به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،چراغ باتری خودرو یا دینام بیانگر یک گونه عدم ارتباط مناسب مابین ولتاژ تولیدشده توسط سیستم شارژ خودرو و ولتاژ باتری ماشین می باشد .در برخی از خودروها از ولت متر و یا جریان سنج بیان عملکرد سیستم شارژ استفاده می شود .
باتری خودرو وسیستم شارژ خودرو بایستی بایکدیگر کار کنند تا انرژی الکتریکی خودرو تامین شده وانرژی مورد نیازجهت استارت زنی مجدد درباتری خودرو حفظ گردد.
چراغ باتری خودرو یا چراغ هشدار شارژ در داشبورد ماشین به این دلیل است که عملکرد بد یا شارژ ضعیف باتری را خودرو را نشان دهد ودر باتری خودرو دارای نشانگر چشمی می باشد که اعلام وضعیت شارژ باتری خودرو ( باطری ماشین ) را نشان می دهد ، این چراغ ها زمانی روشن می شود که سیستم شارژ ، باتری را با شارژ بالاتر از حدودا 13/5 ولت شارژ نکرده باشد .
علت روشن شدن چراغ باطری
باطری خودرو که نقش تعیین کننده ای در قسمت برق رسانی خودرو دارد، در صورت از کار افتادن و یا ایجاد مشکل، می تواند باعث خاموش شدن خودرو نیز گردد. خوشبختانه اکثر خودروسازان برای این قطعه پر اهمیت در خودرو، هشدارها و سنسورهایی تعبیه کرده اند که در صورت ایجاد مشکل در آن، راننده را از آن آگاه می کنند. در اکثر خودروهای داخلی و خارجی، این هشدار با روشن شدن یک چراغ کوچک در پشت آمپر و در کنار نمایشگر سرعت و دور موتور، به راننده داده می شود. این چراغ به شکل باتری خودرو طراحی شده است و شناسایی آن کار چندان سختی نیست.
همانطور که اشاره شد، روشن شدن این چراغ می تواند دلایل فراوانی داشته باشد که ما در اینجا تنها به برخی از محتمل ترین دلایل آن اشاره می کنیم. برخی از مواردی که در اینجا ذکر می شود، ممکن است توسط خود راننده قابل حل باشند و برخی دیگر نیز ممکن است نیازمند کمک یک متخصص در زمینه برق و باطری خودرو باشد. با این حال اگر با روشن شدن چراغ باطری خودرویتان مواجه شدید، ممکن است مشکل یکی از موارد زیر باشد.
یکی از شایع ترین عواملی که باعث روشن شدن چراغ باطری در خودرو می شود، قطع جریان برق از باطری می باشد که عمده ترین دلیل آن شل شدن بست های باطری می باشد. در مواردی نادرتر نیز شاهد رسوب گرفتن بست های باتری هستیم که این مشکل نیز می تواند منجر به عبور جریان کمتر الکتریکی از باتری و در نتیجه روشن شدن چراغ باطری گردد. پیشنهاد می شود در هنگام مواجهه با این وضعیت، کاپوت را باز کرده و در اولین قدم، بست های باطری را از لحاظ محکمی و تمیزی، تست نمایید.
قطع شدن بست سیم دینام به باتری
دینام پس از روشن شدن اتومبیل به حرکت درآمده و باعث تبدیل انرژی مکانیکی موتور، به انرژی الکتریکی می شود. این انرژی مستقیما به باتری هدایت می شود و در نتیجه باعث شارژ شدن باطری می شود. هرگونه اشکال در این مسیر، باعث قطع شدن جریان دینام به باطری شده و سبب روشن شدن چراغ باطری می گردد. توصیه می شود حتما مسیر دینام به باتری را که توسط یک سیم از دینام به بست مثبت باطری طی می شود، بازبینی کرده و مطمئن شوید که بست سیم دینام به باطری، سر جای خود محکم باشد.
ایجاد اشکال در تسمه دینام
پاره شدن تسمه دینام سبب می شود تا ارتباط انرژی مکانیکی خودرو با دینام قطع شده و دیگر دینام چرخش نداشته باشد. این موضوع سبب می شود تا جریان رفت انرژی از دینام به باتری قطع گردد و در نتیجه چراغ باطری در پشت آمپر روشن گردد. شل شدن این تسمه و همچنین فرسوده شدن آن نیز می تواند باعث عبور جریان کمتر از حد مجاز و در نتیجه روشن شدن چراغ باتری گردد.
ایجاد اشکال در دینام
یکی دیگر از شایع ترین دلایل روشن شدن چراغ باتری ، ایجاد اشکال در دینام می باشد که این مشکل باید توسط متخصص برق و دینام خودرو، حل گردد. این مشکل عمدتا در بخش قطعه ای به نام آفتامات و یا دیود های دینام رخ می دهد که سبب عدم عملکرد صحیح دینام و در نتیجه روشن شدن چراغ باطری می گردد. برای حل این مشکل باید دینام خودرو باز شود و قطعه معیوب تعویض گردد.
مصرف بیش از اندازه از باتری
هر دینام به طور متوسط بین ۱۲ تا ۱۴ ولت برق تولید کرده و به باتری خودرو می رساند. اگر میزان مصرف خودرو بیش از این مقدار باشد، در نتیجه به علت استفاده بیش از توان تولید از برق، چراغ باطری روشن خواهد شد. معمولا استفاده همزمان از چراغ ها، برف پاکن، سیستم صوتی و یا کولر خودرو، می تواند منجر به چنین مشکلی گردد. در برخی موارد نیز استفاده از سیستم های صوتی قدرتمند بدون استفاده از باتری اضافه، می تواند چنین مشکلی را بوجود آورد.