بی احترامی مرد به خانواده زن و بی احترامی زن به خانواده همسرش همیشه یکی از کلیشه های دعواها و کشمکش های زندگی زناشویی بوده است. زن و شوهر خیلی اوقات برای پایین بردن شآن همسرشان سعی می کنند که خانواده او را تخریب کنند اما نمی دانند که با بی احترامی به خانواده همسرشان خودشان را نیز به پایین می کشند زیرا در هر صورت همسرشان انتخاب آن ها بوده است و با توهین و تحقیر انتخاب خود را نیز زیر سوال می برند.
بی احترامی به خانواده همسر همیشه یکی از بدترین راه ها و موضوعات ممکن برای بحث و جدل بوده است. اگر چنین چیزی را از سوی همسرتان مشاهده کردید باید هر چه سریع تر سعی کنید که متوقفش کنید زیرا بی احترامی در هر دعوا شدید تر خواهد شد تا جایی که دیگر نمی توانید همسرتان را تحمل کنید و مجبور هستید بین او و خانواده اتان انتخاب کنید که مطمئنا بسیار سخت خواهد بود.علاوه بر این اگر شما یکی از آن افرادی هستید که به توهین و بی احترامی به خانواده همسرتان عادت دارید باید بگویم که با هر دعوا خودتان را به یک زندگی مشترک سرد و بی روح نزدیک تر می کنید.در ادامه چند راهکار برای مقابله با توهین و بی احترامی همسر به خانواده اتان آورده ایم.
خصوصیات فردی که بی احترامی میکند چیست؟
معمولا کسانی که توهین می کنند نمی توانند خشم خود را کنترل کنند. با همسرشان با صدای بلند صحبت می کنند، ناسزا می گویند و فحش می دهند. گاهی با همسرشان برخورد فیزیکی دارند. به صحبت های دیگران گوش نمی دهند و حقوق همسرشان را نادیده می گیرند. زمانی که کنار خانواده هستند از روی عمد با همسرشان بد رفتاری میکنند تا صدای خانواده همسرشان را در بیاورند و به محض اعتراض آن ها شروع به بی احترامی میکنند.
این موضوع هر علتی که دارد باید هر چه زودتر درمان شود و جلوی اینکار گرفته شود. زیرا ادامه زندگی برای طرف مقابل غیر ممکن می شود. این شرایط باید هر چه زودتر درست شود. روانشناسان اعتقاد دارند که در برخورد با این فرد هیچگاه مقابله به مثل نکنید و بی احترامی را با بی احترامی پاسخ ندهید. سکوت هم در برابر این شرایط کار را پیچیده تر میکند. سعی کنید که خودتان بیشتر به او و نیازهایش توجه کنید. با او صحبت کنید و علت این کارش را جویا شوید و اینکه تا می توانید خانواده خود را از او دور نگه دارید.
علت های بی احترامی به خانواده همسر چیست؟
چرا برخی از افراد به خانواده همسرشان بی احترامی می کنند و در مقابل این حرف های رکیک و زشت، چه واکنشی باید نشان بدهید و از چه واکنش هایی باید به شدت بپرهیزید.
دخالت والدین
یکی از دلایل مهم بی احترامی به همسر، دخالت والدین در امور شخصی فرزندانشان است. البته این موضوع طبیعی به نظر می رسد زیرا والدین احساس می کنند که همیشه باید حامی و پشتیبان فرزندانشان باشند. زمانی که حس کنند فرزندشان مشکلی دارد دوست دارند به هر نحوی به آن ها کمک کنند. بیشتر مواقع این کارها از سر دلسوزی است و خصومتی با کسی ندارند. اما ممکن است این کمک آن ها باعث ناراحتی دیگران شود. به همین دلیل به خانواده ها توصیه می شود تا قبل از اینکه کسی از شما کمک نخواسته و از شما مشاوره نگرفته، در کارشان کنجکاوی نکنید.
بد دهنی زن یا شوهر
بدهنی، فحاشی و شکستن حرمت های بین دو نفر، نه تنها مشکلات را حل نمی کند بلکه روابط زوجین را تیره و تار خواهد کرد. بعضی از ماها عادت داریم عصبانیت خودمان را با دعوا و فحش نشان دهیم و اینگونه خود را خالی کنیم. در حالی که به طور کامل راه را اشتباه می رویم. سعی کنید احترام همسر و خانواده همسرتان را حفظ کنید زیرا اگر خدای ناکرده حرفی بزنید ممکن است تا مدت ها پیش همسر و خانواده تان سرافکنده شوید.
از روی عصبانیت و ناتوانی در مدیریت احساسات به این صورت صحبت می کند اما منظور خاصی ندارد
هر کسی مهارت مدیریت و درست ابراز کردن احساسات را ندارد. از این افراد نمی توان انتظار داشت که بتوانند در هنگام عصبانیت به درستی صحبت یا رفتار کنند. اغلب هم بعد از انجام رفتارهای تکانشی، هیجانی و بدون فکر پشیمان می شوند و شاید ابراز پشیمانی و عذرخواهی کنند و یا شاید برای حفظ غرورشان به روی خودشان نیاورند که متوجه اشتباه شان شدند.
بسیار زیاد از بدی های خانواده تان به همسرتان گفتید
اگر در دوران نامزدی و آشنایی، بسیار زیاد از بدی های خانواده تان به او گفتید، احتمال آن وجود دارد که در بحث و دعواها او این اطلاعات را به رخ شما بکشد یا به شما و به خانواده تان بی احترامی کند. مثلا بعضی از افراد می گویند:«تو هم مثل مامانت آدم غرغرویی هستی» یا «خانواده ات همه شون مشکل دارن و روانی هستن. چه انتظاری باید از تو داشته باشم. تو هم مثل همونایی» به همین دلیل است که بسیار زیاد تاکید می شود که به نامزد یا شریک عاطفی خود چیزهای بدی از خانواده تان نگویید تا بعدا این اتفاقات نیفتد و او از این اطلاعات سوءاستفاده نکند. درست است که در رابطه باید صادق باشیم و خود واقعی مان را نشان بدهیم اما یک سری موارد را نباید بگوییم و این کار دروغگویی نیست.
او همیشه به دیگران بی احترامی می کند
برخی از افراد به علت محیط و خانواده ای که در آن بزرگ شده اند، یاد نگرفته اند که باید به همه آدم ها احترام بگذارند و حتی در زمان خشم هم نباید کلمات رکیک و فحش به کار ببرند. این افراد وقتی ازدواج می کنند هم به همسرشان یا خانواده اش فحش می دهند و برایشان مهم نیست که همسرشان ناراحت می شود یا خیر. این یک عادت رفتاری در این گونه افراد است.
مشکلات روحی و روانی دارد
برخی از اختلالات شخصیتی یا مشکلات روانی مثل افسردگی شدید، باعث افزایش تحریک پذیری فرد می شود، به طوری که کنترل رفتارها و حرف ها از دستش خارج می شود. بسیار زیاد احتمال دارد که این افراد در حین بحث و دعوا به دیگران بی احترامی کنند و فحش بدهند.
مقابله به مثل می کند
اگر شما هم این عادت را دارید که در حیت دعوا به خانواده او بی احترامی می کند، شاید بی احترامی کردن او برای مقابله به مثل به رفتار شما باشد چون قطعا هیچکس دوست ندارد به خانواده اش توهین شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، حتما شخص به نوعی پاسخ این توهین را خواهد داد.
چگونه بی احترامی و بد دهنی همسرتان را از سرش بیاندازید؟
بی احترامی به خانواده همسر هر چقدر هم که زیاد باشد قابل درمان است. قطعا مشاوره زناشویی بر حسب شرایط زندگی و خانواده شما می تواند راه های بسیار خوبی سر راهتان بگذارد. اما موضوعات مهمی است که رعایت آن ها تا حد زیادی میتواند به شما کمک کند.
1- با خانواده تان صحبت کنید
اگر احساس می کنید که مشکل از خانواده شماست یا رفتار شما باعث بوجود آمدن این وضعیت شده، موضوع را با آن ها درمیان بگذارید و با احترام از آنها بخواهید که دست از این کارشان بردارند. سعی کنید روابط همسرتان را باخانواده بهتر کنید. این کار نیاز به مدیریت درست شما در زندگی دارد. اگر محبت و توجه خود را عادلانه تقسیم کنید نه خانواده شما ناراحت می شوند و نه همسرتان حساس می شود.
2- بی احترامی و توهین ممنوع
همه ما می توانیم در خانواده قانونی را بگذاریم که بی احترامی و توهین را ممنوع کنیم. حتی در بدترین شرایط. می دانیم گاهی کار سختی است. اما اگر هر کسی از دو طرف توهین کرد مجبور است به هر نحوی که شده جبران کند. یا برای فرد توهین کننده تنبیه سختی در نظر بگیرید. منظور از توهین، توهین به هر کسی است. فرقی نمی کند. اما قانون دیگری بگذارید که در مقابل اشتباه یکی، طرف مقابل برای او نامه ای بنویسد و به او بگوید از این کارش پشیمان است و عذرخواهی کند. باور کنید اگر بخواهید می توانید این کار را بکنید. خنده دار نیست. هر چیزی با تمرین درست می شود. بد دهنی را از روی زبانتان بیاندازید و به هم عشق بورزید.
3- فاصله خود را با خانواده همسر حفظ کنید
زن و شوهر باید با خانواده همسرشان یک فاصله کنترل شده ای داشته باشند. صمیمیت بیش از حد باعث می شود که اسرارتان را پیش همه فاش کنید. دوری بیش از حد هم باعث ایجاد کدورت می شود. باشید اما همیشه باشید. کنترل شده و از روی اصول. هیچ گاه به خانواده همسرتان بی محلی نکنید. بی محلی باعث دلشکنی می شود. احترام بگذارید تا احترام ببینید. درست صحبت کنید تا با شما درست صحبت کنند. به خانواده همسرتان عشق بورزید تا همسرتان نیز خانواده شما را دوست داشته باشد. خانواده هر چقدر هم بد باشد بازهم در سختی ها از شما حمایت می کنند یا حداقل دلسوزی می کنند. پس مدیریت رفتار با خانواده همسر بسیار مهم است. به خاطر بسپارید.
4- یاد بگیرید که عذرخواهی کنید
بعضی اوقات یک عذرخواهی ساده می تواند از طلاق جلوگیری کند.. باورتان نمی شود؟ هستند افرادی که نمی پذیرند اشتباه کرده اند و سر یک موضوع ساده ماه ها با هم درگیر هستند و خانواده هم را نیز درگیر می کنند. اگر اشتباه کردید به همسرتان بگویید عذر می خوام اشتباه از من بوده است. من معذرت می خواهم. نه شما بی عیب و نقص و کامل هستید نه او... او شما را می شناسد و شما اورا...برای همسرتان مغرور نباشید. غرور بدترین بلاست. مخصوصا در روابط زناشویی. اگر عذرخواهی نکنید و همانجا قائله را ختم به خیر نکنید پس بعد از آن باید برای شنیدن توهین های همسر گوش خود را تیز کنید. اصلا گیریم که همسرتان مودب است و توهین نمی کند. هر کسی آستانه صبری دارد. صبر همسرتان که لبریز شود باید منتظر عواقبش بود.
5- از همسرتان جلوی خانواده ها ایراد نگیرید
یکی از دلایل بی احترامی به خانواده همسر این است که حرمت و احترام او را جلوی خانواده اش می شکنید. این کار را نکنید. خیلی اشتباه بزرگی مرتکب می شوید. به شدت توصیه می شود که احترام همسرتان را حفظ کنید. مخصوصا پیش دیگران. احترام شما باعث می شود که خانواده ها فکر کنند که این دختر یا پسر چقدر با همسرش با احترام رفتار می کند. پس من هم باید به او احترام بگذارم...همسرتان هم همینطور! وقتی می بیند که حرمت او را نگه می دارید پاسخ احترام را با ادب خواهد داد و هیچ گاه به خودش اجازه نمی دهد با بی احترامی با خانواده ها رفتار کند. حتی در موارد حادی که دچار مشکل می شوید.
6- اول فکر کنید بعد حرف بزنید
بله. همه ما معمولا زبان چرب و نرمی داریم. حتی بعضی اوقات نمی دانیم چه می خواهیم بگوییم. اما به نیت جلب توجه، همینجور زبانمان در حال حرکت است. کمی امان بدهیم. اصلا فکر کنید همسرتان به شما توهین کرد. یک بار امتحان کنید ساکت باشید. ببینید واکنش او چیست؟ اجازه دهید تا صبح حرف بزند. بعد از دعوا خودش شرمنده می شود. او هم کم کم یاد میگیرد مثل شما رفتار کند. به جای اینکه شما از همسرتان بی ادبی یاد بگیرید، به او ادب بیاموزید.
7- ایراد نگیرید
اگر می خواهید احترام ها رعایت شود حتی اگر از خانواده همسرتان چیزی می بینید به سر همسرتان نگوبید و از آن ها ایراد نگیرید. به جای آن، فاصله خود را با خانواده همسرتان حفظ کنید و اجازه ندهید که حرف تلخی از آن ها بشنوید که شما را بیازارد.
9- خود را کنترل کنید
مهارت کنترل روی خود را بیاموزید. گاهی ممکن است که همسرتان از شما خواسته نا معقولی داشته باشد. در این زمان دو نوع واکنش وجود دارد. کنترل خود و صحبت در کمال آرامش و دیگری پرخاشگری و عصبانیت.. بعضی از شما نمی توانید هیجانات منفی خودتان را مدیریت کنید و به شدت پرخاش می کنید و عصبی می شوید و با این کار اعتراض خود را نشان می دهید. عصبانیت شما باعث عصبانیت همسرتان می شود و در آخر کار به جایی می رسد که به زمین و زمان فحش می دهید.
10- واضح صحبت کنید
بعضی از زن و شوهر ها هم عادت دارند که انقدر حرف هایشان را مبهم می زنند یا با تمسخر صحبت می کنند. یا نیش و کنایه می زنند. این کار باعث سوء تفاهم می شود. اگر می خواهید با همسرتان صحبت کنید خیلی واضح، روشن و بی پرده اینکار را بکنید. در غیر اینصورت همسرتان را عصبی می کنید و این سرآغاز اختلاف ها و جر و بحث هاست.
11- از مشاور کمک بگیرید
در بعضی موارد که نمی دانید مشکل چیست، چه رفتاری باید داشته باشید یا به انتها رسیده اید، مشاور می تواند به شما کمک کند. شاید موضوعی باعث شده که همسرتان را تا این فحاش کرده باشد. شاید همسرتان قدرت کنترل خودش را ندارد و نمی تواند خود را مدیریت کند. در این شرایط یک مشاور خوب کمک بزرگی به شما خواهد کرد.
12- با تفاوت های فرهنگی و تربیتی خود کنار بیایید
تربیت و نوع فرهنگ در زندگی حرف اول را می زند. سعی کنید قبل از ازدواج در مورد تفاوت های فرهنگی با همسر و خانواده همسرتان اطلاع بیشتری به دست آورید تا بعد از ازدواج دچار مشکل نشوید. هر چه این تفاوت ها کمتر باشد دردسر شما هم کمتر است. ازدواج اگر درست و اصولی باشد، مشکلات بعد از آن هم به حداقل می رسد.
در برخورد با همسری که فحش می دهد، انجام دادن این کارها، ممنوع است!
- اگر او فحش می دهد، اگر شما هم همین کار را بکنید، آیا مشکلی را حل می کند؟ یا شما را بیشتر وارد یک جنگ می کند که هر دفعه هردوتان با الفاظ رکیک به یکدیگر یا خانواده هایتان حمله کنید؟ هرگز مقابله به مثل نکنید چون رفتار او تشدید خواهد شد.
- با فریاد زدن هم مشکلی حل نخواهد شد و مثل فحش دادن و بی احترامی کردن، شما فقط یک جنگ قدرت را به راه می اندازید. پس بهتر است روی لحن تان کنترل کنید و خوب صحبت کنید تا واکنش بهتری را هم از همسرتان ببینید.
- برخی از افراد هستند که وقتی همسرشان کار زشت یا بدی انجام می دهد و نمی توانند خودشان مشکل را حل کنند، با خانواده او تماس می گیرند و همه چیز را می گویند. این رفتار هم مثل دو مورد قبلی، همسرتان را بیشتر تحریک می کند که برای آبرویی که برده اید، با شما بجنگد. نیاز نیست حرفی به خانواده او بزنید، بلکه به کمک زوج درمانگر سعی کنید مشکل را حل کنید.