به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، قبل از آن که درباره مزیت و برتری بورس یا بانک شناخت بهتری داشته باشیم، بهتر است با ماهیت کلی هر کدام تا حدی آشنا شویم.
بطور کلی اگر از افراد مختلف بپرسید که سرمایه گذاری در بورس یا بانک چه تفاوتی دارد، بیشتر آن ها بورس را پیشنهاد می دهند. ولی بد نیست بدانیم که این راه حل و البته بر اساس میزان پول سپرده، ممکن است تغییر کند.
به همین دلیل است که قبل از سرمایه گذاری باید شرایط بازار، شرایط تولید ملی یا صادرات و واردات به علاوه سیاست گذاری های بورس با بانک را بررسی و بر اساس میزان سپرده ای که مد نظر دارید، اقدام کنید.
سرمایه گذاری در بانک
در مورد بانک ها، می توانید آن ها را یک قرض گیرنده تصور کنید که پول شما نزد آن ها امانت است و اجازه دارند با پول شما کار کنند و به همین دلیل، مبلغی به عنوان سود سالیانه یا نرخ بهره به شما بپردازند.
معمولا نرخ بانکی بین ده تا بیست درصد متفاوت است و بستگی به بانک محل سپرده شما و مدت زمان سپرده گذاری دارد. بدون شک هر چه مقدار سرمایه گذاری طولاتی تر باشد، سود بیشتری به سپرده تعلق می گیرد.
در حال حاضر میزان سود یا نرخ بهره بانکی بر اساس ضوابط و بخشنامه های بانک مرکزی، مشخص و ابلاغ می شود و عموم مردم می توانند در بازه های زمانی مختلف از این نرخ اطلاع پیدا کنند.
هرچند نباید نادیده گرفت که تغییرات نرخ سود بانکی نیز به نوعی همان بی ثباتی خطرناک و از بین رفتن اعتماد و قدرت برنامه ریزی را به دنبال دارد.
به نظر می رسد سپرده گذاری بانکی برای کسانی مناسب تر است که تمایل چندانی به خطر پذیری مالی و فعالیت با سرمایه خود ندارند و ترجیح می دهند آن را در جای امنی گذاشته و با میزان دریافت منظم و به مبلغ مشخص، زندگی خود را بگذرانند.
سرمایه گذاری در بورس
بر خلاف این گروه، اگر کسی به میزان مشخص و یکنواختی از درآمد قانع نیست و می خواهد همواره شانسی برای افزایش سود خود داشته باشد، بهتر است در بورس سرمایه گذاری کند.
البته این کار به آسانی سرمایه گذاری در بانک نیست و باید دوره های خاص آشنایی با بورس گذرانده شود و یکنفر به عنوان کارگزار، برای پایش سرمایه مشخص شود.
یکی از مهم ترین نکات برای سود آوری سپرده در بورس، داشتن بخشی از هوش مالی و زیرکی کار با سرمایه است.
در بورس باید همواره مراقب سرمایه خود باشید و نوسانات و شرایط بورس و افزایش یا رکود سهام هر شرکت را دنبال کنید. به همین دلیل هیچ تضمینی برای سود آوری ممتد سپرده ها در بورس وجود ندارد و به عبارت بهتر، گاهی ممکن است دچار ضرر بشوید.
این وضعیت را می توان با پس انداز در بانک که سود ثابت و تضمین شده ای دارد مقایسه کرد. پس اگر حوصله تحلیل و ارزیابی وضعیت بازار بورس و تغییرات استراتژیک و ریسک پذیری مالی ندارید، بهتر است به همان سود بانکی اکتفا کنید.
در حالی که سود بورس برای آن گروه از افراد خطر پذیر، قابل مقایسه با سود بانکی نیست و مراتب بیشتر است. در واقع افرادی که ریسک حضور در بورس را می پذیرند ساده تر می توانند به سودهای بیشتر دسترسی پیدا کنند.
چند نکته برای تصمیم گیری سرمایه گذاری در بانک یا بورس
نکته مهم دیگر، کاهش ارزش پول پس از مدت زمان مشخص در بانک است. به ویژه در کشوری مثل ایران که تورم تبدیل به بخش اجتناب ناپذیر ساز و کار های اقتصادی شده است، پس از حدود چهار یا پنج سال ماندن سرمایه در بانک، ارزش آن به مراتب کمتر شده و لذا بازدهی کمتری در مقایسه با بورس خواهد داشت.
هر چند وضعیت بازار بورس بر اساس نوسانات پول و ارزش سهام ها و همچنین میزان سپرده شما تغییر می کند، با این حال در بلند مدت می تواند بسیار بیشتر از بانک سود آوری داشته باشد.
به این ترتیب، در صورتی که مایل هستید با بخشی از پول خود خطر پذیری کنید و به سود نسبتا زیاد برسید، بهتر است قبل از سرمایه گذاری، به خوبی با رفتار های خاص سهام ها و شرکت ها آشنا شوید و ترفند ها و آداب بازار بورس یا یاد بگیرید.
علاوه بر این، فراموش نکنید که شکست ها و ضرر ها در بورس کاملا عادی هستند و نباید پر توقع و عجولانه منتظر سود هنگفت باشید.
عوض، جایی که به نظر خطر کمتری دارد، با کوچکترین تغییر محل سرمایه را عوض می کنند.