علل و علائم بیماری بالانیت یا التهاب کلاهک آلت تناسلی

  سه شنبه، 14 بهمن 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
علل و علائم بیماری بالانیت یا التهاب کلاهک آلت تناسلی
علائم بالانیت بیشتر در پسران ختنه نشده دیده می شود، اما ممکن است غده ها حتی در پسران ختنه شده نیز ملتهب شوند. اگر پوست ختنه گاه و غدد این نواحی تحت تأثیر قرار گیرند، گاهی اوقات از این بیماری به عنوان بالانوپوستیت یاد می شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بالانیت یا بالانوپوستزیس به معنای التهاب پوست شل قسمت جلویی آلت تناسلی یا همان کلاهک آلت تناسلی است. گاهی اوقات این بیماری موجب التهاب پوست قسمت جلویی آلت (پوست شلی که سر آلت را پوشش می دهد) نیز می شود. این بیماری اکثراً برای مردانی رخ می دهد که عمل ختنه روی آن ها انجام نشده است.

التهاب کلاهک آلت تناسلی معمولاً وضعیت خطرناکی نیست، اما می تواند نشان دهنده ی وجود مشکل دیگری مانند بیماری های مقاربتی یا برفک (نوعی عفونت قارچی) باشد. بنابراین بسیار مهم است که در صورتی که فکر می کنید شما یا فرزندتان به این مشکل دچار شده اید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

علت بروز بالانیت چیست؟

عدم رعایت بهداشت به شیوه ی مناسب و شسته نشدن مرتب پوست جلوی آلت تناسلی موجب می شود که عرق و باکتری در این ناحیه تجمع کند. برخی بیماری های زمینه ای مانند دیابت نیز می تواند ریسک بروز بالانیت را افزایش دهد. آلرژی به برخی مواد شیمیایی نیز موجب التهاب آلرژیک کلاهک آلت تناسلی می شود. این مواد شیمیایی ممکن است در صابون یا سایر موادی باشند که با آلت تناسلی در تماس هستند.

برخی عفونت های خاص (خصوصاً عفونت های قارچی) می توانند موجب بروز التهاب کلاهک آلت تناسلی شوند. آرتریت واکنشی (با نام سابق سندرم رایتر) نیز می تواند در ابتلا به التهاب کلاهک آلت تناسلی مؤثر باشد. برخی از بیماری های مقاربتی می توانند علائمی مشابه (خارش و سرخی) داشته باشند اما موجب بالانیت واقعی نمی شوند.

علائم بالانیت

متداول ترین علائم بالانیت شامل قرمزی، تحریک و درد قسمت انتهایی آلت تناسلی (پوست آلت) است. اینحالت می تواند از یک لکه کوچک قرمز محدود به قسمتی از سطح پوست کلاهک تناسلی، تا قرمز شدن غدد، ورم و درد متغیر باشد. گاهی اوقات ترشحات توده ای ضخیمی وجود دارد که از زیر پوست ختنه گاه خارج می شود.

علائم بالانیت در کودکان معمولاً به راحتی قابل تشخیص است زیرا بسیار ناخوشایند و قابل مشاهده است. بیشتر پسران جوان مبتلا به بالانیت از ناراحتی آلت تناسلی شکایت خواهند کرد. بالانیت می تواند همراه با پوست ختنه گاه قرمز و ملتهب و مشکل در دفع ادرار باشد. پوست ختنه گاه می تواند محکم به نظر برسد و همانند قبل نخواهد بود.

علائم بالانیت در پسران می تواند شامل موارد زیر باشد:

• درد هنگام ادرار کردن

• قرمزی آلت

• لکه های سفید

• ورم

• درد

• خارش

• تجمع مایعات غلیظ

• بوی ناخوشایند

• پوست ختنه گاه تنگ

در صورتی که کودک شما با هر یک از این علائم مواجه شد بهتر است سریعتر به پزشک مراجعه کنید چرا که احتمال عفونت وجود خواهد داشت. اگر علائم بالانیت ناشی از عفونت باشد، خطر گسترش آن در دستگاه ادراری و ایجاد مشکلات بعدی هم وجود دارد. بالانیت که در اثر عفونت ایجاد می شود، می تواند با علائم دیگری مانند تب نیز همراه باشد.

علل دیگر بالانیت

بالانیت می تواند تقریباً همه مردان ختنه نشده با طیف خفیف تحت تأثیر قرار دهد.

• بهداشت ضعیف

• عفونت های منتقله از راه جنسی مانند تبخال، سوزاک و کلامیدیا با علائم درد در هنگام دفع ادرار و خروج ترشحات از مجرای ادرار

• واکنش آلرژیک و تحریک کننده ها مانند حساسیت به لاتکس کاندوم، اسپرم کش ها و روان کننده های کاندوم

بیشتر کودکان مبتلا به آنچه بالانیت شیمیایی نامیده می شود، فقط مقدار کمی قرمزی تجربه می کنند. بالانیت عفونی تقریباً در 5٪ از جمعیت پسران کمتر از 5 سال رخ می دهد.

بالانیت در کودکان می تواند با موارد زیر همراه باشد:

• بهداشت ضعیف منجر به جمع شدن ماده ای به نام smegma در زیر پوست ختنه گاه می شود.

• تحریک ناشی از ادرار که بطور کامل خشک نشده باشد.

• تحریک ناشی از صابون ها، ژل های حمام یا سایر محصولات.

• عفونت های باکتریایی یا قارچی

• بیماری های پوستی مانند پسوریازیس یا اگزما

بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که علائم بالانیت بیشتر در پسران ختنه نشده دیده می شود، اما ممکن است غده ها حتی در پسران ختنه شده نیز ملتهب شوند. اگر پوست ختنه گاه و غدد این نواحی تحت تأثیر قرار گیرند، گاهی اوقات از این بیماری به عنوان بالانوپوستیت یاد می شود.

در پسران مبتلا به ديابت، احتمال ابتلا به بالانيت بيشتر است. از آنجایی که اینحالت می تواند با بیماری های پوستی نیز مرتبط باشد، اگزما در پسران هم ممکن است بر اندام تناسلی تأثیر بگذارد. با این حال، بالانیت می تواند هر پسری را تحت تأثیر قرار دهد و به ویژه در افراد زیر 5 سال شایعتر است.

بالانیت در کودکان همچنین می تواند با شرایطی به نام فیموزیس همراه باشد که در صورت سفت ماندن پوست ختنه گاه در هنگام جمع شدن اتفاق می افتد. پوست ختنه گاه معمولاً از ناحیه کلاهک جدا شده و در سنین 2 تا 6 سالگی جمع می شود. علائم بالانیت احتمالاً قبل از جمع شدن پوست ختنه گاه یا اگر در سنین بعدی سفت و تنگ باقی بماند، بروز می کند. در صورت عدم درمان مشکل، بالانیت مکرر در کودکان همچنین می تواند احتمال تداوم فیموز را در سنین بالاتر افزایش دهد.

درمان بالانیت

بالانیت در کودکان معمولاً از طریق علائم و بررسی آلت تناسلی قابل تشخیص است. در برخی موارد، آزمایشات اضافی ممکن است برای رد سایر شرایط مانند عفونت هایی که می توانند علائم مشابه ایجاد کنند، مورد نیاز باشد. آلت تناسلی مرد باید تا حد ممکن تمیز و خشک باشد. باید با آب ولرم شسته شود. نیازی به استفاده از صابون یا سایر محصولات نیست که باعث تحریک پوست لطیف این ناحیه شود. آلت تناسلی مرد باید قبل از لباس پوشیدن با دقت خشک شود.

تمیز کردن آلت تناسلی مرد می تواند علائم بالانیت را تسکین داده و احتمال بازگشت دوباره این بیماری در آینده را کاهش دهد.

استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی و کرم های موضعی ضد قارچ برای درمان عفونت های باکتریایی و قارچی ممکن است در برخی موارد تجویز شود. در بسیاری از موارد، بالانیت در کودکان بیشتر به دلیل تحریک است تا عفونت. برای تسکین علائم ممکن است یک کرم استروئیدی برای درمان بالانیت توصیه شود. علائم بالانیت باید ظرف چند روز بهبود یابد ، اما اگر پزشک دارویی تجویز کرده باشد ، انجام دوره کامل درمان بالانیت مهم است. درمان بالانیت معمولاً بسیار موثر است و با رعایت بهداشت شخصی می توان احتمال بازگشت علائم را به حداقل رساند.

رده و از انجام فعالیت های سنگین مانند بلند کردن اجسام خودداری کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها