به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصاد نیوز: در معاملات امروز بورس، شاخص کل ریزش کرد اما شاخص هم وزن اندکی رشد کرد. در روزی که ارزش معاملات رشد چشمگیری داشت و ارزش معاملات خرد رکورد نیمه دوم سال را شکست، 4 برابر شدن ارزش صف های فروش نسبت به روز گذشته موجب ریزش شاخص کل بورس و فرابورس شد.
در پیش گشایش معاملات امروز بورس، 289 نماد صف خرید و 98 نماد صف فروش داشتند. ارزش صف های خرید بالغ بر 754 میلیارد تومان بود و صف های فروش 30 میلیارد تومان ارزش داشت. بیشترین صف خرید به شرکت های صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر) و تولیدات پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر) تعلق داشت و پدرخش (شرکت درخشان ایران)، وسگلستا (شرکت سرمایه گذاری استان گلستان) و دی (بانک دی) بیشترین صف فروش را داشتند.
روز پر فراز و نشیب بورس
با اینکه ارزش تقاضای بازار بیش از عرضه بازار بود، شاخص کل تنها در 5 دقیقه ابتدایی رشد کرد و پس از آن تا سطح یک میلیون و 520 هزار واحد نزول کرد. در ادامه معاملات، دوباره تقاضای بازار افزایش یافت و در ساعت 10 تا یک میلیون و 531 هزار واحد بالا رفت و پس از آن باز هم روندی نزولی پیدا کرد و در پایان معاملات 10 هزار واحد پایین تر از دیروز ایستاد.
در پایان معاملات دوشنبه بازار سهام، 214 نماد رشد قیمت داشتند که 153 نماد بورسی و 61 نماد فرابورسی بودند. همچنین 251 نماد کاهش قیمت داشتند که 183 نماد بورسی و 68 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 44 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 52 درصد بازار افت قیمت داشتند تا شاخص کل بورس تهران 10 هزار و 136 واحد نزول کند و در رقم یک میلیون و 512 هزار واحد بایستاد. اما شاخص کل هم وزن 785 واحد رشد کرد و به رقم 442 هزار و 867 واحد رسید. شاخص کل فرابورس نیز اندکی افت کرد و با کاهش 23 واحدی به 19 هزار و 178 واحد رسید.
بزرگان سرخ پوش بورس
امروز تاپیکو (شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین) بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشت. قیمت سهام تاپیکو 3.75 درصد کاهش یافت و به تنهایی شاخص کل بورس را هزار و 358 واحد پایین کشید. پس از تاپیکو، شرکت های فولاد مبارکه اصفهان (با نماد معاملاتی فولاد)، گلگهر (با نماد معاملاتی کگل)، چادرملو (کچاد) و ایران خودرو (خودرو) 5 شرکت بزرگی هستند که امروز بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشتند.
رکورد جدید ارزش معاملات خرد
در معاملات روز دوشنبه بورس پایتخت ارزش معاملات کل و خرد بازار سهام افزایش چشمگیری داشتند. ارزش معاملات کل بازار با رشد 19 درصدی به رقم 27 هزار و 321 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات خرد بورس نیز 19 درصد افزایش یافت و به رقم 24 هزار و 340 میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم در نیمه دوم سال است.
خروج پول های حقیقی
بورس در روز دوشنبه شاهد خروج 591 میلیارد تومان پول حقیقی بود. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای کمند (صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت کمند)، خودرو (ایران خودرو) و اعتماد (صندوق سرمایه گذاری اعتماد آفرین پارسیان) اختصاص داشت.
امروز در سمت تقاضا، 87 درصد خریدها توسط معامله گران حقیقی و 13 درصد توسط معامله گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 90 درصد فروش ها توسط معامله گران حقیقی و 10 درصد توسط حقوقی ها انجام شد.
4 برابر شدن ارزش صف های فروش
در پایان معاملات روز دوشنبه ارزش صف های خرید نسبت به دیروز 58 درصد کاهش یافت و 977 میلیارد تومان شد و ارزش صف های فروش به رقم 543 میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به دیروز 302 درصد افزایش یافته است.
امروز برای نهمین روز کاری متوالی ارزش تقاضای بازار از عرضه ها بیشتر بود اما رقم مازاد تقاضا نسبت به روز گذشته 80 درصد کاهش یافت.
عرضه و تقاضای بورس
در پایان معاملات امروز، همانند دو روز گذشته بیشترین ارزش صف خرید به شرکت صنایع چوب کاسپین خزر (با نماد معاملاتی چخزر) اختصاص داشت. پس از چخزر، کگهر (سنگ آهن گهرزمین) و غپینو (پارس مینو)، بیشترین صف خرید را داشتند. نماد انرژی1(نهادهای مالی بورس انرژی) نیز بیشترین ارزش صف فروش بازار را به خود اختصاص داد. پس از انرژی1، پدرخش (شرکت درخشان ایران) و دی (بانک دی) در رتبه های بعدی جدول بیشترین ارزش صف فروش قرار گرفتند.
بانکی ها و خودرویی ها صدرنشین جدول معاملات
در معاملات روز دوشنبه بانک تجارت بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد. ارزش معاملات سهام بانک تجارت هزار و 404 میلیارد تومان بود.
پس از بانک تجارت، ایران خودرو بیشترین ارزش معاملات را داشت و سایپا (خساپا) رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، شستا و بانک صادرات در رتبه های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات امروز، سایپا با تعداد 3 میلیارد و 475 میلیون و 301 هزار و 970 سهم در صدر قرار گرفته است. بانک تجارت در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به ایران خودرو تعلق داشت. بانک صادرات و شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر) نیز در رتبه های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
اثر رسانه ها بر بورس
از بهمن سال گذشته که شاخص بورس روند صعودی تاریخی خود را آغاز کرد، کانال ها و رسانه های بورسی نیز به همان نسبت زیاد شدند. این افزایش را هم می توان به فال نیک گرفت و هم آفتی دانست که به جان سهامداران تازه وارد افتاده بود. بسیاری از کسانی که برای اولین بار در بورس مشغول به فعالیت بودند، با اعتماد بالایی به حرف این کانال ها گوش فرا می دانند و گردانندگان آن ها نیز با سیگنال فروشی و ایجاد هیجان در سهامداران پول های کلانی به جیب زدند.