زمانی که برای داشتن یک بچه برنامه ریزی می کنید ، قطعاً به یک دوره کوتاه مدت فکر نمی کنید . بلکه آینده بلند مدت خود را در نظر می گیرید . در نتیجه تمام کارها و اقداماتی را به کار می برید که یک فرزند سالم داشته باشید. همچنین مکانی را در خانه به فرزند خود اختصاص می دهید تا با هیچ کمبود فضایی در آینده مواجه نشوید. از آن جایی که فرزند داشتن می تواند لذت زیادی را به زندگی شما وارد کند اما گاهی اوقات بعد از به دنیا آمدن او با اختلافات زیادی با یکدیگر مواجه خواهید شد. در این قسمت علت های رایجی را برای شما بیان می کنیم که چرا بعضی از والدین بعد از به دنیا آمدن فرزندشان دچار مشکل و اختلاف می شوند و کار آن ها تا جایی پیش می رود که اقدام به جدایی می کنند.
علت طلاق زوج ها بعد از تولد فرزندشان
ارتباط ناکافی
یکی دیگر از علت های این که والدین بعد از به دنیا آمدن فرزند شان دچار مشکل می شوند، این است که آن ها وقت ندارند به اندازه کافی برای یکدیگر زمان بگذارند. معمولاً یکی از آن ها همیشه سرحال و یکی دیگر همیشه خسته است. در نتیجه مجبور هستند شیفتی کار کنند . این اتفاق باعث می شود که زمان کم تری برای یکدیگر داشته باشند و سطح رمانتیک بودن رابطه آن ها کاهش پیدا کند.
صمیمیت نداشتن به اندازه کافی
کمبود ارتباط بعد از به دنیا آمدن فرزند به دلیل اینکه هر دو نفر سرشان بسیار شلوغ می شود، باعث می شود که صمیمیت بین زوج ها کم تر شود زیرا آن ها انرژی اصلی خود را برای محبت و تامین نیاز نوزاد تازه متولد شده خرج می کنند و دیگر انرژی برای صمیمیت مثل بغل کردن، بوسه و ارتباط فیزیکی برای آن ها باقی نمی ماند.
دخالت والدین
یکی از علت های رایج زوج ها بعد از بچه دار شدن، دخالت پدر و مادرهایشان می باشد زیرا آن ها سعی دارند که با متد و روش خود به تربیت نوه شان بپردازند. در نتیجه دخالت آنها در رفتار پدر و مادر فرزند، باعث می شود که آن ها دچار کلافگی می شوند و هر دو بیش از همیشه به بحث و جدل با یکدیگر می پردازند . پس بهتر است که علاوه بر کمک گرفتن از پدر و مادر خود، سعی کنید که از آن ها بخواهید تا اجازه دهند به شیوه خود و همسرتان فرزندتان را تربیت کنید.
کارهای تمام نشدنی
قطعاً زمانی که فرزند کوچک در خانه شما وجود دارد، مسئولیت های شما و همسرتان تمام نشدنی است. در واقع باید چند سال بگذرد تا بتوانید دوباره یک خواب راحت داشته باشید. زیرا هر لحظه باید هوشیار باشید و نیازهای فرزندتان را برطرف کنید. همین کارهای تمام نشدنی و خستگی ها ممکن است عاملی برای اختلاف بین زوجین باشد.
سبک زندگی بی نظم
بچه دار شدن قطعاً یک اتفاق چالش برانگیز همراه با لذت می باشد . زندگی شما بعد از فرزنددار شدن دیگر روتین همیشگی خود را ندارند و در نتیجه دچار هرج و مرج و بی نظمی می شود . بسیاری از افراد نمی توانند از این هرج و مرج و بی نظمی جلوگیری کنند و یا آن را تاب بیاورند. در نتیجه با یکدیگر دچار اختلاف خواهند شد.
افسردگی
متاسفانه ردپای افسردگی بعد از ازدواج و یا حتی فرزند دار شدن هم در بین زنان و مردان وجود دارد . افسردگی بعد از زایمان یک اختلال رایج در بین خانم ها می باشد و آن ها را درگیر می کند . مردان نیز ممکن است یک نوع افسردگی بعد از زایمان همسرشان را تجربه کنند. تقریباً 10 درصد مردان به افسردگی بعد از زایمان همسرشان دچار می شوند.
مشکلات قبل از بچه دار شدن
گاهی اوقات علت طلاق و اختلاف بین زوجین، اصلاً ربطی به بچه دار شدن آن ها ندارد. این افراد معمولا مشکلاتی قبل از بچه دار شدن داشته اند و قبل از این که به رفع آن ها بپردازند، اقدام به فرزند آوردن کرده اند . در نتیجه مشکلات آن ها شدید شده اند و حل و فصل آن ها بسیار سخت می شود. به همین علت بعضی از آن ها تصمیم به طلاق و جدایی می گیرند.
نیاز به سازگاری زیاد
اگرچه که والدین باید از کودک خود پرستاری کنند و تمام جزئیات کارهای بچه ، به آن دو نفر مربوط می شود . در نتیجه برای این تغییر بزرگ در زندگی نیاز به سازگاری بالا دارند . بعضی از آن ها نمی توانند این تغییرات بیش از حد وسیع را تحمل کنند. تغییراتی مثل بی خوابی نیاز به توجه زیاد به کودک و شلوغی و تحمل سر و صدا گاهی اوقات والدین را خسته و کلافه می کند. پس بسیار مهم است که قبل از بچه دار شدن تمام جوانب را بسنجید و فکر نکنید که فقط یک بچه بامزه خواهید داشت که تمام ساعت از روز با او لذت می برید . این لذت می تواند با سختی های بسیار زیادی هم همراه باشد که باید قادر به تحمل کردنش باشید.
فشار و استرس بالاتر
مطالعات انجام شده نشان می دهد حدود 30 درصد از والدینی که تازه بچه دار شده اند ، با مشکلات زیادی در رابطه مواجه می شوند که علت آن هم وضعیت های استرس زا می باشد . همه آن ها اظهار دارند که فرزند داشتن بسیار لذت بخش است اما با استرس ها و اضطراب های زیادی نیز همراه می باشد. در واقع آن ها حس می کنند که این استرس ها رضایت از زندگی آن ها را کاسته است تا جایی که هم از لحاظ جسمی و هم روحی احساس ضعف می کنند . این استرس ها معمولا می تواند در مورد آسیب رسیدن به فرزند ، برطرف کردن نیازهای او ، بیماری ها و غیره باشد.
حمایت نکردن به اندازه کافی
نوزادان نیاز به توجه و مراقبت دارند. البته که نیازهای آن ها در دوران نوجوانی تغییر می کند . در این دوران به دلیل نیاز بالای نوزاد به توجه کردن ، خواب والدین نیز به هم می ریزد . حتماً والدینی که تازه بچه دار شده اند به حمایت نیاز دارند تا بتوانند از کودک خود مراقبت کنند. زمانی که افرادی نباشند تا به والدین برای بزرگ کردن کودکشان کمک کنند و چند روزی را به آن ها استراحت دهند، در نتیجه کلافگی و خستگی به آن ها غلبه می کند که عاملی برای اختلافات می باشد.