ساعدنیوز
ساعدنیوز

اصلاحات در بطن جامعه همچنان قدرتمندانه در جریان است/ یک دست شدن حاکمیت یک تهدید است نه یک فرصت

  شنبه، 19 تیر 1400   زمان مطالعه 13 دقیقه
دکتر احمد حکیمی پور : اصلاحات در بطن جامعه همچنان قدرتمندانه در جریان است/ یک دست شدن حاکمیت یک تهدید است نه یک فرصت
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی برگزار شد که بخشی از جامعه، به دلایل متعدد، نسبت به تغییرات و اصلاحات صندوق محور، دلسرد شده است. برخی بر این عقیده هستند که عملکرد دولت های منتسب به جریان اصلاحات، یکی از ریشه های دلسردی به وجود آمده است. در گفتگو با دکتر احمد حکیمی پور دبیرکل حزب حاما این موضوع را مورد کندوکاو قرار داده ایم.

بعد از گذشت 4 دهه از انقلاب اسلامی، همچنان بسیاری از آرمان های بزرگ و حیاتی نهضت امام خمینی (ره) از جمله عدالت اجتماعی و فقرزدائی و برطرف ساختن تضاد طبقاتی در جامعه به دلایل مختلف در محاق قرار دارد. شعارهای عدالت و آزادی و دفاع از حقوق اساسی ملت همیشه در کانون توجه کنشگران حاضر در سپهر سیاسی ایران قرار داشته است و فارغ از حزب و گروه و جبهه های سیاسی، همه این کنشگران در تلاش بوده اند تا با طرح این شعارها راهی به عرصه قدرت برای خود باز کنند. با این حال، مدتی است که با بالاتر رفتن سطح آگاهی های اجتماعی و سیاسی، دیگر شعار، اثرگذاری پیشین خود را نداشته و مردم عملکرد را معیار انتخاب خود قرار می دهند. انتخاب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت سیزدهم، به اعتقاد برخی تحلیلگران، یکی از شواهد موجود بر درستی این ادعای اخیر است. رسیدگی به برخی پرونده های فساد اقتصادی کلان و تغییرات در بدنه قوه قضائیه و ناامن کردن قوه برای کارگزاران مفسد از جمله مواردی است که در جلب نظر نزدیک به بیست میلیون ایرانی برای رأی به ایشان تأثیرگذار بوده است. با این حال، منتقدان بر این باورند که برقراری عدالت اجتماعی کاری فراتر از برگزاری دادگاه برای چند مفسد دانه درشت بوده و نیازمند اصلاح دقیق ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی غلطی است که سالیان سال بر جامعه حاکم بوده اند. بنابراین، اصلاحات یکی از اساسی ترین مفاهیمی است که کنشگران سیاسی فارغ از جبهه و حزب، خود را ناچار از رجوع به آن می دانند. البته برخی از کنشگران ترجیح می دهند، اصلاحات را به عنوان تابلوی هویتی خود انتخاب کنند، و برخی معتقدند که اصلاحات فقط از مسیر ایمان به اصول و عمل بر اساس آنها میسر است. در این میان، اقبال بسیار اندک مردم به گفتمان جبهه اصلاحات در انتخابات اخیر، باعث شده است تا تردیدهایی درباره آینده اصلاحات صندوق محور مطرح شود. برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ یکی از برجسته ترین تئوریسین ها و کنشگران جبهه اصلاحات رفته ایم. آقای دکتر احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت ایران (حاما) سابقه حضور در مجلس چهارم و شورای شهر تهران را در کارنامه دارد. نظر مخاطبان ساعد نیوز را به مطالعه این مصاحبه اختصاصی جلب می کنیم:

تصویر

اصلاحات در بطن جامعه قوی تر از سپهر سیاسی و عرصه قدرت دنبال می شود/ نمی توان اصلاح طلب بود و به صندوق بی تفاوت ماند/ اصلاحات غافل از صندوق صرفاً روشنفکری است و در سپهر عمل اجتماعی و سیاسی بی تأثیر است.

ساعد نیوز: با توجه به اتفاقاتی که قبل، حین و بعد از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم رخ داد، برخی درباره آینده اصلاحات صندوق محور در ایران تردیدهایی را مطرح می کنند. ما در سال 1384 در پایان دولت دوم آقای خاتمی شاهد دلسردی بخشی از جامعه نسبت به صندوق های رأی بودیم ولی در سال 1388 باز ما شاهد حضور میلیونی مردم بر سر صندوق های رأی در سراسر کشور در پی بیانیه "تکرار می کنم" بودیم. بفرمائید نظرتان درباره آینده اصلاحات صندوق محور و به طور کلی اهمیت صندوق رأی چیست؟

دکتر احمد حکیمی پور: هر شرایطی، تحلیل خودش را دارد. طبیعتاً شرایط معین، مستلزم تحلیل معین است. سال 84 یا 88 یا 92 و 96 شرایط خاص خودشان را داشته اند و ما باید جریانات و وقایع سیاسی این سال ها را بر اساس شرایط خاص موجود در آن سال ها تحلیل کنیم. البته حیات سیاسی کشور، مستمر است و پیوستگی هایی وجود دارد. اما وقتی می خواهیم جریانی تحلیل کنیم، شرایط فرق می کند. من شخصاً تقسیم بندی اصلاحات صندوق محور و جامعه محور یا مردم محور را قبول ندارم. اصلاحات در جامعه ایران، یک سیر طولانی داشته است. در اواسط دوره قاجار شروع شده است و در دوران مشروطه، یک دستاوردهای قابل توجهی داشته و از آن زمان تاکنون، نقاط عطف متعددی داشته است. افق خیز فرآوان بوده است، از شهریور 1320 تا قیام ملی شدن صنعت نفت، وقایع سال 1342 تا انقلاب اسلامی 1357. با وجود این افت و خیزها، من معتقدم که اصلاحات در بطن جامعه همیشه در جریان بوده است و هنوز هم قدرتمندانه و حتی در سطحی بالاتر از سطح سیاسی دارد دنبال می شود.

البته اصلاح طلبی در سطح سیاسی و در سپهر قدرت، شرایط خاص خودش را دارد. ولی در مناسبات اجتماعی و فرهنگی، اصلاحات به حرکت پرقدرت خود ادامه می دهد. در عرصه سیاست و قدرت، اصلاحات پیچیدگی های خاصی دارد که زائیده موانع موجود است. من معتقدم که نمی توان داعیه اصلاح طلبی داشت و نسبت به صندوق بی تفاوت ماند. البته شما می توانید در مقام روشنفکر، اصلاح طلب باشید و بخواهید در این خصوص گفتمان سازی بکنید و اشکالی ندارد در این سطح، نسبت به صندوق موضعی نداشته باشی. ولی در مقام یک کنشگر سیاسی که کار حزبی و تشکیلاتی میکند، از صندوق نمی توان غافل شد و عمل اجتماعی را نادیده گرفت.

احزاب به لحاظ کنش بیرونی شان، 3 دسته هستند. احزاب پارلمانتاریست که انتخاب محور اند و احزاب رفورمیست یا اصلاح طلب به این مقوله تعلق دارند. احزاب روشنفکر و گفتمان محور که در پی گفتمان سازی می باشند. و در نهایت، احزاب انقلابی که در تلاش اند تا جابجائی قدرت را از مسیر قهری و با استفاده از اجبار و زور پیش ببرند. روش این احزاب انقلابی همان براندازی است. احزاب اصلاح طلب در دسته اول قرار می گیرند و به انتخابات اعتقاد دارند، مگر این که کسی بخواهد کار روشنفکری انجام دهد. بگوید، من به جامعه کاری ندارم و انتخابات را قبول ندارم. خوب، طبیعتاً در عمل هم نمی تواند تأثیرگذار باشد و تغییری در ساحت عمل به وجود آورد. رد صندوق و عدم اعتقاد به انتخابات با ذات کنشگری سیاسی در تضاد است. این نقض غرض است که ما بگوئیم من کار حزبی می کنم ولی به صندوق اعتقادی ندارم. البته می توانید به صندوق اعتقاد نداشته باشید و به عنوان یک سازمان مردم نهاد فعالیت کنید ولی دیگر حزب و تشکیلات نخواهید بود. همه جای دنیا، این تقسیم بندی حاکم است. صندوق کمک حال احزاب بوده و همچنان هست. البته این مسیر دشواری است. تغییر از طریق صندوق شرایط خاص خودش را دارد.

