چرا موفق نمی شویم؟ پاسخ محمد وفایی را بخوانید

  سه شنبه، 21 اردیبهشت 1400
چرا موفق نمی شویم؟ پاسخ محمد وفایی را بخوانید
ساعدنیوز: همه ما دوست داریم به موفقیت در زندگی برسیم. دوست داریم در کسب و کار خود موفق شویم. می خواهیم به اهداف خود برسیم. اما چرا موفقیت نصیب همه ما نمی‌شود؟

آقای وفایی این سوال خیلی از افراد است که: چرا موفق نمی شویم؟

همه ما دوست داریم به موفقیت در زندگی برسیم. دوست داریم در کسب و کار خود موفق شویم. می خواهیم به اهداف خود برسیم. اما چرا موفقیت نصیب همه ما نمی شود؟

محمد وفایی: در پاسخ به این سوال می توان دهها عامل را در نظر گرفت. افراد مختلف ممکن است به دلایل مختلفی به موفقیت در زندگی و موفقیت در کسب و کار نرسند.

اما به نظر من همه موارد را می توان در سه موضوع کلی خلاصه کرد:

۱- تله قربانی بودن: تعداد بسیار زیادی از انسان های شکست خورده کسانی هستند که خود را قربانی محیط و شرایط می ٔدانند. کسانی که معتقدند دیگران در شکست آن ها و یا لااقل موفق نشدنشان تقصیرکار هستند. این افراد برای اینکه تلاش نکنند، خود را قربانی می دانند و معتقدند که چیزی یا اتفاقی غیر از خودشان مانع موفقیت آن هاست.

هرچیزی در این دنیا بها دارد. موفقیت هم بها دارد. برای رسیدن به موفقیت باید بهای آن را پرداخت. این که منتظر شرایط و محیط باشیم، این که دولت برای من آن کار را بکند، پدرم کمک کند، مدیرم همکاری کند و ... یکی از دلایل اصلی موفق نشدن بسیاری است.

استفان کاوی هم در کتاب هفت عادت مردمان موثر اولین عادت را عامل بودن معرفی می کند. عامل بودن، چیزی بیشتر از عمل کردن است. عامل بودن یعنی ما مسئول همه رفتارهای خود هستیم و مسئولیت زندگی ما با خودمان است..

۲- دام موفقیت سریع و آسان: دسته دوم کسانی هستند که می خواهند خودشان زندگیشان را تغییر دهند. اما متاسفانه اشتباه می کنند. کسانی که فکر می کنند با تجسم و انرژی فرستادن به کائنات می توانند خواسته خود را جذب کنند.

کسانی که حاضر نیستند بهای موفقیت را به صورت کامل پرداخت کنند. فکر می کنند رسیدن به هدف و موفقیت خیلی ساده است و یک فرمول اسرارآمیز دارد که اتفاقا بلدند و آن هم فرکانس فرستادن است. فکر می کنند می توان با تجسم اهداف و رویاپردازی خیلی سریع و بدون دردسر و کار و زحمت موفق شد.

متاسفانه بسیاری از اساتید موفقیت هم از این موضوع سواستفاده می کنند و در تنور این تفکر منهدم کننده می ٔدمند.

تفکر نابودکننده ای که تلاش و پشتکار و عملگرا بودن را لازم نمی داند و همه چیز را در فرکانس و انرژی و ارتعاش خلاصه می کند.

۳- اشتباه تک بعدی دیدن موفقیت: اما دسته سومی از افراد هم هستند که معتقدند خودشان باید زندگیشان را بسازند. تلاش هم می کنند. سعی هم می کنند که بهای موفقیت را بپردازند اما مسیر اشتباهی را طی می کنند.

کسانی که فقط به دنبال افزایش مهارت تخصصی خود و تلاش بیشتر هستند و فکر می کنند اگر بهترین فرد در زمینه کاری خود باشند و یا مدت زمان بیشتری کار کنند یا سخت تر کار کنند، برای موفق شدن کافی است.

در حالی که برای موفقیت در زندگی و کسب و کار ما نیاز به بسته جامعی از مهارتهای مختلف داریم که بخش مهم و زیادی از آن را مهارت های نرم تشکیل می دهد. در کنار داشتن تخصص و تلاش باید مهارتهای جانبی که به مهارتهای نرم هم شناخته می شوند را هم داشته باشیم.

می توانید درباره مهارت های نرم که گفتید بیشتر توضیح دهید؟

ببینید هرکس با توجه به شغلی که دارد باید یک یا چند مهارت تخصصی را بلد باشد. یک مکانیک باید مهارت تعمیر خودرو را داشته باشد. یک گرافیست باید به مهارتهای تخصصی زمینه خود مسلط باشد.

اما اگر دقت کنید تقریبا در همه زمینه ها، موفق ترین افراد واقعا بهترین ها نیستند. یعنی شما اگر بهترین گرافیست دنیا هم باشید، برای موفقیت نیاز به مهارت های دیگری هم دارید.

شما برای معرفی این مهارت خود نیاز دارید که بتوانید به درستی مهارت خود را ارائه دهید.

برای این که بتوانید با دیگران کار کنید نیاز دارید مهارت ارتباطی را بلد باشید.

برای این که بهره وری و بازدهی بیشتری در کارتان داشته باشید باید مهارت مدیریت زمان و افزایش عملکرد را بلد باشید.

باید بتوانید عادت های سازنده در خود ایجاد کنید. بر اهمال کاری و کمال گرایی خود غلبه کنید و ده ها مهارت دیگر.

این مهارت ّها که برای همه انسان ها در هر شرایطی و با هر موقعیت و تخصصی لازم هستند مهارت ّهای نرم شناخته می شوند.

اتفاقا موفق ترین افراد در زمینه های مختلف معمولا کسانی هستند که مهارت های نرم بیشتری را دارند. البته قطعا لازم است که در زمینه تخصصی خود مهارت داشته باشید اما داشتن مهارت ّهای جانبی باعث رشد سریع شما و رسیدن به موفقیت می شود.

بنابراین به نظر شما باید برای رسیدن به موفقیت، باید علاوه بر تخصص روی مهارت های نرم هم کار کرد؟

بله. اگر بحث قبلی خود را در نظر بگیریم: ما سه دسته افراد داریم که موفق نمی شوند.

دسته اول کسانی که اصلا تلاش نمی کنند چون معتقدند موفقیت به چیزی خارج از آن ّها بستگی دارد. با این ها که اصلا کاری نداریم.

دسته دوم کسانی هستند که معتقدند برای موفقیت کافی است افکار و باورهایمان درست باشد و نیاز به مهارت و تلاش و پشتکار و ... نیست. این افراد هم مخاطب اصلی من در این صحبت نیستند.

دسته سوم کسانی که می خواهند موفق شوند، تلاش هم می کنند، پشتکار هم دارند، تخصص خوبی هم دارند اما مهارت ّهای جانبی لازم برای موفقیت را ندارند. مخاطب اصلی من در این صحبت این افراد هستند.

پیشنهاد شما برای این دسته از افراد چیست؟

طی سالها مشاوره به مدیران کسب و کارهای کوچک، و جلسات مشاوره و کوچینگ خصوصی و گروهی که با افراد مختلف داشته ام، در نهایت به این نتیجه رسیدم که مشکل اصلی بسیاری از افراد نداشتن این مهارتهای جانبی است.

به این دسته از افراد پیشنهاد می کنم روی مهارت های جانبی و نرم خود سرمایه گذاری کنند و به مرور و به صورت دایمی این مهارت ها را ارتقا دهند. همواره در سایت و مجموعه راه نهان موفقیت سعی کرده ایم که مهارتهای لازم را به صورت عملی و کاربردی به مخاطبان خود ارایه دهیم.

از کجا شروع کنند؟ کدام مدرس یا مجموعه آموزشی؟

خیلی فرقی نمی کند. مهم این است که شروع کنند.

پیشنهاد می کنم برای پیدا کردن یک مدرس و یا مجموعه خوب برای آموزش خود، ابتدا چند دوره رایگان که در سطح اینترنت پیدا می شوند را استفاده کنند تا با نحوه ارایه و سطح آموز ش و تخصص آن مدرس و یا مجموعه آموزشی آشنا شوند و در صورتی که آن مجموعه و یا مدرس را مناسب و متخصص دیدند به صورت جدی آموزش خود را زیر نظر وی شروع کنند و برای آموزش خود سرمایه گذاری کنند.

این واقعا یک سرمایه گذاری به صرفه است چون در صورت انتخاب مدرس و مجموعه درست و متخصص قطعا چندین برابر مبلغ پرداختی بابت آموزش ها را به زودی کسب خواهند کرد.

شرکت رایگان در دوره نیم میلیون تومانی ۲۱ روزه تغییر تا موفقیت


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها