دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / موفقیت شغلی /

چطور خودمان را به همکاران جدید معرفی کنیم 

سه شنبه، 13 اردیبهشت 1401
همان‌طور که می‌دانید معرفی خود از گذشته تا امروز یکی از ابزارهای قدرتمند بشر برای توسعه موفقیت ارتباط است. برای داشتن ارتباطی موثر، معرفی‌خود بسیار مهم است. داشتن فن بیانی قوی برای معرفی‌خود به شما کمک می‌کند تا فردی با ویژگی خاص در دید مخاطبین شناخته شوید. در ادامه مقاله میپردازیم به این موضوع که چگونه خود را معرفی کنیم.

اگر تازه وارد محیط کاری جدید شده اید، بهتر است بدانید که چطور خود را به دیگران معرفی کنید. این طوری روابط دوستانه و مثبتی میان شما و همکاران جدیدتان شکل می گیرد. چنین روابطی در روزهای نخست کار حکم کیمیا را دارند و باعث می شوند بهتر با محیط جدید آشنا شوید و به آن عادت کنید. بعضی از شرکت ها برنامه هایی برای معرفی کارکنان جدید تدارک می بینند و بعضی هم نه. به هر حال، باید بدانید که چطور به قلب سازمان جدید وارد شوید و روابط درستی ایجاد کنید. در این مقاله، می خواهیم شگردهای معرفی مناسب خود در محیط کاری را به شما یاد بدهیم.

۳ نکته مهم برای معرفی تاثیر گذار خود

در نمونه متن معرفی خود به فارسی گفته می شود که وقتی شما می خواهید خودتان را به فردی معرفی کنید سعی می کنید به طور تاثیرگذاری معرفی کنید، اما گاهی در معرفی خود دچار شک می شوید که «آیا توانسته ام خودم را آن گونه که شایسته است معرفی کنم یا خیر؟» اگر شما هم می خواهید در برخورد اول با معرفی خود به مخاطب، مخاطب را مجذوب خود کنید و بیشترین تاثیر را روی او بگذارید در ادامه این مقاله به شما ۳ نکته مهم جهت این که حین معرفی خود به مخاطب بیشترین تأثیر را روی او بگذارید ارائه می گردد.

1. پوزیشن بدنی

به راستی برای معرفی خود (معرفی شخصیت خود) به دیگران به حالت بدنی و نوع ایستادن باید دقت کرد. برای این که شما به راحتی بتوانید خودتان را به مخاطب معرفی کنید، حتما باید پوزیشن خاصی را رعایت کنید، این پوزیشن بدنی در شرایط متفاوت و در برخورد با افراد مختلف، متفاوت است. شما با دانستن این موقعیت ها و انتخاب نوع پوزیشن بدنی می توانید به راحتی خودتان را به دیگران معرفی کنید. با ذکر چند مثال برای تان توضیح خواهیم داد که در موقعیت های متفاوت چه نوع برخورد بدنی داشته باشید. چند مثال برای پوزیشن بدنی مناسب هنگام معرفی خود به دیگران :

معرفی خود در ملاقات کاری

در ملاقات کاری وقتی شما قرار ملاقات کاری با مدیر یا مسئول را دارید، باید خیلی جدی و رسمی رفتار کنید قدم های محکم بردارید و علاوه بر این دست دادن با مسئول، باید محکم باشد، اما نه به اندازه ای که حس درد منتقل شود.

معرفی خود به عنوان مجری

وقتی شما در برنامه ای به عنوان مجری و ارائه دهنده مطالب حاظر می شوید، از قبل باید متن سخنرانی را آماده کنید و با تمرین و تکرار بر محتوا مسلط شوید. مسلط شدن بر محتوای ارائه دهنده باعث می شود استرس و هیجانات منفی از شما دور شود. برای این که ارائه خوبی برای برنامه داشته باشید رعایت ۳ نکات الزامی است.

  • کلام آرامش بخش ؛ داشتن صدای آرام برای معرفی خود به مخاطبینی که در سالن حضور دارند بسیار موثر است.
  • ارتباط صمیمانه؛ اگر می خواهید خودتان را به عنوان مجری حرفه ای معرفی کنید، حتما ارتباط صمیمانه ای با مخاطب برقرار کنید.
  • ارتباط چشمی؛ برای معرفی خود به مخاطب ارتباط چشمی چند ثانیه ای می تواند به شما کمک کند تا راحت تر خودتان را معرفی کنید. (مطالعه جملات زیبا برای شروع سخنرانی می تواند برای شروع سخنرانی به شما کمک کند.)

معرفی در جمع صمیمی

در جمع های دوستانه شما اگر بعنوان یکی از مهمان ها دعوت شده باشید می توانید با لبخند ملایم و سلام و أحوال پرسی گرم، خودتان را به دیگران معرفی کنید.

2. قدرت کلامی

علاوه بر داشتن نمونه متن معرفی خود به فارسی، در اولین ملاقات حتما باید از کلامی شیوا و رسا برای معرفی خود استفاده کنید. برای این که نهایت تاثیرگذاری را در کلام تان داشته باشید، حتما قبل از این که خودتان را معرفی کنید متنی را در ذهن تان آماده کنید تا طبق طبقه بندی ذهنی خودتان را معرفی کنید. برای معرفی خود به دیگران هوشمندانه عمل کنید. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که منظور از عملکرد هوشمندانه برای معرفی خود به مخاطب چیست و یا چگونه است؟ منظور این است که خودتان را جوری معرفی کنید که افراد با شناختی که از کلام شما پیدا می کنند به دنبال شما باشند. مثلا در معرفی سوابق کاری و تحصیلی ابتدا سابقه مثبت را به طور کامل و سابقه های منفی را به صورت جزئی اشاره کنید. داشتن قدرت کلامی و استفاده از ادبیات مناسب می تواند به شما در معرفی خود کمک کند. قدرت داشتن در کلام با تمرین، تکرار و مطالعه به دست می آید. اگر تازه وارد جمعی شده اید و می خواهید رابطه صمیمی ایجاد کنید، می توانید سر صحبت را باز کنید. برای بازکردن سر صحبت می توانید از مراسم، آب و هوا و. . . صحبت کنید.

3. ظاهر مناسب

همانطور که می دانید خود ظاهر مناسب، بدون اینکه شما خودتان را معرفی کنید، معرفی شخصیت خود شماست. در صنعت مد و زیبایی همواره بهترین و زیباترین لباس ها به بازار ارائه می شود و شما با درنظر گرفتن موقعیت مناسب می توانید لباس مناسبی را انتخاب کنید. شما وقتی که به محلی دعوت می شوید یا قرار کاری برای استخدام دارید، قبل از این که خودتان را معرفی کنید ظاهر شما شخصیت واقعی شمارا نشان می دهد. پس با دقت در نوع پوشش شما می توانید خود را به مخاطب معرفی کنید.

شگردهای معرفی مناسب خود در محیط کاری

امروزه ارتباطات بسیار گسترده شده است، در گذشته ارتباط بین افراد بیشتر جنبه حضوری داشت، اما امروزه با گسترش یافتن ارتباطات در دنیای مجازی، افراد راحت تر می توانند ارتباط برقرار کنند و برای برقراری ارتباطات، افراد نیازمند معرفی خود هستند. معرفی کردن خود به عنوان دوست، معلم و . . . امروزه بسیار راحت است. زیرا افراد با شناخت موقعیت و با رعایت مهارت های کلامی و ظاهر مناسب خود را به مخاطب معرفی می کنند. در ادامه، می خواهیم شگردهای معرفی مناسب خود در محیط کاری را به شما یاد بدهیم.

1. محیط و جو شرکت را در نظر بگیرید

فضای شرکت چطور است؟ جوی رسمی دارد یا صمیمی؟ نحوه معرفی شما باید با فرهنگ و جو سازمان هماهنگ باشد. هنگام معرفی خود، حتما نام و موقعیت شغلی تان را مطرح کنید، مثلا:

  • سلام به همه! من سارا سارایی هستم، مدیر عملیاتی جدید شرکت شما!

