دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه / اخبار عمومی /

چند مدیر در سال آینده تغییر خواهند یافت؟ 

پنجشنبه، 30 فروردین 1397
کد خبر: 4693
ساعد نیوز: معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اسامی ۳۰۶۰ مدرسه برای تغییر مدیر در سال تحصیلی آینده فراخوان شده است تا از طریق آزمون داوطلبان انتخاب شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ثریا ، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در نشست خبری امروز صبح گفت: تغییراتی را در حوزه آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود که لازمه اش تبیین این موارد در میان جامعه است.

 

وی ادامه داد: بحث ارتقا کیفیت مدیریتی یکی از راهبردهایی است که سند تحول به آن پرداخته و ما چندین برنامه را اجرا می کنیم. برنامه تعالی مدرسه یکی از این برنامه هاست و در همه مدارس دوره اول و دوم متوسطه اجرا می شود و در راستای مدرسه محوری است. فعال شدن ارکان مدرسه نیز در این صورت امکان پذیر است. برنامه تعالی زمینه مشارکت همه ارکان مدرسه را فراهم می کند و همچنین دستیابی به مدارس اثر بخش را دنبال می کنیم.

وی درباره محور دوم فعالیت های سال ۹۷ ین معاونت بیان کرد: فرایند انتخاب و انتصاب مدیران محور بعدی کاری ماست. رویکرد ما داوطلبانه است و در این فرایند اسامی مدارسی که قرار است مدیرانشان جا به جا شود به فراخوان عمومی گذاشته شده و ۳۰۶۰ مدرسه تاکنون فراخوان شده اند و در ۲۴ خرداد آزمون داوطلبان به صورت هماهنگ برگزار می شود. فرایند انتخاب را به فرآیند انتخاب از سوی جامعه فرهنگیان تبدیل می کنیم.

زرافشان اظهار کرد: ما امسال سنجش صلاحیت حرفه ای مدیران را دنبال می کنیم. اقدامات خوبی انجام شده که بتوانیم مدیران شایسته تری را انتخاب کنیم و شایسته سالاری در قالب این طرح عملیاتی می شود. 

توسعه کیفی کاردانش و هنرستان ها

وی اضافه کرد: یکی از سیاست های ما در سال جدید توسعه کیفی کاردانش و هنرستانهاست که بودجه برای تجهیز هنرستان ها از آن جمله است.

وی با بیان اینکه ۷۰ هزاری دانش آموز کاردانش بیرون از هنرستان مشغول به آموزش هستند، بیان کرد: وقتی دانش آموزان در محیط واقعی آموزش می بینند نتیجه کار مسلماً بهتر است و آموزش با توجه به نیاز واقعی جامعه اتفاق می افتد.

زرافشان در مورد ردیف بودجه خاص برای گسترش این شیوه آموزش گفت: ما یک ردیف بودجه برون سپاری داریم که شش میلیارد تومان است و تاکنون ۵۰ درصد از این مبلغ، تخصیص اعتبار شده است. همچنین در همین حوزه کاردانش ما برنامه آموزش در شهرک های صنعتی را دنبال می کنیم و تفاهم نامه ای نیز در این زمینه با وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد شده است. در این مدل مشارکت، قرار است در بیش از ۱۵۰ کارخانه در سطح کشور، دفتری ایجاد کنیم که مربی مقیم داشته باشد و دروس را دانش آموزان داخل کارخانه ها بگذرانند و در این شکل از یادگیری، دانش آموزان می توانند چه در حین تحصیل و بعد از آن جذب کار شوند. در حال حاضر استان های یزد و لرستان، تجربه های خوبی در این زمینه دارند و امیدواریم این کار به ارتقاء کیفیت کمک کند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه درباره حوزه دیگری از فعالیت های این معاونت، تصریح کرد: ما در سال ۹۶ برنامه ایران مهارت را اجرا کردیم که در سال ۹۷ اجرای آن را تعمیم بیشتری می دهیم. این برنامه مختص دوره اول متوسطه است که تاکنون در ۸ استان کشور کلید خورده است و ۱۰ درصد مدارس این ۸ استان که ۲۵۰ مدرسه میشود به صورت آزمایشی به این طرح پیوسته اند. در سال ۹۷ امیدواریم باقی استان ها نیز شامل اجرای این طرح شود.

