اگر زمان استفاده از پاور بانک یک سری نکات را رعایت نکرده اید، مراقب شارژر همراه خودتان نبودید و حالا با مشکل شارژ نشدن پاور بانک روبرو شدید، حق ندارید تعجب کنید! برخی از افراد فکر می کنند بسیار مراقب پاور بانک خود بوده اند و مشکلی که در حال حاضر برایشان پیش آمده کاملا غیر طبیعی است و حتما پاور بانک خوبی نخریده اند! در صورتی که اصلا اینگونه نیست. مراقبت نکردن از پاور بانک، یکی از دلایل رایج است که در نهایت منجر به خرابی آن خواهد شد. شارژ نشدن یا دیر شارژ شدن پاور بانک دو مشکل اصلی است که دلیل شکل گیری آن ها، بی احتیاطی در نحوه استفاده از شارژر همراه، ضربه خوردن، خیس شدن و دیگر آسیب های ممکن می باشد. در ادامه به اصلی ترین دلایلی که مشکلات اساسی برای پاور بانک ها به وجود می آید می پردازیم و در نهایت به راهکار هایی جهت حل مشکل شارژ نشدن پاور بانک و دیر شارژ شدن آن خواهیم پرداخت.
از آنجایی که بدنه پاور بانک شیائومی پلاستیکی است، مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه ندارد. ضربه خوردن، بیشترین آسیب را به باتری وارد می کند و اصلی ترین علت شارژ نشدن پاور بانک شیائومی است. دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود پاور بانک دیگر شارژ نشود. اما قبل از اینکه هزینه تعمیر پاور بانک را براورد کنید، بهتر است یکبار همه موارد را بررسی کنید سپس سراغ تعمیر باتری شارژر همراه خود بروید.
گاهی اوقات شارژر همراه هیچ مشکلی ندارد و صحیح و سالم کار می کند اما شارژ نشدنش را دلیل خرابی آن می پنداریم. در صورتی که ممکن است مشکل از کابل شارژر پاور بانک باشد. بهترین کار این است که در اولین مرحله از یک کابل دیگر برای شارژ کردن پاور بانک استفاده کنید تا متوجه شوید مشکل از سیم شارژر است یا خود شارژر همراه! اگر فکر می کنید کابل شارژتان آسیب دیده است، می توانید با مراجعه به صفحه خرید کابل شارژر، یکی از بهترین کابل ها را تهیه کنید.
برخی از افراد بدون توجه به ولتاژ نوشته شده رو آداپتور شارژر پاور بانک، از هر سری شارژر دیگری استفاده می کنند. همیشه توصیه می شود برای شارژ کردن پاور بانک از آداپتور متناسب با ولتاژ ورودی پاور بانک استفاده شود اما گاهی این مسئله فراموش می شود. بعد از تعویض کابل شارژ، حالا از یک سری شارژر دیگر برای شارژ کردن پاور بانک استفاده کنید.
وقتی شارژر پاور بانک در سوکت قرار دارد، یک فشار یا ضربه کافیست تا سوکت را از حالت ثابت خارج کند و دچار آسیب شود. اگر احساس می کنید که پورت شارژ پاور بانک لق میزند، احتمال دارد که مشکل شارژ نشدن پاور بانک به دلیل آسیب دیدن سوکت باشد. به همین دلیل با هزینه نه چندان بالا می توان سوکت را تعویض کرد. پاور بانک وایرلس دقیقا به همین دلیل محبوبیت بالایی دارد که در صورت خراب شدن سوکت شارژ آن می توان، از روش وایرلس استفاده کرد.
در صورتی که هر سه مرحله را گذراندید و همچنان پاور بانکتان در حال لجاجت برای شارژ نشدن است، احتمالات بعدی را در نظر بگیرید.
منطقی به نظر می رسد که پاور بانک ها هم طول عمری دارند و قرار نیست همیشه مانند یک ابر قهرمان آماده ارائه خدمت باشند. باتری های پاور بانک ها به علت شارژ و دشارژ شدن پیاپی پس از چند سال کارایی خود را از دست می دهند. اگر چندین سال است که به طور مدام از شارژر همراه خود استفاده می کنید باید این احتمال را در نظر داشته باشید که ممکن است باتری از کار افتاده باشد. برخی مواقع فهمیدن این موضوع بسیار آسان است. به طور مثال زمان هایی که باتری پاور بانک باد می کند!
دقت کرده اید بعضی از علائم مانند شروع آب ریزش بینی یا درد و سوزش گلو سریعا هشدار سرما خوردگی را به شما می دهند؟ وقتی چنین علائمی را مشاهده می کنیم ناخودآگاه، مطمئن می شویم که سرما خوردیم و سراغ بررسی علائم دیگر مانند سر درد و گوش درد نمی رویم. چون میدانیم سرما خورده ایم و تمام شده رفته! یادتان باشد باد کردن باتری شارژر همراه یکی از علائم دقیق خراب شدن آن و در نتیجه شارژ نشدن پاور بانک است. هر کجا حس کردید باتری پاور بانک باد کرده است، دنبال علائم دیگر مانند خراب شدن کابل شارژر یا بررسی آداپتور شارژر نباشید. زیرا علت شارژ نشدن شارژر همراه جای دیگریست!
دیر شارژ شدن پاور بانک هم یکی دیگر از مشکلاتی است که برخی از کاربران را درگیر میکند. این مشکل هم به دلایل مختلفی بروز خواهد کرد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
استفاده از کابل بلند و نامناسب: اگر کابل شارژی که استفاده میکنید، طول زیادی دارد، دیر شارژ شدن پاور بانک طبیعی است. در این صورت بخشی از انرژی در راه رسیدن به دستگاه هدر میرود و این امر روی زمان شارژ اثر منفی میگذارد. افزون بر این، اگر کابلی که مورد استفاده قرار میدهید، فیک و بیکیفیت هم باشد، مسلما بازدهی لازم را نخواهد داشت. این موضوع هم باعث دیر شارژ شدن پاوربانک خواهد شد.
استفاده از شارژرهای نامتناسب: باید از شارژری متناسب با ظرفیت پاوربانک خود استفاده کنید. در غیر این صورت شارژ شدن پاوربانک بیش از اندازه معمول طول میکشد. به ویژه برای پاور بانکهایی که ظرفیتی بیش از 20000 دارند، استفاده از یک شارژر قدرتمند الزامی است.
پشتیبانی نکردن از قابلیت فست شارژ: برخی از مدل پاور بانکهای موجود در بازار فست شارژ هستند و میتوانند در مدت زمان کوتاهی شارژ شوند. اگر پاور بانک شما این قابلیت را نداشته باشد، حتی اگر از شارژرهای فست استفاده کنید، باز هم نمیتوانید سرعت تکمیل ظرفیت باتری پاور بانک را افزایش دهید.
خراب شدن و به پایان رسیدن عمر پاور بانک: اگر مدت زمان زیادیست که از پاوربانک خود استفاده میکنید، دیر شارژ شدن آن طبیعی است. بعد از مدتی استفاده احتمال کم شدن ظرفیت باتری، آسیب دیدن مدارهای داخلی در اثر حرارت، خراب شدن سوکتهای ورودی و غیره وجود دارد که همگی روی سرعت شارژ شدن پاور بانک اثر میگذارند.
بنابراین اگر فکر می کنید همیشه مراقب شارژر همراه خود بوده اید، هیچگونه ضربه ای به آن وارد نشده، همیشه از محافظ پاور بانک استفاده می کرده اید و در مدت زمان کمی شارژر همراهتان دچار مشکل شده است، باید بدانید که احتمالات دیگری هم وجود دارد. برخی مواقع مشکلات عجیب و غریب مانند شارژ نشدن پاور بانکی که تازه خریده اید می تواند دلیل نقص ساخت آن باشد. معمولا اجناسی که دارای گارانتی هستند و از مراکز معتبر خریداری شده اند را می توان مرجوع کرد. دلیل تاکید برای خرید لوازم جانبی گوشی از مراکز معتبر نیز همین است. اگر پاور بانکتان خیلی نو نیست و همچنین گارانتی ندارد بهتر است از یک متخصص راهنمایی بخواهید تا در عیب یابی مشکل شارژر همراه به شما کمک کند. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.