به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از بهداشت نیوز، دکتر فروزان پاسالار امروز در سمینار بزرگ هیپنوتیزم و روان که در تالار رودکی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: هیپنوتیزم در همه جا کاربرد دارد و نمی توان جایی را پیدا کرد که هیپنوتیزم کاربرد نداشته باشد.
وی ادامه داد: وقتی با هیپنوتیزم آشنا می شوید متوجه خواهید شد که در کل زندگی افراد جای دارد؛ مثلا در پزشکی، دندان پزشکی، مامایی، روان شناسی ، حتی در ارتباطات بین فردی، افزایش عملکرد ورزشی و علمی نیز کاربرد فراوان دارد.
دبیر انجمن هیپنوتیزم خراسان رضوی افزود: در واقع هیپنوتیزم تبدیل هر تلقینی به القاء است. یعنی هر جایی که به فرد تلقینی داده می شود و آن فرد می پذیرد این به معنی القاء شدن است. مثلا وقتی به فردی دستور رفتن به پارک را می دهیم و آن فرد قبول می کند این یعنی فرد هیپنوز شده است.
پاسالار عنوان کرد: در بحث روان شناسی اختلالات بسیاری وجود دارد که ما می توانیم از هیپنوتیزم استفاده کنیم. هیپنوتیزم درمان نیست بلکه هیپنوتیزم بستری را فراهم می کند که تفکر نقاد را تا حدودی بتوانیم دور بزنیم و تکنیک های روان شناختی را که آموختیم تحت هیپنوز کار کنیم. به همین ترتیب هر رویکردی را می توانیم تحت هیپنوز کار کنیم.
اختلالات اضطرابی به راحتی با هیپنوتیزم درمان می شود
وی افزود: وقتی فرد تحت هیپنوزقرار می گیرد سطح تلقین پذیری فرد بالا می رود بنابراین تاثیرگذاری بر فرد بیشتر می شود. به خصوص اختلالاتی که بر پایه اضطراب است خیلی می تواند کمک کند.
دبیر انجمن هیپنوتیزم خراسان رضوی با اشاره به اینکه «ممکن نیست روان شناسی باشد که هیپنوتیزم بلد نباشد»، خاطرنشان کرد: وقتی فردی اضطراب زیادی داشته باشد؛ یعنی به میزان قابل توجهی در سمپاتیکش است و روان شناسان آن فرد را به پاراسمپاتیک هدایت می کنند.
پاسالار در مورد تصویرسازی ذهنی گفت: فردی که از صحبت کردن در جمع ترس دارد و نمی تواند در جمع حرف بزند مشکل آن فرد ترس از تپق زدن در جمع است. بنابراین با تصویرسازی می تواند این اختلال را درمان کند. پس به جای هیپنوتزم میتوانیم کلمه تصویر سازی را به کار ببریم.
وی ادامه داد: درمان فوبیا حساسیت زدایی است و اولین مرحله حساسیت زدایی تصویر سازی است که این همان هیپنوتیزم است. هرجا اختلال فرد مربوط به یک تصویر باشد؛ مثلا شکست در یک مبارزه به راحتی با هیپنوتیزم قابل درمان است.
دبیر انجمن هیپنوتیزم خراسان رضوی در مورد محدودیت در هیپنوتیزم افزود: محدودیت هایی در هیپنوتیزم وجود دارد؛ مثلا اختلالات وسواسی و افرادی که تلقین پذیر نیستند به خوبی هیپنوز نمی شوند.
هیپنوتیزم اوج ارتباط درمانی است
پاسالار در خصوص ممنوعیت های هیپنوتیزمی افزود: دومورد از ممنوعیت های خیلی بزرگ در هیپنوتیزم وجود دارد؛ یکی هیپنوز صحنه است؛ یعنی باید هیپنوتیزم به صورت علمی باشد و روان شناسان حق ندارد به صورت نمایشی هیپنوتیزم انجام بدهند زیرا هدف معرفی خود فرد است نه عملکرد. ممنوعیت بعدی در جایی است که فرد فقط به تنهایی هیپنوتیزم یاد داشته باشید بدون هیچ دانش دیگری اعم از روان شناسی یا پزشکی.
وی خاطر نشان کرد: به قول اساتید هیپنوتیزم اوج ارتباط درمانی است؛ یعنی داشتن اعتماد کامل به روان شناس است.