به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، حتی سیستم های صوتی با کیفیت بالا نیز در طول زمان فرسوده می شوند، به خصوص اگر دوست دارید که موسیقی خود را با صدای بلند گوش دهید. اگر سخنرانان ماشین شما به نظر خاموش هستند یا اگر آنها به طور کامل کار نکنند، باید بررسی کنید که آیا یک یا چند بلندگوی شما دمیده (منفجر) شده اند که شما بتوانید آنها را تعمیر یا جایگزین کنید.
بلندگوهای منفجر شده یک مسئله بسیار شایع است. این اتفاق اغلب هنگامی رخ میدهد که افراد بلندگوی ماشین خود را تحت فشار می گذارند. یعنی صدای بسیار بلند را در مدت زمان طولانی و در تعداد دفعات زیاد توسط اسپیکر تولید می کنند. صوتی که شما در ابتدا خواهید شنید صدایی شبیه به خس خس خواهد داشت. این اتفاق برای اغلب اسپیکرهای ارزان قیمتی کارخانه ماشین تهیه کرده است می افتد. مردم سعی می کنند از حداکثر باس خود برای شنیدن صوت دلخواه از ماشین استفاده کنند. در اینجا چند روش به شما پیشنهاد می دهیم که بدانید اسپیکر شما آسیب دیده است یا نه.
بررسی هدیونیت سیستم صوتی
یکی از علائم خرابی بلندگو خودرو را می توان پخش نشدن صدا از بلندگوها در هنگام روشن بودن هدیونیت سیستم صوتی دانست. با این تفاسیر روشن بودن هدیونیت یا سیستم پخش به معنای بی عیب بودن آن نیست؛ بنابراین اگر با چنین شرایطی مواجه شدید، بهتر است موارد زیر را بررسی کنید:
– مطمئن شوید که هدیونیت در حالت ضد سرقت قرار ندارد که در این شرایط به کد رمز برای راه اندازی نیاز است.
– تنظیمات صدا سیستم پخش کننده را بررسی کنید.
– ورودی های صوتی سیستم از جمله رادیو، cd player و … را آزمایش کنید.
– سیم کشی سیستم صوتی خودرو را بررسی کنید.
– همه فیوزهای مربوط به سیستم صوتی را آزمایش کنید.
اگر موارد بالا را بررسی کردید و مشکلی در هدیونیت سیستم صوتی مشاهده نکردید باید به سراغ بررسی آمپلی فایر بروید.
بررسی آمپلی فایر
یکی از اجزای سیستم های صوتی خودرو، آمپلی فایر محسوب می شود که خرابی آن یکی از شایع ترین مشکلات سیستم صوتی است؛ زیرا صدا از طریق آمپلی فایر از بلندگوها عبور می کند و پخش می شود. در بررسی آمپلی فایر سیستم صوتی باید موارد زیر را بررسی کنید:
– از روشن بودن آمپلی فایر اطمینان پیدا کنید.
– سیم های ورودی و خروجی آمپلی فایر سیستم صوتی را بررسی کنید.
– مطمئن شوید که آمپلی فایر روی حالت «Protect Mode» قرار دارد یا نه؟!
– از سلامت فیوزهای داخلی و خارجی سیستم مطمئن شوید.
بنابراین اگر مشکلی در بخش های مختلف آمپلی فایر مشاهده نشد، می تواند از علائم خرابی بلندگو خودرو باشد.
بررسی سیم کشی بلندگوهای خودرو
یکی از رایج ترین علائم خرابی بلندگو خودرو به مشکل سیم کشی بلندگو بر می گردد. معمولا سیم های بلندگو از طریق پشت پنل، زیر صندلی و کفپوش خودرو عبور داده می شوند و به سیستم پخش کننده وصل می شوند؛ بنابراین بررسی و بازرسی سیم های بلندگو کار سخت و دشواری است. بررسی سیم کشی بلندگوها در اتصال بین هدیونیت یا آمپلی فایر و بلندگو کار آسان تری به نظر می آید و در صورتی که اتصال وجود نداشت، به این معنی خواهد بود که سیم بلندگو در قسمتی قطع شده است.
در خودروهایی که بلندگوها داخل درها نصب شده اند، بررسی سیم های بلندگو عبوری در قسمت در و پنل بررسی می شوند.
به طور کلی یکی از علائم خرابی بلندگو خودرو، مشکل در سیم کشی آن است که معمولا به وسیله ورق های پلاستیکی محافظت می شوند اما در اثر فشار هنگام باز و بسته شدن درها و قرار گرفتن پا بر روی سیم عبوری از کف خودرو به مرور زمان دچار فرسودگی و در نهایت قطعی می شوند. در چنین شرایطی بهترین روش سیم کشی موقت بلندگوها است که با برداشتن پنل های در، قاب، کفپوش و … به بلندگوها دسترسی پیدا خواهید کرد.
بررسی بلندگوهای خودرو
در صورتی که بلندگوهای خودرو با سیم کشی موقتی کار کنند؛ بنابراین مشکل از سیم کشی قدیمی بلندگوها است. همچنین با استفاده از اتصال سیم برق از هدیونیت یا آمپلی فایر و اتصال سیم های مثبت و منفی بلندگوها به پایانه های مثبت و منفی باتری ۱٫۵ ولت، می توان آزمایش بلندگو سیستم صوتی را انجام داد که اگر بلندگوها سالم باشند، هنگام اتصال سیم ها به پایانه های باتری ۱٫۵ ولتی از بلندگو صدای خفیف شنیده می شود. با همه این تفاسیر شنیدن صدا از بلندگو در چنین حالتی به معنای سالم بودن کامل بلندگو نیست!
تعویض بلندگوهای خودرو پس از بررسی علائم خرابی بلندگو خودرو
اگر تمامی دلایل خراب شدن بلندگو خودرو را بررسی کردید و مشکل پخش صدا از بلندگو خودرو برطرف نشد، می توان خرابی کامل بلندگوها را دلیل اصلی پخش نشدن صدا دانست و باید به تعویض بلندگوهای خودرو اقدام کرد. به طور کلی اگر با مشکل پخش صدا در خودرو مواجه شدید، باید ابتدا علائم خرابی بلندگو خودرو را بررسی کنید و در گام آخر به تعویض بلندگوها اقدام کنید.