لامینور فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی محصول سال ۱۳۹۸ است. مهرجویی بعد از فیلم اشباح پس از ۶ سال با لامینور به فیلمسازی روی آورد. از نکات ویژه این فیلم همکاری دوباره داریوش مهرجویی با علی نصیریان و عزت الله رمضانی فر پس از ۴۰ سال است.
خلاصه داستان فیلم لامینور
فیلم لامینور مانند فیلم سنتوری درباره موسیقی است با این تفاوت که این بار نوازنده و شخصیت اصلی یک دختر است. لامینور، به معنای اولین گام و آکوردی که هنرجویان گیتار فرا می گیرند.
عوامل فیلم لامینور
- کارگردان داریوش مهرجویی
- طراحی گریم عبدالله اسکندری
- مدیریت فیلمبرداری بهرام بدخشانی
- نویسندگی مشترک وحیده محمدی فر و داریوش مهرجویی
- تهیه کنندگی رضا درمیشیان
بازیگران فیلم لامینور
علی نصیریان، پردیس احمدیه، سیامک انصاری، بیتا فرهی، علی مصفا، مهرداد صدیقیان، بهناز جعفری، کاوه آفاق، امرالله صابری، رضا داودنژاد، دیبا زاهدی، سیامک ادیب، محمد رضا شهبانی نوری، شراره رنجبر، محمد جواد جعفرپور، مهرنوش ذوالفقاری، محمد هادی عطایی، مهدی مرتضایی، یاسمن کوزه گر، هومن بهزادی، شیدا مودب، هانا وارسته، سبحان خسروی، احمد یاوری، فرهاد ریش سفیدی، علی بلوردی و فریماه فرجامی بازیگران فیلم لامینور هستند.
با بسته شدن قرارداد علی نصیریان حضور این بازیگر پیشکسوت سینما در فیلم تازه داریوش مهرجویی با عنوان «لامینور» قطعی شد.
آخرین بار نصیریان در سال ۱۳۵۹ در فیلم «مدرسه ای که می رفتیم» ساخته داریوش مهرجویی بازی کرده بود و پس از آن فرصت همکاری با این کارگردان برای او پیش نیامده بود. «گاو»، «پستچی»، «آقای هالو» و «دایره مینا» چهار همکاری دیگر این دو هنرمند باسابقه هستند.
داریوش مهرجویی پس از شش سال بار دیگر به فیلمسازی روی آورده است و می خواهد فیلم لامینور را با تهیه کنندگی رضا درمیشیان روی پرده ببرد. داریوش مهرجویی بدون شک چهره ای موثر و برجسته در حوزه هنر و به طور ویژه سینمای ایران به شمار می آید، کارگردان، نویسنده و مترجمی که بیشتر با فیلم هایش در بین مردم شناخته می شود و خالق آثار ماندگاری است که هنوز در گوشه ذهن علاقه مندان به سینما ردپایی از خود به جا گذاشته اند و هرازچند گاهی خودنمایی می کنند.
بیوگرافی داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی متولد 17 آذر 1318 در تهران، کارگردان و نویسنده است.
فارغ التحصیل رشته فلسفه در مقطع لیسانس از دانشگاه UCLI در لس آنجلس، سال ۱۳۴۴ می باشد، مهم ترین آرزوی زندگی اش این است که یک روز از خواب بیدار بشه و بشنود، دیگر فیلمی توقیف نمی شوند.
او که با فیلم «گاو» به نوعی آغازگر موج نوی سینمای ایران بود، در طول این سال ها همواره عنوان یک کارگردان روشنفکر را یدک می کشد و آثارش چه قبل از انقلاب و چه پس از آن جزو آثار برتر و متفاوت سینمای ایران بوده اند.
در نوجوانی به موسیقی علاقمند میشود سپس با حضور در کلاس های آموزشی به نواختن سنتور می پردازد و بعد به موسیقی کلاسیک غربی آشنا می شود و به نواختن پیانو و نوشتن قطعاتی برای پیانو می پردازد.
در سن 17 سالگی به سینما علاقمند شد، تحصیلات مقدماتی را در تهران به پایان برد و یک سال در هتل آتلانتیک مدیر می شود و سپس بیست ساله بود که برای ادامهٔ تحصیل به کالیفرنیا در آمریکا رفت نخست به خواندن سینما روی آورد اما خیلی زود سینما را رها کرد و به فلسفه پرداخت و در سال ۱۳۴۴ از دانشگاه یوسی ال ای در لس آنجلس لیسانس فلسفه گرفت بعد از یکسال به ایران بازگشت.
در سال ۱۳۴۶ نخستین فیلم خود به نام الماس ۳۳ که فیلمی بسیار پرهزینه بود را ساخت. این فیلم در ۵ بهمن ۱۳۴۶ در تهران روی پرده آمد و فروش متوسطی داشت و با توجه به هزینهٔ بالای ساخت آن شکستی تجاری محسوب می شد و توجه منتقدین را هم چندان به خود جلب نکرد.
قبل از انقلاب در سال 1348 کارگردانی فیلم گاو را کرد، این فیلم برای مهرجویی و سینمای ایران جوایز متعددی را در جشنواره های بین المللی به ارمغان آورد. گاو هم از نظر تجاری هم از نظر هنری فیلم موفقی از کار درآمد و فصل جدیدی در سینمای ایران گشود.
در واقع مهرجویی که همواره علاقه بسیاری به کتاب و نویسندگی داشت، به گفته خودش از این طریق ارتباط نزدیک و بی واسطه با مخاطبان خود داشت و می توانست بازخوردهای بیشتری از آنان دریافت کند، در حالی که در حوزه فیلمسازی تنها از طریق عوامل و غیرمستقیم با مخاطبان در ارتباط بوده است و اینگونه است که اسدالله امرایی مترجم باسابقه درباره مهرجویی و آثارش در حوزه سینما و ادبیات می گوید: «امروزه اگر فیلمسازی را می بینیم که رمان می نویسد و آن رمانش بر دل مردم می نشیند یعنی دارد حرف مردم را می زند که بر دلشان می نشیند.»
«لامینور» ادامه ای بر داستان «سنتوری»؟
با مشاهده نام فیلمنامه جدید مهرجویی «لامینور» خود به خود ذهنمان به سراغ موسیقی و نت های آن می رود و این پرسش را در ذهن ایجاد می کند که مهرجویی برای دومین بار در کارنامه اش پس از «سنتوری»، به سراغ یک فیلم با مضمونی موسیقایی رفته است؟ یا حتی این فیلم قرار است ادامه ای بر «سنتوری» باشد؟ چرا که پیش از این بارها و بارها قرار بود که قسمت دوم این فیلم ساخته شود و اخباری هم از مهرجویی درباره پروسه و فرایند ساخت آن منتشر می شد اما گویا نتیجه ای دربرنداشت.
«سنتوری» با وجود آنکه نتوانست روی پرده رود و از اکران بازماند اما در نزد مخاطبان به یکی از محبوب ترین فیلم های مهرجویی بدل شد و بسیاری این کارگردان را برای ساخت این فیلم که روایتی از خودویرانگری یک هنرمند در جامعه است، تحسین کردند.
با این حال نکته جالب توجه دیگر درباره «لامینور»، حضور کارگردان جوانی چون رضا درمیشیان در کنار مهرجویی به عنوان تهیه کننده است، اتفاقی که باید دید در نتیجه کار تاثیرگذار خواهد بود و درمیشیان در روند تولید پروژه فارغ از تهیه کنندگی در کارگردانی هم به عنوان مشاور همراه مهرجویی حضور دارد؟