به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از هنر زندگی، قطع نشدن خونریزی قاعدگی یکی از دغدغه های بانوان می باشد که علاوه بر دردناک بودن، می تواند نشانه هایی از وجود مشکلاتی جدی باشد که با این علامت خود را نشان می دهد. قاعدگی و پریود مسئله ای عادی برای همه بانوان و دختران است که در پی آن مقداری خون از دست می دهند. این خونریزی ها به طور مرتب و در یک بازده زمانی مشخص اتفاق می افتد اما گاهی این نظم به هم می خورد که برای بسیاری از افراد نگران کننده است.
زمان طبیعی برای خونریزی قاعدگی
دختران پس از رسیدن به بلوغ، با پدیده ای به نام قاعدگی مواجه می شوند. قاعدگی یا پریود شدن در هر فرد به طور طبیعی از 3 تا 5 روز طول می کشد اما 2 تا 7 روز بودن آن نیز متعادل است و مشکلی وجود ندارد. سیکل پریود به روز اول دوره تا روز اول دوره بعدی شما گفته می شود که عموما باید 28 روزه باشد اما بازده زمانی 21 تا 35 روز آن هم طبیعی است و نگرانی در رابطه با آن وجود ندارد. اما اگر روزهای خونریزی بیشتر از 7 روز طول کشید و سیکل شما خیلی کمتر شد قطعا مشکلی وجود دارد که باید بررسی شود.
آیا طولانی شدن و قطع نشدن خونریزی قاعدگی نگران کننده است؟
طولانی شدن و قطع نشدن خونریزی قاعدگی در بعضی موارد به دلایلی می باشد که ممکن است در همه زنان اتفاق بیوفتد و هیچ نگرانی در رابطه با آن وجود نداشته باشد. اما گاهی قطع نشدن خونریزی قاعدگی می تواند نشانه وجود مشکلی جدی و خطرناک باشد. بعد از این که خونریزی قاعدگی شما از همیشه بیشتر طول کشید بهتر است که به یک متخصص خودتان را نشان دهید و از سلامتتان مطمئن شوید.
علت قطع نشدن خونریزی قاعدگی
مشکل تیروئید
اگر تیروئید شما دچار مشکل شود و در عملکردش اختلال ایجاد شود هورمون های شما را تحت تاثیر قرار می دهد. تغییراتی که تیروئید بر روی هورمون انجام می دهد باعث می شود که خونریزی های شما در زمان پریود، کم و زیاد شود. کم کار شدن تیروئید مشکلی است که می تواند منجربه قطع نشدن خونریزی قاعدگی شود.
استفاده از قرص و دارو
قرص هایی که برای جلوگیری از بارداری مصرف می شود می تواند باعث نامنظم شدن خونریزی شما شود. این قرص ها که معروف ترین آن IUD است حاوی لوونورژسترول «هورمون پروژسترون» می باشد که می تواند میزان خون ریزی را تا حد زیادی افزایش دهد.
بیماری در اثر رابطه جنسی
بیماری های جنسی هیچ نشانه ای ندارند و تشخیص شان به راحتی صورت نمی گیرد و تا حدودی غیرممکن است. اگر خونریزی شما مخصوصا بعد از رابطه جنسی افزایش پیدا کرد و منجر به قطع نشدن خونریزی قاعدگی شد، ممکن است دچار دو بیماری سوزاک یا کلامیدیا شده باشید که دو بیماری مقاربتی هستند. این بیماری ها باعث التهاب دهانه رحم می شوند و در نتیجه عاملی برای قطع نشدن خونریزی قاعدگی می شوند.
تخمدان پلی کیستیک
وجود هورمون مردانه در خانوم ها می تواند باعث به وجود آمدن سندرم پلی کیستیک باشد. هورمون تستوسترون از عملکرد و واکنش طبیعی استروژن جلوگیری و مشکلات خونریزی را ایجاد می کند. این تاثیر می تواند منجر به قطع نشدن خونریزی قاعدگی و حتی باعث قاعدگی دیرترشود. در این صورت حتی بیرون از زمان پریود هم لکه بینی اتفاق می افتد.