وی ادامه داد: اجرای طرح ایران مهارت، کمک به کار و فناوری و زمینه سازی برای بحث هدایت تحصیلی خواهد بود.

تغییر رویکرد کارمند پروری به کارآفرین پروری در آموزش و پرورش

زرافشان با بیان اینکه یکی از کارهای این معاونت در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی و تغییر رویکرد کارمند پروری به کارآفرین پروری در آموزش و پرورش مورد توجه جدی است اظهار داشت: در این زمینه ما بازارچه های دانش آموزی را با مشارکت دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در متوسطه اول برگزار کردیم. همچنین آموزش های کارگاهی به مربیان و دانش آموزان در این زمینه ارائه شده و می شود و اتاق های کارآفرینی نیز در هنرستان ها فعال است. حتی مراکز خاص کارآفرینی نیز در چند استان راه اندازی شده است. این کارگاه های کارآفرینی یکی از حسن های ویژه ای که دارد این است که در آنها کار به صورت تیمی انجام می شود و دانش آموزان با استعدادهای متفاوت را شناسایی و جذب می کند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد آموزش و پرورش به دنبال تنوع بخشی به استعدادها و روش های آموزش برای کشف و هدایت استعدادهاست و در این باره به گسترش پژوهش سراهای دانش آموزی و توسعه جشنواره های علمی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما به دنبال رسمیت بخشیدن به استعدادها و هوش های مختلف هستیم و معتقدیم هر دانش آموز تک استعدادی نیست. طی چهار سال گذشته ما توسعه کمی پژوهش سراها را در دستور کار داشتیم و در حال حاضر بالغ بر ۶۰۰ پژوهش سرای دانش آموزی در سطح کشور داریم. در سال ۹۷، رویکرد ما ارتقاء کیفی پژوهش سراهاست. ضمن اینکه برگزاری المپیادهای نانو، زیست فناوری و سلول های بنیادی را نیز در دستور کار داریم. دو پژوهش برای ما مجهز به امکانات مربوط به سلول های بنیادی شدند و هدف گذاری ما تجهیز ۲۰ پژوهش سرا برای  این منظور است. المپیاد سلول های بنیادی با پیشنهاد جمهوری اسلامی در حال بررسی برای برگزاری بین‌المللی است. در حوزه نانو نیز پیگیر برگزاری المپیاد هستیم. همچنین برای ثبت اختراع دانش آموزی نیز یک پایگاه نرم افزاری طراحی کرده ایم.

اجرای طرح شهاب در دوره متوسطه اول

وی در ادامه به اجرای طرح شهاب در دوره متوسطه اول براساس سند تحول بنیادی اشاره کرد و اظهار داشت: طرح شهاب قرار است تا پایان دوره نهم فرآیند ایجاد زمینه برای تنوع علایق و استعدادها باشد و از پایه نهم شکل گیری هویت دانش آموزان را داشته باشیم. آنچه در طرح شهاب مورد توجه قرار گرفته این است که این فرایند از دوره ابتدایی و براساس هوش های چندگانه مورد توجه قرار گرفت. امسال از متوسطه اول طرح شهاب اجرایی می شود. نقطه ایده آل ما این است که این طرح در محیط های عادی مدرسه انجام شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود در نشست خبری به استقرار کامل ساختار۶-۳-۳ در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ اشاره کرد و گفت: تولید کتاب های درسی پایه دوازدهم از سوی سازمان پژوهش در حال انجام است و با توجه به اینکه به طور معمول کلاس های پایه دوازدهم از تابستان آغاز می شود، به ما این اطمینان را دادند که کتب به موقع آماده شود ضمن اینکه ما باید زمانی برای آموزش فصول درس ها به معلمان نیز داشته باشیم. همچنین بحث برآورد و تأمین نیروی انسانی برای پایه دوازدهم توسط معاونت آموزش متوسطه انجام شده است که مبنای ما جنسیت زن و مرد در رشته های مختلف درسی و مناطق آموزش و پرورش است. سال گذشته این تراز را در اختیار استان ها قرار دادیم چرا که خط مقدم تأمین نیروی انسانی به عهده مناطق و استانهاست و ما ناظر بر اجرای آن هستیم. دو عامل بازنشستگی و نیروهایی که از دو دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و همچنین نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب می شوند، نیز مدنظر قرار گرفته است و امیدواریم در سال تحصیلی جدید مشکلی برای استقرار پایه دوازدهم نداشته باشیم.