من کماکان معتقد هستم که اصلاح طلبان نمی توانند به انتخابات بی تفاوت باشند. البته در هر دوره ای میزان اثرگذاری متفاوت است. گاهی کاندیدای مد نظرتان رد صلاحیت می شود یا مشکلات دیگری پیش می آید. درباره آینده اصلاحات در سپهر سیاسی، باید بگویم که چون آینده مبهم است، ما نمی توانیم حرف روشن در این خصوص بزنیم. معتقدم ما باید در مقام یک کنشگر سیاسی و حزب، خودمان را آماده کنیم برای اثرگذاری بیشتر. نیروسازی، سازماندهی مجدد و برنامه ریزی را نباید رها کنیم. شاید شرایط طوری باشد که ما بتوانیم از طریق صندوق، اهدافمان را پیش ببریم. باید فعال تر شویم و قابلیت فردی و جمعی خودمان را افزایش دهیم. کادرسازی و تربیت نیروی انسانی می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

تصویر

متأسفانه بعد از جنگ، انحراف معیار شدیدی در عدالت خواهی به وجود آمد و ما به سمت لیبرال دموکراسی حرکت کردیم. آرمان عدالت زیر پا نهاده شد.

ساعد نیوز: از آنجایی که بر اساس مرامنامه حاما، عدالت و حمایت از اقشار پائین جامعه و مزدبگیران جزو اصول فعالیت حزب اراده ملت ایران است. به عنوان دبیر کل حاما، بفرمائید نظرتان درباره دولت سیزدهم به ریاست آقای رئیسی که شعارهایش متمرکز بر روی عدالت اجتماعی است، چیست؟

دکتر احمد حکیمی پور: حزب اراده ملت ایران (حاما) بر اساس سه اصل واقع گرایی، عمل گرائی و عقلانیت پی ریزی شده است. ما دولت ها را بر اساس همین سه اصل رصد می کنیم. امیدواریم که وعده ها به نتیجه برسد و فشارها از روی مردم و طبقات ضعیف اجتماعی برداشته شود. ما دقیقاً بر اساس همین اصول هم با دولت مستقر تعامل می کنیم. جاهایی که ضعفی می بینیم، تذکر می دهیم. نگاه ما معطوف به نتیجه است. چند ماه منتظر می مانیم تا عملکرد دولت را رصد کنیم. شعارهایی داده شده است. نگاه ما یک نگاه عدالت محور است. عدالت اجتماعی و تأمین حقوق برابر برای همه مردم و کم کردن فاصله ها از جمله آرمان های ماست. اگر این ها عملی شود، طبیعتاً ما خوشحال خواهیم بود. اگر جایی کاری از دستمان برآید حتماً به دولت کمک خواهیم کرد. کشور مهم است. نگاه ما هیچگاه صفر و صد نبوده است.

معتقدیم باید تعامل وجود داشته باشد و تمام ظرفیت ها به کار گرفته شود تا یک خروجی بهتر را شاهد باشیم. حاما دیدگاهی خوشبینانه به دولت منتخب دارد ولی این خوشبینی از جنس عوامانه نیست. ما شرایط را رصد می کنیم. احزاب، دیده بان جامعه مدنی هستند. یکی از اهداف عالی انقلاب اسلامی، عدالت و کم کردن تضاد طبقاتی بود. متأسفانه بعد از جنگ انحراف معیار شدیدی در این حوزه به وجود آمد و ما به سمت لیبرال دموکراسی حرکت کردیم. آرمان عدالت زیر پا نهاده شد. با استقرار دولت آقای خاتمی زمینه برای بازگشت به ریل فراهم شد. دولت آقای احمدی نژاد هم برای احیای آرمان های انقلاب اسلامی از جمله عدالت تشکیل شد، ولی این عدالت خواهی را در سطحی پوپولیستی دنبال کرد و این حرکت هم بی نتیجه ماند. با شعار دادن نمی شود کار را پیش برد.

فرصت های زیادی را از دست داده ایم. روح قانون اساسی ما عدالت محوری و نهج البلاغه محوری است. این عدالت خواهی در بستر مردم سالاری که در گفتمان سیاسی از آن به سوسیال دموکراسی تعبیر می شود، در سنت ما ریشه دارد. یک فکر بومی است نه غربی. ما از آرمان عدالت بسیار دور شده ایم. یکی از نقایص اصلاح طلبان همین موضوع بوده است. فاصله گرفتن از قاعده جامعه و متمرکز شدن بر روی طبقه متوسط به بالا یعنی دور شدن از آرمان های انقلاب اسلامی و خط امام. ما در کشور باید عدالت و آزادی را تؤامان داشته باشیم. ظرفیت خوبی هم برای تحقق این مطلب وجود دارد.

تصویر

حمایت حاما از دولت روحانی مشروط بوده است/ دولت دوم روحانی از مسیر بسیار فاصله گرفت و ضعیف عمل کرد.

ساعد نیوز: حاما یکی از حامیان آقای روحانی در انتخابات سال 92 و 96 بود. عملکرد ضعیف دولت یکی از دلایل روی کار آمدن دولت آقای رئیسی قلمداد می شود. این حمایت بر چه اساسی صورت گرفت و امروز موضع حضرتعالی نسبت به حمایت چیست؟

دکتر احمد حکیمی پور: بیانیه های حاما در مجموع کتاب هایی که حزب منتشر کرده موجود است. حمایت ما همیشه مشروط بوده است. حتی در دوره دوم آقای خاتمی ما اعلام کردیم که حمایتمان مشروط است. ما همین طور نگفتیم که حمایت می کنیم. بلکه این حمایت بر اساس یک سری برنامه هایی بوده است که آقای روحانی در کتابچه منتشر شده دولت شان ارائه داده بودند. نهادینه سازی عدالت در جامعه، کم کردن فاصله طبقاتی، سامان دهی دستمزدها اساس این حمایت بوده است. البته عملکرد دولت یک چیز دیگری جز برنامه ای است که آقای روحانی ارائه داده بود. حمایت ما مشروط بوده است.

ما در آن زمان طبیعتاً حمایت مان بر اساس شرایط موجود در سپهر سیاسی بوده است. به هر صورت، آقای روحانی در آن زمان تنها کاندیدایی بوده که برخی شرایط مد نظر حزب را داشته است. ما عملکرد دولت ها را بررسی می کنیم و طبیعتاً دولت آقای روحانی هم مورد آسیب شناسی قرار خواهد گرفت. دولت دوم آقای روحانی از مسیر ترسیم شده بسیار دور شد و عملکرد ضعیفی داشت. حمایت حاما آگاهانه و مشروط بوده است و طبیعتاً این حمایت تا زمانی معتبر است که شرایط ترسیمی مد نظر قرار می گیرد.

تصویر

یک دست شدن حاکمیت یک تهدید است نه فرصت/ این یک دست شدن حاکمیت خطر ایجاد شکاف در داخل حاکمیت را در پی دارد.

ساعد نیوز: یکی از کاندیداهای پوششی آقای رئیسی طی اظهار نظر گفته است که لازم بود، 10 سال کشور به صورت یکدست اداره شود تا احزاب خودشان را بازسازی کنند. نظرتان درباره این اظهارنظر چیست؟

دکتر احمد حکیمی پور: این اظهارنظر کاملاً غیرکارشناسی است. تجربه نشان داده است که یک دست بودن حاکمیت همیشه تهدید است نه یک فرصت. این یک دست بودن باعث می شود که در داخل خود حاکمیت شکاف هایی به وجود آید. قدرت حاکمیت تحلیل می رود. رقیب یک نعمت است باعث می شود مهارت ها و استعدادهای شما شکوفا شود. هر زمان در مجلس یا شورای شهر این یک دستی به وجود آمده، عملکرد ضعیف بوده است. شما شورای چهارم شهر تهران را با شورای دوم که دست اصولگرایان بود و شورای پنجم که دست اصلاح طلبان بود مقایسه کنید؛ طبیعتاً عملکرد شورای چهارم که ترکیب متوازن با حضور گروه ها و احزاب متفاوت را داشت، بهتر بود.

بنابراین، حرفی که آقای قاضی زاده هاشمی زده است، حرف منطقی نیست. احزاب مخالف حزب حاکم به عنوان ناظر باعث می شوند که رفتار کارگزاران منطقی تر باشد. اجزاب با استفاده از ظرفیت های قانونی می توانند از هدر رفت منابع کشور پیشگیری کنند.

تصویر

آقای رئیسی باید اول به صورت روشن، تابلوی سیاسی و حزبی خودش را مشخص کند/ ایجاد کانال تعامل منطقی و قانونی با احزاب اقلیت می تواند زمینه را برای رشد و توسعه سیاسی مهیا کند.

ساعد نیوز: چه پیشنهاداتی برای دولت آقای رئیسی دارید؟

دکتر احمد حکیمی پور: پیشنهاد من این است که آقای رئیسی، سازمان سیاسی خودش را مشخص کند. ایشان نباید بی تابلو بمانند. ایشان اعلام کرده اند که من به صورت مستقل به کارزار انتخابات وارد شده ام و قرار است رئیس جمهور کل ایران باشد. اما در واقعیت این طور نیست، یک سازمان سیاسی مشخص ایشان را حمایت کرده و به هر صورت در انتخابات پیروز شده اند. این حق مردم است که این سازمان سیاسی و حامیان دولت آقای رئیسی را بشناسند. باید مشخص شود که این دولت با کدام عقبه کارشناسی و عقبه سیاسی وارد عرصه شده است تا پرسش و پاسخ به صورت مستقیم صورت گیرد. ما درباره جبهه اصلاحات هم همین مشکل را داشتیم. باید جامعه بداند که چه حزب و تشکیلاتی و چه تفکری، یک رئیس جمهور را بر روی کار آورده است.

وقتی این حزب و تشکیلات مشخص شد، احزاب باید زمینه تعامل با این تیم کارشناسی و سیاسی را داشته باشند. نیازی نیست که آقای رئیسی یا سخنگوی ایشان بیایند پاسخگو باشند. این تیم کارشناسی و تشکیلاتی حامی باید از برنامه ها دفاع کند. یک رابطه منطقی و عقلانی باید حاکم شود تا از طریق کانال های قانونی و کم تنش این دیالوگ برقرار شود. امروز متأسفانه شاهد تخریب رقیب هستیم و این برای جامعه بدآموزی دارد. توسعه سیاسی مستلزم برقرار کانال ارتباطی منطقی بین حزب حاکم و احزاب اقلیت است.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری بسیار قدیمی از 17 سالگی آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب/ساده زیستی رهبر از ابتدای زندگی (434 نظر) رهبر معظم انقلاب چه میوه هایی را برای حفظ سلامتی خود میل می کنند؟ (213 نظر) بهترین گردو ایران متعلق به کدام شهر است (179 نظر) میز عزای ساده و بدون تجملات مادر محسن کیایی، مجری برنامه صداتو +عکس/ روحشون شاد چه چهره دلنشینی داشتن (174 نظر) (عکس) دمپایی‌های لاکچری بچه‌های دهه شصت / هر کی از اینا برای بچش می‌خرید خیلی لاکچری بود ... (171 نظر) خلاقیت خنده دار و هوشمندانه قصاب اهوازی برای فریب گوسفند و قربانی کردنش حماسه آفرید+عکس/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (46 نظر) (عکس) زیبایی بی حد و اندازه روژان سریال نون خ در عکسی که هدیه بازوند در اینستاگرامش منتشر کرد / مهیار حق داره این قدر عاشقش باشه ... (42 نظر) حضور چهره های فوتبالی در بیمارستان و روحیه دهی به علی دایی در عیادت از اسطوره فوتبال+ عکس/ مهدی رحمتی، عادل فردوسی‌ پور، کارلوس کی‌روش و ... (41 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب/ سرشارم از جوانی، هرچند پیر دهرم...+ویدیو (35 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همیشه عضو خانواده پرسپولیس هستم/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم (29 نظر) خونه زندگی رحمان رحیم سریال پایتخت (مصطفی و مجتبی بلال حبشی) در واقعیت به سبک سلیقه 90 درصد ایرانی ها/ خونه نگو سمساری بگو😅 (28 نظر) خلاقیت بامزه یک پدر ایرانی روی کلید کولر حماسه ساز شد/ این یادداشت بانمک پربازدید شد+عکس (25 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب اصفهانی در کشاندن مشتری به مغازه با تزئین فوق خلاقانه کله پاچه‌ها+عکس/ خوش ذوقی از در و دیوار میریزه😂 (28 نظر) میز عزای شیک پسر نسرین مقانلو با گل آرایی منحصر به فرد و شمع و تسبیح/ حیف جوونیش+عکس (23 نظر) نگاهی به مراسم عروسی لاکچری و مفصل دختر بزرگ اردوغان در استانبول+عکس/ چه لباس عروس خوشگلی، چه داماد خوش‌تیپی (17 نظر)
دیگران می‌خوانند   
فال ابجد روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403 فال قهوه با نشان روز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403+فیلم خلاقیت خنده دار پدر ایرانی برای ضد سرقت کردن گوشی موبایلش روح مخترع تلفن همراه را شاد کرد+عکس/ سلطان تامین امنیت خودتی و بس🤣 فال روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403 سفر به ایران قدیم؛ پسر روزنامه‌فروش با جراحی دختر شد+عکس کشف حیرت‌انگیز «فکّ انسان» در یک سنگ 1 میلیون ساله لحظات ثبت شده از حرکات نوزاد داخل رحم مادر+ویدئو/فقط یک مادر میتونه این سختی ها رو به جون بخره 🥺❤ خلاقیت نشاط‌آور و تحسین برانگیز یک راننده تاکسی با ماشین پر از گل برای مسافران/ ذوق و شوق آقا رحمان پربازدید شد+عکس نگاهی به استایل سرتا مشکی بهرام افشاری بازیگر قد بلند سینما/ سبیل چه بهش میاد +عکس ویدیویی دیده نشده از دیدار رامبد جوان و رهبر معظم انقلاب/ سوال جالب آقای بازیگر وقتی تقریباً 20 ساله بود +ویدیو مهران مدیری: 700 بار احسان علیخانی را به برنامه دعوت کردیم و هر بار یک بهونه ای آورد+ویدئو/از معده درد تا کلیه درد برای نیامدن به برنامه... نگاهی به استکان کمر باریک و نعلبکی مینا مختاری در خانه باصفایش/ چای و استکان کمرباریک و گُل، ترکیب زندگی وقتی نمک شرکت کننده بیشتر از مهران مدیریه+ویدئو/همه از خنده رفتند روی هوا (تصاویر) حواشی بازدید وزیر علوم از برگزاری کنکور در دانشگاه الزهرا (س) رونمایی از لوگوی جدید دانشگاه تهران در جشن تولد نود سالگی لب ساحل با آهنگ عرفان طهماسبی چه شود.../ وای اگر عشق مرا وارونه تعبیر کند... +فیلم انتقام باورنکردنی یک گوسفند از چوپان/فک کنم از چند جا تَرَک خورد+ فیلم تیپ و ظاهر متفاوت «مهمت» سریال پایتخت بعد پنج سال بدون گریم تلویزیونی/ مگه داریم این همه تغییر؟+عکس خلاقیت خنده دار مرد ایرانی در غافلگیری همسرش برای ندادن رمز کارت بانکش حماسه آفرید+عکس/ بنازم به این مغز 😂 خوانندگی حیرت انگیز پسر سوپرمارکتی با صدای بهشتی و زیباش در برنامه صداتو/ عالی اجرا کرد+ویدیو کشف هولناک جسد دست و پا بسته زن ثروتمند در کمد کَل‌کَل خنده دار محسن کیایی با بانوی شیرازی و شبنم مقدمی سر پارک دوبل خانم ها/ فقط جواب آخرش عالیه😂+ویدیو سفر به شهر ترابزون: آشنایی با آداب و رسوم محلی گلف بازی کردن بانمک و ناشیانه مهدی طارمی و علیرضا بیرانوند+ویدیو/ فقط تمرکز کردن طارمی که نتیجه نداد😂 دورهمی سپیده خداوردی، مرضیه سریال آوای باران و دختران چینی با لباس چونگسام / تیپ متفاوت خانم بازیگر به سبک چینی ها تبریک تولد جالب حامد آهنگی برای تک پسرش/ ایشالا لبش همیشه خندون باشه+عکس عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین جشن تولد محسن تنابنده، نقیِ پایتخت/ میز تولدی آهنی با دیزاین آتش، زیرسیگاری و استکان! +عکس روش خلاقانه نبات استخری با سنگ کاغذ قیچی بازی کردن برای پیچوندن مدرسه/ چه بچه باهوشی😁+ویدئو مادرانه های مستانه مهاجر و نفس بازغی/ قاب احساسی ستاره سریال گناه فرشته در آغوش مادر مشهورش+عکس خلاقیت منحصر به فرد مهندس ایرانی با خلق ساختمانی به شکل تایتانیک حماسه آفرید+عکس/هیتلر هم مغز تو رو نداشت! نگاهی به کوچه آجری و قدیمی هدیه بازوند بازیگر روژان سریال نون خ/ چه کوچه خوشگل و باصفایی+ عکس خلاقیت منحصربفرد هموطن یزدی در ایجاد استخر در پذیرایی خانه‌اش حماسه‌ای دیگر خلق کرد+ویدیو/ خسته نباشی هموطن خودکفا🙋‍♂️ بیوگرافی و زندگی خصوصی دنیا جهان‌منش،مهناز سریال نون خ و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی دکوراسیون خاص و مجلل منزل ایمان قیاسی با چیدمان شیک و اروپایی+ویدئو دفن پیکر مادر محمود احمدی نژاد همراه با جلد قرآنی حاوی دستخط سید حسن نصرالله+عکس/ چه دعای قشنگی نوشته خلاقیت بی نظیر یک طراح مبل راحتی با الهام از مدل فلامینگو/ مغز تو رو باید تو موزه نگه داشت+عکس اولین تصویر از عروس بزرگ امام خمینی(ره) که صبح امروز درگذشت (عکس) شباهت جالب سوگل خلیق، نازنین سریال دفتر یادداشت به پدرش / گوله نمک شیطنت از چشاش میباره!
تیتر امروز   
فال روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال شمع روزانه امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403 کشف حیرت‌انگیز «فکّ انسان» در یک سنگ 1 میلیون ساله خلاقیت نشاط‌آور و تحسین برانگیز یک راننده تاکسی با ماشین پر از گل برای مسافران/ ذوق و شوق آقا رحمان پربازدید شد+عکس فال ابجد روزانه جمعه 7 اردیبهشت 1403 (تصاویر) حواشی بازدید وزیر علوم از برگزاری کنکور در دانشگاه الزهرا (س) رونمایی از لوگوی جدید دانشگاه تهران در جشن تولد نود سالگی فال قهوه با نشان روز جمعه 7 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 7 اردیبهشت 1403+فیلم کشف هولناک جسد دست و پا بسته زن ثروتمند در کمد بیوگرافی و زندگی خصوصی دنیا جهان‌منش،مهناز سریال نون خ و همسرش+ تصاویر جذاب و دیدنی آزار زنان در مراسم ترحیم؛ متهم به مادرمرده هم رحم نکرد /مرد موطلایی از طعمه‌ها فیلم سیاه می‌گرفت رونمایی باورنکردنی جواد خیابانی از ماشین ساده و ایرانی‌اش پلمب آرایشگاه مختلط در نسیم‌ شهر بلاتکلیفی در اجرای حکم توماج صالحی! اعدام می شود یا نه؟
منتخب روز   
عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ... ویدئویی باورنکردنی از مرد سومالیایی که با نصف مغزش زندگی می کند/ بیچاره چه بلایی سرش اومده رودررویی با یک تمساح آن‌ هم فقط با یک ماهیتابه +فیلم متقاضیان عمره بخوانند/ آخرین وضعیت و شرایط ثبت‌نام حج عمره 1403 اعلام شد طرح 100 میلیارد پوندی برادر اسامه بن لادن برای ساخت طولانی ترین پل معلق جهان+عکس