به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، برخی مواقع ما با مشکلاتی مانند روشن شدن چراغ روی داشبورد ، کم نور شدن چراغ های جلو ، لرزیدن آمپرها ، صدای غرغر زیر کاپوت و به مشام رسیدن بوی بد در ماشین رو برو می شویم که همه این علائم به علت خرابی دینام و وجود مشکلی در آن است که اگر به آن ها بی توجهی کنیم، ممکن است باعث بروز مشکلاتی جدی، از استارت نزدن گرفته تا از کار افتادن کامل خودرو شود.
دینام دستگاه نسبتاً ساده ای است که از چند بخش کوچک تشکیل شده است اما نقشی حیاتی ایفا می کند و وظیفه آن شارژ باطری و تامین برق خودرو است.بیشتر خرابی دینام به علت سوختن دیود و یا سیم پیچی آرمیچر و یا استاتورمی باشد .
خرابی یا سوختن دینام از رایج ترین مشکلات برقی خودرو می باشد. وظیفه دینام شارژ باطری و تامین برق خودرو است. با خراب شدن دینام بالطبع پس از مدت زمان کوتاهی خودرو از حرکت باز خواهد ایستاد، زیرا ادامه حرکت مستلزم رسیدن برق به قسمت های مختلف موتور از جمله شمع ها می باشد. اکثر خرابی دینام ها مربوط به سوختن دیود و یا سیم پیچی آرمیچر و یا استاتور است.
عوامل متعددی در خرابی یا سوختن دینام دخیل هستند که دانستن این عوامل و پیشگیری از آن ها مفید خواهد بود.
گرمی هوا باعث بالا رفتن درجه حرارت موتور و به مدار آمدن دور فن ثانویه با حداکثر دور می گردد، ازطرفی استفاده از کولر خودرو و قرار دادن دورفن کولر در دور حداکثر و ترافیک سنگین شهرها باعث کاهش سرعت خودرو و به طبع آن باعث کاهش دور موتور شده که نتیجه آن پایین آمدن قدرت تولید برق دینام می گردد.
وسایل برقی که در این حال با حداکثر ظرفیت خود کارمی کنند باعث مصرف ذخیره برق باطری می گردنند. این کمبود برق را می باید دینام جبران نماید. به دلیل پایین آمدن دور موتور، دینام دیگر توان مداوم شارژ باطری را نداشته و برق وسایل توسط دینام تامین می گردد که باعث فشار مضاعف بر دینام و در نهایت اگر این مدت زمان طولانی باشد باعث سوختن دینام می گردد.
بنابراین برای پیشگیری از خرابی دینام پیشنهاد می گردد:
1. از باطری هایی که دارای ظرفیت بیشتر (آمپرساعت حداقل 65 آمپر) است استفاده گردد.
2. در صورتی که مدت زمان توقف طولانی است، بافشار دادان پدال گاز، دور موتور را تا حدود 2000 دور در دقیقه به صورت متناوب بالا ببرید.
3. دور فن کولر را حتی الامکان در پایین ترین درجه آن قرار دهید.
4. وضعیت شل یا سفت بودن تسمه دینام بایستی مرتبا بازدید گردد.
5. از روشن کردن چراغ ها در زمان های غیر ضرور خوداری نمایید.