یکی از اتفاقاتی که در هنگام رانندگی اصلا انتظار آن را نداریم، خاموش شدن اتومبیل است. گاهی اوضاع حتی از این هم بدتر خواهد بود و خودرو در بعد از استارت زدن خاموش میشود. به همین دلیل در چنین شرایطی باید دلایل خاموش شدن خودرو پس از استارت زدن را پیدا کنیم.
ممکن است شما پس از استارت زدن و روشن کردن خودرو شاهد خاموشی آن باشید. این اتفاق میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد از جمله:
اولین و شاید سادهترین دلیل خاموش شدن خودرو، به اتمام رسیدن سوخت شما است. کارشناسان متخصص در این حوزه توصیه میکنند که همواره حدود یک سوم باک خودرو خود را پر نگه دارید. این کار باعث میشود که هیچگاه به مشکل برخورد نکنید. البته این توصیه دلایل فنی نیز دارد. وقتی سوخت خودرو شما از حدی کمتر میشود، عمدتا پمپ سوخت و موتور تحت فشار زیادی قرار میگیرد. تداوم این مشکل در طولانی مدت آسیبهای جدی را برای این قطعات به همراه خواهد داشت.اگر چنانچه نمایشگر میزان سوخت خودرو شما به درستی عمل نمیکند، حتما برای برطرف کردن این ایراد اقدام کنید تا مشکلی در حین رانندگی برای شما ایجاد نشود.
یکی دیگر از دلایل خاموش شدن ماشین به صورت ناگهانی مربوط به اختلال در عملکرد سنسورها است. سنسورها در واقع نقش پیامرسان را در خودرو ایفا میکنند. در واقع کامپیوتر خودرو، اطلاعات مورد نیاز برای صدور دستورهای خاص را از طریق سنسورها دریافت میکند. برخی از این سنسورها برای آپشنهای خودرو تعبیه میشوند؛ اما برخی دیگر رابطه مستقیم به پیشرانه خودرو دارند. در نتیجه کوچکترین اختلالی در عملکرد آنها ممکن است باعث خاموش شدن ناگهانی ماشین شود.
در زمان استارت زدن اگر سنور فشار هوا در خودرو به درستی عمل نکند، موتور در تنظیم و تشخصی میزان هوای ورودی به مشکل برخورد میکند. در نتیجه اختلاط سوخت و هوا به درستی صورت نمیگیرد. این معضل باعث خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن میشود.
مبدل گشتاور قطعهای حساس در خودروهای اتوماتیک است که در واقع نقش کلاچ دستی را ایفا میکند. اگر این مبدل به هر دلیلی از جمله شکستن به درستی عمل نکند، انتقال قدرت در خودرو مختل میشود و در نتیجه بعد از استارت زدن عملا خودو خاموش میشود. البته این مشکل در زمان حرکت خودرو با سرعت پایین نیز باعث خاموش شدن آن میشود.
یکی دیگر از دلایل خاموش شدن ماشین بعد از استارت زدن، خرابی پمپ سوخت است. برای انتقال سوخت از باک به سمت موتور از پمپ سوخت استفاده میشود. اختلال در عملکرد این پمپ باعث میشود که انتقال سوخت به موتور متوقف شود و عملا بعد از استارت زدن خودرو حرکت نمیکند.
در صورتی که باتری خودرو دچار خرابی شده باشد، عملا بعد از استارت زدن ماشین بلافاصله خاموش میشود. این مورد یکی از رایج ترین دلایل خاموش شدن خودرو بعد از استارت زدن است.
اگر سیمکشی خودرو دچار اتصالی شود یا به مرور زمان در اثر عوامل گوناگون فرسوده شود، توان باتری به شدت تحلیل میرود و در عمل بعد از استارت زدن ماشین خاموش میشود.
این کلید که در عرف رایج به عنوان کلید قطعکن بنزین شناخته میشود، وظیفه دارد در اثر ضربههای شدید ناشی از تصادفها جریان سوخت در خودرو را به سمت موتور قطع کند. اگر به هر دلیلی اختلال در این سوییچ باعث فعال شدن آن شود، سوخت به موتور نمیرسد و عملا ماشین بعد از استارت زدن خاموش میشود.
برای عملکرد صحیح بخشهای مختلفی خودرو نیاز به جریان الکتریسیته با توان و ولتاژ مشخصی وجود دارد. عمده برق مورد نیاز ماشینها از طریق دو قطعه به نامهای دینام و آلترناتور تأمین میگردد. چنانچه این دو تجهیز دچار مشکل شوند، تأمین برق خودرو با مشکل روبهرو میشود که در نهایت ممکن است منجر به خاموش شدن ماشین شود.
لازم به ذکر است که این تنها چند نمونه از علتهایی هستند که ممکن است باعث خاموش شدن خودرو شوند. درصورتیکه با مشکلی در خودرو خود مواجه شدید، بهتر است به یک متخصص خودرو مراجعه کنید.