دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

دمنوش های گیاهی برای زمستان 

شنبه، 17 مهر 1400
با فرا رسیدن فصل زمستان و کوتاه شدن روزها مطمئنا نوشیدن یک فنجان چای و دمنوش گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند لذت بخش باشد. شب‌های طولانی زمستان و ضعف بدن در این فصل، دمنوش‌های زمستانی را جذاب می‌کند تا بسیاری از افراد به مصرف آن‌ها روی بیاورند.

زمستان، سرما، روزهای کوتاه، شب های بلند؛ همه اینها باعث می شوند که بدن ما آسیب پذیرتر باشد.

در واقع در طول زمستان، سیستم ایمنی بدن ما ضعیف تر و حساس تر می شود و بسیاری از دل و دماغ می افتند.

علاوه بر این، در این فصل آلودگی هوا به اوج خود می رسد، برای از بین بردن این آسیب ها می خواهیم چند دمنوش ساده معرفی کنیم که هم سرحال تان می آورد، هم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را از شما دور می کند و هم اینکه به شما انرژی بیشتری می دهد.

طولانی بودن شب های زمستان از طرفی و ضعیف و حساس شدن بدن در طول زمستان از طرف دیگر، دمنوش های زمستانی را جذاب تر می کنند و خیلی از افراد به دلیل خواص دمنوش های زمستانی سراغ آنها می روند.

دمنوش گل بنفشه

گل بنفشه را به صورت دم نوش درست می کنند. این گل مزه بسیار خوبی دارد و به صورت شربت دارویی در داروخانه ها به فروش می رسد. به این دم نوش می توان گل سرخ هم اضافه کرد. گل بنفشه در درمان سرفه های خشک بسیار مناسب است.

دمنوش زنجبیل و لیمو

زنجبیل گیاهی با خواص آنتی باکتریایی و ضد ویروسی است که می تواند فرد رو از شر سرماخوردگی و انواع بیماری های شایع فصل های سرد دور نگه دارد. این دمنوش ترکیبی می تواند در جلوگیری از احتقان (گرفتگی بینی) هم مفید باشد گیاه لیمو نیز به هضم غذا کمک می کند، خون رو پاک سازی می کند، انواع سموم رو از بدن دفع می کند، التهاب مفاصل رو کاهش می دهد و با رادیکال های آزاد به مبارزه بپردازد. همچنین با توجه به مقادیر ویتامین c که در ان هست از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کند.

دمنوش زنجبیل و زردچوبه

یکی از نوشیدنی های مهمی که برای افراد سرماخورده تجویز می شود، دمنوش زنجبیل است. زنجبیل تازه را به میزان یک قاشق غذاخوری در ظرفی مناسب رنده کنید. سپس با آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده و داخل صافی ریخته و تفاله آن را بگیرید. این دم نوش بدن را به یک بخاری سیار تبدیل کرده و از ویروس های سرماخوردگی در امان نگه می دارد. زنجبیل به نوعی پیشگیری کننده قوی برای سرماخوردگی است. از این نوشیدنی در مناطق خیلی سرد یا برای افرادی که بدن شان ایمنی کمتری دارد، استفاده می شود. با اضافه کردن زردچوبه به ترکیب زنجبیل می توان تاثیر ان را بیشتر کرد. 1 قاشق چای خوری زنجبیل تازه و زردچوبه را به آب داغ قوری (70-80 درجه) اضافه کرده و بگذارید 10 دقیقه بماند. سپس می توانید این دمنوش مقوی را میل کنید. اگر مزه زردچوبه را دوست ندارید می توانید این دمنوش را تنها با زنجبیل درست کنید یا مقداری دارچین و لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.

دمنوش لاوندر یا اسطوخدوس

خیلی از مردم در فصل سرما دچار بی حوصلگی و افسردگی می شوند. می شود با پرتودرمانی، مصرف مولتی ویتامین ها یا سفر به مناطق گرم تر به حل این مشکل کمک کرد. مصرف دمنوش اسطوخودوس یکی از بهترین، ساده ترین و طبیعی ترین روش های رفع افسردگی فصلی است. این گیاه آرامش بخش و ضدعفونی کننده است که با استرس، اضطراب و حتی افسردگی هم مقابله می کند. اسطوخودوس برای تسکین درد نیز موثر است برای همین برای تسکین دردهای میگرنی نیز مفید است. گل های زیبا و شگفت انگیز لاوندر یا لوندر که در ایران آن را با نام اسطوخدوس می شناسیم دارای بوی بسیار معطری هستند که از آن برای ایجاد آرامش در محیط استفاده می کنند. مانند استفاده در اسپری های خوشبو کننده یا دستگاه های بخور و زیر بالش برای یک خواب آرام.

اسطوخدوس آرامش بخش و ضد عفونی کننده است که با استرس، اضطراب و حتی افسردگی هم مقابله می کند. اسطو خودوس برای تسکین دردهای میگرنی نیز مفید است.

از خاصیت آرامش بخشی اسطوخدوس می توانید برای تهیه دمنوش نیز استفاده کنید و به عنوان یک چای مقوی، آرامش دهنده و رفع استرس فصلی از آن بهره ببرید.

دمنوش هل و زعفران

در طب سنتی برای زعفران طبعی گرم ذکر کرده اند، این گیاه مقوی قلب، نشاط آور، مقوی کلیه ها، ضد سرفه و حساسیت است. در گذشته برای کاهش سر درد کاربرد داشت و همچنین باعث گرم شدن شکم و خروج زکام از بدن می شود. دمنوش زعفران باعث بهبود گردش خون در بدن شده و دمای بدن رو بالا می برد. زعفران خاصیت ضد درد داشته و می تواند برای درد مفصل حاصل از سرما مفید عمل کند در هنگام سرماخوردگی دمنوش زعفران سرفه رو رفع و روی درمان برونشیت تأثیر مثبت دارد.

گل گاوزبان؛ یک گیاه جوشیدنی

گل گاوزبان گلی است که اگر بخواهید به قدر کافی تاثیرگذار باشد باید نیم ساعت جوشانده شود و بعد از آن به مدت یک ساعت هم دم بکشد. دم نوش این گل با ترکیب لیموعمانی استفاده می شود.

سرخارگل یا گیاه اکیناسه

این گیاه حاوی خواص متعددی است. ریشه آن همانند گل ها و ساقه اش در طب سنتی استفاده ی زیادی دارد. سرخارگل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر عفونت های باکتریایی و ویروس ها مقاوم می کند.
به عقیده ی متخصصان این گیاه ضدالتهاب، ضدعفونی کننده، ضد باکتری، آنتی بیوتیک، ضدویروس و حتی تسکین دهنده ی زخم هاست.

دمنوش گزنه و دارچین

دارچین خواص گرم کنندگی و ضد میکروبی دارد، مصرف دمنوش دارچین باعث کاهش التهابات و رفع عفونت ها می شود. از گذشته دارچین بخاطر خواص ذکر شده اش در رفع سرماخوردگی، چاییدن و زکام مورد استفاده قرار می گرفت.

گزنه هم مانند دارچین دارای خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی است و در رفع التهابات و عفونت ها نقش بسزایی می تواند داشته باشد. برای گزنه خواص ضد آلرژیک هم نام بردند که می تواند از آلرژی های فصلی هم جلوگیری بکند.

از دیگر خواص دارچین و گزنه می توانیم تقویت سیستم ایمنی رو نام ببریم، ترکیب این دو گیاه بر روی سیستم ایمنی بدن تأثیر مثبت داشته و مانع از ابتلا به بیماری می شوند.

این چای تند زمستانی حاوی آهن و ویتامین c فراوان می باشد که در صورت ترکیب شدن به راحتی جذب بدن می شود.

برای این منظور 2 قسمت پودر خشک شده گیاه گزنه را با 2 قسمت غنچه گل محمدی و 1 قسمت پودر یا چوب دارچین ترکیب کنید. سپس به اندازه 4 فنجان آب داخل قوری ریخته و پس از داغ شدن آب 2 قاشق چای خوری از ترکیب را به آن اضافه کنید. بگذارید 20 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

چای سیاه و گل محمدی

این چای زمستانی نه تنها آسان بوده بلکه دارای عطر و طعم فوق العاده ای نیز می باشد که شیرینی آن نیز کاملا طبیعی است و خوراک روزهای سرد زمستان می باشد.

برای این منظور پس از جوش شدن آب داخل قوری حدود 2-3 دقیقه صبر کنید و سپس 1 قاشق چای سیاه و یک قاشق چای خوری نیز غنچه گل محمدی به آب اضافه کنید و بگذارید 5-10 دقیقه دم بکشد و سپس آن را نوش جان کنید.

می توانید با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری شیر بادام به این چای نیز از خواص بادام در فصل زمستان بهره مند شوید.

اکالیپتوس

اکالیپتوس خواص زیادی روی سیستم تنفسی دارد و انواع پاستیل های آن برای تسکین گلو بسیار مفید است. دمنوش این گیاه خواص ضدعفونی کنندگی قوی دارد و با سرفه، سرماخوردگی یا برونشیت مقابله می کند. با این حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون می تواند باعث مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ یا تحریک لوله ی گوارشی و مجاری صفراوی شود.

دمنوش نعناع و رازیانه و زنجبیل

نعناع گیاهی است که در هر خانه یافت می شود و می توان معجونی مخصوص سرماخوردگی های زمستان از آن تهیه کرد. دم نوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی موثر است. این دم نوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می شود، تاثیر بسیار دارد دم نوش نعناع بهبود دهنده حالت تهوع و تب بر است. یک قاشق غذاخوری نعنای خشک را با یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد آن را صاف کنید. سپس دوباره این دم نوش را به همراه برش های لیموترش، چوب دارچین و چند برش از زنجبیل و نبات دم کرده و فرصت دهید به خوبی دم بکشد. بهتر است این دم نوش را قبل از شام بنوشید. دم نوش نعناع انرژی فوق العاده ای در بدن ایجاد کرده و به گردش درمی آورد حال اگر این گیاه ر ا با رازیانه و زنجبیل ترکیب کنید این دمنوش معطر یکی از بهترین دمنوش های زمستانی برای رفع درد و نفخ های شکمی می باشد. کافیست یک قاشق چای خوری نعناع خشک، 1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل خشک شده و نصف قاشق چای خوری پودر یا دانه رازیانه را به آب داغ داخل قوری اضافه کرده و پس از 5 دقیقه میل کنید. به سرعت نفخ شکم شما درمان شده و سیستم ایمنی بدن شما نیز در برابر سرماخوردگی تقویت می شود.

دمنوش آویشن

نوشیدنی چای آویشن هم زمان با آغاز فصل پاییز نه تنها می تواند مقاوت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش دهد، بلکه روند بهبود سرماخوردگی را سرعت می بخشد. این دم نوش تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس است. در برخی از متون طب سنتی به خواص نوشیدن دم نوش آویشن برای کنترل میزان قند خون به عنوان یک درمان جانبی اشاره شده است آویشن شهرت فراوانی در تقویت و ضدعفونی کردن بدن دارد. این گیاه سرشار از روغن های ضروری است که عطر و طعم بی نظیری به غذاها می دهد. دمنوش آویشن برای باز شدن بینی بسیار مناسب است. این گیاه بخش ها و اعضای درونی بدن را تمیز و ضدعفونی می کند. اگر به شدت سرماخورده اید و سرفه امانتان را بریده است هر روز سه تا پنج فنجان دمنوش آویشن میل کنید. کافی است آویشن تازه تهیه کنید و در آب جوش انداخته و به مدت چند دقیقه دم کنید.
همچنین می توانید مقداری برگ آویشن و لیمو عمانی را در آب بجوشانید و صبر کنید تاخوب دم بکشد سپس آن را با کمی عسل و نبات مصرف کنید.

دمنوش مریم گلی

مریم گلی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی می باشد. برگ های این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی دارند به همین دلیل نوشیدن این دمنوش باعث تسکین گلو درد می شود. همچنین این دمنوش خلط آور است و نوشیدن آن در زمان سرماخوردگی مفید می باشد. 1 قاشق چای خوری از گیاه خشک شده مریم گلی را به 4 فنجان آب داغ اضافه کرده و بگذارید 10-15 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

موارد منع مصرف مریم گلی

نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است همچنین ممکن است مصرف زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج شود. در ضمن مصرف این دمنوش برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود.

دمنوش بادرنجبویه

گیاه بادرنجبویه در کاهش استرس، التیام زخم ها، درمان دندان درد، آسیب دیدگی گردن و درمان گوش درد مؤثر است. همچنین از این گیاه به عنوان دارویی برای درمان تب، سردرد، فشار خون بالا، کابوس های شبانه، آنفلوآنزا و حالت تهوع یاد می شود. البته یکی از مهم ترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خوی شما تأثیر می گذارد و بی حوصلگی تان را درمان می کند. از زمان های قدیم بادرنجبویه جزو گیاهان شناخته شده است و یونانیان به آن نام ملیس داده اند. باید بدانید که ابن سینا این گیاه را بادرنجبویه نامیده است چون برگ آن اگر فشرده شود بوی بادرنگ (لیمو) می دهد برای همین امروزه به آن سیترونل هم می گویند. این گیاه درمانگر و معطر برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. اگر دچار آنفلوانزا یا سرماخوردگی شده اید به سراغ این گیاه بروید. نقش این گیاه در درمان سرفه های شدید و تسکین مشکلات تنفسی موثر است. از این گذشته بادرنجبویه می تواند تب و مشکلات گوارشی را از بین ببرد. اگر استرس و فشارهای روحی تان زیاد است نیز می توانید به این گیاه اعتماد کنید. در این صورت شب ها قبل از خواب یک فنجان از این دمنوش میل کنید تا خواب راحتی داشته باشید.

دمنوش دارچین و عسل

دارچین یک ماده ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی است و با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند. دارچین در تقویت ایمنی بسیار قدرتمند است، برخی از مطالعات حتی نشان می دهد که ممکن است خطر ابتلا به ویروس HIV را کاهش دهد.

زمان نوشیدن دمنوش

گل، ساقه، برگ و همه قسمت های گیاه در دم نوش های فصلی سرما مورد استفاده قرار می گیرند اما در موارد کمی از ریشه گیاه برای درمان استفاده می شود. نوشیدنی ها به دو طریق، دم کردنی یا جوشیدنی تهیه می شوند. اگر بخواهیم دارویی با اثر قوی داشته باشیم، گیاه را می جوشانیم. زمان نقش مهمی در تاثیر گذاری این دم نوش ها روی بدن دارد. برای خوردن دم نوش های چهارگل بهترین زمان عصر است؛ چرا که بیشتر بیماری های فصل سرما در شب به اوج خود می رسند. سرفه، تب و آبریزش بینی در شب بیشتر نمایان شده و به اوج خود می رسند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