ساعدنیوز
ساعدنیوز

چرا همسرم زود به زود قهر می کند؟

  چهارشنبه، 25 خرداد 1401   زمان مطالعه 12 دقیقه
چرا همسرم زود به زود قهر می کند؟
برخی از افراد با قهر می خواهند که راهی برای به کرسی نشاندن حرف خود و جلب توجه استفاده کنند که گفتنی است راه اشتباهی را انتخاب کرده اند و به رابطه خود آسیب های جدی وارد می کنند. قهرهای مکرر همسر برای هیچ شخصی جذاب نیست و از این رو باید روش های صحیح مراقبت از رابطه خود را یاد بگیرند.

گاهی زن و شوهرها وقتی از دست‏ هم ناراحت‏ می­ شوند قهر می­ کنند و دیگر با هم حرف نمی­ زنند. به عقیده آنها قهر و دعوا بهترین وسیله است که می­ توانند از همسرشان انتقام بگیرند. ولی این شیوه نه تنها همسرشان را تنبیه نمی­ کند بلکه ممکن است طرف مقابل هم مقابله به مثل کند و قهر کند که این تاثیر بسیار بدی بر زندگی زناشویی می گذارد و عواقب بدی به دنبال دارد.این که چرا قهر پیش می آید و چه طور باید از مرحله قهر به آشتی رسید چیزی است که زوج های جوان باید بدانند. اول این که قهر، یک رفتار کودکانه است. این اولین چیزی است که باید درباره قهر بدانیم. پس هر کدام از ما که از این حربه به عنوان یک رفتار دفاعی یا رفتاری برای آزار دادن همسرمان یا به هر نیت دیگری استفاده می کنیم باید بپذیریم که اصلا به عنوان یک فرد عاقل و بالغ ظاهر نشده ایم!
حتی کودکان گاهی پس از قهرهای شدید با دوستانشان پس از چند دقیقه یا چند ساعت آشتی می کنند و دوباره بازی پرنشاط خود را از سر می گیرند، گویی به بی اهمیتی قهر پی می برند اما خیلی از آدم بزرگ ها همچنان در رفتار کودکانه خود باقی می مانند!البته ناراحت شدن و به اصطلاح «سرسنگین بودن» با همسر زمانی که از دست او ناراحت هستیم، همیشه «بد» نیست، حتی می تواند در شرایطی به عنوان راهی و نشانه ای برای آگاه کردن او از رفتار اشتباهش موثر هم باشد ولی در برخی شرایط و نه همیشه و نه برای مدتی طولانی!

آشنایی با قهرهای مکرر همسر

به طور کلی هر چیزی مستلزم کسب مهارت مربوطه است و مواجه با قهرهای مکرر همسر نیز از این قاعده مستثنی نیست و از این رو می توانید نکات مرتبط با این عامل را بررسی کرده و در نهایت با جلوگیری از بروز آن ها در رابطه خود موفق باشید. در شرایطی که دیگر راهی برای نجات نیست و رابطه عاطفی شما به شدن دچار تنش و استرس های عاطفی شده است باید به مشاوره خانواده مراجعه کرده و یا مطالب مرتبط را مطالعه کنید تا آگاهی خود را ربای اقدامات مناسب ارتقا دهید. ریشه یابی مشکل برای از بین بردن اختلاف های عاطفی از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد.

قهر زن با همسر

با قهر کردن مردان چه کنیم؟

برخی روانشناسان معتقد هستند که قهر کردن مردان نوعی رفتار طبیعی و ژنتیکی است و همیشه هم منفی نیست چرا که به نوعی نشا ن دهنده خشم است و می تواند جایگزین رفتارهای هیجانی باشد. اما در هر صورت قهر به هر دلیلی که باشد به بنیان خانواده آسیب می زند و اثرات منفی دارد. طبق گفته همین روانشناسان مردانی که قهر می کنند نیاز به توجه و حل مشکل دارند و ممکن است اعتماد به نفس شان ضعیف تر باشد.در این طور مواقع بهتر است در مقابل قهر کردن شوهر، آرام باشید، دعوا و مشکل را زیادتر نکنید. بنابراین با منطقی بودن و عاقلانه بحث کردن وارد گفت وگو نشوید و بدون دعوا و لجبازی سعی کنید تعادل را برقرار کنید. اگر مدام شروع به سرزنش کردن و عصبانی شدن کنید، شرایط بدتر می شود.

نکته دیگر تشویق کردن همسرتان به آشتی کردن است و معنی این نیز منت کشی و التماس کردن نیست مثلا اگر یک بار همسرتان برای آشتی کردن پیش قدم شود ، او را تشویق کنید تا آشتی کردن در رفتار او بیشتر شود، نه اینکه با سردی او را ازخود برانید. در ادامه گفت وگوی منطقی و بدون موضع گیری، رفتاری اثرگذار است و مشکل را کمتر می کند و علت رفتار را مشخص می کند.بنابراین بهترین راهکار در محیط آرام بدون ناراحتی گفت وگو کردن است وگرنه مشکلات حل نمی شود و با قهر همه چیز شعله ور تر و طولانی تر می شود پس موقع عصبانیت سکوت کنید تا ناراحتی بیشتر نشود و در موقعیت آرام درباره مشکلاتتان صحبت کنید.

با قهر کردن زنان چه کنیم؟

قهر در بین زنان رایج تر است اما این بدین معنی نیست که یک امر طبیعی است. مردها نیز باید طوری رفتار کنند که همسرشان به اشتباهشان در زمینه قهر کردن پی ببرد مثلا اینکه سریع منت کشی نکنند تا طرف مقابلشان بفهمد که اشتباه کرده است. بنابراین فرقی نمی کند چه کسی مقصر است بلکه باید در فضایی با هم زندگی کنید که مملو از گفت وگو باشد، در موقع ناراحتی سکوت کنید و پس از آرامش بدون قهر با هم صحبت کنید.به طور کلی قهر را در خانه ممنوع کنید. هم زوج های جوان و هم زوج هایی که سالهاست از زندگی شان گذشته می توانند یک قانون در خانه تصویب کنند و آن هم قانون «قهر کردن ممنوع است».

در مقابلش جلسه منطقی برای گفت وگو بگذارید و به حرف های هم گوش دهید حتی اگر نمیتوانید صحبت کنید برای هم نامه بنویسید یا اینکه یک پیغام بگذارید یا در فضای مجازی صحبت کنید حتی اگر طرف مقابل جواب نمی دهد اگر مقصر هستید، عذرخواهی کنید همین نتیجه مثبتی خواهد داد.

بررسی علت قهر

به طور کلی قهر کردن می تواند با توجه به علل های مختلفی صورت گیرد که در ادامه این مطلب به معرفی و بررسی هریک از آن ها از نظر روانشناسی پرداخته ایم.

  • این دسته از افراد برای قهر کردن به عنوان ابزاری جهت تنبیه کردن استفاده می کنند. آن ها به مانند والدینی هستند که برای پی بردن کودک به اشتباهش به حرف نزدن و قهر کردن خواهند پرداخت.
  • از دیگر علت های قهر کردن اظهار به مظلوم نمایی و جلب توجه است و این را می توان در کسانی که در نزدیکی ازدواج هستند به مراتب بیشتر مشاهده کرد. این دسته از افراد برای قهر کردن به عنوان ابزاری برای دیده شدن و جلب توجه و نظر پارتنر خود استفاده می کنند.
  • برخی نیز به حدی از موضوع پیش آمده در رابطه ناراحت می شوند که قطع رابطه و حرف نزدن را در این زمان بهترین گزینه در پیش رو می دانند.
  • همچنین بروز خشم و عصبانیت در رابطه هایی که به خوبی نمی توانند پیام و هدف خود را انتقال دهند به مراتب بسیار دیده می شود و این می تواند به قهرهای مکرر همسر منجر شود.
  • اگر پارتنر شما از عزت نفس پایین و صدمه دیده در رابطه برخوردار شده باشد به مراتب بیشتر قهر می کند و این می تواند در زمان های اختلاف سلیقه و نظر بیشتر دیده شود، چرا که راهی دیگر برای بیان مطلب و حرف خود نمی بیند.
  • همچنین باج گیری عاطفی را می توان از دیگر علت های بروز قهر در بین زوجین معرفی کرد. به طور کلی این دسته از افراد برای رسیدن به خواسته و علایق خود از هر راهی استفاده می کنند که قهر کردن یکی از این روش ها به شمار می آید و طبیعی است که این الگو رفتاری را به کودکان خود نیز انتقال دهند.
  • در صورتی که از ارتباط صحیح و موثر نیز برخوردار نباشند، نمی توانند به خوبی مقصود خود را با جملات بیان کنند و از این رو قدرت کافی برای مواجه شدن با مشکلات را ندارند و در ادامه به قهر کردن می پردازند. آن ها تنها راه تبادل ناراحتی خود را در قهر کردن می بیند که به آسیب و صدماتی که در طولانی مدت به رابطه آن ها وارد می شود، توجهی ندارند.

