فیلتر آبی
صفحات نمایش نور روشن آبی رنگی ساتع می کنند که بسیار شبیه به نور خورشید است. این نور آبی ساعت داخلی بدن کاربر را فریب می دهد و مانع از ترشح ملاتونین در مغز می شود؛ در نتیجه باعث خواب آلودگی کاربر خواهد شد. قابلیت Night Light با تیره کردن و گرم تر کردن رنگ ها هنگام تاریکی شب، به خواب بهتر کاربر کمک می کند. مورد یادشده، نظریه ای است که در برخی موارد از آن حمایت شده است؛ اما انجام تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع قطعا مفید خواهد بود. گذشته از خواب بهتر و به گزارش بسیاری از کاربران، استفاده از رنگ های ملایم تر به ویژه در اتاق های تاریک، قطعا مشاهده ی صفحه نمایش را برای چشمان راحت تر خواهد کرد.
فعال کردن فیلتر آبی
مایکروسافت فیلتر آبی را در آپدیت آوریل ۲۰۱۷ به ویندوز ۱۰ اضافه کرد، این قابلیت که در ویندوز با نام «نایت لایت» (Night Light)، شناخته می شود طیف رنگ آبی را از صفحه نمایش حذف می کند و به جای رنگ آبی، رنگ های گرم تری را نمایش می دهد.
برای فعال کردن فیلتر آبی در ویندوز ۱۰ مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: دکمه ویندوز و ایکس را بفشارید و بر روی گزینه «ستینگز» (Settings) کلیک کنید یا عبارت Settings را در کادر جستجوی ویندوز ۱۰ تایپ نمایید و پس از پیدا کردن این گزینه، آن را انتخاب نمایید.
گام دوم: از منوی ستینگز، گزینه سیستم را انتخاب نمایید.
گام سوم: گزینه «دیسپلی» (Display) را از منویی که در سمت چپ قرار دارد، انتخاب نمایید.
گام چهارم: برای روشن و خاموش کردن فیلتر آبی، قابلیت «نایت لایت» را فعال یا غیر فعال نمایید.
برای تنظیمات این فیلتر گزینه «نایت لایت ستینگز» (Nigh Light Settings)، را انتخاب کنید تا به تنظیماتی برای روشن و خاموش کردن فوری این قابلیت، تنظیم گرمای رنگ و زمان بندی فعال شدن قابلیت «نایت لایت» دسترسی داشته باشید.
پیشنهاد می کنیم برای اینکه نیازی به فعال کردن دستی قابلیت «نایت لایت» در ویندوز ۱۰ نداشته باشید، از قسمت زمان بندی (schedule) در تنظیمات فیلتر آبی، مشخص کنید که این قابلیت با غروب آفتاب فعال شود. در چنین حالتی ویندوز ۱۰ به صورت خودکار موقعیت شما را شناسایی می کند و زمان غروب آفتاب را تشخیص می دهد تا با فرا رسیدن این زمان، فیلتر آبی به صورت خودکار فعال شود.