پاییز در راه است و هوا به تدریج رو به سرما می رود. این موضوع برای خانم های باردار که دوست دارند همیشه پیراهن و دامن به تن داشته باشند، خبر چندان هیجان انگیزی نیست؛ چراکه از این پس مجبور می شوند انواع و اقسام شلوارهای بارداری را به کمد لباس خود اضافه کنند. در دوران حاملگی، پوست شکم کشیده شده و مستعد خارش و حساسیت می شود. بنابراین راحتی شلوار برای خانم های باردار یکی از مهم ترین مسائل در زمان خرید است. البته این موضوع دلیل نمی شود که شیک پوشی را فدای راحتی کنید؛ زیرا امروزه در طراحی شلوارهای بارداری، نیازهای مادر باردار طی هفته های بارداری مختلف در اولویت قرار داده می شوند. از شلوار با کش زیر شکم، روی شکم و کش های جانبی گرفته تا شلوارهای تطبیق پذیر مجهز به دکمه مخفی؛ شلوارهای بارداری در جنس های مختلف با کارایی متفاوت در بازار خرید موجود هستند و این موضوع خانم ها را در انتخاب خود دچار سردرگمی می کند. اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه با مطالعه این راهنما قبل از خرید با انواع انتخاب های موجود، مزایا و معایب هریک آشنا خواهید شد.
شلوار بارداری چیست؟
منظور از شلوار بارداری شلواری است که در دوران بارداری بانوان متناسب با سایز شکم و بزرگ شدنش، سایز شلوار هم تغییر می کند. و به عبارتی تا پایان 9 ماه بارداری قابل استفاده می باشد. این شلوار ها در دو جنس کتان و جین وجود دارند که شما باید طبق سلیقه و نیاز خود انتخاب کنید که چه جنسی بپوشید.
دلایل استفاده از شلوار بارداری
شلوار بارداری، شلواری است که دور کمر آن یا دارای کش و یا دکمه دار است. با خرید شلوار بارداری می توانید این شلوار را تا ماه نهم که شکم بزرگ می شود، استفاده نمایید اما چرا باید از شلوار بارداری بهره ببریم:
- شما با پوشیدن شلوار بارداری می توانید احساس راحتی بیشتر نمایید.
- قسمت شکم، شلوار بارداری گشاد است و هیچ گونه فشاری به جنین وارد نمی کند.
- با خرید شلوار بارداری دکمه دار می توانید سایز آن را متناسب با بزرگی شکمتان تنظیم کنید.
- شلوار بارداری در جنس های مختلفی وجود دارد، پس با خرید شلواربارداری، می توانید شیک پوشی خود را حفظ نمایید.
- با پوشیدن شلوار بارداری هنگام انجام سونوگرافی، می توانید تنها قسمت روی شکمتان را پایین بیاورید تا سونوگرافیست به راحتی این کار را برایتان انجام دهد.
- با استفاده از شلوار بارداری می توانید فعالیت های روزمره خود را به آسانی انجام دهید.
کی شلوار بارداری بخریم؟
در پایان ۳ ماهه اول بارداری بیشتر خانم ها احساس می کنند در لباس های فعلی شان راحت نیستند. با این حال تمایل چندانی ندارند تا برای لباس های بارداری هزینه کنند زیرا از یک طرف قیمت این نوع لباس ها کمی بالاست، از سوی دیگر فکر می کنند نهایتا ۶ ماه می توانند از آنها استفاده کنند اما قرار نیست به محض زایمان کردن این لباس ها را کنار بگذارید چون مسلما چند ماهی طول می کشد تا به سایز قبلی خود برگردید و در طول شیردهی وقتی هنوز اضافه وزن دارید و شکمتان کمی بزرگ است، این لباس ها همچنان به کارتان می آید. شاید از خرید برخی لباس های مخصوص بارداری بتوان صرف نظر کرد اما شلوار بارداری لازم است و از آنجا که تمام طول بارداری استفاده می شود، باید درست انتخاب شود. طی سال های اخیر، انواع شلوارهای بارداری به بازار آمده که انتخاب را کمی سخت می کند.
انواع مدل های شلوار بارداری
به غیر از جنس شلوارهای بارداری مدل های مختلفی نیز وجود دارد که در این قسمت از راهنمای خرید شلوار بارداری به تشریح هر کدام می پردازیم تا شما بتوانید به درستی انتخاب کنید. در کل دو مدل رایج شلوار کشی و شلوار دکمه ای وجود دارد.
مدل کمربند کشی
این نوع شلوارها دارای یک کمربند کشی بر روی خود هستند که در قسمت زیر شکم خانم های باردار قرار می گیرند. استفاده از این شلوارها در ماه های بالا حاملگی ممکن است خیلی راحت نباشد.شلوارهای کش دار به دلیل اینکه در دور کمر آن از کش ساخته شده و به صورت کشی تغییر سایز پیدا میکند، راحتتر هستند و فشاری به شکم و جنین وارد نخواهد شد. اکثرا بانوان از این مدل استفاده می کنند
مدل کش از بغل
خانم هایی که تمایل به استفاده از شلوارهای بزرگ و گشاد بارداری ندارند و حتی می خواهند تا مدتی بارداری خود را از دیگران پنهان کنند، می توانند از این شلوارها که اصولا کش به کار رفته در طراحی آن ها در قسمت جیب های آن است، استفاده نمایند.نشستن و برخاستن با این شلوارها که فاق کوتاهی دارند، دشوار است.
مدل کش از روی شکم
این مدل از شلوار ها حالت کشی هستند و دور کمر آنها در قسمت شکم؛ دارای کش می باشد و تمام سطح شکم خانم های باردار را در بر می گیرد.وجود کش مانع از فشار وارد کردن به جنین درون شکم خواهد شد و در نتیجه برای انجام فعالیت های روزانه مناسبند.
مدل دکمه ای
شلوار کشی فقط در دوران بارداری قابل استفاده خواهد بود اما اگر می خواهید که شلواری را خریداری کنید که بعد از بارداری تان هم بتوانید به راحتی از آن بهره ببرید، شلوار مدل دکمه ای بخرید. این شلوار در قسمت جلویی چند دکمه دارد که متناسب با بزرگ شدن شکم در هر مرحله می توانید، دور کمر آن را تنگ یا گشاد نمایید.
لگینگ حاملگی
این مدل از شلوارها در مدل های کش زیر شکمی، کش روی شکمی و کش از پهلو طراحی و تولید می شوند و از محبوب ترین شلوارهای مخصوص حاملگی در میان خانم ها بحساب می آیند. این شلوارها اغلب جنس نازکی داشته و برای فصل سرما مناسب نیست. تنوع طرح و رنگ بسیار بالای این نوع شلوارها سبب شده بتوان از آن ها حتی در مهمانی های رسمی نیز استفاده کرد.
چه نوع شلوار بارداری مناسب و سالم تر است؟
انواع کلاسیک شلوار بارداری بسیار راحت است و به جای کمر نواری از جنس ژرسه دارند که دور تا دور شکم را می گیرد و تا بالای ناف کشیده می شود. این نوع شلوارها در زمستان به گرم ماندن شکم کمک می کنند و محافظ مناسبی برای پوست شکم در برابر آسیب ها هستند. خانم ها در تابستان می توانند این نوار را تا کنند و روی باسن بکشند تا مدل شلوار عوض شود.برخی خانم ها که با شلوارهای فاق بلند راحت نیستید، می توانند شلوارهایی را انتخاب کنند که بدون کمر هستند یا کمرهای کشی باریک دارند که زیر شکم قرار می گیرد.
شلوار بارداری کلاسیک بهتر است یا شلوارهای جدید فاق کوتاه؟
انواع کلاسیک شلوار بارداری نواری از جنس ژرسه به جای کمر دارند که دور تا دور شکم را می گیرد و تا بالای ناف کشیده می شود. این نوع شلوارها بسیار راحت است و کش یا دکمه های کنار شلوار امکان تغییر سایز را فراهم می کند. مخصوصا در زمستان، این نوع شلوارها به گرم ماندن شکم کمک می کنند و حتی محافظ مناسبی برای پوست شکم است که در طول بارداری در معرض انواع آسیب هاست. برای خانم هایی که در تابستان باردارند و احساس می کنند این نوار گرمشان می کند، راه حلی وجود دارد؛ کافی است نوار را تا کنند و روی باسن بکشند تا مدل شلوار عوض شود.
اما اگر با شلوارهای فاق بلند راحت نیستید، می توانید انواعی را انتخاب کنید که یا بدون کمر هستند یا کمرهای کشی باریک دارند که زیر شکم قرار می گیرد. این شلوارها کش قابل تنظیم دارند تا با بالا رفتن سن بارداری بتوان میزان سفتی آنها را تنظیم کرد. استفاده از این نوع شلوارها معمولا به خانم هایی توصیه می شود که زایمان کرده اند و هنوز اضافه وزن بارداری دارند.
جنس های مختلف شلوارهای بارداری
اولین معیار در انتخاب شلوار بارداری، راحتی است. اگر در تابستان باردار شده اید، به دنبال شلواری باشید که سبک، خنک و از جنس ژرسه، نخ یا کتان است. اگر در زمستان باردار شده اید، شلوارهای گرم تر و ضخیم تر را انتخاب کنید.در ادامه جنس های مختلف شلوار بارداری را معرفی می کنیم.
شلوار جین
اگر به پوشیدن شلوار جین علاقمند هستید، در دوران بارداری شلوار جین بارداری بپوشید که حالت لی دارد و به رنگ های آبی روشن یا آبی تیره در بازار موجود هستند.
شلوار کتان
این نوع شلوارها نسبت به مدل جین راحت ترند و با انتخاب این نوع شلوارها خانم های باردار می توانند احساس راحتی بیشتری داشته و فعالیت های روزمره خود را به آسانی انجام دهند.
راهنمای خرید شلوار بارداری
اکثر زنان می توانند سه یا چهار ماه اول از دوران بارداری خود را بدون خرید لباس جدیدی پشت سر بگذارند. با این حال، اگر شکم مادری از ماه های اول دوران بارداری بزرگ شود، او نیاز به خرید برخی از لباس های مخصوص دوران بارداری، به ویژه شلوار حاملگی را احساس خواهد کرد.
به سایز شلوار توجه کنید
به سایز شلوار توجه کنید، سایز کمر شلوار بارداری و اندازه ی ران ها و باسن هم باید متناسب با استایل شما باشد. همانطور که در ابتدای این بخش اشاره کردیم شما باید با پوشیدن این شلوار احساس راحتی نموده و به آسانی بتوانید بنشیند و بلند شوید. از خرید لباس های بزرگتر از اندازه تان جدا خودداری کنید که خیلی بد بر روی بدنتان خواهد ایستاد.
به جنس شلوار توجه کنید
شلوارهای بارداری می توانند از انواع مختلف پارچه های نخی، کتان، جین و … طراحی و دوخته می شوند. در فصل تابستان شلواری را انتخاب کنید که جنس خنک داشته باشد و باعث حساسیت پوستی شما نشود.
به قیمت شلوار بارداری توجه کنید
برای خرید هر نوع پوشاکی باید به قیمت آن توجه کنید. در تعیین قیمت شلوار بارداری عوامل مختلفی چون جنس، مدل، کیفیت و… اثرگذار هستند.
کیفیت دوخت شلوار را در نظر بگیرید
توجه به کیفیت دوخت محصول فاکتور مهم بعدی در خصوص خرید شلوار حاملگی است. کیفیت دوخت شلوار بارداری باید بدون عیب و نقص باشد، تا زیبایی تیپ و ظاهر شما را چند برابر کند.باید کیفیت دوخت شلوار بارداری بالا باشد تا با گذر زمان و استفاده های طولانی سبب ایجاد مشکل برای مادران باردار نشود.
نوع و مدل شلوار دلخواهتان را انتخاب کنید
قبل از خرید شلوار بارداری نوع و مدل شلواری که می خواهید انتخاب نمایید را باید مشخص کنید. بعضی از مدل های شلوار بارداری هم کاملا آزاد هستند و قسمت بالا و پایین آن یکنواخت است اما برخی دیگر دارای دمپا تنگ یا گشاد هستند.
رنگ شلوار را هماهنگ با استایلتان انتخاب کنید
شلوار بارداری در رنگ های مختلفی وجود دارد. در تابستان می توانید شلوار بارداری رنگ روشن و در زمستان رنگ تیره انتخاب کنید. دقت کنید رنگ شلوارتان باید به گونه ای باشد که بتوانید آن را به آسانی با انواع مانتو و شومیز ست کنید.
نکات مهم دیگر درباره خرید شلوار بارداری
- در انتخاب شلوار بارداری، به راحتی آن بیش از سایر معیارها توجه کنید.
- اگر در تابستان باردار شده اید، به دنبال شلواری باشید که سبک، خنک و از جنس ژرسه، نخ یا کتان است.
- اگر در زمستان باردار شده اید، شلوارهای گرم تر و ضخیم تر را انتخاب کنید.
- شلوار خیلی بزرگ نخرید زیرا نمای زیبایی نخواهد داشت.
- شلوارهای بارداری فاق کوتاه معمولا مناسب فصل گرم هستند.