اگر فضای حاکم بسیار صمیمی و غیررسمی باشد، دیگران دوست دارند که درباره علاقه مندی ها و جزئیات شغلتان بیشتر بدانند:

  • سلام به همه. من مریم هستم، گرافیست جدید شرکت. قبلا توی شرکت ایکس کار می کردم و عاشق یوگا و ساحل هستم.

نحوه معرفی علاوه بر جو و فضای شرکت، به موقعیت شغلی و آدم های اطرافتان هم بستگی دارد. اگر در موقعیت شغلی مهمی مانند مدیریت مشغول به کار شده اید، باید خیلی دقیق تر عمل کنید. در چنین شرایطی اگر همکاران شما را بهتر و دقیق تر بشناسند، احترام بیشتری کسب خواهید و دیگران راحت تر با شما همکاری می کنند، مثلا:

  • سلام دوستان! من شهرزاد هستم، مدیر بازاریابی جدید شرکت و بیشتر از ۱۰ سال سابقه کار مدیریتی دارم. من همیشه آدم های درست و ایده های خوب رو کنار هم می ذارم و به نتایج مثبت بی نظیری می رسم. البته این کار رو به تنهایی نمی شه انجام داد و همیشه با کار گروهی و همکاری میسر می شه. بی صبرانه منتظر شروع همکاری با تک تک شما دوستان هستم!

۲. در جلسه معارفه شرکت کنید

جلسه معارفه یکی از بهترین فرصت ها برای معرفی خودتان به همکاران جدید است. با همه آشنا شوید و خودتان را معرفی کنید. اگر در این جلسه یکی از مدیران یا همکاران ارشد کنارتان باشد، جلسه بهتر هم پیش می رود و روند آشنایی تان ساده تر می شود. مدیر یا همکاری که شما را با افراد و بخش های مختلف آشنا می کند، نقش مهمی در شناخت شرکت دارد. سعی کنید هنگام آشنایی با همکاران مختلف و مدیران، خود را درست معرفی کنید و اثر مطلوبی روی آنها بگذارید. برخورد نخست بسیار مهم است و می تواند از شما تصویری در ذهن افراد بسازد، پس بهترینِ خود را ارائه کنید.

۳. جلسه ای جداگانه برای آشنایی با گروه خودتان برگزار کنید

گروهی که با آن کار می کنید مهم ترین بخش شرکت برای شماست. باید با اعضای این گروه جلسه معارفه داشته باشید. اگر شرکت برنامه ای برای این آشنایی اولیه در نظر نگرفته است، خودتان پیشنهادش را مطرح کنید. با این کار نشان می دهید که مشتاق کارکردن با اعضای گروه هستید و دوست دارید هرچه زودتر رابطه ای خوب با آنها برقرار کنید. لطفا به این مثال توجه کنید:

  • سلام دوستان! من نیلوفر هستم و مهندس فناوری اطلاعات گروه خواهم بود. خیلی مشتاق کارکردن با شما هستم و به زودی به شما می پیوندم.

۴. برای آشنایی با همکاران از روش های مختلف بهره ببرید

سعی کنید از هر فرصتی برای آشنایی با کارکنان شرکت استفاده کنید. هرچه شبکه ارتباطی تان بزرگ تر شود، کارتان در شرکت راحت تر پیش می رود. حتی اگر خبری از جلسه معارفه رسمی در شرکت نیست، خودتان روش هایی برای آشنایی با دیگران پیدا کنید. در جلسات رسمی یا غیررسمی، فرصتی مناسب برای معرفی خود پیدا کنید. گمنام باقی نمانید. یادتان باشد که گاهی در حواشی جلسات رسمی، فرصت معرفی پیدا خواهید کرد. در این صورت مختصر و مفید صحبت کنید و وقت جلسه را نگیرید، مثلا:

  • سلام من نیما هستم، مدیر جدید بخش روابط عمومی شرکت.

چون در حاشیه جلسه ای دیگر هستید، به همین معرفی مختصر اکتفا کنید. البته یادتان باشد که می توانید بعدتر، غیررسمی و دوستانه از خودتان بیشتر بگویید. در جلسه هم پرسش های احتمالی تان را مطرح کنید و ساکت ننشینید.

۵. سؤال بپرسید و معاشرت کنید

پس از معرفی خود به همکاران، از آنها سؤالاتی بپرسید. سعی کنید ارتباطی دوسویه شکل بدهید و درباره شان اطلاعاتی به دست بیاورید. البته حواستان باشد که در دیدارهای نخست، زیاد از حد سؤال نکنید و به پرسش های مرتبط اکتفا کنید. مثلا درباره موقعیت شغلی و سابقه آنها سؤال کنید. ببینید که با کدام یک از کارکنان دیگر ارتباط کاری مستقیم خواهید داشت. پس از آشنایی های اولیه، می توانید پا را فراتر بگذارید و بیشتر سؤال کنید، مثلا:

  • از آشنایی با شما خوشوقتم، ندا هستم! ما با هم همکاری خواهیم داشت؟

۶. با گروه های دیگر هم آشنا شوید

آشناشدن با اعضای گروه های کاری دیگر هم فکر خوبی است. از همان ابتدای کار معاشرتی باشید و با همه ارتباط برقرار کنید. یادتان باشد که در آینده، شما و گروهتان با گروه های دیگر سروکار خواهید داشت. بنابراین در همان ابتدای کار روابط خوبی با گروه ها و آدم های مختلف برقرار کنید و خود را فردی اجتماعی با میل به برقراری ارتباطات دوستانه نشان دهید. اگر امکان دارد، از بخش منابع انسانی بخواهید شما را با افراد و گروه های مختلف آشنا کند. در صورتی که چنین امکانی وجود ندارد هم خودتان دست به کار شوید. آستین ها را بالا بزنید و برای آشنایی و معاشرت پیش قدم شوید. مثلا:

  • سلام! من مانی هستم، کپی رایتر تیم A. خوشحال می شم که در آینده با گروه شما همکاری داشته باشم.

۷. با چارت سازمانی آشنا شوید

سعی کنید چارت سازمانی را مرور کنید و ببینید با چه گروه ها و افرادی در ارتباط خواهید بود. بسیاری از شرکت ها و سازمان ها خودشان این چارت را به هنگام ورود در اختیار تازه واردها قرار می دهند. اگر چنین چیزی به شما داده نشد، خودتان از منابع انسانی بخواهید که شما را با چارت سازمان آشنا کند. البته دقت کنید که چنین چیزی مرسوم است یا خیر. اگر جو مناسب برای چنین درخواستی وجود ندارد، سعی کنید خودتان با پرس وجوی غیررسمی سلسله مراتب کاری را بفهمید. آشنایی با چنین چارتی در شرکت های بزرگ تر بیشتر هم به دردتان خواهد خورد. با دانستن جایگاه افراد مختلف، می توانید ارتباطات مؤثری شکل بدهید، مثلا:

  • سلام مانا هستم از بخش تبلیغات، خوشحالم از آشنایی با شما. به نظرم توی پروژه های آینده هم رو زیاد می بینیم.

۸. ارتباطات تان را حفظ کنید

دنبال راهی برای حفظ ارتباطات شکل گرفته باشید. نگذارید که پس از جلسه معارفه، میان شما و دیگران فاصله بیفتد. می توانید به کارکنان دیگر پیام بدهید و از آنها بابت کمکی که به شما برای آشناشدن با شرکت کرده اند، تشکر کنید. به آنها پیشنهاد همکاری بدهید و بگویید که هر زمان لازم باشد، می توانید به آنها کمک کنید. مثلا برای کسی که در جلسه معارفه به شما کمک کرده است، چنین پیامی بفرستید:

  • سلام خانم/آقای ایکس! بابت همراهی تان در جلسه معارفه ممنونم. هر زمانی که به کمک من احتیاج داشته باشید، در خدمت تان خواهم بود.

یادتان باشد که توسعه ارتباطات یکی از اصول موفقیت است. هم در زندگی خصوصی و هم حرفه ای، داشتن ارتباطات گسترده به شما کمک می کند کارهایتان را راحت تر و بهتر پیش ببرید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
مراحل اکسپت مقاله
سابمیت مقاله چیست؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب