به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،امروز قصد داریم یکی از دغدغه های اصلی رانندگان را بررسی کنیم و چن راه حل برای آن در اختیارتان قرار دهیم. یکی از قسمت های نسبتا پیچیده خودرو رادیاتور خودرو است و در صورت خراب شدن آب آن کم می شود. به همین دلیل می خواهیم علل کم شدن آب رادیاتور را بررسی کنیم. در مقدمه باید گفت که تجربه نشان داده است که اگر سالی یک بار آب رادیاتور خودرو را کاملا عوض کنیم از خیلی از خطرات احتمالی پیشگیری کرده ایم. برای آن دسته از افرادی که با نقش و وظیفه رادیاتور آشنایی ندارند باید بگوییم که وظیفه رادیاتور تبادل حرارت با هوای جریان یافته و به طور کلی خنک نمودن موتور ماشین می باشد.
در موتور خودرو به دلیل اعمال عمل احتراق طبیعتا حرارت زیادی تولید می شود و این حرارت به قطعات داخل موتور می رسد. طبیعی است که دستگاهی باید وجود داشته باشد تا محیط موتور را خنک کند تا از آسیب رسیدن به موتور جلوگیری شود. حرارت تولید شده در اثر عمل احتراق به بیش از۲۰۰۰ درجه سانتی گراد می رسد. نکته اینجاست که کمبوذ حرارت یعنی پایین بودن بیش از حد دما موتور هم باعث آسیب رسیدن به موتور می شود. پس یک حرارت و دوای متعادل چاره کار است. مناسبترین حرارت برای موتور خودرو حدود ۸۰ درجه سانتی گراد می باشد. پس نتیجه می گیریم یک سیستم خنک کننده با طراحی دقیق می تواند دمای موتور را ثابت نگه دارد و وجود آن به منظور جلوگیری از ذوب شدن فلزات و قطعات موتور الزامیست.
زمان تعویض آب رادیاتور خودرو
آب رادیاتور را کی عوض کنیم؟ برای آنکه بدانید زمان تعویض آب رادیاتور خودرو چه زمان است، باید به عقربه و نشانگر موجود در دماسنج موتور در داشبور خودرو توجه نمایید. چنانچه این عقربه به ناحیه قرمز حرمت کرد به این معنا است که آب رادیاتور کم شده، موتور بیش از اندازه گرم است و یا اینکه میزان خنک کننده در رادیاتور کاهش یافته است.
همچنین ممکن است چراغ دماسنج موتور نیز روشن شود که این از مشکلاتی در رادیاتور خبر می دهد. بلند شدن بخار از رادیاتور و همچنین سخت کار کردن فن خودرو همگی از نشانه های داغ شدن موتور و کمبود آب در رادیاتور است.
چگونه آب رادیاتور را عوض کنیم؟
اگر خودرو شما به جوش آمده است و چاره ای جز بررسی رادیاتور ندارید، می توانید به شیوه زیر عمل نمایید:
برای آنکه وضعیت رادیاتور را بررسی نمایید، می بایست حتما ماشین را خاموش نمایید. تا زمانی که رادیاتور و موتور خنک نشده، چیزی را لمس نکنید، زیرا ممکن است آب داغ بیرون پاشیده شود. بعد درب کاپوت را باز نمایید و رادیاتور را پیدا کنید. مخزن مایع رادیاتور را پیدا کنید. اگر مایع خنک کننده در حال جوشیدن است، تا زمانی که خنک نشود کاری نکنید. بهتر است اجازه دهید موتور در طول شب خنک شده و سبب اقدام به تعویض آب رادیاتور نمایید.
هنگامی که موتور و رادیاتور خنک شدند، درپوش رادیاتور را بردارید. سطح مایعات درون مخزن را بررسی کنید. مایع درون مخزن بابد در هنگام خنک شدن موتور بین علائم MAX و MIN در مخزن باشد. اگر میزان آن کم است، مخلوطی از ۶۰ درصد مایع خنک کننده و ۴۰ درصد آب به مخرن اضافه نمایید. حتما بهترین آب رادیاتور خودرو را نیز مطالعه کنید .
چرا آب رایاتور ماشین کم می شود
آب رادیاتور می تواند به دلایل مختلفی کم شود:
- رادیاتور قطعه ای است که می تواند به طور ناگهانی نشتی پیدا کرده و وسیله نقلیه شما را به حاشیه خیابان بکشاند. این قطعه هر روز و هر لحظه ای که از خودرو استفاده می کنید، کار خواهد کرد. هنگامی که آب در رادیاتور و کانال ها گردش می کند، گرمای تولید شده موتور را از بین می برد و اجازه می دهد تا این قطعه برای مدت زمان بیشتری کار کند.
- اصلی ترین دلایل کم شدن آب رادیاتور، خوردگی رادیاتور است. رادیاتور، شیلنگ های آن و تمامی اتصالات می توانند بر اثر گذشت زمان دچار زنگ زدگی و خوردگی شوند.
- از طرف دیگر، وجود ضد یخ های ضعیف و بی کیفیت هم می تواند به کم شدن آب رادیاتور منجر شود.
- شیوه ضعیف سرویس خنک کردن موتور که توسط رادیاتو انجام می شود نیز از جمله دلایل کم شدن آب رادیاتور محسوب می شود.
- پر شدن بیش از اندازه رادیاتور، سبب افزایش فشار آب شده و در نهایت می تواند به کم شدن آب رادیاتور بینجامد.
- وجود یک ترموستات معیوب که سبب افزایش دما و فشار بیش از حد به رادیاتور شود، کم شدن آب رادیاتور را به همراه خواهد داشت.
- نشتی از بخاری خودرو، رادیاتور هواگیری نشده، ورود آب به داخل سیلندر خودرو، خرابی رادیاتور، واتر پمپ معیوب، خروج آب از سر سیلندر، جوش آوردن خودرو، وجود قمقمه معیوب رادیاتور، نشت آب رادیاتور از درب منبع انبساط، نشت آب از بلوکه سیلندر از سایر علل کم شدن آب رادیاتور خودرو هستند.