رابطه جنسی نامتعادل
اگر که یک رابطه جنسی نامتعادل و سخت را داشته باشید قطعا قاعدگی بعد از آن دشوار است و می تواند میزان خونریزی شما را سنگین ترکند ومنجر به قطع نشدن خونریزی قاعدگی شود.
سرطان رحم
گاهی خون ریزی زیاد می تواند نشانه وجود سرطان رحم و قسمت های مختلف آن باشد. البته احتمال این علت بسیار کم است.
غده های دیواره رحم
غده ها و پولیپ هایی که بسیار کوچک هستند و بدخیم نمی باشند می توانند باعث قطع نشدن خون ریزی قاعدگی شوند. غده های رحمی بیشتر در سن بارداری که هورمون ها میزانشان بسیار بالاست به وجود می آیند.
چند راه حل لازم و ضروری
درمان های خانگی هنگام قطع نشدن خونریزی قاعدگی
بسیاری از روش های خانگی وجود دارند که می توانند به خوبی خونریزی در زمان قاعدگی را تنظیم کنند و باعث به موقع قطع شدن آن شود که به مواردی از آن ها اشاره می کنیم.
زنجبیل : روزی 3 بار دمنوش زنجبیل با آب .
دارچین: دارچین را در چای خود بریزید یا این که چوب آن را در آب خیس کنید و روزی 3 قطره از آن را بخورید.
دانه گشنیز: 20 گرم دانه گشنیز را در 200 میلی لیتر آب بجوشانید .
چای آویشن: با آب چند برگ آویشن که جوشیده است چای دم کنید.
غذاهای دارای منیزیم : کمبود منیزیم در بدن شما می تواند باعث افزایش خونریزی بشود. پس تا می توانید از غذاهایی مثل کدو تنبل، دانه هندوانه، کنجد و غذاهایی که سرشار از منیزیم هستند استفاده کنید.
امگا 3: محصولات حیوانی و بیشتر غذاهای دریایی و روغن های گیاهی سرشار از امگا هستند و خونریزی را کنترل می کنند.
درمان های پزشکی هنگام قطع نشدن خونریزی قاعدگی
اگر وضعیت خونریزی شما خیلی غیر عادی شده و دیگر قابل تحمل نیست حتما باید به سراغ پزشک بروید و از درمان های او استفاده کنید. اول از همه باید آزمایش های لازم را انجام دهید تا علت این مشکل مشخص شود و سپس به تشخیص پزشک، بیماری خود را درمان کنید. روش های پزشکی شامل
هیستروکتومی : در این روش پزشک تشخیص می دهد که برای بهبودتان باید جراحی شوید و رحم شما را خارج کند.
از بین بردن آندومتر: پوشش سطحی رحم را می سوزاند و از بین می برد که خونریزی را کنترل کند.
دو روش بالا باتوجه به این که چه شرایطی دارید و میخواهید در آینده باردار شوید یا نه انجام می شود. به دلیل این که این درمان ها موجب ناباروری می شوند به هیچ وجه برای کسانی که می خواهند در آینده باردار شوند توصیه نمی شود.
دارودرمانی: در دارودرمانی با توجه به مشکلی که برای شما به وجود آمده و شرایط شما، به تشخیص پرشک دارو تجویز می شود که هورمون ها را متعادل می کند. این متعادل کردن خونریزی را به اندازه عادی آن بازمی گرداند.
سوالات متداول درباره قطع نشدن خونریزی قاعدگی
پریودم طولانی شده قبلا روزهای آخر فقط لکه بینی بود اما جدیدا خون تازه خارج میشه. علت چیه ؟
فرآیندهای بدنی و هورمونی دچار تغییر شده. در اینجا شدت و مدل خونریزی تغییر می کند و کاهش می یابد اما درست در وقتی که فکر کردید قاعدگیتان تمام شده با همان شدت روزهای اول خونریزی شروع می شود.
می تونه دلیل قطع نشدن خونریزی قاعدگی سقط جنین باشه ؟
در اثر سقط جنین هم مدت زمان خونریزی افزایش پیدا می کند مخصوصا اگر سقط جنین در روزهای اولیه بارداری اتفاق بیوفتد. اما باید در مدت زمان دو دوره پریودی کاملا خونریزی به حالت اولیه بازگردد.