به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز،دریاچه نمک حوض سلطان قم با نامهایی نظیر دریاچه شاهی و دریاچه ساوه قم نیز شناخته میشود. که در 90 کیلومتری تهران و 40 کیلومتری شمال شهر قم واقع شده است. رودهای متعددی به این دریاچه وارد میشوند. این دریاچه عنوان بزرگترین آینه طبیعی ایران را به خود اختصاص داده است.
دریاچه حوض سلطان قم یکی از جاهای دیدنی قم و یکی از مناطق طبیعی ایران به شمار می رود. این دریاچه در کنار اتوبان پر رفت و آمد تهران – قم قرار دارد. این دریاچه از بقایای دریاچه قدیمی ساوه که از بین رفتهاست، به وجود آمدهاست. ویژگی خاص این دریاچه انعکاس تصویر آسمان در زمین می باشد. با ما همراه باشید.
دریاچه حوض سلطان قم
این دریاچه در 90 کیلومتری تهران و 40 کیلومتری شمال شهر قم و در حاشیه اتوبان خلیج فارس قرار گرفته است. برای رسیدن به آن بستگی دارد که مبدا شما کجا باشد. اگر از سمت قم میخواهید به این دریاچه برسید، وارد اتوبان قم تهران شده و تا تابلوی 95 کیلومتری تهران حرکت کنید. در مسیر خود از مجتمع مهتاب و اولین تپه مشرف به دریاچه گذر میکنید تا زمانی که به تپه دوم برسید. در کنار تپه دوم، جاده اصلی معدن نمک را مشاهده میکنید که یک جاده خاکی است و شما را به سمت پایین دریاچه هدایت میکند.
در حالت دیگر اگر از تهران راهی این دریاچه هستید پس از طی 70 کیلومتر از اتوبان، زمانی که تابلوی اطلاعات گردشگری را دیدید، از اولین زیرگذر به سمت دیگر اتوبان رفته و به سوی روستای چشمه شور حرکت کنید. کمی که پیش روید میتوانید دریاچه حوض سلطان را در مقابل خود ببینید.
تاریخچه نحوه تشکیل دریاچه حوض سلطان
در سال 1883 میلادی این دریاچه وجود نداشت و مسیر اصلی تهران و قم از این مکان عبور میکرد. در همان سالها شخصی به نام امینالسلطان که از ملکداران منطقه به شمار میرفت، دستور داد سد روی رود شور را بشکنند. با این اقدام مسیر اصلی تهران به قم در آن زمان را آب گرفت و جاده را به نحوی تغییر داد که به صلاح خود او و زمینهایش بود و به مرور سبب پر شدن چالههای حوض سلطان و حوض مره شد. نام حوض سلطان نیز از کاروانسرا و آبانباری با این نام گرفته شده که از بناهای زمان سلطان سنجر سلجوقی بودند و پیش از تغییر مسیر تهران قم، برای استراحت و سکونت افراد در میان راه استفاده میشدند.
نمک حوض سلطان
دریاچه نمک حوض سلطان به مساحت تقریبی 240 کیلومتر مربع در شمالشرق شهرستان قم واقع شدهاست. در مواقع بارندگی و ذوب برفهای ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده میشود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم میشود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است.