در صورتی که زوجین از مهارت گفتگو و حل کردن مشکل با صحبت کردن برخوردار نباشند در حین بروز اختلاف نظر در زندگی نمی توانند به راحتی از این مرحله به وجود آمده در زندگی بگذرند. همچنین عدم شناخت از یکدیگر در ادامه می تواند خودخواهی، کمال گرایی و خودبینی را در رابطه به وجود آورد.

آشنایی با اصطلاح قهر در روانشناسی

از نظر روانشناسی قهر را یک حالت تدافعی معرفی می کنند که برای آزار دادن فرد مقابل و یا هر نیت دیگر صورت می گیرد. به طور کلی قهر را می توان از تصمیم های جدی در رابطه احساسی به شمار آورد که باید چنین در نظر گرفت که فرد مورد نظر هنوز از نظر عقلانی بالغ نشده است. ناراحتی و سرسنگین شدن با پارتنر شاید موضوعی طبیعی به شمار آید اما قهرهای مکرر همسر به نشانه عدم بالغ شدن آن است که هنوز در دروان کودکی خود باقی مانده و از این رو سعی دارند که حرف خود را از روش های غیر مناسب و بچگانه به کرسی بنشانند.

بسیاری از اختلافات در زمان قهر بیشتر دامن زده می شود و از این رو بنیان خانواده را به طور مستقیم تحت تاثیرات منفی قرار می دهد. قهر کردن در حالتی که به طور صحیح انجام گیرد به نیت آگاهی فرد از اشتباهات خودش باشد، اشکالی ندارد اما زیاده روی در آن چندان خوب برای رابطه احساسی به شمار نمی آید.همچنین در ادامه می توان به این موضوع اشاره داشت که قهر از اختلال ناسازگاری منشا می گیرد که اگر فرد نتواند با شرایط و شخص از نظر روانی به تعادل برسد به مشکل می خورد. از این رو برای ریکاوری رابطه و روحیه شخص فاصله گرفتن از موقعیت می تواند مناسب باشد.

روش های مقابله با قهرهای مکرر همسر

همانطور که متوجه شدید قهرهای مکرر همسر می تواند به رابطه آسیب های جدی وارد کند که از این با حفظ و مراقبت از آن باید اقداماتی را انجام دهید. از این رو می توان در ازای انجام رفتار های مخرب به کار های محبت آمیز و عاشقانه بپردازید و به حمایت از همسر خود به صورت گوش دادن به حرف های او، مذاکره، دلگرمی و همراهی، احترام و حفظ حرمت، حرف زدن موثر بپردازید. می توانید در طی روز ساعتی را برای نشستن در کنار یکدیگر اختصاص دهید و مشکلات خود را با مذاکره و حرف زدن در فضای ساکت و آرامش بخش حل کنید.

همچنین هیچگاه قهر را به زندگی زناشویی خود راه ندهید و همیشه راهی را برای آشتی با همسر خود باز بگذارید. در صورت لزوم معذرت خواهی کنید و از این کار خجالت نکشید. داشتن یک رابطه سالم به مراقبت و آگاهی نیاز دارد پس از ورود صدمه و آسیب به آن جلوگیری کرده و در نهایت برای مهرورزی به یکدیگر در هر لحظه ای غافل نشوید. همچنین مشورت با مشاوره های خانواده در برخی از مواقع می تواند کمک کننده باشد.

افرادی که قهر می کنند از اعتماد بنفس کمتری برخوردارند

در رابطه با معرفی کسانی که بیش از دیگر افراد قهر می کنند می توان به این دسته از افراد توجه داشت که از روحیه انتقاد پذیری برخوردار نیستند. این دسته از افراد اعتماد به نفس کمتری دارند و به دلیل روحیه ترسو بودن و خود کم بینی برای دفاع به قهر کردن می پردازند. قهرهای مکرر همسر می تواند به دلیل فرار از موقعیت های جدی و اضطراب آمیز زندگی باشد که با کناره گیری سعی بر از بین بردن مسئولیت انجام آن از دوش خود دارند. این در حالی است که اگر فردی در کودکی در محیطی پرورش پیدا کرده باشد که والدین از قهر به مراتب بیشتر استفاده می کردند، می تواند در بزرگسالی به زندگی و رابطه احساسی آن ها دامن زده و در نهایت با بروز مشکلات عاطفی آن ها از از داشتن یک زندگی و رابطه سالم بازدارد.

تفاوت قهر و لجبازی

در رابطه با تمایزات قهر و لجبازی گفتنی می باشد که آن ها دو مورد کاملا جدا از یکدیگر هستند اما به طور کلی از اختلاف ریشه و منشا خواهند گرفت. آن ها از خشم در افراد درونگرا، ترسو، مورد پرخاش قرار گرفته، خجالتی و توقعات بالا منشا می گیرند. همچنین طبیعی است که این دسته از افراد در بیان احساسات خود از مشکل برخوردار باشند.قهر را می توان رفتاری برای گفتن اعتراض و مشکل خود به شمار آورد که از جانب کسانی با ویژگی های گفته شده، بروز می گردد. در ادامه نیز لجبازی به معنی پافشاری بر نظر و عقیده شخصی بدون نظر گرفتن فرد مقابل است. افراد لجباز کسانی هستند که با دیگران همواره مخالفت می کنند و هیچگاه سعی نمکی کنند که از موضع خمود کوتاه بیایند.

قهر طولانی نشانه چیست؟

  • فرد فکر می کند که شما به او گوش نمی دهید به همین خاطر به قهر متوسل می شود تا شما را مجبور به گوش دادن کند.
  • شخص، طرف مقابل را مقصر دانسته و از سکوت بعنوان یک هشدار استفاده می کند تا او بخاطر رفتار و گفته هایش عذرخواهی کند.
  • فرد گمان می کند که صحبت کردن در این مورد بی فایده است و آنها نمی توانند به توافق برسند بنابراین قهر می کند تا طرف مقابل تسلیم شود.
  • او عمیقا احساس ناراحتی و آزردگی می کند اما دوست ندارد حرفی بزند تا وقتیکه طرف برگردد.
  • علت بعدی قهر طولانی که در زن و شوهرها هم رایج است قهر برای تغییر دادن دیگری است.

رفتارهای جایگزین قهر

  • قهر، رفتاری ناکارآمد است و اگر زمانی در کودکی فایده ای برایشان داشته، دیگر در شرایط فعلی فایده ای برای آن ها ندارد، بلکه باید به دنبال یافتن راه حل باشند.
  • زوجین در نظر داشته باشند رفتار ناکارآمد برای مدت زمان محدود آن ها را به اهدافشان می رساند. چون سرانجام طرف مقابل در برابر این رفتار می ایستد و دیگر باج نمی دهد.
  • زوجین مهارت های ارتباط موثر را باید بگیرند و حتی در سخت ترین شرایط هم به هم فرصت بدهند و بدانند وقتی احساس ناکامی دارند، دچار خشم و هیجان و خستگی می شوند و نمی توانند استدلال منطقی داشته باشند پس باید به هم فرصت بدهند و صحبت کنند. آن ها باید با موضوع و مشکل خود رو به رو شوند و راه حل پیدا کنند.

