطر عادت های زشت همسرتان چند بار جلوی جمع خجالت کشیده اید و در تنهایی به او تذکر داده اید یا در جمع به او یادآور شده اید ولی اثری نداشته است؟بهتر است روش خودتان را تغییر دهید تا بتوانید به همسرتان کمک کنید عادت های زشت خودش را ترک کند و آرامش را به روح و روان شما و ازدواجتان باز گرداند.

اولین سوالی که باید به آن جواب دهید این است که آیا شما به نظم و ترتیب یا تمیزی وسواس دارید یا واقعا همسرتان عادت غیربهداشتی دارد یا مسئولیت ناپذیر است. برای این که به این سوال ها جواب دقیقی بدهید، باید بدانیم که آیا بی نظمی و تمیز نبودن در جا های دیگر هم شما را مضطرب می کند؟ آیا وقتی که عادت همسرتان را به دیگران می گویید، آن ها هم در ناخوشایندبودن عادت او با شما موافقند یا می گویند این عادت فقط نوعی سبک زندگی است و نباید به او گیر دهید؟

اگر شما در مقابل بی نظمی و تمیز نبودن، بیش از حد مضطرب می شوید و دیگران می گویند که این فقط نوعی سبک زندگی است و نباید به همسرتان گیر بدهید یا همسرتان می گوید این هم نوعی نظم یا تمیزی است و فقط نوع نگاهمان با هم متفاوت است، به احتمال زیاد عادت همسرتان چندان هم نامطلوب نیست و این شمایید که وسواس نظم یا تمیزی دارید.

صبور باشید

اگر به تازگی ازدواج کرده اید یادتان باشد بعضی از این عادت ها کم کم از بین می روند. درواقع زندگی زیر یک سقف مجموعه بسیار زیادی از انطباق با یکدیگر است. احتمالا شما هم عادت هایی دارید که برای همسرتان ناخوشایند است و با بازخورد نشان دادن نسبت به این عادت ها کم کم هر دو به رفتار های جدید مورد پسند هم نزدیک می شوید.

همدلی کنید

یادتان باشد که همسرتان در فضایی دیگر- غیر از فضایی که شما در آن بزرگ شده اید- بزرگ شده است. پدر و مادر بیش از حد سختگیر یا بیش از حد آسان گیر می توانند عادت هایی از جنس بی نظمی یا مقید به بهداشت نبودن را در فرزندانشان به وجود آورند. آسان گیر ها همیشه وظایف فرزندانشان را به عهده می گیرند و او را به اصطلاح در پر قو بزرگ می کنند و برای همین او هیچ وقت نمی آموزد که مثلا باید تختش را مرتب کند یا ملحفه را جمع کند یا در شامپو را ببندد.

از آن طرف، پدر و مادر سختگیر، نظم و رفتار های بهداشتی را چنان با تحکم به کودک می آموزند که انجام این وظایف برای کودک با بی میلی و ناخوشایندی همراه می شود. این کودک روزی بزرگ می شود و چه در خانه مجردی و چه در خوابگاه دانشجویی و چه در زیر یک سقف با همسرش، دوست دارد آن رفتار ها را انجام ندهد. وقتی که شما ریشه های یک رفتار را می دانید راحت تر با آن همدلی می کنید و فکر نمی کنید همسرتان از روی قصد و برای اذیت کردن شما آن رفتار ها را انجام می دهد.

پدر و مادرش نشوید

وقتی شما هم می خواهید با سختگیری بیش از حد یا با طعنه و کنایه رفتار های بد همسرتان را از بین ببرید، شاید در کوتاه مدت جواب بگیرید؛ اما در بلندمدت او از زیر بار نظم یا تمیزی شانه خالی می کند. از طرفی اگر مثل مادر ها و پدر های آسان گیر خودتان وظایف همسرتان را انجام دهید؛ برای مثال در شامپو و خمیردندان را ببندید یا اگر قرار گذاشته اید هر روز یک نفرتان تخت را جمع کند به جای او هم این کار را انجام دهید، همسرتان هیچ وقت تبعات کارش یعنی خراب شدن خمیردندان، ریختن شامپو یا شلختگی اتاق خواب را نخواهددید ، بنابراین رفتارش تغییری نمی کند.

برچسب نزنید

هیچ وقت به دلیل عادت های ناخوشایند همسرتان برچسب هایی مثل «بی مسئولیت»، «بی توجه»، «شلخته» یا «تنبل» به همسرتان نزنید. این برچسب ها فقط باعث می شود او گارد بگیرد و رابطه عاطفی تان، هم تحت الشعاع این بحث ها قرار می گیرد. ممکن است در جواب برچسب ها، او هم عادت های ناخوشایند شما را یادآوری کند و مسئله اصلی در یک کَل کَل بی پایان گم شود. به جای آن با همسرتان در این قالب صحبت کنید: «وقتی تو این کار ها را انجام می دهی، من این احساس را دارم.» اگر قرار باشد مسئله عادت های ناخوشایند حل شود، این جمله به احتمال بیشتری مسئله را حل می کند تا برچسب زدن.

بپذیرید

اگر از همه این راه ها استفاده کردید و جواب نداد، وقت آن است که یک تصمیم اساسی بگیرید. بهتر است چیزی را که نمی توانید کنترل کنید، بپذیرید و انرژی تان را روی چیز هایی بگذارید که می توانید تغییر دهید. اگر عادت های ناخوشایند همسرتان را با این که تلاشتان را کرده اید نتوانسته اید تغییر دهید، بهتر است آن ها را بپذیرید و تمرکزتان را روی چیز هایی بگذارید که می توانید تغییر دهید؛ چیز هایی مثل رشد رفتار خودتان.


3 پسندیدم 21 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
بازدیدکننده
8 ماه پیش

روانشناس
پاسخ
بازدیدکننده
8 ماه پیش

مگر زندگی جنگه
پاسخ
بازدیدکننده
8 ماه پیش

روانشناس
پاسخ
بازدید کننده
8 ماه پیش

طاهری خیلی بهش رو دادی ساعد هم نمیتونه کمکت کنه چون خودش زیادی حساس و لجبازه خخخخخخخ
پاسخ
طاهری
8 ماه پیش

من از دست همسر لجبازم کلافه شدم کمکم کنید
پاسخ
بازدید کننده
9 ماه پیش

علت پیریه کارش نمیشه کرد پدرم
پاسخ
بازدید کننده
9 ماه پیش

کسی که ذاتش خراب باشد درست بشو نیست که نیست
پاسخ
بازدیدکننده
9 ماه پیش

واقعا دارم دیوانه میشم کمکم کنید، ممنونم ازهمکاری شما،
پاسخ
بازدیدکننده
9 ماه پیش

با سلام و خسته نباشید، من ۵۳ سالمه که خانمم ۵ سال از من کوچکتر است، سال ۷۳ هم ازدواج کردیم، من از سال ۹۰ مشهد زندگی می‌کنیم و تا س ۹۰ روستای ۴۵ ک مشهد زندگی میکردیم، از موقعیکه مشهد هستیم اخلاقش روز به روز داره بدتر میشه واقعأ دیگه از دست کارهای بچه گانش دیگه طاقتم سر رفته و کلافه و سردر گم هستم.
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
مراحل سابمیت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله !
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
سابمیت مقاله چیست؟
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