به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بوق خودرو به بعضی فناوری های ساده تکیه می کند. اصول اساسی اکثر سیستم های بوق خودرو برای ده ها سال بدون تغییر باقی مانده است. ایده ی اصلی این است که بعضی از سوییچ ها، که معمولاً جایی در فرمان قرار دارند، مدار بوق را فعال می کنند. بعضی از خودروها دارای بوق واحد هستند و بعضی دیگر از دو بوق بهره می برند که هر کدام با فرکانس متفاوتی کار می کنند.
در مدار معمولی بوق خودرو، سوئیچ یا دکمه ی بوق زیر دست راننده به رله ای وصل می شود. رله ی (Relay) بوق به سه بخش کلید بوق، قطب مثبت باتری و قطعه ی اصلی بوق متصل است. وقتی راننده بوق را فعال می کند، رله به بوق، برق لازم را انتقال می دهد. چنین فرایندی باعث ایجاد عیوب احتمالی در کلید بوق، رله ی بوق، قطعات بوق و سیم کشی می شود. وقتی یکی از این موارد معیوب شوند، سیستم، به درستی کار نمی کند. مشکلات احتمالی در اینجا شامل معیوب شدن کلید بوق است که احتمالا نمی تواند رله را فعال کند. اگر رله معیوب شود هم نمی تواند برق را به بوق بفرستد.
دلیل بوق ممتد چیست؟
بوق ممتد یکی از مشکلاتی است که می تواند موجب آلودگی صوتی شود. دلیل این اتفاق مربوط به ایراد پیدا کردن کلید یا خرابی رله است. البته ممکن است که هردو قسمت دچار خرابی شده باشد. در ضمن خرابی در بخش های گفته شده می تواند باعث کار نکردن بوق خودرو هم شود.
نحوه متوقف کردن بوق ممتد
برای این که موفق به توقف بوق ممتد شوید، باید در ابتدا به اعصاب خود مسلط باشید و شتاب زده عمل نکنید. بهترین کار در چنین مواقعی بردن اتومبیل به یک مکان آرام و خلوت است که بتوانید جعبه فیوز اتومبیل را به راحتی پیدا کنید.
بهترین روش برای مقابله با بوق ممتد، قطع فیوز یا رله بوق خودرو است. چنین کاری نحوه کارکرد بوق خودرو را از کار می اندازد و این فرصت را به شما می دهد که بتوانید در آرامش مشکل خود را برطرف کنید. در صورتی که نتوانستید فیوز یا رله را پیدا کنید باید به سراغ فیوز اصلی اتومبیل بروید یا این که برق اتومبیل را از باتری قطع کنید تا صدای بوق ممتد قطع شود.
در صورتی که به دنبال برطرف کردن عیب بوق خودرو هستید باید مراحل زیر را بررسی کنید تا بتوانید بوق را به حالت قبل خود بازگردانید.
۱. برای شروع باید جعبه فیوز را پیدا کنید تا بتوانید به مدار بوق ماشین دسترسی پیدا کنید. در خودرویی مانند پراید جعبه فیوز زیر فرمان و در سمت چپ راننده قرار دارد. اما در خودروهای دیگر ممکن است جعبه فیوز زیر داشبورد، کاپوت و … باشد. در صورتی که جعبه فیوز اتومبیل خود را پیدا نکردید، بهتر است به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
۲. گام بعدی، باز کردن سرپوش جعبه فیوز است. در این مرحله باید فیوز مورد نظر را پیدا کنید.
۳. اگر فیوز بوق ماشین را می شناسید که به سراغ مرحله بعد بروید، در غیر این صورت بخش داخلی سرپوش را نگاه کنید و از راهنمای آن برای پیدا کردن فیوز بوق خودرو استفاده کنید.
۴. هنگامی که فیوز مورد نظر را پیدا کردید بهتر است آن را از جای خود خارج کنید. فیوز خیلی از خودروها مانند پراید به راحتی با دست جدا می شود، اما اگر برای جداسازی فیوز به آچار یا انبردست نیاز داشتید، باید در جعبه فیوز به دنبال آن بگردید.
در صورتی که فیوز یا رله بوق به شکل صحیحی از جای خود خارج شود، شما دیگر صدای بوق ممتد را نخواهید شنید. در صورتی که فیوز یدکی دارید می توانید فیوز جدید را جایگزین کنید و دوباره شاهد عملکرد صحیح بوق باشید.
تعمیر بوق ماشینی که به شکل ممتد صدا می کند
مدار بوق در همه خودروها یکسان نیست. به همین علت برای پیدا کردن عیب موجود در بوق ممکن است با دشواری هایی از جمله پیدا کردن سیم کشی مورد نظر مواجه شوید، به همین علت بهتر است در ابتدا کلید بوق و رله مورد نظر را بررسی کنید و در صورت برطرف نشدن عیب به سراغ سیم کشی بروید تا دیگر علائم خرابی بوق خودرو را بررسی کنید.
برای بررسی عملکرد بوق به یک مولتی متر نیاز دارید. با مولتی متر شما می توانید اتصالات مورد نظر را بررسی کنید.
در صورتی که رله یا همان فیوز مورد نظر مانند رله ای است که در بخش های دیگر استفاده شده، می توان آن را جایگزین کرد. به این شکل می شود متوجه شد که صدای ممتد بوق مربوط به رله است یا جای دیگر مدار دچار مشکل شده است.
دلیل عمل نکردن بوق خودرو
مدار بوق به علت ساده بود، روش های تعمیر آن هم تقریبا شبیه به یکدیگر است. به همین دلیل اگر تصمیم دارید تا بوق خودرویی را تعمیر کنید که از کار افتاده است، باید مسیری که در قبل برای بوق ممتد رفته اید را تکرار کنید. البته خوب است بدانید که یک سری کار اضافه تر باید انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.
در اولین گام باید به سراغ رله بوق بروید و اطمینان حاصل کنید که آیا برق مورد نیاز خود را دریافت می کند یا خیر. در صورتی که برق درون رله وجود نداشت باید سیم کشی را مورد بررسی قرار دهید. مسیر سیم کشی مورد نظر بین رله و باتری است.
حال اگر برق مورد نیاز رله تأمین می شود باید به سراغ کلید روی فرمان بروید و بررسی کنید که فشار دادن کلید منجر به رسیدن برق مورد نیاز رله می شود یا خیر، البته باید ترمینال قسمتی که به بوق وصل شده است را بررسی کنید. در صورتی که خلاف این مسیر گفته شده اتفاق افتاد، ایراد از کلید روی فرمان یا رله است و باید برای تعویض آن اقدام کنید.
در ادامه باید اتصال های مختلف در مدار بوق بررسی شود. در صورتی که هیچ گونه مشکلی در اتصالات بوق وجود نداشت، می توانید اطمینان حاصل کنید که عیب از سیم کشی است.