گاهی افراد موضوع اصلی را نادیده می گیرند و پشت سر می اندازند ولی این موضوع یک روز ظهور می کند و خود را نشان می دهد، پس زوجین قهر را با بی توجهی به مسئله و مشکل اصلی تمام نکنند و با هم صحبت کنند اگر بار اول دعوایشان شد، بار دوم صحبت کنند، اگر باز هم دعوا کردند بار سوم صحبت کنند و اگر می توانند از مشاوره متخصص و متعهد کمک بگیرند تا این مشکل پیشرفت نکند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
عارف در پیام تسلیت خود از هنر و صدای ژاله علو گفت: چهره‌ای که برای همیشه در یادها خواهد ماند
سامورایی ها آشتی دهنده ایران و آمریکا میشوند؟
جشن پیروزی اردوغان در دمشق: تحریرالشام در حال آماده شدن برای دیدار با رئیس بزرگ
ماجرای خرید یک جزیره رؤیایی در قطب شمال توسط دونالد ترامپ به کجا رسید؟
نقاشی هوش مصنوعی از خودش؛ وقتی فناوری هنر را بازتعریف می‌کند
300 میلیارد دلار هزینه برای تعبیر رؤیای زلنسکی: اروپا و آمریکا دیگر به اوکراین پول نمی دهند!
زلنسکی دست بردار عضویت در ناتو نیست: اوکراین همچنان قربانی رؤیاهای یک دلقک!
ایده های ترند ست بافت یقه اسکی زنانه که در این فصل سرما گزینه عالی برای جذاب کردن استایلتان است
پاسخ متفاوت صادق زیباکلام به یک پرسش: آن بغض و اشک‌ها چه دردی از دردهای مملکت را بهبود می‌بخشد؟
فیلترشکن نخرید؛ نتیجه جلسه شورا درباره فیلترینگ عصر امروز مشخص می‌شود
تاریخ مرگ خود را بدانید؛ ساعت مرگ می‌گوید چه زمانی به پایان عمر خود می‌رسید!
مجلس تکلیف رشوه های پیشنهادی احتمالی به نمایندگان را روشن کرد: تحویل می دهید!
چگونه می توانم رابطه عاطفی خود را به ازدواج ختم کنم؟ / 3 راهکار برای تبدیل عشق خود به شوهر
انتصاب 70 زن در مسئولیت‌های مختلف/ باور دولت چهاردهم برای استفاده از ظرفیت بانوان
ربیعی: ناچار به رفع قطره‌چکانی فیلترینگ تن می‌دهید!
منتخب روز   
صحبتهای جالب و متفاوت حدیث میرامینی، بازیگر جوکر 2، درباره احترام به خانواده همسرش/ چقدر خانوم و باشخصیت!👌 رسم شوکه کننده قبیله‌ای که زنان باید در سوگ عزیزان خود انگشتان خود را ببرند / حاوی تصاویر تکان دهنده "برای افراد حساس توصیه نمی شود" عکس عجیب مرد 66 ساله‌ای که در یکسال 10 بار ازدواج کرد، به همراه همسران و فرزندانش/ عجب خونه ای هم داره! چگونه در خرید زعفران، اصل و تقلبی آن را تشخیص دهیم؟ / قبل از خرید زعفران حتما این نکات رو در نظر بگیر عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب بازیگران فیلم دهه 70 «عروس» بعد از 33 سال در 53 سالگی و63 سالگی (ویدیو) علت انتخاب الناز ملک برای سریال پرمخاطب «زخم کاری» چه بود؟ ارزان اما قدرتمند؛ جدیدترین گوشی پوکو چه چیزی برای گفتن دارد؟ (ویدئو) توصیه‌های مادرانه و ناب ژاله علو به هنرمندان جوان جویای نام: اگر شما خیر همه‌رو بخواین، خودتونم در خیرین/ موفقیت هرکسی در عشق به کاریه که انجام میده آلبوم روز/نگاهی به استایل گرم و شیک امین حیایی و لادن مستوفی در اکران مردمی فیلم برف آخر؛ تلفیق اصالت با ژاکت بافت و کلاه طوسی شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها زمان خاکسپاری ژاله علو، هنرمند پیشکسوت مشخص شد 4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی