به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از دلگرم، هندوانه یک منبع طبیعی غنی از سیترولین است و سیترولین به عنوان یک اسید آمینه مؤثر بر درمان اختلال نعوظ شناخته می شود. نقش ویاگرا افزایش جریان خون به آلت تناسلی است که در نهایت باعث افزایش توانایی انسان در ایجاد حالت نعوظ و حفظ حالت آن برای بلندمدت است.
اسید آمینه سیترولین هم می تواند هم این کار را انجام دهد، البته روش کار آن نسبت به ویاگرا یا حتی دستگاه وکیوم آقایان متفاوت است.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که بدن توانایی تبدیل سیترولین به یک اسید آمینه دیگر به نام آرژنین را دارد. آرژنین هم در یک فعل و انفعال بدن تبدیل به اسید نیتریک می شود. نیتریک اسید باعث افزایش عرض و ظرفیت عروق خونی می شود. در نتیجه جریان خون در بدن و در آلت تناسلی افزایش می یابد و این به درمان اختلال نعوظ کمک می کند.
از آنجایی که حجم بیشتر هندوانه را آب تشکیل می دهد، طبیعی است که بیشترین غلظت سیترولین در آب هندوانه باشد. بنابراین مردانی که از هندوانه به عنوان یک ویاگرای طبیعی استفاده می کنند، در صورت مصرف آب هندوانه ممکن است نتیجه بهتری هم دریافت کنند.
آیا هندوانه می تواند به درمان اختلال نعوظ کمک کند؟
تحقیقات علمی در این زمینه چه می گویند؟
تحقیق در مورد اثر سیترولین و هندوانه در درمان اختلال نعوظ جدید است و اکثر مطالعات صورت گرفته در آن در حجم کوچک و در حیوانات دیده شده است. بنابراین خیلی زود است که در مورد قطعی بودن انجام این روش بحث کنیم و آن را به عنوان یک ویاگرای طبیعی معرفی کنیم.
تحقیقات اولیه امیدوار کننده هستند، اما خطراتی در ارتباط با مصرف بیش از حد هندوانه وجود دارد که ممکن است تبعات منفی هم داشته باشد.
این موضوع باعث شد که به سراغ تحقیقات علمی در این زمینه برویم:
در سال ۲۰۱۱، ۲۴ مرد مبتلا به اختلال نعوظ خفیف به مدت یک ماه تحت تأثیر درمان مکمل سیترولین قرار گرفتند. نتایج بررسی نشان داد که نیمی از مردانی که سیترولین مصرف می کردند، پیشرفت هایی در زمینه حفظ حالت نعوظ داشتند. جالب تر اینکه مردانی که از سیترولین استفاده می کردند تمایل به رابطه جنسی بیشتری داشتند. خوشبختانه در هیچ کدام از مردان عوارض جانبی خاصی گزارش نشد.
در سال ۲۰۱۳، تأثیر ماده آرژنین بر افزایش خونرسانی در آلت تناسلی موشهای صحرایی مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که این مکمل سیترولین باعث بهبود عملکرد نعوظ در موش های صحرایی شد.
در سال ۲۰۱۴، موش های نر تحت درمان با عصاره هندوانه قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که مصرف هندوانه باعث افزایش تمایل موش های نر به رابطه جنسی شود و آنها احساس می کردند که این یک روش برای درمان اختلال نعوظ می تواند باشد.
در سال ۲۰۱۷، ۱۲۲ مرد مبتلا به اختلالات نعوظ تحت تأثیر دو اسید آمینه سیترولین و آرژنین قرار گرفتند و نتایج نشان می داد که افزایش سطح این دو اسید آمینه می تواند عملکرد نعوظ آنها را بهبود ببخشد. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که هندوانه می تواند به طور مستقیم بر اختلالات نعوظ تأثیر داشته باشد.
متاسفانه اداره غذا و داروی ایالات متحده و وزارت بهداشت هنوز تأثیر سیترولین به عنوان درمان اختلال نعوظ را تأیید نکرده اند. بنابراین آزمایشات بیشتری نیاز است تا پزشکان از این روش به عنوان یک راهکار درمانی استفاده کنند.
نکته جالبی که در نتایج آزمایشات دیده می شود این است که مصرف هندوانه یا مصرف سیترولین باعث افزایش وزن بیماران یا موش های آزمایشگاهی نشد. این موضوع نشان می دهد که هندوانه نه تنها راهکار خوبی برای درمان اختلال نعوظ است، بلکه اثر جانبی پایینی دارند و گزارشی در مورد تأثیر منفی آن بر سلامت افراد وجود ندارد.
مزایای استفاده از هندوانه برای درمان اختلال نعوظ
بطور کلی هندوانه به عنوان یک میوه سالم شناخته می شود و مصرف زیاد آن هم مشکل ساز نیست. به استثنای کسانی که به هندوانه حساسیت دارند، سایر افراد جامعه می توانند با خیال راحت از هندوانه استفاده کنند.
مردان مبتلا به دیابت باید در مورد میزان مصرف هندوانه با پزشک خود صحبت کنند. نه تنها هندوانه، بلکه سایر میوه ها هم باعث افزایش سطح قند خون می شوند و این ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مسئله ساز شود.
اصولاً هندوانه کالری پایینی دارد، اما مصرف بیش از حد هر ماده غذایی باعث افزایش وزن می شود. بنابراین می توان ادعا کرد که سوء مصرف هر ماده غذایی می تواند تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و در برخی موارد باعث ناتوانی جنسی هم می شود. هیچ تحقیق یا مطالعه اثر جانبی منفی در ارتباط با مصرف هندوانه در انسان یا در حیوانات را گزارش نکرده است. به این ترتیب هندوانه را می توان به عنوان یک جایگزین ویاگرا برای درمان اختلال نعوظ مصرف کرد.
نحوه مصرف هندوانه
طبیعتا مزایای هندوانه به خاطر وجود سیترولین است. مصرف هندوانه به روشی که آمار دریافتی سیترولین بدن را به حداکثر برساند می تواند منافع زیادی داشته باشد. جالب است بدانید که در یک مطالعه تحقیقاتی در سال ۲۰۰۵ مشخص شده که میزان سیترولین در هندوانه قرمز کمی کمتر از انواع زرد یا نارنجی رنگ آن است.
پوست هندوانه غلظت بالاتری از سیترولین نسبت به گوشت هندوانه دارد. اختلاف معنی داری بین مقدار سیترولین در خود هندوانه و در بذر آن وجود نداشت.
برای به حداکثر رساندن مصرف سیترولین و تأثیر آن بر درمان اختلال نعوظ مردم می توانند از قسمت خشک و چوبی هندوانه همراه با قسمت گوشتی آن استفاده کنند. بنابراین اگرچه بسیاری از شرکت ها در زمینه تولید مکمل سیترولین فعالیت می کنند، اما به نظر می رسد که هندوانه راهکار بهتر است و عوارض جانبی مکمل های درمانی را ندارد.
نتیجه گیری
ویاگرا و دستگاه وکیوم آقایان گزینه هایی مؤثر برای درمان اختلال نعوظ هستند. اما افرادی که مایل به استفاده از مواد دارویی یا استفاده از دستگاه وکیوم نیستند، هندوانه یکی از بهترین روش های موجود است.
در این مورد افراد و به طور ویژه مردان باید با پزشک خود صحبت کنند تا بهترین گزینه درمانی را استفاده کنند. گاهی اوقات ممکن است پزشکان ترکیبی از روش های دارویی و روش های طبیعی را به بیماران توصیه کنند
در انتها باید این نکته را متذکر شویم که درمان اختلال نعوظ بدون مصرف دارو راهکار ایمن و مناسب تری است. روش هایی مانند استفاده از دستگاه وکیوم آقایان و همچنین مصرف هندوانه می تواند تأثیر مثبتی بر نتیجه کار داشته باشد.