پیشنهاد ما سهم ۴۰ درصد تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در آزمون سال ۹۸ بود

وی همچنین در باره بحث پرمناقشه احتساب سهمیه سوابق تحصیلی در کنکور سراسری که چالش میان آموزش و پرورش و سازمان سنجش است، یادآور شد: امسال هم سهم سوابق تحصیلی در کنکور سراسرس همان ۳۰ درصد است در حالی که قانون پیش بینی کرده است که باید سهم این سوابق به صورت صعودی هر سال دارای رشد باشد. پیشنهاد ما این بود که این سهم به ۴۰ درصد تأثیر قطعی در آزمون سال ۹۸ تغییر کند. چون ما یک تأثیر قطعی و یک تأثیر مثبت برای این سوابق تحصیلی داریم.

وی همچنین در باره پوشش تحصیلی دانش آموزان در در مقطع متوسطه نیز خاطرنشان کرد: ما یک پوشش تحصیلی واقعی داریم که به طور مثال می توانیم بگوییم گروه سنی ۱۲-۱۴ ساله در دوره خاص تحصیلی خودشان مشغول به تحصیل هستند که این عدد در حال حاضر در متوسطه اول ۹۴ درصد است اما یک پوشش تحصیلی هم داریم که می توانیم بگوییم ۱۲-۱۴ ساله هایی که در هر مقطعی در مدارس تحصیل می کنند. این پوشش در حال حاضر ۹۷ درصد است. یعنی سه درصد اختلاف وجود دارد. در نهایت هدف گذاری ما برای دوره اول متوسطه، پوشش صد درصدی است.

یکی از کاستی های جدی ما در منابع انسانی، مشاوران هستند

همچنین زرافشان درباره کمبود مشاوران آسیب های اجتماعی در مدارس تصریح کرد: ضرورت امروز حضور مشاوران در آموزش و پرورش در تمامی دوره های تحصیلی است و حتی این حضور در دوره ابتدایی ضرورت بیشتری داردچرا که اصل کنترل و اقدام برای حل هر آسیب اجتماعی از آنجا آغاز می شود. با استقرار پایه نهم در متوسطه اول و انتقال هدایت تحصیلی به متوسطه اول، حضور مشاوران در این مقطع بیشتر شده است اما این مشاوران بیشتر کار هدایت تحصیلی را انجام می دهند و یکی از کاستی های جدی ما در منابع انسانی، مشاورانی هستند که بتوانند در بخش آسیب های اجتماعی فعال شوند و در حال حاضر به طور طبیعی، مشاوران به حد کفایت نیاز دانش اموزان و خانواده های آنها نیست.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در بحث هدایت تحصیلی نیز اضافه کرد: هدایت تحصیلی از ابتدای سال آغاز شده است و دو درس در کتاب کار و فناوری و هنر مختص این موضوع داریم که علاوه بر جلسات مشاوره برای خانواده ها در طول سال انجام می شود. دانش آموزان در آزمون های رغبت شغلی- تحصیلی شرکت می کنند و در سند تحول هدایت تحصیلی به صورت فرآیندی متصور شده است که از پایه هفتم آغاز می شود و بچه ها باید به مرور با مشاغل آشنا شوند اما  امسال دستورالعمل هدایت تحصیلی مشابه سال گذشته است. این را اضافه کنم که براساس ثبت نام در شاخه فنی و کاردانش، رشد ۳۸.۵ درصدی محقق شد و ما توانستیم در رشته تجربی، ثبت نام را کنترل کنیم. همچنین در رشته ریاضی که نگران بودیم آمار به زیر ۱۰ درصد برسد، توانستیم ۱۱ درصد را حفظ کنیم. در رشته علوم انسانی نیز در وضعیت مطلوبی قرار داریم.

وی در ادامه به ثبت نام ۵۵۰ هزار اتباع خارجی در سال گذشته در آموزش و پرورش اشاره کرد و پیش بینی کرد این آمار برای سال تحصیلی جدید، تغییر چندانی نداشته باشد.

زرافشان در خصوص تأثیر ارزشیابی کیفی و توصیفی در دوره ابتدایی بر پایه هفتم متوسطه که بسیاری از معلمان را ناراضی کرده است، گفت: زمانی که ارزشیابی کیفی و توصیفی برای دوره ابتدایی مطرح شد، هماهنگی هایی میان دو دوره تحصیلی صورت گرفت؛ بدین معنا که در متوسطه اول نیز ۵۰ درصد به صورت کیفی و ۵۰ درصد آزمون ها در ارزشیابی دانش آموزان موثر باشند تا به این طریق این دو دوره به هم نزدیک شوند. البته با توجه به راهکاری که در سند تحول بنیادین اندیشیده شده است، ارزیابی دانش آموزان در طول یک مقطع تحصیلی، باید فرآیندی و در پایان هر دوره باید نتیجه محور و تلفیقی باشد.

ایده های دانش آموزی را تجاری سازی می کنیم

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره عملکرد آن معاونت با توجه به شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی اظهار داشت: آموزش و پرورش مانند دیگر دستگاه ها در تأمین تجهیزات خود با استفاده از وسایل ایرانی اقدام می کند و سازمان نوسازی نیز در این زمینه پیشگام است اما در کنار این معاونت علمی ریاست جمهوری همه ساله نمایشگاه ساخت ایران را برگزار می کند که خوشبختانه مدارس ما با تخفیف های خوبی از این نمایشگاه خرید می کنند. همچنین معاونت آموزش متوسطه از ردیف بودجه ۲ درصد فروش گاز که در سال نوسازی داریم، برای تجهیز وسایل گرمایشی و سرمایشی و تجهیزات آزمایشگاهی، از کالای ایرانی استفاده می کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مجموع نیروی انسانی مورد نیاز برای پایه دوازدهم افزود: در مجموع ۱۷ هزار و ۳۶۸ نفر در آزمون استخدامی جدید که به زودی برگزار می شود، پذیرفته خواهند شد اما توزیع نیرو بر حسب نیاز مقاطع مختلف صورت می گیرد که این نیاز در پایه دوازدهم و مقطع ابتدایی در اولویت است و قرار است سه هزار و ۲۰۰ استادکار نیز از طریق این آزمون جذب شود. اما به طور دقیق نمی توان گفت که جذب نیروی پایه دوازدهم از هر منبع که آموزش و پرورش برای جذب نیرو در اختیار دارد، دقیقا به چه صورت خواهد بود چرا که باید براساس  اولویت مناطق و نیاز به مدرس هر درس، این جذب صورت بگیرد.

زرافشان در پایان با اشاره به تجاری سازی تولیدات دانش آموزی، خاطرنشان کرد: ما تلاشمان بر این است که ایده های دانش آموزی را تجاری سازی کنیم و این یکی از وظایفی است که در سال جاری برای پژوهش سراها تعیین کرده ایم و امیدواریم این موضوع محقق شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
گام به گام مراحل چاپ کتاب
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
سابمیت مقاله چیست؟
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن