ساعدنیوز
ساعدنیوز

احمدی نژاد در آینده ای بسیار نزدیک محاکمه خواهد شد!

  سه شنبه، 04 خرداد 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
دکتر محمد حسن قدیری ابیانه : احمدی نژاد در آینده ای بسیار نزدیک محاکمه خواهد شد!
با اعلام نظر نهایی شورای نگهبان درباره کاندیداهای احراز صلاحیت شده، نام های شناخته شده ای همچون احمدی نژاد، لاریجانی، پزشکیان و جهانگیری از دور انتخابات کنار رفتند. برای بررسی ابعاد این رویداد سیاسی در کشور به سراغ دکتر محمد حسن قدیری ابیانه سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در استرالیا، مکزیک و بلیز رفته ایم.

ساعد نیوز: وزارت کشور اسامی هفت کاندیدای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان را اعلام کرد. اسم های بزرگی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند که احراز صلاحیت نشده اند از جمله آقای جهانگیری و آقای لاریجانی. نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟

محمد حسن قدیری ابیانه: سم الله الرحمن الرحیم. به اعتقاد من، شورای نگهبان این دوره در مقایسه با دوره های قبل، بیشتر و به نحو بهتری به وظیفه خودش در بررسی صلاحیت کاندیداها عمل کرد. طبیعی است که در تأئید صلاحیت کاندیداها باید وظایف رئیس جمهور مد نظر قرار بگیرد. من شخصاً از عدم تأئید صلاحیت آقای لاریجانی تعجب کردم. طبق شنیده ها، دلیل رد صلاحیت ایشان، حضور فرزندش در آمریکا است و ظاهرا شورای عالی امنیت ملی هم پیشتر تصمیم گرفته بود که کسانی که پست ریاست جمهوری را میخواهند در اختیار بگیرند نباید هیچ یک از فرزندانشان در کشور متخاصم یعنی آمریکا که با ملت و نظام ما دشمنی دیرینه دارد حضور داشته باشند. چون این یک نوع ضعف برای رئیس جمهور محسوب می شود و این ارتباط عاطفی می تواند به منافع ملی و امنیت کشور ضربه وارد کند. به نظر می رسد که اگر دلیل همین بوده باشد، شورای نگهبان کاملاً به حق به وظیفه خودش عمل کرده است. درباره آقای جهانگیری قضیه از این هم روشن تر است. کسی که مسئول مبارزه با فساد است و نسبت به فساد برادر خودش موضع نمی گیرد و آنهم پس از ۸ سال فقط می گوید که این فساد در دوره دولت پیشین رخ داده، چطور می تواند مسئول مبارزه با فساد شود؟! از سوی دیگر، نظام امکان تبلیغات ریاست جمهوری را رایگان در صدا و سیما در اختیار کاندیداها قرار می دهد تا خودشان را به مردم بشناسانند و این امکانات هم طبیعتاً محدود است. نمی شود صد نفر را تأئید صلاحیت کرد؛ اگر این اتفاق بیفتد، مثل مجلس شورای اسلامی هیچ امکانی در صدا و سیما نمی شود در اختیار این نامزدها قرار داد چون امکان و ظرفیتش وجود ندارد. در کشورهای دیگر، این معرفی نامزدها در تلویزیون پولی است و مراکز قدرت و ثروت هستند که هزینه های نامزد را پرداخت می کنند و در عوض برداشت خودشان را هم در دوره ریاست طرف مقابل می کنند. مثل آمریکا که هزینه تبلیغات برای هر نامزد به بیش از 1 میلیارد دلار رسید! اگر صدا و سیما این امکان را در اختیار نامزدها نگذارد، نامزدها صدها میلیارد تومان باید هزینه کنند تا خود را در سراسر کشور معرفی کنند و در نتیجه فقط صاحبان ثروت های کلان و یا نامزدهایی که مورد حمایت سرمایه داران بزرگ باشند می توانند در رقابت اصلی شرکت کنند و این به صلاح کشور نیست. آن کسی که این هزینه را پرداخت می کند در مقابل انتظاراتی دارد و این دقیقاً خلاف آرمان های انقلاب اسلامی است. امام فرمودند که هیچگاه نگذارید که لیبرال ها و مرفهین زمام امور را در دست بگیرند. این یک امر کاملاً طبیعی است که کسی که صلاحیت ندارد اجازه ورود به میدان انتخابات را نداشته باشد. این خوب است که ما یک روزی واقعاً 100 نفر را داشته باشیم که مثل این 7 نفر که اعلام شده اند تمام شرایط را داشته باشند. خود من جزو کسانی بودم که ثبت نام کردم و احراز صلاحیت نشدم. تعریفی که شورای نگهبان از رجل سیاسی دارد، یک تعریف خاصی است. بُعد سابقه مدیریت کلان اجرایی یکی از ملا کهای آنهاست که حداقل در سطح استاندار باشد. یعنی شما اول باید دهها یا صدها هزار نفر را مدیریت کرده باشید که بیائید زمام امور هشتاد میلیون شهروند و میلیونها کارمند دولت را به دست بگیرید. البته من سفیر بوده ام و به لحاظ اداری، رتبه ای بالاتر از یک استاندار است ولی از نظر شورای نگهبان دایره مدیریت سفارت و مجموع پرسنل آن محدود است و این سابقه کافی نیست. درست هم هست. نهایت کارمند بزرگترین سفارت ما در خارج از کشور، به صد نفر هم گاه نمی رسد. این استدلال کاملاً منطقی است و من هیچ اعتراضی ندارم.

تصویر

ساعد نیوز: به نظر می رسد با رد صلاحیت آقای لاریجانی و آقای جهانگیری، سلیقه های حاضر در انتخابات پیش رو محدود شد. آیا به نظر حضرتعالی این برای آینده انتخابات تأثیری دارد؟

محمد حسن قدیری ابیانه: به هر صورت، این افراد صلاحیت شان احراز نشده است. یعنی شرایط کافی را برای احراز صلاحیت نداشته اند. آقای جهانگیری به عنوان کسی که باید در خط مقدم فساد با مفسدان بجنگد حکم انفصال از خدمت گرفته است. ضمنا فساد بزرگی توسط برادر آقای جهانگیری صورت گرفته است. ایشان چه موضعی نسبت به این فساد گرفته است؟ وعده های دروغین ایشان به مردم را ببینید. نظام را در چه موقعیتی قرار داده است؟ در مورد آقای لاریجانی بحث این است که وقتی ما از مردم میخواهیم که فشارهای وارده از سوی دشمن را تحمل کنند و در شرایط دشوار اقتصادی زندگی کنند، چطور می توان تحمل کرد که آقازاده ها در کشور متخاصم در ناز و رفاه زندگی کنند؟! افکار عمومی نسبت به این امر حساس است. این منطقی نیست. شورای نگهبان کاملاً بر اساس موازین تعیین شده این افراد را احراز صلاحیت نکرده است.

تصویر

ساعد نیوز: آقای احمدی نژاد نیز جزو رد صلاحیت شده ها است. مورد ایشان، بسیار منحصربفرد است. تمام خطوط قرمز نظام را رد کرده اند و هنوز هیچ برخوردی هم با ایشان نمی شود. کارشان به تهدید رهبری معظم انقلاب اسلامی کشیده و گفته اند که مکاتبات محرمانه را منتشر می کنند. نظرتان در این خصوص چیست؟ چرا نظام با احمدی نژاد برخورد نمی کند؟

محمد حسن قدیری ابیانه: آقای احمدی نژاد دیگر آن احمدی نژاد سال های ابتدایی دولت اول اش نیست. مورد او مثل مورد طلحه و زبیر در تاریخ اسلام است که زمانی صحابه پیغمبر بودند ولی شمشیر بر علیه امام علی کشیدند. یا شمر که در رکاب حضرت علی جنگید و جانباز شد و بارها پای پیاده به مکه رفت و در نهایت به دلیل انحراف از خط نبوت، حلقوم پسر فاطمه را برید! احمدی نژاد عوض شده است. یک عده متأسفانه هنوز این مسأله را ملتفت نشده اند. این البته به خاطر ضعف تبلیغاتی ما است. تصور من این است که نظام ایشان را آزاد گذاشته است تا چهره واقعی خودش را به مردم نشان بدهد. درست مثل ماجرای آیت الله شریعتمداری که بسیاری از هموطنان آذری ما هم خالصانه به ایشان ارادت داشتند ولی در نهایت معلوم شد که هویت اصلی این آدم چیست. در جریان کودتای نوژه فیلمی کشف شد که در این فیلم رسماً شریعتمداری اعلام کرده بود که طرفدار کودتا است. در این کودتا میلیونها آدم بیگناه امکان داشت قربانی شود! بعد از این که این فیلم روشن کرد که هویت این فرد چیست؟ خود مردم رساله های عملیه وی را به در خانه اش ریختند. در مورد آقای احمدی نژاد هم کم کم این جریان آغاز شده است. جدایی آقای داوری از ایشان و افراد دیگر این را نشان می دهد. این که ایشان می گوید اسناد محرمانه دولتی را در اختیار دارد این خودش جرم است. هیچ مسئولی حق ندارد، این اسناد را از محل خدمتش خارج کند؛ چه رسد به این که بعد از اتمام دوره مسئولیتش بخواهد آنها را منتشر کند! حتی اگر حرفی که ایشان درباره نامه های محرمانه می زند بلوف باشد؛ همین بلوف هم جرم محسوب می شود. انتشار یک سند محرمانه طبقه بندی شده صادره از سوی شخصیت حقوقی رییس جمهور فقط به دستور رئیس جمهور حاضر می تواند صورت بگیرد! این آدم که زمانی یک نامه را امضاء کرده به خاطر شخصیت حقوقی اش بوده است نه شخصیت حقیقی اش. در آمریکا اگر کسانی اسناد لانه جاسوسی را در اختیار داشته باشد این مصداق جرم است؛ چون این اسناد آمریکا محرمانه هستند. درست است که در ایران منتشر شده است ولی یک آمریکایی حق نگه داشتن آنها را ندارد.
آقای احمدی نژاد با مواضع اش فقط دارد پرونده اش را سنگین می کند. روزی فراخواهد رسید که در دادگاه باید پاسخگوی جرایم خودش باشد. آن روز هم خیلی دیر نیست. امیدوارم که از خر شیطان پائین بیاید. او حق تهدید هیچکس را ندارد. او می گوید اگر من تأئید صلاحیت نشوم، انتخابات مشروعیت ندارد. این چه حرفی است. اگر او خودش را ملاک حق می داند، فی الفور نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد؛ چون مشاعر خودش را از دست داده است.

تصویر

ساعد نیوز: کاندیداهای مورد نظر اصلاح طلبان نتوانستند نظر شورای نگهبان را جلب کنند. این دو نفری هم که باقی مانده اند، اقبالی نسبت به آنها وجود ندارد. می ماند 5 کاندیدای دیگر که به غیراز آقای رضایی، 4 نفرشان یک حرف و سلیقه را دارند. البته آقای رضایی هم به آقای رئیسی تمایل دارد. به نظر می رسد که زمینه برای ریاست جمهوری آقای رئیسی مهیا شده است. بسیاری نقد دارند که چرا رئیس یک قوه باید خواهان ریاست قوه دیگر باشد؟ این نقد را چطور می شود پاسخ داد؟

محمد حسن قدیری ابیانه: این تقصیر شورای نگهبان نیست که تمام افرادی که از سوی یک حزب برای انتخابات معرفی شده اند صلاحیت ندارند. تاج زاده هیچ یک از ارکان نظام اسلامی را قبول ندارد؛ چطور این آدم می خواهد تأئید صلاحیت بشود. گفته میشود که از میان 40 نفر عضو شورای مرکزی جریان اصلاح طلبان، 35 نفر تاج زاده را کاندیدای نخست حزب در بین ثبت نام کنندگان معرفی کرده اند. این 35 نفر خودشان هم باید رد صلاحیت بشوند چون به کسی که حتی شرایط کارمندی جمهوری اسلامی ایران را ندارد، می خواهند قبای ریاست جمهوری بپوشانند. آن 5 نفر دیگر هم اگر سکوت کرده اند، گناهشان از آن 35 نفر کمتر نیست. من شاکر هستم که شورای نگهبان بدون تعارف با هیچ کس، فقط بر اساس مُر قانون اساسی، صلاحیت ها را بررسی کرده است. در مورد آقای رئیسی باید بگویم که ایشان با حکم رهبری مسئول آستان قدس رضوی شدند. مدتی بعد رهبری ایشان را رئیس قوه قضائیه کردند و ایشان مستقیم رفتند سراغ مراکز اصلی فساد و یقه گردن کلفت ها و آقازاده ها را چسبیدند. نکته اینجا است که ریشه فساد در قوه مجریه است. اگر این ریشه خشکانده شود، قوه قضائیه بارش سبک تر خواهد شد. با این فلسفه ایشان آمدند وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری شدند. اگر ایشان رئیس قوه مجریه شوند دیگر به کسی اجازه نمی دهند که حقوق نجومی بگیرد؛ دیگر چشم شان را به فساد در قوه مجریه نمی بندند. مثل روحانی به خاطر فساد برادرشان، نظام را تهدید به جنگ نمی کنند. ایشان در قوه قضائیه، در قضیه واگذاری های فسادآفرین، چقدر قوی عمل کردند. رشت الکتریک و هفت تپه را برگرداند به اموال مردم. هفت تپه با هزاران هکتار زمین و کلی تجهیزات به 180 میلیارد تومان واگذار شده بود و فقط 6 میلیارد تومان پول دریافت شده بود. به این آدم مفسد 2 میلیارد دلار ارز دولتی هم داده شده بود! کسانی که این فساد بزرگ را رقم زدند باید محاکمه شوند. این ریشه اش در قوه مجریه است. در قضیه ارز چندنرخی ببینید امضای طلایی چه بلایی سر مملکت آورده است؟! با یک امضای طلایی می تواند دلاری 20 هزار تومان کاسب شد! این میشود فساد! این فسادآفرین است. آقای رئیسی به دنبال این خواهد بود که این مجاری فساد را ببندد تا فساد در سیستم ایجاد نشود. این طور هم نیست که ایشان با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری حکم رهبری را لغو کرده باشد. به هیچ وجه این طور نیست. رؤسای قوا نیازی به استعفا برای شرکت در انتخابات ندارند. همان طور که آقای روحانی برای ثبت نام در دور دوم نیاز به استعفا نداشت یا آقای لاریجانی نیازی به استعفا از ریاست مجلس نداشت. اگر هم آقای رئیسی رئیس جمهور شد؛ باز رهبری حکم شان را تنفیذ خواهد کرد. در انتخابات دوره قبل، دروغ های زیادی به آقای رئیسی بستند و تبلیغات سنگینی بر علیه ایشان بود. این که اگر ایشان بیاید دلار میشود 5 هزار تومان!!!! یا در کوچه ها دیوار خواهند کشید. امروز از رای خود به دولت فعلی پشیمان هستند. تبلیغات علیه آقای رییسی شروع شده است. اما نوع آن عوض شده است. الان می گویند ایشان در قوه قضائیه خوب کار می کند حیف است از این قوه برود؟ پاسخ این افراد هم این است که ایشان برای خشکاندن ریشه فساد به قوه مجریه می رود. اگر آقای رئیسی ریاست قوه مجریه را به دست بگیرد دیگر وزیر چند هزار میلیاردی در کابینه حضور نخواهد داشت. منافع مردم فدای منافع شخصی نخواهد شد. ایشان آدم سالمی هستند و با کسی هم تعارف ندارند و این برای مردم و نظام بهترین چیز است. فقط ریشه های فساد خشکانده شود پرونده های کمتری از فساد شکل خواهد گرفت و بار قوه قضائیه هم سبکتر خواهد شد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
حمله گازانبری سازندگی به وزیر ارتباطات: فقط تو اراده برای رفع فیلترینگ را نداری!
13 دلیل روشن شدن چراغ چک ماشین + راهکارهایی که باید بعد از روشن شدن چراغ انجام دهید
یونس محمود با خنده‌ای که عربستان را به آتش کشید / واکنش تهدیدآمیز عربستانی ها به این تمسخر چه بود؟
15 نکته طلایی در خصوص ثبت‌نام خودرو در طرح پیش‌فروش ایران‌خودرو که باید بدانید
ختم قرآن / تلاوت قرآن کریم؛ حزب 27- آیات 36 تا 73 سوره انعام + معنی و تفسیر آیات
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
قالیباف: ما بدون شک قابلیت دفاع و جنگیدن داریم
مقایسه خلاصه و مفید گوشی‌های میان رده سامسونگ / بخش سوم: مقایسه سه گزینه محبوب A14 ، A34 و A54 +ویدیو
20 تا از بهترین انیمیشن های کریسمسی دنیا + IMBD / از کارتون های جدید، "کلاوس" تا کلاسیک "گوزن بینی قرمز"
معرفی کتاب / رمان عاشقانه "بر باد رفته" اثر مارگارت میچل
معرفی کتاب / 8 کتاب‌ عالی که به بهبود روابط عاطفی و تحکیم خانواده شما کمک می کند
ترکیه و هیئت تحریرالشام: بازی خطرناک اردوغان در سوریه و تهدیدات آن برای منطقه
سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد
گازگرفتگی 113 نفر در تهران طی هفته گذشته
دستگیری نتانیاهو در محل جنایات هیتلر در لهستان
منتخب روز   
نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنک😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مرم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای غافلگیرکننده آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو (ویدئو) محاله این ویدئو از علی ضیا و مادرش رو ببینی و اشک تو چشمات جمع نشه/ امروز، همه آرزوم این بود که مامانمو ببینم آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد!