به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از فارس، کارنامه اولیه آزمون سراسری سال 98 بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته و داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی اینترنتی www.sanjesh.org کارنامه خود را مشاهده کرده و از آن پرینت بگیرند.
* نحوه دریافت کارنامه
داوطلبان از اینجا می توانند کارنامه خود را دریافت کنند.
البته داوطلبان باید شماره پرونده، نام کاربری، رمز ورود و شماره شناسنامه یا شماره داوطلبی، نام خانوادگی، نام، شماره شناسنامه و سال تولد یا شماره پرونده، کد رهگیری و شماره شناسنامه را داشته باشند تا از یکی از سه طریق اعلام شده بتوانند کارنامه خود را مشاهده کنند.
* پس از دریافت کارنامه چه روندی باید انجام شود؟
در کارنامه ضمن اعلام رتبه، مشخص شده است که داوطلبان برای انتخاب رشته در کدام دانشگاه ها مجاز شده اند، بنابراین داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته های تحصیلی (رشته های با آزمون) هستند می توانند از روز یکشنبه 20 مرداد برای انتخاب رشته اقدام کنند.
* تأکیدات پیش از انجام انتخاب رشته
داوطلبان باید پیش از تکمیل فرم انتخاب رشته، دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی (شماره 2) را مطالعه کنند.
این دفترچه شامل بخش پیوست ها ( توضیحات و شرایط و ضوابط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی)، هم هست که برای هر یک از گروه های آزمایشی به تفکیک از صبح روز پنج شنبه 17 مردادماه بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد و داوطلبان باید این بخش را هم مطالعه کنند.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته شامل شرایط و ضوابط اختصاصی رشته های مختلف تحصیلی دوره های روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و توضیحاتی درباره نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته توسط داوطلبانی که براساس مندرجات کارنامه مجاز به انتخاب رشته در هر یک از دوره هاست.
داوطلبان می توانند کدرشته های انتخابی خود را ابتدا در فرم پیش نویس مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته درج کرده و پس از اطمینان از صحت کدرشته محل های انتخابی در روز یکشنبه 20 مردادماه که روز آغاز انتخاب رشته است، کدرشته های انتخابی خود را در فرم انتخاب رشته بازنویسی کنند.
* انتخاب رشته چگونه انجام می شود؟
داوطلبان از یکشنبه 20 مردادماه تا پنج شنبه 24 مردادماه مهلت دارند تا برای انتخاب رشته از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند.
بر اساس دستورالعمل نحوه انتخاب رشته اینترنتی با وارد کردن شماره پرونده، نام کاربری، رمز ورود و شماره شناسنامه یا شماره پرونده، کدرهگیری و شماره شناسنامه است.
داوطلبان باید کدرشته محلهای تحصیلی مورد علاقه خود را از رشته های تحصیلی گروه آزمایشی مجاز یا گروه های آزمایشی مجاز در دوره های مختلف روزانه، شبانه، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، دانشگاه پیام نور ثبت کنند.
بدیهی است پس از تائید نهایی کدرشته های انتخابی توسط داوطلب، شماره 15 رقمی توسط سیستم به عنوان رسید انتخاب رشته در اختیار داوطلب قرار داده می شود.
این رسید پس از انجام کامل مراحل و ارسال اطلاعات در یک صفحه مجزا ارائه می شود. داوطلبان باید توجه داشته باشند که فقط یک بار اجازه انتخاب رشته به هر داوطلب داده می شود، ضمناً پس از انتخاب رشته و دریافت رسید 15 رقمی نیز داوطلبان می توانند فرم انتخاب رشته خود را تصحیح یا ویرایش کنند.
* تسهیلات درنظر گرفته شده برای انتخاب رشته مطمئن
سامانه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش نیز به منظور راهنمایی و کمک به داوطلبان در انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1398 (برای رشته های با آزمون) از اوایل هفته آینده از طریق سایت سازمان سنجش در دسترس داوطلبان قرار می گیرد.
ویژه نامه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1398 شامل مطالب مفید و کاربردی درباره انتخاب رشته از جمله تشریح محتوای کارنامه آزمون، آشنایی با بومی گزینی، انواع سهمیه ها، استفاده از انتخاب رشته مجازی و نکته های مهم در انتخاب رشته اصلی تدوین و در اواخر این هفته منتشر می شود.
* علاقمندان به دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی، فرهنگیان و تربیت دبیر شهیدرجایی چه کنند؟
داوطلبانی که در زمان ثبت نام برای پذیرش در رشته های با آزمون دانشگاه پیام نور و دانشگاهها و موسسات غیرانتفاعی اعلام علاقمندی نکرده اند در این مرحله می توانند با پرداخت هزینه مربوط به علاقمندی به این دوره ها به مبلغ 138000 (یکصدو سی و هشت هزار) ریال از طریق سیستم پرداخت اینترنتی مندرج در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان (بخش خرید کارت اعتباری) برای انتخاب رشته از این دوره ها اقدام کنند.
داوطلبان علاقمند به پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تهران درصورتیکه مطابق کارنامه نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته های دانشگاه فرهنگیان وتربیت دبیر شهید رجایی شده اند در این مرحله می توانند با پرداخت هزینه مربوط به علاقمندی به رشته های این دانشگاهها به مبلغ 69000 (شصت و نه هزار) ریال از طریق سیستم پرداخت اینترنتی مندرج در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان (بخش خرید کارت اعتباری) نسبت به انتخاب رشته از این دانشگاهها اقدام کنند.
* نحوه انتخاب رشته دانشگاه آزادی ها
داوطلبان علاقمند به انتخاب رشته های تحصیلی مراکز و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی باید پس از اعلام نتیجه اولیه آزمون و دریافت کارنامه، برای اطلاع از زمان و نحوه انتخاب رشته از 20 مردادماه به سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی www.azmoon.org مراجعه کنند، انتخاب رشته برای رشته های دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از کد دسترسی مندرج در کارنامه اعلام نتایج اولیه آزمون بطور مجزا و از طریق دانشگاه مذکور انجام می پذیرد.
* انتخاب رشته برای ادامه تحصیل در کدرشته های بدون آزمون
پذیرش در رشته محل های صرفاً براساس سوابق تحصیلی توسط دانشگاه ها و مؤسسات پذیرنده در سال 1398 به صورت جدا از رشته محل های با آزمون و مستقل از این مرحله با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و با ملاک معدل کتبی دیپلم با توجه به نوع دیپلم داوطلب و رشته انتخابی وی انجام می شود.
داوطلبان (اعم از اینکه در آزمون سراسری ثبت نام کرده یا نکرده اند یا در جلسه آزمون حاضر یا غایب بوده اند) می توانند با مراجعه به سامانه پذیرش دانشجو صرفاً براساس سوابق تحصیلی مندرج در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان که از تاریخ 20 اسفندماه 97 فعال شده و هنوز فعال است، ثبت نام و انتخاب رشته کنند.
مهلت ثبت نام و انتخاب رشته این دوره ها برای این داوطلبان تا 28 شهریور است.
نتیجه نهایی آزمون سراسری سال 98 اواخر شهریورماه منتشر می شود.