به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مکانیزم عملکرد پدال ترمز این گونه طراحی شده است که باید با کمترین فشار پا عمل کند. در این حالت شما با اعمال مقدار کمی نیرو روی این پدال می توانید بیشترین کنترل را روی خودرو خود داشته باشید. گاهی اوقات پدال ترمز کمی سفت می شود. که در اکثر مواقع خودروی شما در این شرایط نیز به درستی ترمز می کند. اما حس ناخوشایندی را به راننده داده و به عنوان یک مشکل باید توسط مکانیک حل شود.
دلایل متعددی موجب اختلال در سیستم ترمزگیری می شود که یکی از آن ها سفت شدن پدال ترمز زیر پا است که هنگامی گرفتن ترمز به سمت پایین حرکت نمی کند.
ترمز یکی از مهم ترین بخش های فنی خودرو محسوب می شود که نیازمند رسیدگی و سرویس های متعدد است و در صورت عدم رسیدگی می تواند برای سرنشینان خودرو خطرناک باشد.
به طور کلی چوب یا سفت شدن پدال ترمز، در اثر عملکرد نادرست بوستر ترمز ایجاد می شود. هر عاملی که عملکرد این بوستر را تحت تاثیر قرار دهد، می تواند چوب شدن پدال ترمز را به وجود بیاورد.
نیروی بوستر ترمز از شلنگ خلاء تامین می شود که به منیفولد متصل است و عوامل مختلفی می تواند این خلاء را تحت تاثیر دهد که در این صورت، عملکرد بوستر ترمز هم تحت الشعاع قرار می گیرد. شایع ترین این عوامل کثیف بودن دریچه گاز و شارژ دستی گاز کولر هستند.
هرچند که این اتفاق در خودروهای کم کارکرد و مدرن هم گاهی رخ می دهد و این امکان وجود دارد که با یک به روزرسانی نرم افزاری، ایراد برطرف گردد.
از دیگر دلایل مهم سفت شدن پدال ترمز می توان به شکستن یا سوراخ شدن شلنگ مربوط به بوستر ترمز اشاره کرد. این شلنگ از بوستر ترمز به منیفولد هوا متصل می شود و معمولا در روزهای سرد این اتفاق رخ می دهد به دلیل این که شلنگ بر اثر سرما خشک و شکننده می شود. در این صورت باید شلنگ بوستر را بررسی کنید و در صورت نیاز باید تعویض شود.
یکی دیگر از دلایل چوب شدن ترمز می تواند شکستن سر سوکت خور شلنگی که از بوستر به سمت منیفولد هوا است که معمولا در این شرایط باید منیفولد تعویض شود.
از دیگر عوامل مهم سفت شدن پدال ترمز، خرابی شیر کنترل است که توسط پیشرانه موجب نشتی خلاء در بوستر می شود. برای بررسی عملکرد شیر کنترل، ابتدا باید موتور را برای چند دقیقه روشن نگه داریم تا درون بوستر خلا به وجود بیاید و بعد از آن باید موتور خودرو را خاموش کرده و بعد از چند دقیقه پدال ترمز را فشار دهیم. اگر پدال از همان اول سفت شد، شیر باید تعویض شود.
یکی دیگر از دلایل اختلال در سیستم ترمزگیری که به ندرت ممکن است اتفاق بیافتد سوراخ شدن پرده دیافراگم بوستر ترمز است. در ماشین های مدل پایین نیز احتمال شکستن یا پاره شدن شلنگ مربوط به سنسور مپ یا همان سنسور خرگوشی وجود دارد که این امر نیز باعث سفت شدن پدال ترمز زیر پا می شود.