به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سرقت عملی است که در حقوق کیفری به معنی گرفتن اموال و دارایی های یک فرد به صورت غیرقانونی و به اجبار بوده و افرادی که دست به انجام چنین اعمالی می زنند؛ بنابر قانون مجرم شناخته می شوند و تحت تعقیب و پیگرد مراجع ذیصلاح قرار می گیرند.
در جامعه ما هم همانند تمام جوامع دنیا، سرقت یک پدیده شایع است و افرادی به دلایل مختلف دست به انجام چنین کاری می زنند.
طبق قانون، شناسایی و دستگیری سارقان در حوزه های مختلف بر عهده نیروی انتظامی است و پس از دستگیری متهمان، افراد به مراجع قضایی ارجاع داده و به پرونده آن ها رسیدگی می شوند تا متناسب با میزان ارتکاب جرایمشان برای سارقان مجازات تعیین شود.
به صورت روزانه تعدادی از افراد جامعه اموالشان اعم از کیف پول، تلفن همراه، خودرو، زیور آلات و ... مورد سرقت سارقان قرار می گیرد و طبق معمول پس از وقوع سرقت، مالباخته ها با مراجعه به مراکز انتظامی مستقر در سطح شهر اقدام به تنظیم شکایت و طرح دعوی می کنند تا به پرونده هایشان رسیدگی شود.
طبیعی است که هر مالباخته ای مترصد پیگیری هر چه سریع تر و به نتیجه رسیدن پرونده شکایتش توسط پلیس است و از این رو به هر دری می زند تا دزد اموالش پیدا شود، اما برخی از پرونده ها به صورت ویژه و با قید فوریت مورد رسیدگی مأموران انتظامی قرار می گیرند.
چندی پیش سارقانی با سوار شدن به خودروی فرزند مهراب قاسم خانی، نویسنده سینما و تلویزیون کشورمان، اقدام به زورگیری از وی آن هم با قمه کردند و در یک آن، تلفن همراهش را به سرقت بردند.
چند روزی بیشتر نگذشت که خبر شناسایی و دستگیری سارق تلفن همراه فرزند قاسم خانی در رسانه ها منتشر شد و در همین رابطه مأموران پلیس پایتخت توانستند متهم را ظرف چند روز پس از وقوع زورگیری شناسایی و دستگیر کنند.
اما این تنها پرونده سرقت از افراد مشهور و مطرح کشور نبود و به تازگی هم علی دایی اسطوره فوتبال کشورمان زمانی که به همراه دخترش در مقابل محل کارش در حال تردد بود، مورد هجوم سارقان قرار گرفت و گردنبند گرانبهای وی توسط سارقان به سرقت رفت.
سارقان اموال اسطوره فوتبال کشورمان فقط چند روز توانستند نفس راحتی بکشند، چرا که مأموران پلیس پایتخت در عملیاتی توانستند سارق اصلی پرونده را شناسایی و وی را دستگیر کنند.
اینکه پلیس توانسته در انجام مأموریت های خود به خوبی عمل کند و سارقان را ظرف تنها چند روز پس از وقوع سرقت دستگیر کنند قابل تقدیر است؛ اما نکته ای که در این میان در اذهان عمومی باعث ایجاد سوال می شود این است که چرا دیگر سارقانی که اموال مردم عادی را به سرقت می برند ظرف ۴۸ یا ۷۲ ساعت دستگیر نمی شوند؟
اگر مأموران پلیس پایتخت می توانند سارقان را با چنین سرعت عملی شناسایی و دستگیر کنند، چرا شاهد تشکیل پرونده های سرقتی هستیم که ماه ها بر روی میز و در داخل کشوهای کلانتری ها خاک می خورند و هیچ ردی از سارق آن پرونده ها نیست؟
بدیهی است که پلیس به یک چشم به پرونده ها نگاه می کند و نسبت به پیگیری سریع آن ها وارد عمل می شود، اما اینکه پرونده افراد مطرح و به اصطلاح سلبریتی به سرعت رسیدگی می شود، اما پرونده مردم عادی با روند متوسط و کندی در جریان است؛ به خودی خود اذهان را به سمت این موضوع که پلیس میان افراد جامعه تفاوت قائل می شود، می برد.
درخواست آحاد جامعه از نیروی انتظامی که همواره در تمام امور بر سارقان، کلاهبرداران، زورگیران، سوداگران مرگ تسلط داشته و توانسته آن ها را دستگیر کند، این است که با همان جدیتی که به پرونده های افراد مشهور رسیدگی و در نهایت آن ها را به نتیجه ختم می کند، پرونده های آنان هم مورد رسیدگی قرار بگیرد تا سارقان اموالشان به دست عدالت و قانون سپرده شوند.