دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / بعد از بارداری /

درمان ریزش موها پس از زایمان و به دنیا آمدن بچه 

یکشنبه، 03 شهریور 1398
در طول 9 ماهه حاملگی شاهد افزایش چشمگیری در سطح هورمون استروژن هستیم. ترشح این هورمون موجب باقیماندن موها در مرحله رشد می‌شود ‌که در نتیجه شاهد رشد بیشتر موها خواهیم بود. از این رو چندان جای تعجب نخواهد داشت که در دوره حاملی، موها پرپشت‌تر و به مراتب چشمگیرتر از قبل به نظر می‌آید. اما با پایان بارداری، ریزش آنها شروع می‌شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، ریزش موی مرتبط با دوران بارداری یکی از رایج ترین پرسش هایی است که از سوی زنان مطرح می شود. از این عارضه به عنوان Telogen Effluvium نیز یاد می شود. حدود 90 درصد از موی انسان همواره در حال رشد است و 10 درصد باقیمانده نیز در مرحله استراحت قرار دارد. تقریبا هر دو تا سه ماه موهایی که در مرحله استراحت قرار دارند شروع به ریزش می کنند و بدین ترتیب موهای جدید رشد می کنند.

در زنانی که دچار ریزش مو می شوند معمولا شاهد آغاز بروز این وضعیت در دوره بارداری هستیم اما این فرآیند پنهان است و نتیجه آن پس از زایمان نمایان خواهد شد. به عبارت دیگر ریزش مو در زنانی که صاحب فرزند می شوند ریزش مود در سطوح مختلف معمولا پس از زایمان صورت می گیرد. البته تاکنون علت مشخصی برای ریزش موی مرتبط با بارداری ارایه نشده است و این درحالی است که این عارضه 40 تا 50 درصد زنان را در دوران حاملگی تحت تأثیر قرار می دهد. اما خبر خوشحال کننده این است که برخلاف بسیاری از تغییراتی که در دوران بارداری روی می دهد، ریزش مو در زنان تازه زایمان کرده موقتی است و پس از زایمان کاملا از بین می رود.

آیا ریزش موی مرتبط با دوران بارداری غیرطبیعی است؟

ریزش مویی که با بارداری در ارتباط است معمولا پس از زایمان صورت می گیرد. دراقع در طول دوران حاملگی شمار زیادی از موها وارد مرحله استراحت شده که بخشی از فرآیند طبیعی ریزش موها می شود و معمولا پس از تولد نوزاد است که ریزش آنها آغاز می شود. این وضعیت چندان حاد و نگران کننده نیست زیرا به طاسی دائمی یا شکل گیری لکه های بدون مو در سر نمی شود. در بسیاری از زنان باردار از بین رفتن این عارضه بین 3 تا 4 ماه پس از زایمان صورت می گیرد. تحقیقات پزشکی نشان می دهد ریزش مو در دوران بارداری بیشتر به دلیل کاهش مواد معدنی یا ویتامین ها صورت می گیرد.

تأثیر هورمون ها
شایع ترین دوره ریزش موی مرتبط با حاملگی تقریبا سه ماه پس از زایمان است. درحقیقت افزایش سطح هورمون ها در دوره بارداری مانع از ریزموها می شود. اما پس از زایمان سطح هورمون ها به وضعیت قبلی بازمی گردد که در نتیجه آن موها شروع به ریزش کرده و به چرخه طبیعی خود باز می گردند. به بیان دیگر می توان گفت ریزش موها که در دوران بارداری دچار تأخیر شده است حالا و پس از به دنیا آمدن نوزاد بار دیگر وارد چرخه طبیعی خود می شود.

این احتمال وجود دارد که تا 60 درصد موهایی که در مرحله رشد قرار دارند وارد مرحله استراحت telogen شوند. همچنین آگاهی از این نکته بد نیست که معمولا اوج ریزش مو سه تا چهار ماه پس از زایمان است و این زمانی است که فولیکل های مو به تدریج جوان می شوند. با این حال همان طور که پیشتر هم گفته شد ریزش مو در دوران بارداری فرآیندی موقتی است و شش تا 12 هفته پس از زایمان به تدریج از بین می رود.

تأثیر عوامل دیگر
برخی این پرسش را مطرح می کنند که آیا سایر عوامل از جمله اختلالات مربوط به دستگاه تناسلی تأثیری در ریزش مو خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت ریزش مو می تواند ناشی از هر عاملی از جمله بروز تغییراتی در تعادل استروژن در بدن شود. در زیر به عوامل تأثیرگذار در ریزش موی مرتبط با دوران بارداری پرداخته شده است:

روش های هورمونی کنترل زاد و ولد

سقط جنین یا به دنیا آوردن جنین مرده

برهم خوردن تعادل هورمونی بدن

تأثیر مثبت حاملگی بر موها

در طول 9 ماهه حاملگی شاهد افزایش چشمگیری در سطح هورمون استروژن هستیم. ترشح این هورمون موجب باقیماندن موها در مرحله رشد می شود که در نتیجه شاهد رشد بیشتر موها خواهیم بود. از این رو چندان جای تعجب نخواهد داشت که در دوره حاملی، موها پرپشت تر و به مراتب چشمگیرتر از قبل به نظر می آید. اما با پایان بارداری، ریزش آنها شروع می شود.

توصیه کارشناسان
مجموعه ای متنوع از توصیه ها و پیشنهادات درخصوص حفظ سلامت موها در دوره بارداری و کاهش ریزش آنها پس از زایمان وجود دارد که در زیر ارایه شده است:

با پزشک خود در تماس باشید تا همواره از تعادل منطقی هورمون ها در بدنتان مطمئن باشید.

پس از زایمان کمتر از کش مو و سایر وسایل نگهدارنده مو استفاده کنید تا بدین ترتیب استرس کمتری به آنها وارد شود.

همچنین بهتر است در این دوران موها کمتر بافته شود.

توصیه می شود در رژیم غذایی خود از میوه و سبزیجات به وفور استفاده شود. این مواد غذایی حاوی ترکیباتی موسوم به flavonoids و آنتی اکسیدان ها هستند که از فولکیل های مود محافظت کرده و رشد بیشتر آنها را موجب می شوند.

از شامپوهایی استفاده کنید که حاوی سیلیکا و بیوتین هستند.

موهای خیس معمولا حساس تر از موهای خشک هستند به همین دلیل در حمام و یا زمانی که موها خیس هستند به آرامی آنها را شانه کنید.

اگر به استفاده از سشوار عادت کرده اید، توصیه می شود که از وضعیت باد سرد استفاده کنید.

مکمل های مغذی برای مو

ترکیباتی که دارای ویتامین B هستند.

بیوتین

ویتامین C

ویتامین E (البته باید در مصرف مکملهای حاوی این ویتامین زیاده روی نشود(.

روی (در استفاده از ترکیبات مکلی که حاوی این ماده هستند نیز باید دقت شود.)


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب