ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

چند نکته مهم درباره شبکه های اجتماعی که خیلی ها نمیدانند!

  چهارشنبه، 19 اردیبهشت 1397 ID  کد خبر 6240
چند نکته مهم درباره شبکه های اجتماعی که خیلی ها نمیدانند!
ساعد نیوز: محتوای شبکه‌های اجتماعی عملکرد تجاری دارند؛ هدف از کسب سواد رسانه‌ای آگاه‌سازی کاربر به قدرت نفوذ تبلیغات بر انواع رسانه‌های اجتماعی است. تبلیغات تجاری بر روش اداره رسانه‌های اجتما

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از موبنا: 

کاربران هنگام نشر عکس سلفی، بدون اینکه بدانند، خط و مشی‌ نامحسوسی را دنبال می‌کنند که به آن‌ها حکم کرده تصویر ارسالی چگونه باشد. لبخند تصنعی و ژست‌های ویژه (علی‌الخصوص برای بانوان) گواه بر این واقعیت است. کاربر با تبعیت از چنین قوانین نانوشته‌ای، ناآگاهانه سعی در استمرار آن‌ها داشته و در اصل از انعکاس خود واقعی باز می‌ماند. تقلید از تصاویر محبوب، موید ایدئولوژی پنهان فضای مجازی، به تدریج دنیای واقعی کاربر را با تغییر سلیقه و شخصیت همراه می‌سازد.

تمامی پیام‌های شبکه‌های اجتماعی “ساخته شده” هستند؛ این مهم‌ترین مفهوم سواد رسانه‌ای است. رسانه‌ها صرفاً واقعیت را منعکس نمی‌کنند بلکه پیام‌هایی از پیش ساخته شده بوده و ماحصل عوامل تعیین کننده هستند. یکی از فواید برخوردار بودن از سواد رسانه‌ای، تقکیک و تجزیه ساختمان چنین پیام‌هایی است.

تصور ما از واقعیت تحت تاثیر پیام‌های رسانه‌های اجتماعی هستند؛ انسان‌ با اتکا بر مشاهدات و تجربیات خود سعی در درک نظام دنیای پیرامون خود داشته و این رسانه‌ها هستند که تا حدود زیادی مسئول فراهم‌سازی مشاهدات و تجربیات افرادند. قسمت عمده‌ای از دیدگاه ما از واقعیت، برمبنای محتوایی است که راجع به آن‌ها درشبکه‌های اجتماعی از قبل طراحی و نتیجه گیری شده و به خورد کاربران داده می‌شود. براستی کاربران تا چه اندازه اخباری از خود منتشر می‌کنند که کمتر در شبکه‌های اجتماعی‌ترند (رایج) شده است؟ براستی کاربر تا چه اندازه از تیترها و موضوعات رایج (هدایت شده) فراتر رفته و دیدگاه منحصر به‌فرد و استنباط شخصی خود را به اشتراک می‌گذارد.

مخاطبین متفاوت، درک متفاوتی از پیام یکسان دارند؛ رسانه‌ها بخشی عده‌ای از مواد اولیه‌ای که کاربران بر مبنای آن‌ها واقعیت‌ها را می‌بینند، فراهم می‌کنند و تک‌تک کاربران محتوا را مطابق معیار شخصی خود تفسیر می‌کنند. معیارهایی همچون نیاز و اشتیاق، خوشی و ناکامی روزمره، پیش‌زمینه خانوادگی و فرهنگی، طرز تفکر نژادی و جنسی و دیدگاه‌های اخلاقی در استنباط مخاطب از مطالب تبیین شده به‌شدت مؤثرند، وقتی مطلبی پست (تولید و منتشر) می‌نماییم، تا چه حد از تفاوت سلایق مخاطبین خود با خبریم؟

بسیار پیش‌ آمده که کاربران جوان و آینده‌دار بدلیل عدم داشتن سواد رسانه‌ای، از عواقب انتشار مطالب نابجا بی‌خبر بوده در نتیجه با صاحبان مشاغل و یا دفاتر آموزشی دانشگاه دچار مشکل می‌ شوند. فراموش نشود امکان درزِ محتوای مکالماتِ حتی خصوصی همواره وجود دارد.به یاد داشته باشیم همان مطلبی که برای طیف خاصی سرگرم کننده است، می‌تواند برای دسته‌ی دیگری از مخاطبین مجادله برانگیز باشد.

محتوای شبکه‌های اجتماعی عملکرد تجاری دارند؛ هدف از کسب سواد رسانه‌ای آگاه‌سازی کاربر به قدرت نفوذ تبلیغات بر انواع رسانه‌های اجتماعی است. تبلیغات تجاری بر روش اداره رسانه‌های اجتماعی، محتوا و پراکندگی محتوا تحمیل شده است. اکثر تولیدات رسانه‌ای جنبه‌ی کسب و کار داشته پس باید سودآور باشند.

مالکیت و کنترل فضای مجازی از مباحث کلیدی هستند. شمار اندکی از افراد ، ناظر آنچه کاربران می‌بینند بوده و از سال ۱۹۸۷ میلادی تا به امروز این رویه تغییر چندانی نکرده است. در حقیقت مالکیت تجاری پشت پرده در شبکه‌های اجتماعی منسجم‌تر شده است. امروزه شمار افراد تبلیغ کننده در مقایسه با کاربران ذینفع رو به افزایش بوده و شرکت‌های رسانه‌ای کم شماری از تمام فضای مجازی بهره برداری تجاری می‌کنند.

بسیار از کاربران بی‌خبر از عملکرد خود، به‌ظن اشتراک‌گذاری مطالب مورد پسند خود، بدون اینکه پولی بپردازند، اقدام به تبلیغات می‌کنند! قریب به اتفاق مطالب پست شده توسط کاربر، منجر به تشکیل پرونده‌ای از خود بعنوان مشتری بالقوه می‌گردد.

بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، محتوای شبکه‌های اجتماعی طرز فکر افراد را تغییر می‌دهند؛ تمام تولیدات رسانه‌های اجتماعی به نوعی مبلغ ارزش‌ها و روش زندگی تعریف شده هستند. هدف اصلی رسانه‌ها، ترویج محسوس یا نامحسوس ایدئولوژی (طرز تفکر) جدید و جایگزین در مورد مسائل مختلف همچون ذات زندگی موفق، محاسن مصرف گرایی، نقش زنان، فرمان‌برداری و قهرمان پروری بی‌قید و شرط است.

وقتی کاربر درعوض انتشار تصاویر معمولی‌تر از خود، صرفاً تصاویری باشکوه از مسافرت‌های خود انتخاب و منتشر می‌کند، آیا ناآگاهانه مبلغ سبکی خاص از زیستن نیست؟ و آیا وی ناآگاهانه اذعان نمی‌کند که ثروت و اشرافی‌گری برای عده‌ای فراهم و برای عده‌ای دست‌یافتنی نیست؟

آیا کاربر برای ویرایش و حذف آنچه باب میل زندگی خویش نیست از شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کند؟ آیا شبکه‌های اجتماعی برای کاربران بستری مناسب فقط برای نمایش جلوه‌های خوش و جذاب زندگی برای مخاطبین نیست؟ به‌راستی ما تا چه اندازه اقدام به پست مطالب غیر مرسوم کرده‌ایم؟
درست است که چشم انداز شبکه‌های اجتماعی دستخوش تغییرات عظیمی شده ولی معیار، میزان و ملاک سنجش محتوا تغییر نکرده است. تمامی افراد و موسسات بزرگ و کوچک باید دید انتقادی به‌ صاحبان و گردانده‌گان رسانه‌های اجتماعی داشته باشند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
منتخب روز   
تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد
آخرین ویدیو ها