دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / بیماری ها و راههای درمان /

درمان ارتودنسی دندان و عوارض آن 

چهارشنبه، 01 آبان 1398
درمان ارتودنسی، راهیست برای صاف کردن و حرکت دادن دندان ها برای بهبود ظاهر و کارکرد آنها همچنین، باعث کمک به سلامتی طولانی مدت دندانها ، لثه و مفاصل فک با وارد کردن فشار کمی به کل دندانها میشود.

درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی یک درمان دندانپزشکی است برای اینکه دندان ها را در دهان با وارد آوردن فشار نسبتاً کمی به تمامیِ آن ها حرکت دهیم. هدف از حرکت دندان ها در دهان این است که دندان هایی که به شکلی مرتب و صاف رویش نیافته اند را در وضعیت مطلوب تری قرار دهیم. پس از اینکه دندان ها در وضعیت مناسب خود در دهان قرار گرفتند می توان تضمین کرد که عملکرد فک و دهان، لثه و طول عمر دندان ها بسیار بیشتر خواهد شد.
گاهی نیز قرار نگرفتن درست دندان ها در دهان باعث فشارهای چندین برابر به عضلات فک و دهان می شود. از عوارض بد و دردآور این پدیده سردرد های بسیار شدید است. ارتودنسی وضعیت فک و عضلات دهان را نیز به شکلی مطلوب در می آورد تا این مشکلات نیز از بین بروند.گذشته از اینکه ارتودنسی می تواند به سلامت دهان و دندان شما کمک کند، عاملی موثر در افزایش زیبایی شما و در نتیجه اعتماد به نفس نیز هست.

بهترین سن برای اردتودنسی

بهترین زمان در حالت کلی ، در دوران کودکی است، اما بزرگسالان هم قادر به انجام ارتودنسی هستند و در سنین بالاتر هم این کار را انجام میدهند سن اهمیت کمتری، نسبت به داشتن تعداد مناسب دندان ها دارد. در کودکان ، باید صبر کرد تا تعداد کافی و مناسبی از دندان ها در بیایند و بعد شروع به درمان ارتودنسی کرد پس به طور طبیعی و معمول بهترین زمان برای شروع به مراقبت های مربوط به زیبایی و نظم دندان ها یا همان ارتودنسی که بهترین و بالاترین نتیجه مثبت را خواهد داشت؛ گفتنی است زمان آغاز دیده شدن بی نظمی در دندان هاست که همان زمان ریخته شدن دندان های شیری و اتمام رشد دندان های دائمی است.

سازمان دندانپزشکان آمریکا بهترین زمان برای معاینات دندان پزشکی را سن 7 سالگی و بهترین زمان برای آغاز ارتودنسی البته بعد از تشخیص به نیاز 8-9 سالگی می دانند چرا که در این سن طیف رشد مجدد و تغییرات دندان ها قابل تشخیص است و اگر مشکلی در شکل دندان ها و یا حتی سلامت آنها وجود داشته باشد در بهترین زمان تشخیص داده می شود.

در این سنین به دلیل شروع رشد دندان های آسیاب بزرگ دندانپزشک توانایی ارزیابی حالات و فرم بندی دندان ها را دارد و به راحتی می تواند تشخیص دهد که فک بالا و پایین در چه زاویه ای نسبت به عقب و جلو بودن قرار خواهند گرفت.

نظر کلی دندانپزشکان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکایی بر این است که حداکثر فرصت زمانی تا 10 و تعداد معدودی تا 12 سال است و بعد از آن نتیجه دلخواه به راحتی حاصل نمی شود و بعد از این سنین رشد دندان ها و فک تا حد بالایی کامل شده اند.

ارتودنسی در سنین بالا و بزرگسالان

بسیاری افراد در سنین بالاتر تصمیم به انجام ارتودنسی می گیرند که این افراد باید توجه داشته باشند که رشد فک و دندان ها به پایان رسیده است و انجام هر کاری در این سن ممکن نیست اما اگر ارتودنسی در این سنین با هدف ردیف کردن دندان ها باشد قابل انجام است البته به شرطی که لثه های سالمی داشته باشند پس مرتب کردن دندانها در سنین بالا با توجه به داشتن لثه های سالم علاوه بر پیچیدگی بیشتر قابل انجام است اما تغییرات در فک امکان پذیر نمی باشد.

مراحل مختلف ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان روشی است که می تواند کلیه ناهنجاری های موجود در ترتیب قرار گرفتن دندان ها و یا مشکلات فک را برطرف سازد. این روش که روشی ثابت شده و تقریبا قدیمی است معمولا بین 6 تا 30 ماه زمان لازم دارد تا بتواند ایرادات موجود در فک و دندان بیمار را برطرف سازد. مراحل مختلف ارتودنسی دندان، بسته به شدت ناهنجاری در فرد متفاوت است. پزشک متخصص ارتودنسی پس از معاینه اولیه و بررسی ایرادات می تواند درباره مراحل مختلف و همچنین هزینه ارتودنسی به بیمار خود اطلاعاتی دهد. همکاری بیمار، مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی و همینطور رعایت بهداشت دهان و دندان، اهمیت به سزایی در تکمیل روند درمان دارد.

قالب گیری برای ارتودنسی دندان

اولین مرحله از ارتودنسی دندان، مرحله قالب گیری است که در این مرحله متخصص ارتودنسی پس از معاینات دقیق بالینی و رادیوگرافیک از دندان های بیمار قالب گیری می کند تا وضعیت دندان ها را در ابتدای درمان ارتودنسی ثبت نماید.

تصویربرداری در ارتودنسی دندان

در این مرحله از ارتودنسی دندان، بیمار باید طبق تشخیص متخصص ارتودنسی مراحل زیر را انجام دهد:

عکس رادیولوژی: OPGیکی از رادیوگرافی های ضروری جهت شروع درمان ارتودنسی می باشد که به وسیله آن، متخصص ارتودنسی قادر به دیدن دقیق ریشه دندان ها می باشد و می تواند کلیه دندان ها را از لحاظ سلامت کلی مورد ارزیابی قرار دهد.

لترال سفالومتری: این رادیوگرافی جهت بررسی موقعیکین تهیه می شود و از ملزومات شروع یک درمان ارتودنسی صحیح می باشد. با بررسی این رادیوگرافی، متخصص ارتودنسی می تواند کلیه مشکلات اسکلتی بیمار را تشخیص دهد و در مورد طرح درمان مناسب وی تصمیم گیری کند.

فتوگرافی (عکس رنگی): این تصاویر جهت بررسی وضعیت بافت سخت و نرم داخل دهان و ارزیابی شاخص های زیبایی صورت در ابتدای درمان ارتودنسی تجویز می شود.

معاینه بیمار در ارتودنسی دندان

در این مرحله از ارتودنسی دندان، فک بیمار مجدد توسط متخصص ارتودنسی مورد بررسی قرار می گیرد. پزشک متخصص با درنظر گرفتن هزینه ارتودنسی به صورت تقریبی و همچنین زمان بندی احتمالی و توضیح انجام روش های موجود در ارتودنسی دندان، بیمار را در جریان کلیه مراحل و اقدامات و هزینه های ارتودنسی قرار خواهد داد.

قرار دادن بریس (براکت) در دهان برای ارتودنسی دندان

اگر بیمار گزینه ارتودنسی نامرئی را انتخاب کند، پس از قالب گیری و انجام عکس برداری های لازم، علی رغم پرداخت هزینه ارتودنسی بیشتر می تواند تنها در 20 الی 30 دقیقه حضور در مطب، ارتودنسی دندان را انجام دهد. در غیر اینصورت جلسه مربوط به چسباندن بریس ها (براکت ها) در دهان حدود 2 ساعت زمان می برد. متخصص ارتودنسی دقت و زمان بسیار زیادی را در این مرحله برای قرار دادن براکت ها بر روی هر یک از دندان ها می گذارد.

تنظیم جلسات برای مراحل ارتودنسی دندان

متخصص ارتودنسی پس از قرار دادن براکت ها (بریس ها) در دهان بیمار جلساتی را طبق برنامه زمان بندی تنظیم می کند. این جلسات برای مشاهده روند پیشرفت درمان بیمار و تنظیم حرکات دندانی است. در طول هر یک از جلسات متخصص ارتودنسی مجدد نیروی لازم برای حرکت دندان ها را تنظیم می کند.

استفاده از نگه دارنده و خارج کردن بریس از دهان

در طول درمان ارتودنسی دندان، مراجعات منظم و دقیق به متخصص ارتودنسی جهت کسب نتایج ایده آل و دستیابی به لبخندی زیبا اهمیت زیادی دارد. پس از پایان مراحل ارتودنسی دندان و پرداخت هزینه های ارتودنسی، بریس ها از دهان خارج شده و پس از آن استفاده از نگه دارنده دندان برای ثابت نگه داشتن وضعیت دندان ها و فک بیمار آغاز می گردد.

پس از انجام ارتودنسی دندان توسط متخصص ارتودنسی، بیمار می تواند با استفاده از روش های مختلف زیبایی اقدام به سفید کردن دندان ها (بیلبچینگ) کند تا زیبایی لبخندش دوچندان شود.

مدت زمان درمان

ممکن است طول دوره درمان از آن چیزی که پیش بینی شده کوتاه تر یا طولانی تر شود. درمان معمول ارتودنسی که به طور صحیح و کامل انجام می شود در اغلب موارد بین ۱۸ تا ۲۴ ماه خواهد بود.

تمیز نگه داشتن دندان ها بعد از ارتودنسی

از یک خمیر دندان با فلوراید و یا یک دهانشویه با فلوراید، به عنوان یکی از مواد اصلی برای شستشو مواد غذایی داخل دهان، استفاده کنید این راه حلی مناسب ،برای مواد ی که حتی مسواک هم قابل پاکسازی آنها نیست می باشد .

هر دندان با سیم کشی را ، با دقت از بالا تا پایین و از قسمت انتها ی دندان ها به بالا ؟به آرامی مسواک بزنید بعد از اینکه همه ی دندان های خود را با مسواک خوب شستید ، از قلم موی بین دندان استفاده کنید که این را از پایین به بالا و سپس از پایین بین دو سیم کشی به بالا حرکت دهید .

اطمینان حاصل کنید ،که تمام سطوح را کاملا خوب تمیز کرده اید و بعد به سراغ بخش بعدی بروید این عمل را تا زمانی که تمام دندان ها کاملا تمیز شده اند، تکرار کنید.

سخن پایانی

ارتودنسی یکی از دمان های پیشرفته ای است که انجام آن حتماً در زندگی شما نقش مهم و به سزایی خواهد گذاشت. اگرچه ممکن است سن ایده آل برای انجام درمان ارتودنسی را رد کرده باشید، اما یک متخصص ارتودنسی خوب حتماً می تواند برای شما کارهایی را بکند که دیگران نمی توانند. بنابراین حتماً تمام متخصصین ارتودنسی موجود را با دقت بررسی کنید و از بین آن ها بهترین انتخاب کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
مراحل اکسپت مقاله
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه